Što se tiče potrošnje, 1.9 SDI ti je naravno bolji izbor, a ni jedan ni drugi ti nisu auta za trke, to već i sam znaš. Ja bih uzeo taj 1.9 SDI. Sretno kako god.
Automobili, motori...
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Automobili, motori...
Manje više svi benzinci male kubikaže troše strašno, pogotovo gradske vožnje, tačnije na startovima gdje taj nejaki motor treba pokrenuti poprilično veliku masu s mjesta. Tako da ne vjerujem da je iznimka taj 1.4 MPI.
Što se tiče potrošnje, 1.9 SDI ti je naravno bolji izbor, a ni jedan ni drugi ti nisu auta za trke, to već i sam znaš. Ja bih uzeo taj 1.9 SDI. Sretno kako god.
firefirefirely je napisao/la:Pozdrav ljudi, planiram uskoro kupiti auto, i posto se upravo prodalo ono na koje sam bacio pik kuknjava sad gledam dalje.. I imam jednu dilemu..
1.9 SDI (50 kW (68 PS; 67 bhp) @ 4,000)
ili
1.4 MPI (16V, 55 kW (75 PS) @ 5000, s ugradjenim plinom)
VW su motori, 2001. god.
Ne uzimam auto za izivljavanje na cestama, itd itd, treba mi pouzdano auto s malom potrosnjom i jeftinim odrzavanjem ( jos da je dzaba![]()
), pa eto ako je neko imao licnih iskustava, ili zna nesto vise o pomenutim motorima gore, bio bih jako zahvalan..
Bjezi od tog 1.4... SDI nego sta. Sve preporuke.
Dosta majstora sam i pitao za te motore mislim na benzince oni prvi kazu nemoj. Jer sam mislio uzimati i trecu cetvorku samo mozda 1.4 benz. ali svi majstori kazu SDI, Tako da cu vjerovatno uzeti jos jednog SDI-a.
Imam 2 SDI ( 2. cetvorke) vjeruj neces se pokajati.
I kani se prica da ne moze SDI meda, motor ima skoro 2000 kubika. Rasterecen nema turbina, ako hoces vecu brzinu ili ubrzanje da dobijes dignes na 2300 obrtaja i nadalje kad hoces preticati. A s tdi-ovim slabijim osjetit ces samo na pocetku bolje ubrzanje, poslije je tu negdje. Vozio dosta i jednih i drugih. Sto je prednost iza SDI-a nikad neces vidjeti dima, dok tdi jel ga uz brdo stisne oblak dima u svakom.
Mia San Mia
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
ma kakav VW-ov benzin, pogotovo taj MPI 
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Mislim da je taj isao u Skodina vozila. A i popit ce goriva.Bosniacum Lilium je napisao/la:ma kakav VW-ov benzin, pogotovo taj MPI
Mia San Mia
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
jeste, trosi, nepouzdan i kvarljiv, SDI je za njega W12R32 je napisao/la:Mislim da je taj isao u Skodina vozila. A i popit ce goriva.Bosniacum Lilium je napisao/la:ma kakav VW-ov benzin, pogotovo taj MPI
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
- HZ_ilidzaa
- Kontakt:
Kod mene jaran imao golfa 6 sa 1.4 motorom i 80 hp ako se ne varam.
Auto samo daje zmigavac kad ugleda benzinsku.
Ugk. gradske trosi 11 litara sto je previse.
Auto samo daje zmigavac kad ugleda benzinsku.
Ugk. gradske trosi 11 litara sto je previse.
To su ovi novi 1.4 TSI benzniski motori, cudno mi to da taj 11 litra trosi po gradu ?!
Jel ga provjeravao da mu nije sta pokvareno ?
Jel ga provjeravao da mu nije sta pokvareno ?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
- HZ_ilidzaa
- Kontakt:
Nije taj motor , 80 hp ovaj ima. MPI je mislim.
Ja mislim da je ipak ovaj sto je elegant rekao, samo sto kod tog tvog jarana nesto vjerovatno nije uredu, jer bi prosjek trebao biti 5-6l. Nema u Golfu MPI motora, sigurno, to je kod Skodinih vozila i eventualno Pola.HZ_ilidzaa je napisao/la:Nije taj motor , 80 hp ovaj ima. MPI je mislim.
Ili je mozda obicni benzinac. Bez turba. Jer ti TSI-evi imaju vise konaj ja mislim.
