Treba prestati pratiti ovaj dio foruma od kraja novembra do početka marta, jer u ovo vrijeme uvijek bude preplavljen besposlicama i glupim raspravama.DukeOfWellington je napisao/la:Ovako je bilo i prošle zime, kad je nestalo meze poče priča bezveze, prema tome dok ne počne proljetni dio mogu se očekivati ovakve rasprave, dakle još jedan argument za smanjenje zimske pauze.
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!
Pa više para će dobiti Hajduk za Vršajevića, nego što je tan platio za fk sarajevo
Zakljucaj temu do Februara

Zakljucaj temu do Februara

Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987
kuknjava kuknjavaMinjore je napisao/la:Pa više para će dobiti Hajduk za Vršajevića, nego što je tan platio za fk sarajevo![]()
![]()
Zakljucaj temu do Februara![]()
FK SARAJEVO.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
ove sad godine ne bi bili nosioci, bili bi čak treći ili četvrti iza crte. sve to ovisi o tome ko će biti šampioni drugih država i može se ispreturati još sto puta. npr. u ovoj tabeli je dovoljno da sheriff ponovo bude prvak moldavije (što će se do kraja najvjerovatnije i desiti) i da mi izvisimo.KogaBrigaZaNick je napisao/la:Svaka čast @Adviser za ovu tabelu. Ja koliko sam skontao mi bi sa svojim koeficijentom (6.000) jedva "upali" među nosioce, naravno ukoliko bi ovi isti klubovi išli u LŠ. Nama titula nije cilj, mada mislim da i nije toliko nedostižna koliko se nama čini. Ljudi jednostavno neće da vjeruju u ovu ekipu, pa ona i nema nekog prevelikog samopouzdanja. Da je malo drukčije, mi bi možda i titulu mogli osvojiti na to neko samopouzdanje i inat, jer nam ekipa nije nešto pretjerano nekvalitetnija od ostalih konkurenata.
Nadam se da Amar neće prihvatiti posao selektora, što zbog njega samog, što zbog Želje. Mislim da bi on izgubio strpljenje vrlo brzo sa onim glavonjama u savezu, a i naš bi klub izgubio velikog stručnjaka. Uglavnom, ako Amar i prihvati selektorsku poziciju sretno mu, a Željo je postojao i borio se i prije Amara, pa će postojati i osvajati titule i poslije Amara.
Očito je pauza već udarila mnogima u glavu.Teško mi je shvatiti da pored teme svog kluba imaš potrebu da nešto tamo pametuješ na temi komšija,i to bez obzira o kome se radi-Ono što je jedino kristalno jasno ,valjda to ne treba posebno elaborirati je da bi Željo napravio iskorak kad stadion u pitanju je da moraš KUPITI politiku.Mrzim ja ova velika slova,zato i tjeram svoje klince vani,ali ovdjew je tako.Nema đabe ni u babe.E sad ono što mi nije jasno kako iko razuman može i pomisliti da je onaj utrpani dao lovu nako.Eto njemu je merak.Ili računa na nekog svog Džeku pa da izvuče lovu,uostalom ovaj region je pun talenata ili je politika kupljena pa "levat" došao do nekretnine.Nešto mora biti.Rezon kapitala je surovo jednostavan.Ulažem da bi zaradio.Ne volim nikoga.Kone su poznate po političkim vezama pa me ne bi iznenadilo da se čelnik(ici) južne opštine i šire nisu ugradili u zemlju i sve oko nje gdje se ulaže lova za tu akademiju.Da se razumijemo sve nas to čeka ,znači prodaja.Nadam se da moj Željo neće otići bud zašto i da će što je moguće manje biti žrtva politike.Igara oko Grbavice će biti.Davno sam napisao da se čelnik opštine pita tamo bi davno bio supermarket i po mogućnost posađeni čokoti vinove loze.Sreća pa ga klima ****.
