Koga nakon Sušića?

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Jeste li zadovoljni izborom novog selektora?

Da
60
73%
Ne
22
27%

Ukupno glasova: 82

pinoglavi
Kontakt:

Re: Koga nakon Sušića?

Post Postao/la pinoglavi » 04 dec 2014, 23:06

calcio je napisao/la:

Biras selektora i normalno da je jedna od najboljih opcija neko ko je poharao i prekucao domacu ligu. Domaci je, najbolje poznaje nas fudbal, dokazao je da zna svoj posao, dokazao je da zna pronaci talentovane igrace, itd. To je tako u svakom zemlji, pd Albanije do Zimbabvea. Jedino kod nas naopako, to sto je prekucao nasu ligu mu se uzima kao nesto negativno... ne shvatam ovu mrznju prema domacem fudbalu.... :damn:
Nemam mržnju prema našoj ligi,al iako nemam ne mora značit da je moram smatrat kvalitetnom.Da je nama liga dobra,pa uredu,ili da okosnicu čine PL igrači,kakvi god oni bili,pa ajde opet uredu.Ali ovako.. :nene:
Jednostavno ti je to,igrači nivoa PL-trener nivoa PL.Igrači nivoa liga petice-trener nivoa liga petice
Ako će mu Ivica pomagat,mogu i ja bit selektor pa nek mi Ivica pomaže.
Ovoliko uzdizat Amara a isto toliko se protivit Sergeju.. :facepalm:
Nad tobom sunce najljepše sja

gost
Kontakt:

Post Postao/la gost » 04 dec 2014, 23:07

Primijetio sam da su svi, ama baš svi koji su bili za papeta danas protiv Sergeja. Nisu doduše jedini, ali nekako je baš to uočljivo.

Šta li Sergej smeta......haj....valjda smeta

P.S (poznat će te ih po tome, što ide ona rečenica, Barbarez mi je jedna od najdražih fudbalera, ALI..... :mrgreen:

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 04 dec 2014, 23:07

Sad vise ni jedan Magath ne valja, ovo je vrh nema dalje. Neka nasi "domaci" valjaju :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:
Covjek je trenirao i bio prvak sa BAYERNOM halo BAYERNOM. Dali znate vi sta je to Bayern. Pa to je druga najbolja stvar koju imaju Nijemci poslje svoje reprezentacije u fudbalu i jedan od pet ako ne i tri najbolja i najjaca kluba na svijetu. Da covjek ima samo disciplinu. Ma ta ce on nije nikakav strucnjak.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 04 dec 2014, 23:11, ukupno mijenjano 2 puta.

Ammare
Kontakt:

Post Postao/la Ammare » 04 dec 2014, 23:08

Onda najbolje nekog ko ima "Zlatnog ljiljana" imenovati za selektora.
Najbitnija referenca je da si patriot, a najveci minus je ako imas trofeje u BIH PL.
Allez

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 04 dec 2014, 23:11

Ammare je napisao/la:Onda najbolje nekog ko ima "Zlatnog ljiljana" imenovati za selektora.
Najbitnija referenca je da si patriot, a najveci minus je ako imas trofeje u BIH PL.
Moras biti jaran sa igracima !
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

gost
Kontakt:

Post Postao/la gost » 04 dec 2014, 23:12

Ammare je napisao/la:Onda najbolje nekog ko ima "Zlatnog ljiljana" imenovati za selektora.
Pa ima Segej još koju referencu osim da je patriota. Odeš na ggogle pa nađeš, ja ne moram, ja se sjećam tih referenci.

A izgleda da mu to patriota i nije baš neka referenca. Više mu ga dođe kao minus

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 04 dec 2014, 23:13

pinoglavi je napisao/la:
calcio je napisao/la:

Biras selektora i normalno da je jedna od najboljih opcija neko ko je poharao i prekucao domacu ligu. Domaci je, najbolje poznaje nas fudbal, dokazao je da zna svoj posao, dokazao je da zna pronaci talentovane igrace, itd. To je tako u svakom zemlji, pd Albanije do Zimbabvea. Jedino kod nas naopako, to sto je prekucao nasu ligu mu se uzima kao nesto negativno... ne shvatam ovu mrznju prema domacem fudbalu.... :damn:
Nemam mržnju prema našoj ligi,al iako nemam ne mora značit da je moram smatrat kvalitetnom.Da je nama liga dobra,pa uredu,ili da okosnicu čine PL igrači,kakvi god oni bili,pa ajde opet uredu.Ali ovako.. :nene:
Jednostavno ti je to,igrači nivoa PL-trener nivoa PL.Igrači nivoa liga petice-trener nivoa liga petice
Ako će mu Ivica pomagat,mogu i ja bit selektor pa nek mi Ivica pomaže.
Ovoliko uzdizat Amara a isto toliko se protivit Sergeju.. :facepalm:
Jako naopako razmisljanje. Pa klubovi dovode igrace iz manjih klubova i iz slabijih liga, tako to ide u sportu. Niko ne pocinje na vrhu. Svako ide stepenicu po stepenicu, kada savlada jedan nivo predje na naredni. Amar je vise nego savladao nivo PL. Savladao je i japanski nivo, uzeo je i tamo trofej. Da je rijec o nekom prosjecnom treneru iz PL, shvatio bih. Ali on je davno dokazao da je daleko iznad prosjeka i davno je prekucao nasu ligu.