Mia San Mia
da li netko zna gdje na podrucju tuzlanskog kantona mogo kupiti senzor za turbine radi se o audiju jer kod nas u gradaccu mora se naruciti i cekati desetak dana a ja bih ga htio odmah zamijeniti 
Uvjek može biti gore od goreg
i zato glavu gore
bori se za svoje
i uvjek budi čovjek
i zato glavu gore
bori se za svoje
i uvjek budi čovjek
- HZ_ilidzaa
- Kontakt:
Postoji , provjeri malo.R32 je napisao/la:Ja mislim da je ipak ovaj sto je elegant rekao, samo sto kod tog tvog jarana nesto vjerovatno nije uredu, jer bi prosjek trebao biti 5-6l. Nema u Golfu MPI motora, sigurno, to je kod Skodinih vozila i eventualno Pola.HZ_ilidzaa je napisao/la:Nije taj motor , 80 hp ovaj ima. MPI je mislim.
Ili je mozda obicni benzinac. Bez turba. Jer ti TSI-evi imaju vise konaj ja mislim.
Ja koliko znam da nema u golfu, znam da u Fabiji ima. Nemam pristup racunaru, a ne da mi se trazit ne da mi se trazit na mobu. Prosvijetli me ti, ako grijesim.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Mia San Mia
Na kojoj benziskoj u BiH je , po vasem mišljenju i iskustvu, najbolje gorivo? Hifa, Ina, Gazprom, Nestro?
- JoseMourinho
- Kontakt:
Re: Odg: Automobili, motori...
Gasprom 2,11 dizel, iza stupa tamo ima i 2,01 na pumpi njihovoj, nasuo neki dan 9,5 litara za cvaju i miranmarcelo12 je napisao/la:Na kojoj benziskoj u BiH je , po vasem mišljenju i iskustvu, najbolje gorivo? Hifa, Ina, Gazprom, Nestro?
Aham, i mislio sam na D5..posto vozim Focusa a rekoše mi da je osjetljiv na kvalitet goriva. .pa rekoh da provjerim sa vama
Nisam nikad sipao na Gazpromu al par jarana mi se pozalilo na kvalitet tako da ih izbjegavam.
El Tarik ubjedljivo najbolji.
El Tarik ubjedljivo najbolji.
EnergoPetrol, ne obicni Petrol. Definitivno najbolje gorivo. Euro Klas sipam i prezadovoljan sam. Također sam cuo od drugih na Gazpromu da je dobro Premium dizel. Jer mi radi neki poznanik i koristi ga. Na Hifi sipao, motor dosta losije radi, i na sl pumpama...dok na EP prede ko macamarcelo12 je napisao/la:Na kojoj benziskoj u BiH je , po vasem mišljenju i iskustvu, najbolje gorivo? Hifa, Ina, Gazprom, Nestro?
Mia San Mia
Re: Odg: Automobili, motori...
Ja na hifi sipam u zadnje vrijeme i pojavi se ponekad crni dim, pa sad ne znam je li do goriva ili je ipak sta drugo u pitanju. Rekose da je focus osjetljiv na gorivo, a u mjestu odakle sam imaju samo ove pumpe koje sam naveo..kontam da promijenim, da sipam na ini ili gaspromu pa da vidim jel to.R32 je napisao/la:EnergoPetrol, ne obicni Petrol. Definitivno najbolje gorivo. Euro Klas sipam i prezadovoljan sam. Također sam cuo od drugih na Gazpromu da je dobro Premium dizel. Jer mi radi neki poznanik i koristi ga. Na Hifi sipao, motor dosta losije radi, i na sl pumpama...dok na EP prede ko macamarcelo12 je napisao/la:Na kojoj benziskoj u BiH je , po vasem mišljenju i iskustvu, najbolje gorivo? Hifa, Ina, Gazprom, Nestro?
- tuzlak1987
- Kontakt:
Sve su ti ruska goriva, sva su losa kako god okrenes 
Ma imaju opet neki standardi, i aditivi sto se moraju ubacivati, a također ovi privatnici su kriticni...tuzlak1987 je napisao/la:Sve su ti ruska goriva, sva su losa kako god okrenes
Ja sam probao na vise pumpi i na EP sam nasao najbolje, a kod nih i ima samo Euroclas.
Mia San Mia