Kad se sve uzme u obzir ,sav politički šljam kojim smo okovani toliko sam ponosniji na ono što je Željo uradio u protekloj polusezoni.Izašlo je par novih klinaca,u igri smo.Tačno je ima uspona i padova u p.m.Ali to je tako sa djecom.Imamo za pripreme.za ova djeca mogu samo biti bolja.Imam i ja što zamjeriti treneru ali jbg nema se para za svjetska imena.Volio bih i ja nekog poput trenara madridskih klubova ali iz prazne ne puca.Uz novi zakon o sportu,novi statut,skraćenje lige ovom poslovnom politikom Željo može samo profitirati
Kad se sve uzme u obzir ,sav politički šljam kojim smo okovani toliko sam ponosniji na ono što je Željo uradio u protekloj polusezoni.Izašlo je par novih klinaca,u igri smo.Tačno je ima uspona i padova u p.m.Ali to je tako sa djecom.Imamo za pripreme.za ova djeca mogu samo biti bolja.Imam i ja što zamjeriti treneru ali jbg nema se para za svjetska imena.Volio bih i ja nekog poput trenara madridskih klubova ali iz prazne ne puca.Uz novi zakon o sportu,novi statut,skraćenje lige ovom poslovnom politikom Željo može samo profitirati
Pa ipak si upravu. Bice on tu,ali to nece biti to. Prioritet ce biti reprezentacija.terabajt je napisao/la:Al ce mu prioritet biti repka ako se prihvati tog posla i manje ce se baviti zeljom jer jednostavno nece imati vremena na sve strane, i ja se nadam da nece prihvatiti.FKZ1921 je napisao/la:Eventualni Amarov izbor za selektora,a nadam se da se to nece desiti,ne znaci i njegov odlazak iz Zelje. Nikako.
Manje ce boraviti u klubu,ali ce nastaviti raditi poslove koje je i do sada radio.
Oni koji malo vise to prate,znaju da je on sad stalno u klubu,na svakom treningu,na svkojutakmici,skoro na svakoj utakmici omladinaca,
stalno razgovara sa igracima,sa trenerima,koordinira izmedju tima i uprave,kreira politiku plata,nagrada,kazni,ugovora,selekcije igraca,selekcije trenera,bavi se skoro svim pitanjima oko priprema,putovanja na utakmice,smjestaja,treniranja,opreme...Ogroman dijapazon poslova...
Ajmo lagano vaganje pa spavanje
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985
-
- Kontakt:
Ma lazes. Sudzuka se presusila pa si nervozan.Western je napisao/la:quote="Schwarz"]HzVisoko je napisao/la:1:2
da jer ste me toliko iznervirali da sam se registrovao samo radi toga da napisem ..jer ste fkt nezz sta da kazem da ste ...komplexasi najveci ...pa dolazite na nasu temu tamo i pitate jel istina da vam ovaj ide,jel istina da onaj ide ...sta vas boli k.... ko nama ide a ko dolazi ...brinite se o sebi culi ste sta vam je Ajfel rekao da ste zamalo dozivili sudbinu KK Bosna![]()
![]()
![]()
@Ado76
Ja negativno ne pisem o Sarajevu nego o navijacima tog kluba koji na temi rivala zapocinju djeciju raspravu pa mi jos pocnu pricati ko je Grbavicu napravio. A kad naucis citati shvatit ces sta sam mislio sa tim da je drzava duzna da renovira ono sto je agresor srusio. Da se vratim na tvoj klub nikada nisam mrzio niti ruzno pisao o njemu jer to je poslije svega fudbalski klub i nema se tu sta mrziti. Problem su punoglavci koji iz straha dolaze i nesto dokazuj ovdje. Koga briga na ovoj temi sta Tan, Dino i onaj ljepotan rade. Zeljo ima svoj plan i od njega odstupiti nece samo zato sto je Sarajevo 2 boda iznad. A vi ste kad god je Zeljo uzimao titulu otkaze davali.
