Automobili, motori...

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Vozim...

Dizel
84
60%
Benzin
29
21%
Plin
4
3%
Hibrid
1
1%
Elektro vozilo
1
1%
ništa ne vozim :(
20
14%

Ukupno glasova: 139

Sage
Kontakt:

Re: Automobili, motori...

Post Postao/la Sage » 05 dec 2014, 09:53

A sta je sa Petrolom, Q max? To je gorivo koje dolazi iz Kopra, Slovenija. Tamo se proizvodi i nafta je arapska.
Emancipate yourselves from mental slavery...

Memento Mori...

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 05 dec 2014, 10:43

Sage je napisao/la:A sta je sa Petrolom, Q max? To je gorivo koje dolazi iz Kopra, Slovenija. Tamo se proizvodi i nafta je arapska.
Nije Petrol los, naprotiv sipao sam tu dosta vremena, ali na EP imaju EuroKlas na Petrolu nema.
Duze vremenske periode sam sipao, i na EP sam nasao idealno za mene.
Znam samo da mi Hifa ne godi. Manje poznati privatnici jos manje.

Moram reci i prije nego sam kupio auto od covjeka koji je bio imucan bas i redovno je sipao na OMV-u po 50 i vjecno bilo na pola rezervoara, ja sam nastavio tako. Kad sam poceo sipati ono hajd usput negdje osjeti se nakon nekoliko drugaciji rad motora vise trese, covjek je auto bio navikao na gotivno gorivo tako da sam bas primjecivao kako reaguje. Cak mi se 2x u voznji ugasio zbog tog goriva loseg, kapljica vode pojebe sistem, Na EP sam dugo vremena i nema problema. Naprotiv sve preporuke.

I jah, probaj Nutelu iz Njemacke za Njemacko trziste probaj za BH trziste vidjet ces razliku :mrgreen: Nazalost...
Mia San Mia

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 05 dec 2014, 12:58

Evo i ja da koju bacim. I ja vozim focus tdci koji je CR motor pa se osjeti bas razlika. Hifa se totalno pokvarila, počela mi praviti traktor od auta. EL Tarik nije los, ali mi nije usput. Petrol je dobar, tu sam prešao pa sam prije neki dan probao s Gaspromom, duplo bolji od Hife i auto mi manje troši. Tako da ne slušam šta raja priča, Hifa je ispucala odavno kredite. Gasprom čini mi se 2.01. Auto mi bude vani, jednom zaboravio da sačekam lampicu za grijače upali ko mina, tako da ne razumijem ove komentare na fb koji kude Gasprom.

Na koji EP misliš prijatelju ? Mislim u kojem dijelu grada

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 05 dec 2014, 13:02

Isto Gasprom,potpuno zadovoljan evo ima godina dana iskljucivo njihovo gorivo..
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

Sage
Kontakt:

Post Postao/la Sage » 05 dec 2014, 13:35

@R32, u pravu si za Nutellu a bgm i Milke su drugacije iz Dojclanda :D . Class gorivo i petrolovo Qmax su goriva u koja su vec dodani aditivi i ja sam sipao Euroclass i Qmax i ne primjetim razliku(btw. vozim golf 4, 74kwh, dizel). Nego Petrol se pravi u Kopru a Euroclass u Osijeku. Znaci rafinerijski proces mi je nekako sigurniji kod Slovenaca nego Hrvata, malverzacije itd. Cak sam cuo da dolazi tanker kod Pule odakle ide sirova nafta za Sloveniju. Znaci arapska. Uglavnom ako neko zeli dobro motoru auta onda Petrol, Energopetrol i Ina. Ne mozes pogrijesiti. Ja sam jedno vrijeme sipao na Nestru, neka nagradna igra bila, zamal nisam ostao i bez turbine i dizni.
Emancipate yourselves from mental slavery...

Memento Mori...

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 05 dec 2014, 13:44

Pa ja sipam u Zivinicama na izlazu iz Zivinica prema Sarajevu, nekada i pored Ytonga u Tz. Al 70% u Ziv.
A Gasprom svakako preporucujem, iako ja ne trosim al cujem kako su drugi zadovoljni.

