Koga nakon Sušića?

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Jeste li zadovoljni izborom novog selektora?

Da
60
73%
Ne
22
27%

Ukupno glasova: 82

Blagoje
Kontakt:

Re: Koga nakon Sušića?

Post Postao/la Blagoje » 05 dec 2014, 12:20

Head je napisao/la: Ja cu da slavim. :opaopa:
Slavis li Papeta? Ovako isto smo slavili Hadziju jednom. Pa se dizali godinama iz pepela.

I ti bi opet.

Doduse, Husref. Zaboravih da vam je to u krvi. :D
Katastar.ba - 2174, 2175, 2176, 2177.

Nastavice se...

kanarinac
Kontakt:

Post Postao/la kanarinac » 05 dec 2014, 12:27

Blagoje je napisao/la:
Head je napisao/la: Ja cu da slavim. :opaopa:
Slavis li Papeta? Ovako isto smo slavili Hadziju jednom. Pa se dizali godinama iz pepela.

I ti bi opet.

Doduse, Husref. Zaboravih da vam je to u krvi. :D
joj kad cujem husref amar neko kaze za selektora ajd husref je makar bio igrac i trenirali su ga razni treneri mozda je sta i ubrao ali amar...sreca pa knjiga nije pala na dva slova imaju tu meša i fare jedan od njih dvojce ja zadovoljan
Samo Sarajevo

Goalgetter
Kontakt:

Re: AW: Koga nakon Sušića?

Post Postao/la Goalgetter » 05 dec 2014, 12:48

Sa svim ce se razgovarati, bice u kombinacijama i na kraju 11.og selektor ce biti Hadzibegic, ko da gledam.

Sent from my GT-I9300 via Tapatalk

Greivis
Kontakt:

Re: AW: Koga nakon Sušića?

Post Postao/la Greivis » 05 dec 2014, 12:50

aleksandar_veliki je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la:Sa svim ce se razgovarati, bice u kombinacijama i na kraju 11.og selektor ce biti Hadzibegic, ko da gledam.

Sent from my GT-I9300 via Tapatalk
Sanse da se 11. izabere selektor su minimalne...
I ti samo glumis da imas neke informacije. Stalno prikrivene neke podatke dajes a nista konkretno. Zapravo nemas pojma ko ni mi ostali ovdje kako ce se situacija odvijati.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

kanarinac
Kontakt:

Post Postao/la kanarinac » 05 dec 2014, 12:51

http://en.m.wikipedia.org/wiki/Faruk_Ha ... begi%C4%87" onclick="window.open(this.href);return false;
http://en.m.wikipedia.org/wiki/Amar_Osim" onclick="window.open(this.href);return false;
;)
Samo Sarajevo

DragonGirl
Kontakt:

Post Postao/la DragonGirl » 05 dec 2014, 12:52

Ova silna pitarsko-manijačka nadmudrivanja i peckanja stvarno počinju da smaraju. Reprezentacija nije Željo i Sarajevo, kad ćete to shvatiti, ovo je drugi nivo i druga tema, na temama vaših klubova se prepucavajte do mile volje, ali ovdje barem pokušajte raspravljati konstruktivno i ne uvlačite više taj međusobni klupski animozitet u ovu raspravu.

NoName
Kontakt:

Re: Odg: Koga nakon Sušića?

Post Postao/la NoName » 05 dec 2014, 12:53

MaksuzBaksuz je napisao/la:
aleksandar_veliki je napisao/la:Nakon poraza od Rumunije 3:0 u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, Sergej Barbarez je uz pomoć svojih pajdaša na aerodromu pokušao napraviti puč, odnosno sebe instalirati na selektorsku poziciju. Kada mu to nije uspjelo, najviše zahvaljujući Ivici Osimu, pokupi je prnje i napustio mjesto ambasadora Fudbalskog saveza BiH. Nikada više se nije javio niti jednom clanu IO, Bajevicu, Osimu, Hadzibegicu. Jednostavno, nije uspio u svojoj misiji i podvijena repa je napustio Savez, koji je tada grcao u dugovorima, koji je tada visio nad provalijom. Tada nije uspio i umjesto da se prihvatio posla, da je preuzeo neku ekipu, juniore, kadete, pionire, on je odlucio se posvetiti pokeru, a danas uz pomoc jedne navijacke grupe pozivajuci se na patriotizam pokusava doci na mjesto selektora. Vala, puno je pa neka je i od Sergeja...

koliko je ovo provjerena informacija??
Postoje svjedoci, a i fakti koji kazu da se nakon Rumunije jedan od najboljih nasih poslijeratnih fudbalera nikada vise nije pojavio niti na jednoj sjednici Upravnog odbora, iako je do tada kao i svi ambasadori, mislim na Bajevića i Hadžibegica bio rerdovan na istim.

