FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

TeaM87
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la TeaM87 » 03 dec 2014, 16:24

Benko je napisao/la:drugo, vas su stvorili kO? pogledaj imena i prezimenaa, ja ne vidim ni jednog bosnjakka-bosanca... NK kako li vec'?
Ovime si sve rekao, i nemoj molim te pisati da ti je dedo iz Sarajeva, jer samim tim vrijedjas mene a i ostale kojima je dedo stvarno iz Sarajeva, da te naucim, ni jedan Sarajlija nece razdvajati Bosnjaka, Srbina i Hrvata ni po kojoj osnovi.

Nismo mi bosnjacki klub, mi smo multietnicki klub, to je ta razlika izmedju vas i nas.

I sto je neko napisao, iz dana u dan se sve vise pitam kakav mentalni sklop kod covjeka mora biti da bi navijao za manji sarajevski klub...
FKŽ !

Western
Kontakt:

Post Postao/la Western » 03 dec 2014, 16:25

Navijaci mladjeg i manjeg Sarajevskog premijerligasa da slucajno saznaju da Zeljo ima vise lopti u omladinskom pogonu od njih oni bi dosli na ovu temu da pricaju nebuloze i ljagaju Zelju.

Zapamtite jedno Zeljo ima potencijal. Zeljo ima nesto za ponuditi za razliku od njih. Oni sto su imali dali su. Dali su klub za 4 miliona maraka. I gotovo. Nema vise, sad svake sezone pruzi ruku i pitaj koliko ces dobiti. Svi mi znamo da su malezijskog investitora zbog njegovih nakana odbile firme u BiH i Hrvatskoj da bi mu Fedza rekao de ulozi u Sarajevo. To je prava istina. I to je stvar ljudi sa Koseva i mene ne interesje sta ce raditi sa svoji, tudjim ili bilo cijim parama. Sta god rade sebi rade.

Ali bitno je biti realan. U 2 sezone kako imaju te silne novce od Zelje su odmakli 2 boda. Koliko se malezijski investitor razumije u nogomet govori cinjenica da je bio nezadovoljan golmanom Cardiffa jer nije dao nijedan go. Nije ovo navedeno iz razloga da se on ismijava. Nikoga ne treba ismijavati (mozda Ibrakovica) nego to govori da taj covjek nema sportske ambicije da sanja neke sportske usjpehe. On je biznismen koji je dva kluba kupio ili zbog biznisa ili kao igracke. Cesto bogati ljudi svoje biznise ukinu zarad drugih investicija ili se prestanu baviti pojedinim biznisma a posvete drugim unosnijim. A kada je igracka u pitanju on se zna i baciti.

Koliko god se Benko, Lenko, Ramo, Pitic, Hilmo, amypitar, lafolevat kurce i gruhaju u prsa ima se moze se ili moze nam se nisu svjesni da sto vise doticni gospodin POKLONI klubu tj. da svojih para klubu to je ga se teze otarasiti. Neka u naredne dvije godine da jos 2 miliona to je 6 miliona, i sutra neka kaze dosta od mene a klub ga se zeli otarasiti mora mu isplatiti 6 miliona. Sumnjam da ce se ovi retardi tad gruhati u prsa ima se moze se.

Privatizacja je super stvar ali ne u BiH. Ova drzava ne stiti privatizirane firme. Da ne idem u nabrajanje koliko su firmi samo braca Selimovic privatizirali pa ugasili. Tako da ko god sanja da neki Arap kupi Zelju, Celik, Slobodu, Velez nije ni svjestan da svome klubu cini medvjedju uslugu.

Da se vratim na Zeljeznicar. Zeljo je multietnicki klub od samog potanka. Stvorila ga raja, Benkin djed nije stariji od mene tako da prica o njegovoj gradnji Grbavice je smijesna. Drugo sto neko rece on da ima ikakvih korijena sa Sarajevom ne bi se prosipao. Stadion Grbavicu su srusile argesorske snage, drzava nije bila u stanju da zastiti isti. Iz to razloga drzava je bila odgovorna da renovira isti. Ne zeli. Nema veze Zeljo ce kad tad dobiti svoj novi stadion.

A pitare to boli. I nije im mrsko izmisljati istoriju da je neko Zelji nesto dao. Boli ih svaka stolica koja se opere na Grbavici. Boli ih i renoviranje svlacionica evo nepozvani su se sjatili na ovu temu. Boli ih i vracanje dugova, odma oni znaju koliko Zeljo ima dugova. Sve ih to boli. Boli ih to sto znaju sta klub ima u svom vlasnistvu i na kojoj lokaciji.