Haha jest tacno Sage. A ne znam Bgm nisu ti bas ni Slovenci tako bajni boravim cesto tamo. Mada su dobre sve te sto si naveo, Dok Nestro, Hifa... i slicne ma bjaaazii od toga.
Mia San Mia

marcelo12
Kontakt:

Post Postao/la marcelo12 » 05 dec 2014, 14:06

E hvala vam ljudi na odgovorima, eto onda cu promijenit jer mi focus stvarno bucnije radi..vidjet cu onda na ini ili gaspromu da probam jer EP-a u Srebreniku nema

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 06 dec 2014, 01:05

Pukla mi guma i otisao mi kineticki na osovini lijevom tocku pa mi trese sve i motor i mijenjac kad brzze vozim a motor se trzne kad hocu kocit ... pa me zanima koliki bi bio opravak kinetickog ... inace fiat punto 97 god.. u pitanju :D

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: Automobili, motori...

Post Postao/la JoseMourinho » 06 dec 2014, 01:12

Ma od kako je gasprom snizio bas cijene pokušavaju tim komentarima valjda da ih potkopaju, na klixu svaki drugi komentar je bio da ne valja im i da uništava motor i po fb sam vidjo dosta negativnih komentara, očigledno nekom smetaju, a da ga yebes toliko poznata svjetska pumpa ispade lošija od naših privatnika, ne ide mi to nikako :D

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 06 dec 2014, 01:19

HeraklitMracni je napisao/la:Pukla mi guma i otisao mi kineticki na osovini lijevom tocku pa mi trese sve i motor i mijenjac kad brzze vozim a motor se trzne kad hocu kocit ... pa me zanima koliki bi bio opravak kinetickog ... inace fiat punto 97 god.. u pitanju :D
jesi nabavio kineticki ?
JoseMourinho je napisao/la:Ma od kako je gasprom snizio bas cijene pokušavaju tim komentarima valjda da ih potkopaju, na klixu svaki drugi komentar je bio da ne valja im i da uništava motor i po fb sam vidjo dosta negativnih komentara, očigledno nekom smetaju, a da ga yebes toliko poznata svjetska pumpa ispade lošija od naših privatnika, ne ide mi to nikako :D
haj ja kontam isto, ono picajzla sam, ali eto iskren da budem cijena me privukla, ali i kvalitet je :thumbup:

to sto pisu su sve placenici :kafa:

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 06 dec 2014, 01:34

nisam , koliko kosta kineticki za punta ?

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 06 dec 2014, 01:35

ne bih znao napamet, jesi li iz Sarajeva ?

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 06 dec 2014, 01:46

Bosniacum Lilium je napisao/la:ne bih znao napamet, jesi li iz Sarajeva ?
da

berardi25
Kontakt:

Post Postao/la berardi25 » 06 dec 2014, 01:54

marcelo12 je napisao/la:E hvala vam ljudi na odgovorima, eto onda cu promijenit jer mi focus stvarno bucnije radi..vidjet cu onda na ini ili gaspromu da probam jer EP-a u Srebreniku nema
Samo na INI sipaj,i na pun rezervoar dodaj litar ATF ulja,osjetit ces razliku ;)
https://pbs.twimg.com/media/Bm6HHeLCEAE3QJh.jpg

marcelo12
Kontakt:

Re: Odg: Automobili, motori...

Post Postao/la marcelo12 » 06 dec 2014, 06:40

berardi25 je napisao/la:
marcelo12 je napisao/la:E hvala vam ljudi na odgovorima, eto onda cu promijenit jer mi focus stvarno bucnije radi..vidjet cu onda na ini ili gaspromu da probam jer EP-a u Srebreniku nema
Samo na INI sipaj,i na pun rezervoar dodaj litar ATF ulja,osjetit ces razliku ;)
Ok, hvala. A jel ATF ili dvotaktol? Jel to isto hehe

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 06 dec 2014, 09:08

Mozes i pola litra na pola rezervoaram 2x godisnje otrpilike.
A za Gasprom nema smisla ljudi koji su tako poznati u svijetu gdje se milijarde vrte da naruse ugled radi sice. :)
Mia San Mia

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 06 dec 2014, 18:45

rokni ti u cijeli rezervoar ATF-a slobodno ;)

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 06 dec 2014, 18:47

Bosniacum Lilium je napisao/la:rokni ti u cijeli rezervoar ATF-a slobodno ;)
Pa i treba, ja govorim ako mu je puno nasuti pun rezervoar :D Pa moze i pola na pola.
Mia San Mia

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 06 dec 2014, 18:52

nekog zbuni npr. kad vidi ulje za automatske mjenjace i sl. :D Nema potrebe da stalno radi, nego onako kako si mu ti rekao :D

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 06 dec 2014, 22:37

o plinu
[youtube][/youtube]
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: b00t, CAGarfia i 10 gostiju.