Bezveze se raspravljate oko toga ko ce biti selekor i svojim doskocicama kvarite ovu temu. Trenutno ni ovi u Savezu ne znaju ime selektora, a jednom sam napisao, mislim da je nase da podrzimo onog koga izaberu, pa da mu sudimo recimo nakon sest mjeseci. Svaki od kandidata po meni ima svojih prednosti i slabosti, tako da se nece mnogo pogrijesiti koga god da iazberu. Naravno, ljudi koji navijaju za Sarajevo pljuvat ce na Savez ako to budu Amar ili Mesa, ovi koji navijaju za Zelju pljuvat ce ako to bude Faruk, patriote ce likovati ako to bude Barbarez, ovi malo manje patriotski nastrojeni i sto se kaze "fudbalskiji obrazovaniji" ce pljuvati po Savezu ako bude Barbarez i tako u krug. Sanse da se plasiramo su nikakve, pa da nam i Mourinho dodje...
Dakle laž i insinuacija.

Kad vidim kako se ovdje pljuje po ljudima koji su ostavili neizbrisiv trag u OVOJ reprezentaciji onda mi je apsolutno jasno zašto smo u ovakvom qrcu kakvom jesmo. Ne valja Brazzo, ne valja Barba, ne valja niko. I onda se pitamo zašto neko ne uradi više za ovu državu, zašto recimo Vaha ne želi preuzeti itd. Pa samo budala može raditi kontra sebe.

Pljujete po dijaspori a dijaspora nam je dala 90% reprezentacije, da nije bilo tako danas bi nam bod protiv Andore bio uspjeh. Nekada su nam reprezentativci igrali po ekipama za koje niko nije čuo a danas je to drugačije jer su nam druge zemlje othranile i pripremile nove igrače.

Boli me qrac ko će biti selektor jer kod nas nije bitno samo njegovo znanje, više je bitno kako pliva u raznim muljazama koje rade ljudi iz Saveza, kakav će odnos uspostaviti sa igračima, navijačima, medijima. Ne prizeljkujte nekog profesionalca jer će pobjeći nakon 3 mjeseca.

Iskreno me čudi da su na temi najglasniji oni koji su bili na prvoj liniji odbrane Safeta Susica, dokazanog neznalice koji nas je odveo u ambis. Majku mu, red bi bio da malo sutite na temama o novom selektoru.

I ne, nisam dijaspora.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

BozePetra
Kontakt:

Post Postao/la BozePetra » 05 dec 2014, 12:54

Nemam favorita, a u početku ću sasvim sigurno podržati bilo kojeg da izaberu iz dva razloga:

1. zbog podizanja atmosfere oko reprezentacije
2. ko god bude, ne može bit gori od Safeta!

I nešto mi govori da je Rajevac već odabran, sve ostalo je glumatanje...
#Salihović

Hordas Doboj
Kontakt:

Post Postao/la Hordas Doboj » 05 dec 2014, 12:59

I dalje ne mogu da vjerujem da je Osim u igri za selektora. Ne voli ga vise od pola nacije a gura se na mjesto selektora iz dana u dan. :think:
Sve dok ima snage u nogama našim, gazit ćemo s' tobom, svijet će da se plaši!

gazijabih
Kontakt:

Post Postao/la gazijabih » 05 dec 2014, 12:59

MaksuzBaksuz je napisao/la:
aleksandar_veliki je napisao/la:Nakon poraza od Rumunije 3:0 u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, Sergej Barbarez je uz pomoć svojih pajdaša na aerodromu pokušao napraviti puč, odnosno sebe instalirati na selektorsku poziciju. Kada mu to nije uspjelo, najviše zahvaljujući Ivici Osimu, pokupi je prnje i napustio mjesto ambasadora Fudbalskog saveza BiH. Nikada više se nije javio niti jednom clanu IO, Bajevicu, Osimu, Hadzibegicu. Jednostavno, nije uspio u svojoj misiji i podvijena repa je napustio Savez, koji je tada grcao u dugovorima, koji je tada visio nad provalijom. Tada nije uspio i umjesto da se prihvatio posla, da je preuzeo neku ekipu, juniore, kadete, pionire, on je odlucio se posvetiti pokeru, a danas uz pomoc jedne navijacke grupe pozivajuci se na patriotizam pokusava doci na mjesto selektora. Vala, puno je pa neka je i od Sergeja...
koliko je ovo provjerena informacija??
Postoje svjedoci, a i fakti koji kazu da se nakon Rumunije jedan od najboljih nasih poslijeratnih fudbalera nikada vise nije pojavio niti na jednoj sjednici Upravnog odbora, iako je do tada kao i svi ambasadori, mislim na Bajevića i Hadžibegica bio rerdovan na istim.
100% laž, ne znam ni zašto odgovaram na ovo!?