Kad tad stadion ce se napraviti. Moje predikcije govore za nekih 5-6 godina jer Amar i jos 2 covjeka planski dizu Zelju i financijskog pepela. Kad ne bude dugova a to je vec sljedee sezone ostat ce samo dug prema poreznoj upravi koji je reprogramiran i uplacuje se svaki mijesec po 10.500 KM onda ce Zeljo biti zanimljiviji i sponzorima. A i SDA ce dobiti krila doce ljudi kojima buduci objekat nece zaklanjati pogled kao Koldzi i promijet ce regulacioni plan i pored stadiona naselje Grbavica ce dobiti jos 1 eventualno dva fantasticna objekta, investitori cekaju.

A beneke, lafolevatici, maminpitar itd mogu ovdje licne frustracije da lijece pricama o Gredicu i njegovom prvatnom zivotu. Gredic ode poslije ovoga mandata sta ce te onda? Mogu izmisljati samo kako nema bosnjaka u Zelji koda je rijec o IZ a ne FK. Mogu pokusati na sve nacine da oljagaju Zelju samo nikad mu nece moci oduzeti titule, imovinu, navijace i istoriju. A tri od cetiri oni nemaju.

Pozdrav.

zeljo4life
Kontakt:

Post Postao/la zeljo4life » 03 dec 2014, 17:02

"western"
Hvala brate na postu...
Amare hvala ti...

MrRiccoli
Kontakt:

Post Postao/la MrRiccoli » 03 dec 2014, 17:13

Benko je napisao/la:
Adviser je napisao/la:
Benko je napisao/la:oj sto ne mogu ovih prica za malu djecu... grbavicu je pravio i moj djed a bio navijac sarajeva .... i to zemljsit este dobili od DRZAVE a ne od vanzemaljaca.... mojne mi te suplje molim te ... drugo, vas su stvorili kO? pogledaj imena i prezimenaa, ja ne vidim ni jednog bosnjakka-bosanca... NK kako li vec'?

Dalje, sto se tice gradnje stadona, kakvu korist ima drzava od toga sto jednom klubu napravi stadion na njegovom zemljistu? Probudite se malo i zavrsnite rukave... laganica, cigla po cigla i pravite SVOJE... je o je VASE , imate stadion i imate VASE ZEMLJISTE... u cemu je onda problem? :)

Sto se tice duga... ne bih o tome, vi znate o tome najvise

TAN= SADAKA
Biznis forum= šega-šala-pošalica
Pravili bi mi ali, NEDA NAM DRŽAVA!

slika
kako vidim iz teksta, mora se mjenjati urbanisticki plan južne, pa onda da se da parcela na kojoj je pomocni koja je u vlasnistu opstine da bi vi dobili stadion?
Koja je korist tu drzavi-opštini?
Pomoćni je u vlasništvu Želje ne pricaj gluposti, a teren sa umjetnom travom je opstinski

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 03 dec 2014, 17:57

covjek im ga gurne profesorski i oni opet imaju obraza doci ovdje i nekome solit pamet e pa stvarno ne mogu da vjerujem

al su priznali da su ku*va, samo dodali pridjev elitna
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 03 dec 2014, 18:26

Nema on pojma sta je elita.
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 03 dec 2014, 18:34

Sarajevo elitna ravaku :urnebes: :urnebes: , iz nejgovih usta.

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 03 dec 2014, 18:54

Opet su argumentima otjerani, pa dokle vise :mrgreen:
FKŽ !

mukitmovac
Kontakt:

Post Postao/la mukitmovac » 03 dec 2014, 18:57

Super kralju ima li kakvih lijepih novosti?? :P
Zivio nam Osim dragi, gospodaru familije !!
Liverpool !

Starkelja
Kontakt:

Post Postao/la Starkelja » 03 dec 2014, 19:04

dugo citam forum al mrsko mi se peglat sa "glupim" ljudima kojima je rekla-kazala neoboriv dokaz ...
nabrojati cu neke stvari koje nekima nisu jasne , ili ih se stide ili ih boli

kao prvo zeljeznicar su 1921 godine osnovali radnici Željeznica Kraljevine yugoslavije te sami igrali i klub finansirali od svojih plata

kao drugo spominjete NK /FK ... u vrijeme kada se klub osnivao jezik se zvao S/H/S i ova "igra loptom" se zvala NOGOMET u cijelij kraljevini ...

kao trece Zeljeznicar je do 91 bilo NAJBROJNIJE sportsko drustvo u Bosni i Hrvatskog, samo su partizan i Zvezda bili veci u jugoslaviji ....

kao cetvrto PRVI SMO KOLEKTIV koji je imao svoju STEDNU zadrugu u koju su ljudi uplacivali novac od placa te je tako i stadion izgradjen !!!!!

kao peto FK Sarajevo je nastalo samo iz razloga sto te 46 grad nije imao svoj fudbalski klub , jer je zelji bilo zabranjeno IGRANJE kao klubu ( ne kao drustvu) jer smo odigrali 3 famozne utakmice NDH lige

kao sesto te 93 kad se nije znalo koja sila nas vise ne napada, uprava kluba je izmoljakala da sarajevo ode vani odigrati utakmicu prijateljsku! znate ko se vratio od igraca i uprave NIKO !!!