@ rodom s Mejtasa
Tako mi rece jedan veoma ozbiljan novinar. Na zalost. Nadam se da nije istina.[/quote]
Kamo sreće da u nas ima ozbiljnih novinara, pogotovo sportskih. Prepo sam se da ti je neki pouzdaniji izvor

Nema od toga ništa, nadam se. Amar bi me neprijatno iznenadio ako bi otišao u tu vučju jazbinu zvanu Savez.
-
- Kontakt:
Znam i ja da najvjerovatnije ne bi bili nosioci kada bi neko drugi (čitaj sa većim koeficijentom) bio prvak neke od ovih država odakle nam dolaze glavni konkurenti. Fazon je da se ovome nismo mogli ni nadati prošlih godina, pa i sam podatak da bi mogli biti nosioci (neka vjerovatnoća postoji) nekako ohrabruje i treba da bude motiv više igračima u sljedećoj polusezoni. Zamisli da osvojimo, prođemo to famozno drugo pretkolo LŠ, ispadnemo u trećem, i nekom srećom dobijemo ekipu sa kojom se može igrati za grupe EL. Tada pare ne bi bile problem više, al vjerovatnoća za ovo je mizerna da budemo iskreni (sa trenutnom postavom). Ukoliko bi doveli nekog kvalitetnog centralnog veznog igrača, te kvalitetnog odbrambenog, pa možda i lijevog beka ukoliko Kvesa ode, ne bi bili daleko od osvajanja titule vjerujte mi. Fazon je da ti igrači moraju baš da odskaču po kvaliteti od ovih trenutnih, a ukoliko se to ne desi baciti sve karte na našu omladinu i to je to.ChWilla je napisao/la:ove sad godine ne bi bili nosioci, bili bi čak treći ili četvrti iza crte. sve to ovisi o tome ko će biti šampioni drugih država i može se ispreturati još sto puta. npr. u ovoj tabeli je dovoljno da sheriff ponovo bude prvak moldavije (što će se do kraja najvjerovatnije i desiti) i da mi izvisimo.KogaBrigaZaNick je napisao/la:Svaka čast @Adviser za ovu tabelu. Ja koliko sam skontao mi bi sa svojim koeficijentom (6.000) jedva "upali" među nosioce, naravno ukoliko bi ovi isti klubovi išli u LŠ. Nama titula nije cilj, mada mislim da i nije toliko nedostižna koliko se nama čini. Ljudi jednostavno neće da vjeruju u ovu ekipu, pa ona i nema nekog prevelikog samopouzdanja. Da je malo drukčije, mi bi možda i titulu mogli osvojiti na to neko samopouzdanje i inat, jer nam ekipa nije nešto pretjerano nekvalitetnija od ostalih konkurenata.
Nadam se da Amar neće prihvatiti posao selektora, što zbog njega samog, što zbog Želje. Mislim da bi on izgubio strpljenje vrlo brzo sa onim glavonjama u savezu, a i naš bi klub izgubio velikog stručnjaka. Uglavnom, ako Amar i prihvati selektorsku poziciju sretno mu, a Željo je postojao i borio se i prije Amara, pa će postojati i osvajati titule i poslije Amara.
@AnelZ, Svjestan sam ja da @Adviser nije napravio ovu tabelu, samo sam mu rekao svaka čast što je postavio na forum. Da se priča skrene sa nekih drugih nebitnih stvari, a i da se ljudi uvjere da napredujemo barem u ovom segmentu koeficijenta za evropska takmičenja.