wienultras
Kontakt:

Post Postao/la wienultras » 04 dec 2014, 23:15

mozes biti i retardiran,ali ako ti je babo ivica,najpodobniji si...jbt led ljudi pricamo o nasoj ligi...halo,jel stvarno ubijate dosadu,ili namjerno prcate u mozak :mrgreen:
nije isto trenirati tomica,i jednog pjanica,de saberite se...da je treniro bilo koga u evropi drugog,pa hajde,ali jbt poredite kremu svjetskog fudbala sa nasom saban ligom
i da budes liga peta ti si nama centar svijeta FUKARE 87

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 04 dec 2014, 23:15

divi ovog :urnebes: :urnebes: :urnebes: ...pa u ovoj ligi ti trofeji i jesu minus s obzirom kako se doslo do istih :urnebes: :urnebes: :urnebes: ..a za ovu ublehu od covjeka u liku amava i ne sumnjam da ce doci na celo repke...miki maus savez,miki maus selektor....u tz NIKAD nek ne dolazi....u stvari i nece hvala dragom Bogu..mislim da se i repka nece nesto pratit ako ovo dodze na mjesto selektora...i onako smo vec zijanili kvale
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 04 dec 2014, 23:17

Bez zajebancije, ne vidim da je neki kandidat bolji od Amara. Hadzibegic, Sliskovic, Bazdarevic... lose.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 04 dec 2014, 23:18

staragarda je napisao/la:i onako smo vec zijanili kvale
Nismo jos ako se ide svaku utakmicu kao da je kvalifikacijska na 120% sa pravim trenerom i korak po korak znaci utakmicu po utakmicu. Jako je bitno da taj selektor ima veliku sposobnost motivacije igraca i da na njih to zna prenjeti ( a za nesto takvo je potreban iskusan trener i jos neko ko ima te sposobnosti motivacije ) i da igraci preoru teren za svoj narod i drzavu.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 04 dec 2014, 23:20, ukupno mijenjano 1 put.

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 04 dec 2014, 23:20

Ajax je napisao/la:
staragarda je napisao/la:i onako smo vec zijanili kvale
Nismo jos ako se ide svaku utakmicu kao da je kvalifikacijska na 120% sa pravim trenerom i korak po korak. Jako je bitno da taj selektor ima veliku sposobnost motivacije igraca i da na njih to prenese i da igraci preoru teren za svoj narod i drzavu.
jest,jest safete....tako je...nije jos nista izgubljeno :roll: :roll: ...ima jos 18 bodova u igri :zzz: :zzz:
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 04 dec 2014, 23:20

wienultras je napisao/la:
mozes biti i retardiran,ali ako ti je babo ivica,najpodobniji si...jbt led ljudi pricamo o nasoj ligi...halo,jel stvarno ubijate dosadu,ili namjerno prcate u mozak :mrgreen:
nije isto trenirati tomica,i jednog pjanica,de saberite se...da je treniro bilo koga u evropi drugog,pa hajde,ali jbt poredite kremu svjetskog fudbala sa nasom saban ligom
Trenirao je Dzeku, Besliju, Jahica, Viscu i jos mnogo drugih igraca koji su igrali u reprezentaciji. Ustvari, neke od njih je on i otkrio. :zzz:
Zadnja izmjena: calcio, dana/u 04 dec 2014, 23:24, ukupno mijenjano 1 put.

Ammare
Kontakt:

Post Postao/la Ammare » 04 dec 2014, 23:21

Jedino dijaspora podrzava Sergeja! Sto li?! Svak' svoga konja hvali.
Ja bih Osima, a Sergeja za pomocnika, pa ako se Osim ne pokaze, noga mu, a Sergeja na njegovu poziciju. Do tada ce imati nekog iskustva i okanice se pokera.
Allez

bhf9292
Kontakt:

Post Postao/la bhf9292 » 04 dec 2014, 23:22

Hadzibegic bi bio najgori moguci izbor, iako je trenutno medju glavnim favoritima da postane selektor, o Bazdarevicu malo ko i govori kao kandidatu, Barbarez jedino kao pomocnik dolazi u obzir , gurnuti u vatru u ovako teskoj situaciji nekog bez ikakvog trenerskog iskustva je :crazy:, Amar Osim- prije svega dobar motivator i psiholog, a ima i trenersko znanje bez obzira koliko ga neko volio ili ne...
I KRV SVOJU ZA BOSNU MOJU!

samoposteno
Kontakt:

Post Postao/la samoposteno » 04 dec 2014, 23:23

Ammare je napisao/la:Jedino dijaspora podrzava Sergeja! Sto li?! Svak' svoga konja hvali.
Ja bih Osima, a Sergeja za pomocnika, pa ako se Osim ne pokaze, noga mu, a Sergeja na njegovu poziciju. Do tada ce imati nekog iskustva i okanice se pokera.
neka amara u zelji neka njih trenira i neka ih odvede u grupnu fazu lp kad je vec strucnjak