kao sedmo i kao klub i kao navijacka skupina dali smo najveci broj sehida i poginulih branitelja i imali smo najvise pripadnika MUPA i ARMIJE od 92 do 95 u poredjenju sa drugim klubovima /specijalno ovim komsijama

kao osmo sto se tice para svaka cast zeznuli ste covjeka da ulozi u vas na dobro vam izaslo, ali ne dirajte nas jer mi smo fenomen za razliko od vas , bez glavnog sponzora pored vas imamo najjace plate u klubu jos dugove vracamo

kao deveto cu vam postaviti pitanje kada je to FK Sarajevo osvojilo DUPLU KRUNU i kada je to dvije sezone zaredom HARALo ligom !!!

P.S: Vecina balavurdije koja se ovdje raspravlja, baca bombe kakve bombe dinamite , je glupa kao noc sve za svoj klub kucu stan majku oca a zao mu dat 5-10 maraka i otici na utakmicu , a i kad se sjete da umjesto 3 kafe dnevno i supljiranja po mahalama moze popiti dvije i otici na utakmicu naprave sranje .... jer meni nikada nece biti jasno kako stoci neudje u glavu da klubovi radi baklji i glupiranja placaju i po 3x vece kazne od zarade sa utakmice !!!!

za sve vas " Hooligane" sa 2 grama mozga i zicom medju usima koji pametuju i misle da su pametni svoju pamet dokazite na 4 nacina Zavrsi fakultet , nadji posao , i otidjiu na utakmicu al da u 90 minuta ne izgovoris rijec sa J....

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 03 dec 2014, 19:08

SarajlijaTM je napisao/la:
alinho je napisao/la:

"Ko je se Tanu naguzio" vidis,ti to neces shvatiti sve dok ovo "ko je se" ne izbijes iz glave, jer kod vas se jebu za male pare a mi smo u drustvu elitne prostitucije :) :) :) :) :) Vi ste one sto se kraj autoputa jebu za cvaju, tamo negdje kad krenes prema Olovu :) :njanjanja: :njanjanja: :njanjanja: :njanjanja:
Citam i fkt ne vjerujem :o :o :o :o :o

Pa šta vas u toj školi uče??? :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown:

Koja šup.lja ti.kva jbt... :?
Kurtizana :wave:

EDIT:

Da pomognem, onima koji ne znaju :D Kurtizana (francuski courtisan, talijanski cortigiana) je izraz kojim se opisuje žena kojoj ljubavne veze ili pružanje seksualnih usluga pripadnicima gornjeg sloja predstavlja glavni izvor prihoda i/li temelj njenog društvenog položaja.
Zadnja izmjena: avlami97, dana/u 03 dec 2014, 19:44, ukupno mijenjano 1 put.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 03 dec 2014, 19:13

Aragon vidio kako su mu našamarana dva kompića argumentima, prvo onaj lafomamone pa onda i Blento, i hoće i on izgleda njihovim stopama :hmmmm:
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

terabajt
Kontakt:

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la terabajt » 03 dec 2014, 19:18

Aragon je napisao/la:
terabajt je napisao/la:
Aragon je napisao/la:Kazu i GRAS ne ulaze u nova vozila jer vraca stare dugove, a ima bruku zemlje na atraktivnoj lokaciju :P
navijacu kurve sa kobilje glave zar nisi skonto da si dosadan, i cudi me da nisi banovan do sada makar na 24 h.
Zasto? Ovdje psujemo ti ili ja?
Komsije, malo dobre zajebancije, nemojte biti na kraj srca. Znam da vam je tesko, ali proci ce i to :)
Ne psujem to su rijeci iz usta vaseg navijaca, nemoj samo to nama pripisivati :D

Western
Kontakt:

Post Postao/la Western » 03 dec 2014, 19:19

terabajt je napisao/la:
Aragon je napisao/la:Kazu i GRAS ne ulaze u nova vozila jer vraca stare dugove, a ima bruku zemlje na atraktivnoj lokaciju :P
navijacu kurve sa kobilje glave zar nisi skonto da si dosadan, i cudi me da nisi banovan do sada makar na 24 h.
Mislis elitne prostituke? :lol:

Samo ih ignorisati jer kad ga ignorises i puknes po usima cinjenicama oni nemaju odgovora. Oni jer je administracija kakva je vec samo ubacuju provokacije da im se odgovori da bi djecaci mogli supljirati. Ovako kad ga ignorises on ne zna sta ce od sebe.