Sto se tice selektora zadnje informacije govore da bi Hadzibegic mogao biti selektor, ali da se bira izmedju njega i OsimaKogaBrigaZaNick je napisao/la:Znam i ja da najvjerovatnije ne bi bili nosioci kada bi neko drugi (čitaj sa većim koeficijentom) bio prvak neke od ovih država odakle nam dolaze glavni konkurenti. Fazon je da se ovome nismo mogli ni nadati prošlih godina, pa i sam podatak da bi mogli biti nosioci (neka vjerovatnoća postoji) nekako ohrabruje i treba da bude motiv više igračima u sljedećoj polusezoni. Zamisli da osvojimo, prođemo to famozno drugo pretkolo LŠ, ispadnemo u trećem, i nekom srećom dobijemo ekipu sa kojom se može igrati za grupe EL. Tada pare ne bi bile problem više, al vjerovatnoća za ovo je mizerna da budemo iskreni (sa trenutnom postavom). Ukoliko bi doveli nekog kvalitetnog centralnog veznog igrača, te kvalitetnog odbrambenog, pa možda i lijevog beka ukoliko Kvesa ode, ne bi bili daleko od osvajanja titule vjerujte mi. Fazon je da ti igrači moraju baš da odskaču po kvaliteti od ovih trenutnih, a ukoliko se to ne desi baciti sve karte na našu omladinu i to je to.ChWilla je napisao/la:ove sad godine ne bi bili nosioci, bili bi čak treći ili četvrti iza crte. sve to ovisi o tome ko će biti šampioni drugih država i može se ispreturati još sto puta. npr. u ovoj tabeli je dovoljno da sheriff ponovo bude prvak moldavije (što će se do kraja najvjerovatnije i desiti) i da mi izvisimo.KogaBrigaZaNick je napisao/la:Svaka čast @Adviser za ovu tabelu. Ja koliko sam skontao mi bi sa svojim koeficijentom (6.000) jedva "upali" među nosioce, naravno ukoliko bi ovi isti klubovi išli u LŠ. Nama titula nije cilj, mada mislim da i nije toliko nedostižna koliko se nama čini. Ljudi jednostavno neće da vjeruju u ovu ekipu, pa ona i nema nekog prevelikog samopouzdanja. Da je malo drukčije, mi bi možda i titulu mogli osvojiti na to neko samopouzdanje i inat, jer nam ekipa nije nešto pretjerano nekvalitetnija od ostalih konkurenata.
@AnelZ, Svjestan sam ja da @Adviser nije napravio ovu tabelu, samo sam mu rekao svaka čast što je postavio na forum. Da se priča skrene sa nekih drugih nebitnih stvari, a i da se ljudi uvjere da napredujemo barem u ovom segmentu koeficijenta za evropska takmičenja.
-
- Kontakt:
Treba gledat realno. Ovo je i Amaru velika prilika da se na profesionalnom planu dokaze,da zakoraci u trenersku elitu. I da,na kraju krajeva,dobro i zaradi. Mislim da je ovo za jednog mladog trenera poput njega prilika koja se ne propusta.rodom s Mejtaša je napisao/la:Amar bi me neprijatno iznenadio ako bi otišao u tu vučju jazbinu zvanu Savez.
A ne treba covjeka dovodit u situaciju da ispadne da bira izmedju licnih ambicija i Zeljinog rasta jer to nije posteno.
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić
- RobertoBaggio
- Kontakt:
Nekidan bila ona priča oko Koldže i Avaza, ali ne stigoh prokomentarisati. Avaz inače čitam samo kad naletim na hamburger kod Komše na Malti. Dobar hamburger.
Danas baš mahsuz naletio tu na doručak, pa listam dok jedem i vidim da je i danas izašao neki tekst protiv Koldže, ovaj put nešto o kružnom toku na Velešićima. To sam htio i reći povodom Gredićeve izjave. Avaz je očigledno počeo koristiti i sportske stranice za svoju političku borbu protiv SDA, a mi smo dio te priče jer smo onda ispali glupi i dali Koldži mikrofon da laže na stadionu. Da li ima nešto drugo iza Gredićeve izjave, neki naš novi adut, ne znam, volio bih da ima, ali da je što se tiče Avaza u pitanju standardna politička igra mislim da se već ovim danas pokazalo.
