Mobilni- gdje, kako, šta?
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Mobilni- gdje, kako, šta?
Znal iko hocel bit do 20 og snizenja u njemackoj movitela.. stari dns osao po s4 pojeftinio za 60meura kad ono prosla akcija.. jbmu rejsa.. bilo samo za taj crni petak.
- Papastathopoulos
- Kontakt:
@bordoarmy88
odradio factory reset maloprije, ali opet mi stari meni ostao, fakat ne mogu da shvatim u cemu je problem u pizdu strininu
evo i slika menija:

jel ima jos neko od forumasa da ima Lollipop na telefonu, a da mu je meni ovakav kao na slici ?
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2
odradio factory reset maloprije, ali opet mi stari meni ostao, fakat ne mogu da shvatim u cemu je problem u pizdu strininu

evo i slika menija:

jel ima jos neko od forumasa da ima Lollipop na telefonu, a da mu je meni ovakav kao na slici ?
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan
-
- Kontakt:
https://play.google.com/store/apps/deta ... d.launcher" onclick="window.open(this.href);return false;Papastathopoulos je napisao/la:@bordoarmy88
evo i slika menija:
Bijeli app drawer je izašao na Google Now Launcher sa N5, a pošto ti imaš stari N4 moraš ručno instalirati taj launcher!

- Papastathopoulos
- Kontakt:
Ne znam gdje da pitam, mislim da je ovo najrelevantnija tema.
Imam problem s punjenjem mobitela, jednostavno nekada kad stavim mobitel da se puni, on se ne puni, nego mu se prazni baterija, npr. maloprije na 60% ga stavio da se puni, ja za sat vremena dolazim kad ono 20% ostalo, dok ga nekad sasvim normalno puni, ne znam u cemu je problem, mobitel je Prestigio, pa ako se nekom ovo desavalo ili zna do cega je bilo bi lijepo da mi kaze
Imam problem s punjenjem mobitela, jednostavno nekada kad stavim mobitel da se puni, on se ne puni, nego mu se prazni baterija, npr. maloprije na 60% ga stavio da se puni, ja za sat vremena dolazim kad ono 20% ostalo, dok ga nekad sasvim normalno puni, ne znam u cemu je problem, mobitel je Prestigio, pa ako se nekom ovo desavalo ili zna do cega je bilo bi lijepo da mi kaze

FK Željezničar !!!
Boston Celtics !!!
Boston Celtics !!!
I u mene nekad se puni nekad ne čudno.Mislim da je to do firmware-a 

http://www.youtube.com/watch?v=Pk9A-6_O6QA
- IlPrincipe
- Kontakt:
Sta znaci iphone 4 sim free ? jel otkljucan ili zakljucan ?
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !
Znaci da je telefon otkljucan, prima sve kartice.IlPrincipe je napisao/la:Sta znaci iphone 4 sim free ? jel otkljucan ili zakljucan ?
Inace, ako je zakljucan moze se koristiti sa dodatnom geway karticom, ali moja preporuka je da ne uzimas iphone ako nije sim free.
Ako ti treba, imam ja na stanju kod sebe iphone 4, za cijenu u pp.
Lp,
-
- Kontakt:
np a vidiš, kod tebe na Nexusu app drawer bijeli (kako i treba) a nama ostalima kada instaliramo onaj stari-providni.Papastathopoulos je napisao/la:aferim bordo momciluko !![]()

Ali nema veze, ima zato Nova launcher 3.3 gdje su ubacili taj bijeli app drawer i još lollipop điđa.

- Illmatic09
- Kontakt:
Zasto ga stavljas na 60% baterije da se puni? Pusti da se isprazni pa onda nek puni.asunsao je napisao/la:Ne znam gdje da pitam, mislim da je ovo najrelevantnija tema.
-
- Kontakt:
Ovo PO SVAKU CIJENU IZBJEGAVATI jer nove baterije ne vole pražnjenje do kraja i po mogućnosti ne dozvoliti da se spušta ispod 20%!!! Preporučljivo je držati bateriju između 20 i 80% ako želite da vam dugo traje!Illmatic09 je napisao/la:Zasto ga stavljas na 60% baterije da se puni? Pusti da se isprazni pa onda nek puni.asunsao je napisao/la:Ne znam gdje da pitam, mislim da je ovo najrelevantnija tema.

