FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Adviser
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Adviser » 03 dec 2014, 00:56

slika

Vjerovatno ćemo ostati bez ovog opštinskog dijela platoa. Sa tim, ako je istina, što je neko pominjao da će i dio pomoćnog (sa prirodnim travnjakom), odnosno, "tribina" biti trotoar pored južne longitudinale. Pitanje, da li je zbog toga "proširen" pomoćni teren kako bi se mogao pomjeriti?
Dževad (Džemal) Begić - Đilda 25.09.1966. - 11.07.1992.

plavipatriota
Kontakt:

Post Postao/la plavipatriota » 03 dec 2014, 00:57

ovakvi "projekti" samo kod nas postoje

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 03 dec 2014, 01:02

plavipatriota je napisao/la:ovakvi "projekti" samo kod nas postoje
Slažem se.
Ovo je najosjetljiviji dio cijelog projekta, ipak se radi o prilazu stadionu, a oni ga ovako glupo odrade.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

KontraNogama
Kontakt:

Post Postao/la KontraNogama » 03 dec 2014, 01:06

Sad kad znamo sta je sve nase, moze se raspravljati kako napraviti stadion. ja sam vec pisao u mojim prvim postovima racunicu. Potrosio sam boga pitaj koliko vremena gledajuci cijene materijala i pricajuci sa nekim gradjevinskim inzinjerima. Jedna od mogucnosti je da klub sam napravi stadion. (ne skacite sad na mene kako i odakle procitajte moj prijedlog pa razmislite) U grubo:
Praviti stadion u etapama. Podijeliti na: istok , zapad, jug, uredjenje terena, dvije manje zgrade na sastavu istoka sa jugom i zapada sa jugom, koje bi bile na 2 ili 3 sprata dole skladista ili sl. drugi sparat wc-i u sluzbi sve tri tribine koje spaja, i treci sprat kancelarije ili bife i sl, a i ne mora taj treci sprat.
Cijene materijala( beton, armatura, sjedista) po danasnjim uslovima za istok od 5-6 k sjedista je 600 000 km. I to sam pretjerao za najmanje 20% jer sam racunao beton da za m2 treba 1 m3 betona, za cijelu tribinu a jasno je da treba manje. Nisam racunao krov, ali imati ga u planu pa postaviti osnovne nosace prilikom izvedbe pa staviti krov kad se bude moglo.
Zapad je vjerovatno vazniji ali i skuplji duplo,jer je potrebno napraviti ispod i nove svlacionice , teretanu , novinarske loze sa svim komunikacijama, VIP loze itd itd. ali to je do nekih 2.5 mil. KM.
Jug bi ostao zadnja stvar jer bi se trebao pribliziti terenu a to znaci potpuno nova tribina sto za razliku od istoka i zapada povecava troskove jer ova dva vec imaju cvrste temelje i to se da iskoristiti a za jug treba sve od temelja.
Mislim da ste shvatili moju ideju da ne sirim vise nece niko procitati ako bude duzi post.
U ovu racunicu nisam ukljucivao krov i krovnu konstrukciju posto nisam mogao naci parametre za isto.
U glavnom hocu da kazem da kad se konsoliduju finansije moze se poceti misliti o ovome jer nije to gradnja cijelog stadiona odjednom pa onda cifra od koje boli glava.
Zadnja izmjena: KontraNogama, dana/u 03 dec 2014, 05:59, ukupno mijenjano 2 puta.

lazar
Kontakt:

Post Postao/la lazar » 03 dec 2014, 01:30

Ne razumijem se u te stvari, ali zasto ne biti g.ovno i zabraniti gradnju. Kad ljudi mogu zabraniti da prolazi put kroz njegovu avliju mozemo i mi onda.

reks
Kontakt:

Post Postao/la reks » 03 dec 2014, 01:47

SDA i njihova politika slave onaj jad od dvorane.Sakupice se da proslave još jednu ublehu..Prije njega načelnik onaj Df ovac,novopečeni demokrata i naravno rezultat nula.Koja gradska djeca.koji navijači.Oni nemaju respekt ni prema Grbavici ni prema svima koji su dali sve za svetinju.Važno je ugraditi se ,uzeti lovu i dobrom bosancu razvući pamet.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 03 dec 2014, 08:20

a pisac nakon doktorata iz prava, finansijskog izvještavanja i sportskog menadžmenta u slobodno vrijeme privodi kraju i doktorat iz uže oblaste tržišta nekretnina.

mi nismo dostojni.

fkzeljeznicarba
Kontakt:

Post Postao/la fkzeljeznicarba » 03 dec 2014, 10:36

Na današnji dan Plavi u Kupu UEFA izbacili Bolognu

http://fkzeljeznicar.ba/na-danasnji-dan ... gnu/12650/" onclick="window.open(this.href);return false;