Za Amara već par godina mislim da će kad-tad biti selektor reprezentacije. Da li je to već sad, vidjet ćemo. Nadam se da nije, jer mi se čini da nije baš pravi trenutak ni što se tiče reprezentacije ni što se tiče Želje.

Za Amara već par godina mislim da će kad-tad biti selektor reprezentacije. Da li je to već sad, vidjet ćemo. Nadam se da nije, jer mi se čini da nije baš pravi trenutak ni što se tiče reprezentacije ni što se tiče Želje.
FK Željezničar 1921
kod fahre sve što se objavi ima političku poruku. ali nije on mogao natjerati gredića da kaže što je rekao.
-
- Kontakt:
Naravno, ali budalaši iz Saveza su morali levata otjerati poslije svjetskog kad već nisu mogli ranije. Tada je trebao uskočiti neko pametniji i stručniji pa možda čak i Amar. Sad je poprilično zaj.eb.an.a situacija ne toliko rezultatski koliko je onaj levat ostavio pustoš u ekipi u smislu međusobnih odnosa, psihološkog faktora, samopouzdanja itd.neroazzuro je napisao/la:Treba gledat realno. Ovo je i Amaru velika prilika da se na profesionalnom planu dokaze,da zakoraci u trenersku elitu. I da,na kraju krajeva,dobro i zaradi. Mislim da je ovo za jednog mladog trenera poput njega prilika koja se ne propusta.rodom s Mejtaša je napisao/la:Amar bi me neprijatno iznenadio ako bi otišao u tu vučju jazbinu zvanu Savez.
A ne treba covjeka dovodit u situaciju da ispadne da bira izmedju licnih ambicija i Zeljinog rasta jer to nije posteno.
Pored toga, klima u Savezu nije dobra odnosno puno loših i nekompetetnih ljudi tu ima i sa te strane mi ne bi bilo drago da Amar ulazi u tu priču.
Nije problem Željo niti njegove obaveze u klubu jer selektorski posao je smješan u odnosu na klasične klupske trenere i uprave. Imaš 10 utakmica u godini i 20 i kusur treninga i to je to, a veću lovu od svih domaćih klupskih trenera zajedno.
Za ovu bagru od Saveza i naš mentalitet igrača najbolja je neka strana čelična ruka tipa Magatha da krv propišaju i da ih makne od derneka po gradu za vrijeme okupljanja i razno-raznih kvazi novinara i tv emisija itd.
Osim toga, Amar je vrlo nezgodan lik za saradnju jer nema boljeg papak i šupak eliminatora u domaćem sportu od njega. Razj.eb.o bi im on sve tamo jer on drugačije ne zna ako bi se već prihvatio posla, a to nije dobro ni za njega, a ni za Želju jer papak je neuništiv, dugo pamti, nisko igra, ne priznaje sopstvene greške, ima jaku sujetu i kompleks itd. (govorim o toj društveno-socijološkoj pojavi kod nas koja je kao takva i najdominantnija i najbrojnija populacija) i osvetili bi nam se kad tad.
Slazem se s vecinom, dapace. Ipak bih zelio vidjet Amara na klupi reprezentacije jer bi to konacno potvrdilo, na najbolji moguci nacin, Amarov kvalitet u svakom smislu. Nesto razmisljam, u ovoj prici je negdje i Zeljeznicar, siguran sam da je i interes Zelje bio motiv Amarov da prijavi kandidaturu.rodom s Mejtaša je napisao/la:Naravno, ali budalaši iz Saveza su morali levata otjerati poslije svjetskog kad već nisu mogli ranije. Tada je trebao uskočiti neko pametniji i stručniji pa možda čak i Amar. Sad je poprilično zaj.eb.an.a situacija ne toliko rezultatski koliko je onaj levat ostavio pustoš u ekipi u smislu međusobnih odnosa, psihološkog faktora, samopouzdanja itd.neroazzuro je napisao/la:Treba gledat realno. Ovo je i Amaru velika prilika da se na profesionalnom planu dokaze,da zakoraci u trenersku elitu. I da,na kraju krajeva,dobro i zaradi. Mislim da je ovo za jednog mladog trenera poput njega prilika koja se ne propusta.rodom s Mejtaša je napisao/la:Amar bi me neprijatno iznenadio ako bi otišao u tu vučju jazbinu zvanu Savez.