- Vlarayan110
- Kontakt:
Nigdje veze ako je standardna li-ion baterija (a nemoguće da nije) može da je puni kad mu se k. prohtije.Illmatic09 je napisao/la:Zasto ga stavljas na 60% baterije da se puni? Pusti da se isprazni pa onda nek puni.asunsao je napisao/la:Ne znam gdje da pitam, mislim da je ovo najrelevantnija tema.
Imo sam i ja isto sličan problem sa Samsungom, reko bi i ja da je do firmware, meni se samo po sebi riješilo poslije 2-3 bliska susreta punjača i telefona sa zidom..tako da (ne preporučujem k'o rješenje)
Pričekaj malo provjeri možda je do punjača, if not, onda malo pročačkaj po handroidu vidi firmware version i sta već ne. Ako se ne popravi nekim čudom, provjeri ima li firmware update, ili cak ako imas hrabrosti uradi downgrade pa vidi hoćel se išta desit...
Mi smo divovi
Hejt za android
Hejt za android
- Illmatic09
- Kontakt:
Ok, moja greska. Ja imam stariji tel. pa tako radim i tako savjetuju, jos me sluzi dobro baterija. Nisam neki ljubitelj smartfona, ali kako sve napreduje, nece ni mene moci dugo zaobici. Tacnije trebao bi dobiti za 10-tak dana xperi-u m2, pa sam htjeo postaviti pitanje u vezi tog tel. ali mozda bude i neki samsung. Kad bude vrijeme onda cu pitati. Za pocetak sam naucio ovo u vezi baterije 

E, hvala vam, ako mi se ovo desi jos koji put necu ni ja moci zaobici ovu metodu da ga od zid razbijem, a ne mogu ja, cim mi je ispod 50% baterije, panika me hvata 

FK Željezničar !!!
Boston Celtics !!!
Boston Celtics !!!
- Papastathopoulos
- Kontakt:
haha a koji je to u tebe telefon momciluko ?BordoArmy88 je napisao/la:np a vidiš, kod tebe na Nexusu app drawer bijeli (kako i treba) a nama ostalima kada instaliramo onaj stari-providni.Papastathopoulos je napisao/la:aferim bordo momciluko !![]()
Ali nema veze, ima zato Nova launcher 3.3 gdje su ubacili taj bijeli app drawer i još lollipop điđa.

vidi, da te jos nesto upitam, dva pitanja konkretno

prvo: posto nisam zadovoljan stock aplikacijom SMS poruka, instalirao sam neku "chompSMS" sa g.play i ova mi je dobra...e sad, posto mi se u meniju nalaze ikone i od ove nove aplikacije i od one stock, smijem li tamo u postavkama aplikacija ovu stock da idem "disable" pa da nestane iz menija, posto sam svakako ovu novu stavio kao primarnu apl. za sms ? hoce li biti ikakvih problema sa slanjem i primanjem poruka ako to uradim ?
drugo: postoji li igdje da se skine ovakva vrsta tastature, ja ne mogu podnijeti ovo sranje QWERTY ?

Ko rano rani, il je pekar il nije normalan
Kad udjem na aplikacije, ima mi Google Play store i Google play service. Posto ovaj drugi puno zauzima smije li se obrisati. Jer mi je svaki mb uhar. Za sta sluzi, ako se preko store-a skida.?
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Mia San Mia
mogu li ikako dobiti novi ultra certifikat? onaj sto mi je dosao sa karticom mi nikad nije trebao i negdje je izgubljen u medjuvremenu
hocu da se prebacim na onu studentsku pretplatu i traze mi to, pa da znam dal da idem u centralu da ih pitam.
ima i neka opcija sa prepisivanjem brojeva nekih sa kartice, a problem je sto je meni kartica izrezana, a i taj "visak" sam negdje izgubio
tako da nemam pojma imajul uopste ti neki brojevi na tome.

hocu da se prebacim na onu studentsku pretplatu i traze mi to, pa da znam dal da idem u centralu da ih pitam.
ima i neka opcija sa prepisivanjem brojeva nekih sa kartice, a problem je sto je meni kartica izrezana, a i taj "visak" sam negdje izgubio

Ne mozes dobiti certifikat, no ako hoces da se prebacis na pretplatu, otidji u Telecom po izjavu o izgubljenom certifikatu koju trebas kasnije ovjeriti u opstini i s licnom donijeti na Telecomov salter, broj i kartica ostaju isti, pa samim tim ne moras da se brines za te brojeve 
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
Tako sam i ja uradioanonimni je napisao/la:Ne mozes dobiti certifikat, no ako hoces da se prebacis na pretplatu, otidji u Telecom po izjavu o izgubljenom certifikatu koju trebas kasnije ovjeriti u opstini i s licnom donijeti na Telecomov salter, broj i kartica ostaju isti, pa samim tim ne moras da se brines za te brojeve
naprijed rejal
Ponavljam se, ali moze li neko procijeniti vrijednost telefona Samsung galaxy s duos
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.