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 05 dec 2014, 13:08

Hordas Doboj je napisao/la:I dalje ne mogu da vjerujem da je Osim u igri za selektora. Ne voli ga vise od pola nacije a gura se na mjesto selektora iz dana u dan. :think:
Pa to mu je i najveca preporuka. Najtrofejniji trener domaceg prvenstva, logicno da ga niko od navijaca klubova koji su bili na marginama za njegovog vremena ne simpatise. To sto ga neko ne voli nije nikakav argument..cak naprotiv.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

Amir81
Kontakt:

Post Postao/la Amir81 » 05 dec 2014, 13:11

exbabilon je napisao/la:
Hordas Doboj je napisao/la:I dalje ne mogu da vjerujem da je Osim u igri za selektora. Ne voli ga vise od pola nacije a gura se na mjesto selektora iz dana u dan. :think:
Pa to mu je i najveca preporuka. Najtrofejniji trener domaceg prvenstva, logicno da ga niko od navijaca klubova koji su bili na marginama za njegovog vremena ne simpatise. To sto ga neko ne voli nije nikakav argument..cak naprotiv.

A jedan od trenera je poslije finala kupa zavrsio u bolnici navodno zbog iscrpljenosti. Koliko ga samo on mrzi :D :D :D

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 05 dec 2014, 13:13

Bezveze se raspravljate oko toga ko ce biti selekor i svojim doskocicama kvarite ovu temu. Trenutno ni ovi u Savezu ne znaju ime selektora, a jednom sam napisao, mislim da je nase da podrzimo onog koga izaberu, pa da mu sudimo recimo nakon sest mjeseci. Svaki od kandidata po meni ima svojih prednosti i slabosti, tako da se nece mnogo pogrijesiti koga god da iazberu. Naravno, ljudi koji navijaju za Sarajevo pljuvat ce na Savez ako to budu Amar ili Mesa, ovi koji navijaju za Zelju pljuvat ce ako to bude Faruk, patriote ce likovati ako to bude Barbarez, ovi malo manje patriotski nastrojeni i sto se kaze "fudbalskiji obrazovaniji" ce pljuvati po Savezu ako bude Barbarez i tako u krug. Sanse da se plasiramo su nikakve, pa da nam i Mourinho dodje...

Ako je istina da je bio puc onda Susicu na rezultatima i plasmanu na SP jos vise skidam kapu (iako je se sjebo sto je osto poslje SP, a I na SP nije se proslavio a mogo je!!)

Ma nema ovdje rasprave, sve samo omalozavanje i pljuvanje, ali to nam je dobro poznato sa drugih tema. Nevjerujem da ce ikome dati tih 6 mjeseci pa da sude, vidisi da su svi popljuvani vec unaprjed. Na (drzavnom) nivou smo!

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 05 dec 2014, 13:13

Ma prozivati Barbareza jer je htio napraviti "puc", je bez veze. Da je bogdo napravljen puc davno prije...Vecina kvalitetnih promijena sto se desilo u bh fudbalu, su djelo puca, ultimatuma FIFA-e,katastrofalnih gresaka, bojkota...I Sada se , politicki korektno, moralizira o Barbarerzovoj nepodobnosti, jer se pobunio protiv ljudi koji su Susicu ukazivali povjerenje do ruba provalije, a i Ivica osim je , djelimicno , odgovoran za to. (fino ih je Fazlagic prozvao neki dan)
Ponovicu, po hiljaditi put, nije realno Barbareza ocekivati na selektorskoj poziciji, a kriv je ponajvise sam jer se ne bavi fudbalom, ali to prozivanje daje kriv jer se nije slagao sa politikom "divnih ljudi u NFSBiH", je licemjerje.

Hordas Doboj
Kontakt:

Post Postao/la Hordas Doboj » 05 dec 2014, 13:16

exbabilon je napisao/la:

Tvoje misljenje, jbga sto se tice preporuke. Ja sam aludirao na to samo njegovo povlacenje iz BH fudbala, gdje je naveo razlog da ne moze trpiti psovke po gostujucim terenimaitd
Interesuje me kako ce mu sada biti kad su svi na jednom mjestu, a mislim da nema 1-2 grada u kojem nije zakuhao hehe
Od cijele ekipe koju poznajem, i svih ljudi oko mene, samo su 2 covjeka (navijaju za Zeljeznciar) koji odobravaju njegovu kandidaturu, svi ostali se smiju i cude. Ali eto, takva smo drzava, smijesna, pa i ako ga postave, nikakvo cudo hehe
Sve dok ima snage u nogama našim, gazit ćemo s' tobom, svijet će da se plaši!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 05 dec 2014, 13:18

Kad bi samo malo mržnju i lične frustracije ostavili po strani, shvatili bi da je Amar veoma dobro rješenje u ovom trenutku.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 05 dec 2014, 13:19

aleksandar_veliki je napisao/la:Ponavljanje je majka znanja. NoName i slicni, malo pogledati ovaj video, pa cemo nastaviti diskusiju.
" onclick="window.open(this.href);return false;
I šta si dolazao sa ovim? Ja nisam tvrdio da se on nije izgubio iz priče oko Saveza nego sam tvrdio da je laž da je Barba pokušao puč, ali očito je taktika vas koji podržavate lokalne kandidate jer s njima možete biti jarani i na kafi svaki dan, da radite negativnu kampanju za ostale kandidate, iako Barba to ovaj put nije. Ali valjda ostala navika iz prošlog odabira.