Pored toga, klima u Savezu nije dobra odnosno puno loših i nekompetetnih ljudi tu ima i sa te strane mi ne bi bilo drago da Amar ulazi u tu priču.
Nije problem Željo niti njegove obaveze u klubu jer selektorski posao je smješan u odnosu na klasične klupske trenere i uprave. Imaš 10 utakmica u godini i 20 i kusur treninga i to je to, a veću lovu od svih domaćih klupskih trenera zajedno.
Za ovu bagru od Saveza i naš mentalitet igrača najbolja je neka strana čelična ruka tipa Magatha da krv propišaju i da ih makne od derneka po gradu za vrijeme okupljanja i razno-raznih kvazi novinara i tv emisija itd.
Osim toga, Amar je vrlo nezgodan lik za saradnju jer nema boljeg papak i šupak eliminatora u domaćem sportu od njega. Razj.eb.o bi im on sve tamo jer on drugačije ne zna ako bi se već prihvatio posla, a to nije dobro ni za njega, a ni za Želju jer papak je neuništiv, dugo pamti, nisko igra, ne priznaje sopstvene greške, ima jaku sujetu i kompleks itd. (govorim o toj društveno-socijološkoj pojavi kod nas koja je kao takva i najdominantnija i najbrojnija populacija) i osvetili bi nam se kad tad.
Supak i papak eliminator...

Nije lako kad godinama ne mores maket iz blata.jer papak je neuništiv, dugo pamti, nisko igra, ne priznaje sopstvene greške, ima jaku sujetu i kompleks itd.

Katastar.ba - 2174, 2175, 2176, 2177.
Nastavice se...
Nastavice se...
-
- Kontakt:
Čitam ovo i ne vjerujem:
http://sportsport.ba/ino_fudbal/brojnij ... nti/147098" onclick="window.open(this.href);return false;
8 milja proširenje i vjerovatno ješ ponešto od infrastrukture usput i 150 miliona funti. Cant believe što se kaže.
Koliko je nov iz temelja? Ovo su za nas cifre sa druge planete. Mogli bi namiriti Koldžu i cijeli SDA i još dva stadiona napraviti.
http://sportsport.ba/ino_fudbal/brojnij ... nti/147098" onclick="window.open(this.href);return false;
8 milja proširenje i vjerovatno ješ ponešto od infrastrukture usput i 150 miliona funti. Cant believe što se kaže.
Koliko je nov iz temelja? Ovo su za nas cifre sa druge planete. Mogli bi namiriti Koldžu i cijeli SDA i još dva stadiona napraviti.
Ovo je neka fucking rekonstrukcija, spominje se i neki memorijalni park za poginule i citav niz pratecih sadrzaja.rodom s Mejtaša je napisao/la:Čitam ovo i ne vjerujem:
Oni su na otoku poblesavili, trose kao budale, ne cudi me cifra. Previse, da ga fuck i najmanje ima veze s fudbalom.
POVEĆANJE kapaciteta legendarnog stadiona sa 45 500 na 59 tisuća mjesta, vrijedno 100 milijuna funti, kreće u ponedjeljak i trajat će godinu i pol, kako bi bilo gotovo prije početka sezone 2016/17.
Navijači Liverpoola tako u sezoni punoj razočaranja zbog loših igara preskupo i preloše obnovljene i "pojačane" momčadi, konačno imaju razloga biti sretni, iako ne "na sportskom planu".