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 03 dec 2014, 10:41

ChWilla je napisao/la:a pisac nakon doktorata iz prava, finansijskog izvještavanja i sportskog menadžmenta u slobodno vrijeme privodi kraju i doktorat iz uže oblaste tržišta nekretnina.

mi nismo dostojni.
Hobi mu je uz sve to,uzgoj gljiva u podnožiju orlića i kobilje glave :lol: :lol: :lol:

Benko
Kontakt:

Post Postao/la Benko » 03 dec 2014, 11:06

SarajlijaTM je napisao/la:
ChWilla je napisao/la:a pisac nakon doktorata iz prava, finansijskog izvještavanja i sportskog menadžmenta u slobodno vrijeme privodi kraju i doktorat iz uže oblaste tržišta nekretnina.

mi nismo dostojni.
Hobi mu je uz sve to,uzgoj gljiva u podnožiju orlića i kobilje glave :lol: :lol: :lol:
ja sam cuo da tan zeli gredića u upravu FKS
uspio je za godinu dana uz minimalne prihoda da skine 3.5 mil duga... svi su odusevljeni :shock:

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 03 dec 2014, 11:09

Znam da vam nije jasno kako i da se nadate da je to laz...

Benko
Kontakt:

Post Postao/la Benko » 03 dec 2014, 11:11

SarajlijaTM je napisao/la:Znam da vam nije jasno kako i da se nadate da je to laz...
evo sav sam nasikiran... samo kazem da je to odjeknulo cijelom evropom pa da budete spremni u slucaju da ode raditi za drugi evropski klub ili neku uglednu firrmu (i da ne koristi viber)

BeSha1992
Kontakt:

Post Postao/la BeSha1992 » 03 dec 2014, 11:14

SarajlijaTM je napisao/la:Znam da vam nije jasno kako i da se nadate da je to laz...
nemam se sta nadati da je laz, kad je laz :D
i da su vam halalili 2 miliona duga, gdje je nabr'o milion i po jos, valjda je madjionicar, ne zovu ga dzabe Ajfel :D
BITI SRCEM VEZAN U TOME LEZI SNAGA...
Visca Barca...

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 03 dec 2014, 11:25

100 puta ponovljena laz postaje istina :)
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 03 dec 2014, 11:48

Jeli im ovo treba dokumentacija i o vracenim dugovima :lol: :lol: Ne sikirajte se kitari.. Prvo ste se sikirali za Zeljino zemljiste a sad kada ste vidjeli da ste se dzaba sikirali poceli se oko naseg vracanja dugova brinuti :lol:
BUDI ŽELJO !!!

fkzeljeznicarba
Kontakt:

Post Postao/la fkzeljeznicarba » 03 dec 2014, 12:35

FOTO: Počelo renoviranje svlačionica na Stadionu Grbavica

http://fkzeljeznicar.ba/foto-pocelo-ren ... ica/12652/" onclick="window.open(this.href);return false;

Schwarz
Kontakt:

Post Postao/la Schwarz » 03 dec 2014, 12:43

fkzeljeznicarba je napisao/la:FOTO: Počelo renoviranje svlačionica na Stadionu Grbavica

http://fkzeljeznicar.ba/foto-pocelo-ren ... ica/12652/" onclick="window.open(this.href);return false;
:thumbup:
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 03 dec 2014, 12:56

rodom s Mejtaša je napisao/la:Meni samo nije jasno kako su oni zamislili napraviti tu cestu tako blizu sjevera. Pa ako će se ikad praviti stadion to je stvarno nedopustivo. I ovako dole nastupi kolaps kad je malo jača tekma, a zamisli da krene 20 milja na nov stadion (kapacitet nikako ne može biti manji) pa to je suludo.
Umjesto da opština učini sve da ojača klub i da mu prepiše i šljaku pa što i ne i dvoranu u budućnosti oni imam osječaj sve čine da još više zakomplikuju situaciju. Pa cijeli svijet je čuo za Grbavicu i Želju (kroz film, kroz rat, kroz pjesmu, kroz sport itd.) samo ovi naši levati kao da nisu. Neko sposoban bi na toj legendi Grbavice ćuda napravio.
Da vam nije malo prika ? :hmmmmm:

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 03 dec 2014, 12:58

slika
Tipicni nasi majstori, jedan radi ostali sefuju :mrgreen:

Sent from my GT-I8190 using Tapatalk
DRUG NEBI TI PUNCA

aS_Roma

Post Postao/la aS_Roma » 03 dec 2014, 13:40

fkzeljeznicarba je napisao/la:FOTO: Počelo renoviranje svlačionica na Stadionu Grbavica

oj svlacionica i drvenih vrata :o :o :o :o

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Blackwargreymon i 24 gosta.