[youtube][/youtube]

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo
Pricamo samo o kalendarskoj 2010-toj godini. Ako su Xavi i Iniesta bili bolji te godine, zapravo ako su u bilo kojem periodu karijere bili bolji od Messija, onda nismo pratili isti sport.let3 je napisao/la: ko je ba dominirao iznad njih dvojice![]()
Xavi i Iniesta bili glavni igraci i Barce i Španije u periodu 2008-2012, nosili te dvije ekipe
od Messija napravili stroj za golove...sad kad su obojica čučnuli je lako srati po njima i donositi paušalne zakljucke iz današnje vremenske perspektive.....i ja ne znam po kojem ti kriteriju donosiš takve zakljucke
![]()
i šta ti znaci drugio dio posta, posbno podvuceno??
znaci, golman i defanzivci ne bi trebali biti ni biti u razmatranju za Zlatnu loptu, po toj nekoj logici![]()
ma nemojnisam znao za to...ali ako je to logika kojom se vode prilikom glasanja i dodijele Zlatne lopte, onda je bolje da je ukinu za sva vremena
da podsjetim, vec postoje nagrada za onoga koji zabije najviše golova...zove se Zlatna kopačka![]()
a to je nešto sasvim drugo od ove nagrade
potpuno tacno, ne mogu vjerovati da se slazem s nekim Madridjaninomgeoxx je napisao/la:Pricamo samo o kalendarskoj 2010-toj godini. Ako su Xavi i Iniesta bili bolji te godine, zapravo ako su u bilo kojem periodu karijere bili bolji od Messija, onda nismo pratili isti sport.let3 je napisao/la: ko je ba dominirao iznad njih dvojice![]()
Xavi i Iniesta bili glavni igraci i Barce i Španije u periodu 2008-2012, nosili te dvije ekipe
od Messija napravili stroj za golove...sad kad su obojica čučnuli je lako srati po njima i donositi paušalne zakljucke iz današnje vremenske perspektive.....i ja ne znam po kojem ti kriteriju donosiš takve zakljucke
![]()
i šta ti znaci drugio dio posta, posbno podvuceno??
znaci, golman i defanzivci ne bi trebali biti ni biti u razmatranju za Zlatnu loptu, po toj nekoj logici![]()
ma nemojnisam znao za to...ali ako je to logika kojom se vode prilikom glasanja i dodijele Zlatne lopte, onda je bolje da je ukinu za sva vremena
da podsjetim, vec postoje nagrada za onoga koji zabije najviše golova...zove se Zlatna kopačka![]()
a to je nešto sasvim drugo od ove nagrade
Golman i stoper ce veoma tesko osvojiti ovu nagradu jer kako rekoh njihov utjecaj na igru nije na nivou veznjaka i napadaca.
Kao sto James rece, veoma malene sanse su da se to desi.
Nije to sad nista nelogicno ili glupo u vezi ove nagrade. Povuci paralelu recimo sa odabirom najboljih igraca ikad.
Jesi ikad u nekim anketama ili diskusijama cuo da neko nekog golmana svrstava u top10 ili cak top20 ikad?
Ovo zadnje oko golova smo vec raspravljali i samo se vrtimo u krug.
Upravo tako.Rajaz je napisao/la:Zlatna kopačka ili ti ga zlatna lopta
[youtube][/youtube]
Hoces li ti nastavit sa svojom "reakcionarnom" politikom i nastavit se sramotit ili ces dati konkretne argumente zasto mislis da bi netko drugi, a ne Ronaldo trebao osvojiti Zlatnu loptu?Saurman je napisao/la:Upravo tako.
Dovoljno je zabiti 40 golova i da uzmeš ZL.Zato je ova nagrada izgubila sav kredibilitet.
Za postizanje golova već postoji nagrada a ona se zove zlatna kopačka dok za osvajanje ZL treba imati i nešto više osim samog postizanja golova a to je uspjeh sa klubom/reprezentacijom.JamesJoyce je napisao/la:Hoces li ti nastavit sa svojom "reakcionarnom" politikom i nastavit se sramotit ili ces dati konkretne argumente zasto mislis da bi netko drugi, a ne Ronaldo trebao osvojiti Zlatnu loptu?Saurman je napisao/la:Upravo tako.