Peterostruki prvak Europe već odavno ima svu projektnu dokumentaciju, potrebne dozvole i spreman novac za veliki pothvat, ali čekala se kupnja posljednje od kuća uz stadion, koje se moraju rušiti kako bi se stadion proširio. Vlasnik je očigledno ustuknuo pred šuškavim argumentima i nestala je posljednja prepreka za početak proširenja stadiona.
Iako je posljednjih godina bila aktualna izgradnja novog stadiona u Stanley Parku, u klubu su zadovoljni što se neće micati s mitskog stadiona, a k tome će godišnju zaradu povećati za oko 25 milijuna funti, čime žele dostići rivale iz Manchestera i Londona. Stručnjaci za financije u sportu slažu se kako je nedostatak velikog i komfornog stadiona Liverpoolu bio veliki uteg u borbi s najvećim suparnicima.
Prva faza obuhvaća radove na glavnoj tribini (Main Stand), koja će dobiti novi, treći prsten, čime će joj se kapacitet povećati za 8300 mjesta. Anfield Road Stand proširenjem će dobiti 4800 mjesta. U sklopu radova premjestit će se spomenik za 96 navijača Liverpoola koji su poginuli 1989. na Hillsboroughu na novo mjesto, Hillsborough Memorial Garden.
Nova konferencijska i dvorana za bankete, nova suvenirnica i veći parking, također su obuhvaćeni proširenjem, a cijeli ovaj projekt dio je šire, 260 milijuna funti vrijedne obnove gradske četvrti Anfield, u sklopu koje će se srušiti 296, a izgraditi 250 kuća, te hotel.
Planove za projekt napravio je konzorcij u kojem su predstavnici liverpulskog gradskog vijeća, vlasnici kuća u kvartu i nogometnog kluba Liverpool.
Završetkom proširenja Anfielda, Liverpool će se kandidirati za odigravanje utakmice engleske reprezentacije, ali i finala europskih kupova, jer kako u klubu naglašavaju "trenutno su na stadionu dijelovi koji su ispod standarda Premier Leaguea i Uefe, što ograničava našu mogućnost da budemo domaćini najvećih utakmica".
Uefa za finale europskih kupova traži stadion s najmanje 50 tisuća mjesta, luksuznim korporativnim "boksovima" i udobnim svlačionicama za igrače i osoblje.
Anfield je otvoren 1884. kada je imao kapacitet od 20 tisuća mjesta i zanimljivo, tada je bio dom Evetrona, koji se nakon sukoba oko plaćanja najma preselio na obližnji Goodison Park, a upravo osnovani Liverpool preuzeo je domaćinstvo 1892.
Rekordnu posjećnost bilježi 1952., kada je meč Liverpoola i Wolverhamptona gledalo 61 905 posjetitelja.
Katastar.ba - 2174, 2175, 2176, 2177.
Nastavice se...
Nastavice se...
-
- Kontakt:
Fascinantno. Ima se može se. I mi bi za te pare napravili cijelo naselje.
Uvijek su prava raja navijala za Everton, a ko ne konta zašto nek barem sad sazna.
Uvijek su prava raja navijala za Everton, a ko ne konta zašto nek barem sad sazna.
rodom s Mejtaša je napisao/la:Fascinantno. Ima se može se. I mi bi za te pare napravili cijelo naselje.

-
- Kontakt:
Ma ne kontaju ba oni ništa. Navijati za Torpedo pored Želje sve ti govori, nema dalje. Pličih navijača teško ćeš gdje naći. U 90% slučajeva znam koga gotive oni a koga mi. Legende, neka ih ako ništa zbog cirkusa.
Interesantno je kako se upale, ha ha.
Interesantno je kako se upale, ha ha.
Trenutno korisnika/ca: Hrammm1921, Lokomotifa, Mana i 403 gosta.