Savez i jeste obična kaljuža jer dopušta da mu se u posao miješaju razni Sinanovići, Dautbegovići, Mijajlovići i sl. samoprozvani novinarski magovi i kvaziexperti. Naravno da će Sergej (kao i svako drugi normalan) otići kada za njega nema mjesta u hotelu ili VIP loži a tamo se nalaze razni mešetari, sponzori koji godišnje daju 2000 KM i misle da su oni time postali predsjednici Saveza i selektori u jednom, menadžeri koji glume da to nisu, babe, amidže, strine, jarani od amidžića, djevojke igrača koje to službeno nisu, politička vrhuška i sl.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 05 dec 2014, 13:22

kanarinac je napisao/la:http://en.m.wikipedia.org/wiki/Faruk_Ha ... begi%C4%87
http://en.m.wikipedia.org/wiki/Amar_Osim" onclick="window.open(this.href);return false;
;)
1. Faruk Hadžibegić - na trenerskoj klupi proveo 15 godina - 11 timova - 0 trofeja
2. Amar Osim - na trenerskoj klupi proveo 8 godina - 2 tima - 11 trofeja
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 05 dec 2014, 13:23

Kad vidim kako se ovdje pljuje po ljudima koji su ostavili neizbrisiv trag u OVOJ reprezentaciji onda mi je apsolutno jasno zašto smo u ovakvom qrcu kakvom jesmo. Ne valja Brazzo, ne valja Barba, ne valja niko. I onda se pitamo zašto neko ne uradi više za ovu državu, zašto recimo Vaha ne želi preuzeti itd. Pa samo budala može raditi kontra sebe.

Pljujete po dijaspori a dijaspora nam je dala 90% reprezentacije, da nije bilo tako danas bi nam bod protiv Andore bio uspjeh. Nekada su nam reprezentativci igrali po ekipama za koje niko nije čuo a danas je to drugačije jer su nam druge zemlje othranile i pripremile nove igrače.

Boli me qrac ko će biti selektor jer kod nas nije bitno samo njegovo znanje, više je bitno kako pliva u raznim muljazama koje rade ljudi iz Saveza, kakav će odnos uspostaviti sa igračima, navijačima, medijima. Ne prizeljkujte nekog profesionalca jer će pobjeći nakon 3 mjeseca.

Iskreno me čudi da su na temi najglasniji oni koji su bili na prvoj liniji odbrane Safeta Susica, dokazanog neznalice koji nas je odveo u ambis. Majku mu, red bi bio da malo sutite na temama o novom selektoru.

I ne, nisam dijaspora.[/quote]

Sam sebi tjeras kontru. Pa sve to sto prizeljkujes si imo jedno vrjeme sa Susicem, samo sto je se on na kraju sam sjebo! Osim toga nama po tvome treba selektor politicar, patriota i miljenik navijaca = mesias! :wtf:

Nama treba neko ko ce dati rezultate! Kad rezultati budu dobri i navijaci i savez i mediji ce biti iza njega kao sto su bili iza Susica dok je imo rezultate. Cim kola krenu na dole prjeti mu ista sudbina kao svugdje na svjetu, pice razapet! Jedina sansa da nebude razapet je da se skloni na vrjeme, znaci kad bude na vrhu.

Bice tu uvjek nekih "pametnjakovica iza ekrana/pljuvaca koji su vjecito pametniji" koji cu unaprjed znati sve bolje, jer nije se rodio ko je narodu zadovoljio. Bice i onih sljepih pratioca, ali takav je svjet.
Zadnja izmjena: MaksuzBaksuz, dana/u 05 dec 2014, 13:30, ukupno mijenjano 1 put.

Blagoje
Kontakt:

Post Postao/la Blagoje » 05 dec 2014, 13:25

:urnebes:

Dakle iskompleksirana bivsa i sadasnja raja "modernog" koji "ne more maket" od Zeljeznicara i Amara Osima je pola nacije. Koja je to nacija, bosanskohercegovacki luzeri?
Katastar.ba - 2174, 2175, 2176, 2177.

Nastavice se...

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: greenwood, jasmin10, Kaunas i 56 gostiju.