Dovoljno je zabiti 40 golova i da uzmeš ZL.Zato je ova nagrada izgubila sav kredibilitet.
I masio si za samo 25 golova, hajde sta je to...
Zar je treba dati ovom padavičaru koji i protiv Ludogoretsa simulira.Mozambik je napisao/la:Bolje i tako, nego da je neko osvoji zbog par istrcavanja sa gola protiv Alzira.
ObjasnioAhonen je napisao/la:ovdje se govori o covjeku koji ima najvise golova u godini i koji je medju najboljim asistentima u ovoj godini a tu se pominje neuer koji igra u ekipi gdje slobodno mozes komad drveta staviti na gol koliko je konkurencija jaka.
cim je dosla prva jaca ekipa primio je 4 komada na svom terenu.
al najace ono ' za golove ima zlatna kopacka'
golovi na najvazniji i najcijenjeniji segment fudbala...
ako neko zabije 60+ golova i podijeli 20 asistencija - valjda to govori nesto
koliko je uopste igraca u historiji zabilo 60+ komada u jednoj godini?
argument tipa : potrebno je samo zabiti 50 golova i eto zlatne lopte je najadniji u ovih 9 stranica...
toliko je lagano dati 50-60 golova da smo nakon pelea, mullera i ostalih velikana morali cekati eru ronalda i messija da to neko opet ucini.
To smo i mi pitali 2010. i 2012. Ostali bez odgovora. Sad ga vi duvajte.let3 je napisao/la:zna li iko od ovih forumskih mudraca odreditii i objasniti koji su to zapravo kriteriji za osvajanje ove (sad vec i komicne) nagrade![]()
Kriteriji mogu biti sve navedeno obzirom da pobjednika bira preko 200 ljudi koji imaju razlicite preference i izmedju ostalog su samim tim subjektivni. Niko im ne moze nametnuti kriterije te s toga sve sto si naveo moze uci u razmatranje.let3 je napisao/la:koji su to zapravo kriteriji za osvajanje ove (sad vec i komicne) nagrade![]()
Taj komentar iznad sam i napisao samo zbog toga jer sam čekao da neko napiše da je zlatna lopta nagrada za kalendarsku godinu, a ne sezonu. A ovdje mnogi pišu kako je Ronaldo postigao 17 golova u LP iako je pola tih golova postigao u grupi odnosno u kalendarskoj 2013 godini. Da ne govorim o ovim komentarima kako je Ronaldo osvojio ligu i kup, a činjenica je da u jednoj utakmici protiv Dortmunda, 2 utakmice protiv Bayerna i u finalu protiv Atletica nije nijednom bio igrač utakmice. Onu drugu utakmicu protiv Dortmunda nije ni igrao isto kao ni finale kupa ali bitno je da je Ronaldo osvojio ta dva trofeja, a ne RealJamesJoyce je napisao/la:Volejcina: Messi je bio najbolji strijelac Primere za sezonu 2012-13, Balon de Oro nije sezonska nagrada nego nagrada za postignuca unutar cijele godine. Tu ga Ronaldo dobrano sisa.
Dalje, Ronaldo je u toj sezoni dobio Alfredo Di Stefano nagradu, sto implicira da je bio najbolji igrac Lige, ako cemo posteno (makar ja taj argument ne razmatram).
Možeš ti slobodno uzeti u obzir i broj asistencija i jednog i drugog nije nikakav problemJamesJoyce je napisao/la:Jah, samo sto je Sneijder veznjak, a Midzo napadac. I sto je ovaj bio top igrac Mundijala, a Midzo je tu bio vidljiv kao postenje u Obaminim govorima.
Po meni nijedna zlatna lopta nije nezaslužena jer se uvijek mogu pronaći razlozi zašto ju je taj neko zaslužio pa čak i za Ronalda 2013 god. iako nije osvojio ništa sa Realom ali je imao najviše golova u kalendarskoj godini i tu je bio u prednosti u odnosu na sve ostale. Može postojati jedino neko ko je više zaslužio od tog nekog ko je dobio zlatnu loptu za neku određenu godinu.JamesJoyce je napisao/la:I ne moze ovo ovako, neprestano se vrtimo u krug, idemo na zakljucak: ili su 2010., 2012., 2013. i 2014. sve cetiri nezasluzene ili nije nijedna.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.