Koliko vidim ovaj put su za smanjenje lige i iz RS a.To je osnovna stvar.Ako se dogovori da sezona 2015-16bude eliminaciona ja sam uvjeren da će neke stvari biti nastimane.Po statutu UEFE samo se može smanjiti liga ako ispadnu klubovi koji su višak u ligi ,na taj način što će normalno u onom slučaju za ligu 12 ispasti zadnjih 6 ,posto prvaci entitetskih liga ulaze u ligu 12.Iz RS a će sigurno traziti bar 4 mjesta.Borac ,Slavija i Leotar koji se vraća će biti ta 3 kluba plus prvak iz 1 lige RS a.Hrvati će se zadovoljiti sa 3 mjesta Široki ,Zrinjski imaju kvalitet .Sad da li će ostati Vitez,ali teško jer to mjenja kompletnu stvar.Jedino da Vitez ispadne ove sezone pa da se odmah vrati, ili će pretpostavljam napraviti neku jaku ekipu koja će doći iz prve Federacije vidjećemo.To je sa klubovima iz RS a 7.
Znači ostaje 5 Bošnjačkih klubova.Tu su Sarajevo ,Zeljezničar,Čelik i Velež sigurni. Mala dilema ostaje da li je tu i Sloboda ili će Travnik ili Zvjezda pokušati da udju u tu ligu.Olimpik ne kontam imam razloga za to,ali neću u rasprave .
Ja sam iskreno uvjeren da će u toj kvalifikacionoj ligi 10 -o mjesto zauzeti Travnik jer mi smo uvjek mjesto iznad nižeg ranga godinama.
Izvinite zbog malo smjele teorije nebih da ulazim u rasprave,a pogotovo zbog ovog nacionalnog bojenja ali tako nam je jbg i svi to znamo .
Ako sljedeća sezona bude kvalifikaciona ovo je moja prognoza učesnika lige 12.
1.Sarajevo
2.Željezničar
3.Čelik
4.Velež
5.Travnik
6.Borac
7.Slavija
8.Leotar
9.Kozara (prvak RS a za sljedeću sezonu)
10.Široki
11.Zrinjski
12.Hrvatski klub će biti prvak Federalne lige.Čapljina,Metellang (imaju pare).
Ovo je možda većini smješno ali baš ću zapamtiti ovaj post i arhivirati negdje,da vidim jesam li bio u pravu.Možda griješim za 2 kluba ali ne više sigurno.U omjer po nacionalnom ključu sam sto posto siguran.