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 03 dec 2014, 19:26

Aragon je napisao/la:
terabajt je napisao/la:
Zasto? Ovdje psujemo ti ili ja?
Komsije, malo dobre zajebancije, nemojte biti na kraj srca. Znam da vam je tesko, ali proci ce i to :)
A znas li ti sta je spam? Trol? Osvrni se na svoje pisanje i dobij odgovor ako ne znas. A i to je jedno od pravila foruma,koje se izgleda odavno nepostuje,inace ne bi bilo vas isfrustrirane djecurlije na svakoj temi,i jednih i drugih i trecih,petih desetih,da ne odvajam nikoga,isti ste.

A ti ako mislis da je ovo sto dosađujete dobra zaj.ebancija,onda si il lu.d il' ti noge smr.de

@Western :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 03 dec 2014, 19:36

terabajt je napisao/la:Sarajevo elitna ravaku :urnebes: :urnebes: , iz nejgovih usta.
registrovao se čovjek da to napiše.

Western
Kontakt:

Post Postao/la Western » 03 dec 2014, 19:38

Ja jutros vidio Bager na Grbavici tj. pred stadionom a nije Koldzin!
:lol:

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 03 dec 2014, 19:45

Western je napisao/la:
terabajt je napisao/la:
Mislis elitne prostituke? :lol:

Samo ih ignorisati jer kad ga ignorises i puknes po usima cinjenicama oni nemaju odgovora. Oni jer je administracija kakva je vec samo ubacuju provokacije da im se odgovori da bi djecaci mogli supljirati. Ovako kad ga ignorises on ne zna sta ce od sebe.
Aha, a po čemu onda ono vaše "nuđenje" po kojekakvim biznis forumima kroz presmiješnu powerpoint prezentaciju + lizanje šupka koldži dok je obećavao bagere, mercedes arene itd. nije "kurvanje" u najmanju ruku?! :facepalm:

"Bolje imati Tana nego nemati kralja banana"! - niste se nudili, ma jok! :facepalm: :facepalm:

Dalje, ne vidim da je IKO ovdje objasnio KAKO je ajfel uspio vratiti 3,5 MILIONA KM DUGA za jednu godinu BEZ PRIHODA...i onda imaš obraza spominjati neko "pucanje po ušima"! :crazy:

Ja vam se iskreno samo mogu smijati, pogotovu onim tvojim nebulozama o Adži i kako će mu sigurno dosaditi "igračka" koja ga je MILIONE koštala! :beba:

PS. Nije lako odgovoriti/pisati od buke koju prave bageri i mašine, čitav grad se trese! :rol:

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 03 dec 2014, 19:57

fininavijac je napisao/la:
BordoArmy88 je napisao/la:
Aha, a po čemu onda ono vaše "nuđenje" po kojekakvim biznis forumima kroz presmiješnu powerpoint prezentaciju + lizanje šupka koldži dok je obećavao bagere, mercedes arene itd. nije "kurvanje" u najmanju ruku?! :facepalm:

Dalje, ne vidim da je IKO ovdje objasnio KAKO je ajfel uspio vratiti 3,5 MILIONA KM DUGA za jednu godinu BEZ PRIHODA...i onda imaš obraza spominjati neko "pucanje po ušima"! :crazy:

Ja vam se iskreno samo mogu smijati, pogotovu onim tvojim nebulozama o Adži i kako će mu sigurno dosaditi "igračka" koja ga je MILIONE koštala! :beba:

PS. Nije lako odgovoriti/pisati od buke koju prave bageri i mašine, čitav grad se trese! :rol:
Mrš **** ti mater u **** ne znaš se ni oprat smeće jedno, otimačina, udba i politika to je sve što imate i znate, i da je tuđe ništa sami ne znate stvorit ni zaradit bez kapitala žutog kupa nikad osvojili nebi, eto koliko ste jadni, briši sline mali **** te žuti u usta i mamu ti **** pitarsku smrdljivu odvratnu si čuo.
champions1921 je napisao/la:Ja tupih ljudi u pm..

Podastreš im argumente + konkretna pitanja = odmah vrijeđa i napada, klasika, toliko o vama! :kafa:

PS. Fini jesi to editovao post svega ti?! :lol: :lol: :lol: Ima nešto što se zove "quote" sine moj pa ti ni naknadno editovanje ne pomaže! :plac:
Zadnja izmjena: BordoArmy88, dana/u 03 dec 2014, 19:58, ukupno mijenjano 1 put.

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 03 dec 2014, 19:58

Pa neka Fening pošalje vještaka ako vam nešto nije jasno.. pa neka izvjestaci kako vasem mozgu odgovara.. koji ste vi qrac da postavljate pitanja i tražite neke odgovore..

Zadnja izmjena: champions1921, dana/u 03 dec 2014, 20:00, ukupno mijenjano 1 put.
BUDI ŽELJO !!!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Balorda, SamoDaKazeem i 36 gostiju.