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 04 dec 2014, 23:24

staragarda je napisao/la: jest,jest safete....tako je...nije jos nista izgubljeno :roll: :roll: ...ima jos 18 bodova u igri :zzz: :zzz:
A jesi nasao koga ces porediti sa Safetom :) :) Ja sam ga puno kritikovao ( od Nigerije dalje ) i on je glavni krivac da smo u ovakvoj situaciji zbog: lose taktike, nepozivanja dovoljno sirokog kruga potencijalnih igraca godinama unazad ( 23 igraca = 4 napadaca minimalno ), zbog potcijenjivanja Kipra, neigranja uvijek sa najboljih 11 igraca, vjerovatno losih motivacijskih sposobnosti itd itd. Ovo nema nikakve veze sa Safetom ama bas nikakve. Treba se boriti dok ima sanse kao sto je rekao Ciro. Treba napasti to drugo, trece mjesto. Jer to ova generacija igraca talentom i ovaj narod zasluzuje. Ciro objasnio. :salut: :salut:

manijakdv
Kontakt:

Post Postao/la manijakdv » 04 dec 2014, 23:32

staragarda je napisao/la:nisam par dana usao na ovu temu...jel ovo amav vodi...ahahahahahahah :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: ..o j e b e m ti inernet i ko ga izmisli :D :D .....ipak,nadam se da ce pobijediti glas razuma i da ce veliki strateg iz doline mumijevih konacno sjesti na uzarenu selektorsku klupu i odvesti nas na evropsko....ima ime,ima iskustvo...ne zaboravite da je covjek sa nekom kung fu ekipom uzeo japanski kup i da je najtrofejniji trener ove nase...hmmmm..hajmo je nazvat lige :urnebes: :urnebes: .....amava za selektora a ovi pacenici i ljubomorne duse mogu samo da se sagnu :guz: :guz:
Ti i takvi kao ti i ne zaslužuju bolju facu od Safetove teleće glave.Da ste svi inteligentni kao vaš najbolji igrač svih vremena,onda bi imali veliki problem.Ipak,srećom niste.Vidiš,moj prvi favorit je Amar,imam svoje mišljenje i razloge zbog kojih mislim da bi on bio pravi,drugi favorit mi je Meša a treći su mi nekako jednaki Hadžibegić i Meho Kodro kojeg mi je nekako najžalije jer smo čovjeka bezveze potrošili a ima šlifa za taj posao 100 %.Hoću da ti kažem da je razlika između mene Željovca i tebe pitara što ja za dobrobit reprezentacije nemam problem da na klupu sjedne Muzurović,Mušović,Safet ili Hadžija,svaki je imao moju podršku i imat će je ko god dođe(naravno dok ne zasere kao Pape) dok ti imaš kompleks prema svemu što dolazi sa Grbavice.Taj kompleks ti je nabio Amar Osim,znam da te boli ali probaj bar glumiti malo.
Ustvari,idealno rješenje je Ibraković,čovjek je napisao knjigu o napadačkom fudbalu,igrao je finale kupa BiH sa Čelikom i svake sedmice dovede poznato igračko ime u FK Sarajevo,sasvim dovoljne reference da se i on nađe na listi.Po mogućnosti da mu desna ruka bude Dino Selimović pa da svake sedmice čitamo kako je sredio papire za nekog našeg igrača u dijaspori,kako se igrači iz liga petice raspituju da dobiju bh državljanstvo...

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 04 dec 2014, 23:35

aleksandar_veliki je napisao/la:Nakon poraza od Rumunije 3:0 u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, Sergej Barbarez je uz pomoć svojih pajdaša na aerodromu pokušao napraviti puč, odnosno sebe instalirati na selektorsku poziciju. Kada mu to nije uspjelo, najviše zahvaljujući Ivici Osimu, pokupi je prnje i napustio mjesto ambasadora Fudbalskog saveza BiH. Nikada više se nije javio niti jednom clanu IO, Bajevicu, Osimu, Hadzibegicu. Jednostavno, nije uspio u svojoj misiji i podvijena repa je napustio Savez, koji je tada grcao u dugovorima, koji je tada visio nad provalijom. Tada nije uspio i umjesto da se prihvatio posla, da je preuzeo neku ekipu, juniore, kadete, pionire, on je odlucio se posvetiti pokeru, a danas uz pomoc jedne navijacke grupe pozivajuci se na patriotizam pokusava doci na mjesto selektora. Vala, puno je pa neka je i od Sergeja...
Htio je na takav nacin (preko tudjih ledja) doci do selektorske pozicije i nije mu uspjelo a sto je najsmijesnije u cijeloj prici, da je isao normalnim putem, prvo uzeti neku manju ekipu, sticati iskustvo itd, sada bi bio jedan stvarno ozbiljan kandidat. Da ne kazem najveci ali sigurno jedan od njih. :facepalm:

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 04 dec 2014, 23:36

Raja ima li @zike aka Okuke-Krivine? :roll:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.