Navijaci mladjeg i manjeg Sarajevskog premijerligasa da slucajno saznaju da Zeljo ima vise lopti u omladinskom pogonu od njih oni bi dosli na ovu temu da pricaju nebuloze i ljagaju Zelju.
Zapamtite jedno Zeljo ima potencijal. Zeljo ima nesto za ponuditi za razliku od njih. Oni sto su imali dali su. Dali su klub za 4 miliona maraka. I gotovo. Nema vise, sad svake sezone pruzi ruku i pitaj koliko ces dobiti. Svi mi znamo da su malezijskog investitora zbog njegovih nakana odbile firme u BiH i Hrvatskoj da bi mu Fedza rekao de ulozi u Sarajevo. To je prava istina. I to je stvar ljudi sa Koseva i mene ne interesje sta ce raditi sa svoji, tudjim ili bilo cijim parama. Sta god rade sebi rade.
Ali bitno je biti realan. U 2 sezone kako imaju te silne novce od Zelje su odmakli 2 boda. Koliko se malezijski investitor razumije u nogomet govori cinjenica da je bio nezadovoljan golmanom Cardiffa jer nije dao nijedan go. Nije ovo navedeno iz razloga da se on ismijava. Nikoga ne treba ismijavati (mozda Ibrakovica) nego to govori da taj covjek nema sportske ambicije da sanja neke sportske usjpehe. On je biznismen koji je dva kluba kupio ili zbog biznisa ili kao igracke. Cesto bogati ljudi svoje biznise ukinu zarad drugih investicija ili se prestanu baviti pojedinim biznisma a posvete drugim unosnijim. A kada je igracka u pitanju on se zna i baciti.
Koliko god se Benko, Lenko, Ramo, Pitic, Hilmo, amypitar, lafolevat kurce i gruhaju u prsa ima se moze se ili moze nam se nisu svjesni da sto vise doticni gospodin POKLONI klubu tj. da svojih para klubu to je ga se teze otarasiti. Neka u naredne dvije godine da jos 2 miliona to je 6 miliona, i sutra neka kaze dosta od mene a klub ga se zeli otarasiti mora mu isplatiti 6 miliona. Sumnjam da ce se ovi retardi tad gruhati u prsa ima se moze se.
Privatizacja je super stvar ali ne u BiH. Ova drzava ne stiti privatizirane firme. Da ne idem u nabrajanje koliko su firmi samo braca Selimovic privatizirali pa ugasili. Tako da ko god sanja da neki Arap kupi Zelju, Celik, Slobodu, Velez nije ni svjestan da svome klubu cini medvjedju uslugu.
Da se vratim na Zeljeznicar. Zeljo je multietnicki klub od samog potanka. Stvorila ga raja, Benkin djed nije stariji od mene tako da prica o njegovoj gradnji Grbavice je smijesna. Drugo sto neko rece on da ima ikakvih korijena sa Sarajevom ne bi se prosipao. Stadion Grbavicu su srusile argesorske snage, drzava nije bila u stanju da zastiti isti. Iz to razloga drzava je bila odgovorna da renovira isti. Ne zeli. Nema veze Zeljo ce kad tad dobiti svoj novi stadion.
A pitare to boli. I nije im mrsko izmisljati istoriju da je neko Zelji nesto dao. Boli ih svaka stolica koja se opere na Grbavici. Boli ih i renoviranje svlacionica evo nepozvani su se sjatili na ovu temu. Boli ih i vracanje dugova, odma oni znaju koliko Zeljo ima dugova. Sve ih to boli. Boli ih to sto znaju sta klub ima u svom vlasnistvu i na kojoj lokaciji.
Kad tad stadion ce se napraviti. Moje predikcije govore za nekih 5-6 godina jer Amar i jos 2 covjeka planski dizu Zelju i financijskog pepela. Kad ne bude dugova a to je vec sljedee sezone ostat ce samo dug prema poreznoj upravi koji je reprogramiran i uplacuje se svaki mijesec po 10.500 KM onda ce Zeljo biti zanimljiviji i sponzorima. A i SDA ce dobiti krila doce ljudi kojima buduci objekat nece zaklanjati pogled kao Koldzi i promijet ce regulacioni plan i pored stadiona naselje Grbavica ce dobiti jos 1 eventualno dva fantasticna objekta, investitori cekaju.
A beneke, lafolevatici, maminpitar itd mogu ovdje licne frustracije da lijece pricama o Gredicu i njegovom prvatnom zivotu. Gredic ode poslije ovoga mandata sta ce te onda? Mogu izmisljati samo kako nema bosnjaka u Zelji koda je rijec o IZ a ne FK. Mogu pokusati na sve nacine da oljagaju Zelju samo nikad mu nece moci oduzeti titule, imovinu, navijace i istoriju. A tri od cetiri oni nemaju.
Pozdrav.