Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

FanVitez
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la FanVitez » 02 dec 2014, 12:36

Mancini je napisao/la:
ceze je napisao/la:A koliko je bilo, 62 ?
Trebao si doći da vidiš. ;)
Nije poenta u tome, nego da je čovjek napisao 50 rečenica i objasnio, prvenstveno tebi, kako i zašto, izvukao statistiku i ti od svega toga našao to što je parafrazirao i napisao da je na utakmici Olimpica bilo 50 ljudi, a i ti i ja znamo da je to otprilike tačno. Plus minus desetak ljudi.

Na kraju krajeva, na službenoj stranici saveza piše da je bilo 50 ljudi.[/quote]
Izvještaji delegata su uglavnom netačni.[/quote]

pa sigurno nije mogao pogrijesiti toliko...kad se zna da je na Otoci uvijek slaba posjeta,osim kad igraju Zeljo i Sarajevo tu :D
TH 1950

Ja te volim,ja te volim Hajduceee.....

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 02 dec 2014, 13:04

Mancini je napisao/la:Izvještaji delegata su uglavnom netačni.
precizno da, ali okvirno bas i ne, tu je to sa izvjestajem, nema nekih znacajnih pogreski (okvirno), na manjim posjetama u 100 ljudi, na vecim pogreska do 500-600, i to je to.
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 02 dec 2014, 14:01

ma druga liga nikad nece biti spojena...mogu ih samo povecati ako smanje PL i onda apsolutno nisi dobio nista po pitanju kvaliteta fudbala u drzavi...dok se ne reformisu i nize lige nisi uradio nista za mlade igrace.

ovako ce to sve cirkus biti kao i sad , samo na malo manjem nivou...ko ima svoje lobije u savezu, da mu se dirigiraju odgovarajuce sudije on ce dobro i proci, ko nema taj je naje.o i to je to
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

MCMXLVI
Kontakt:

Post Postao/la MCMXLVI » 02 dec 2014, 14:08

ultrasstyle_tz je napisao/la:ma druga liga nikad nece biti spojena...mogu ih samo povecati ako smanje PL i onda apsolutno nisi dobio nista po pitanju kvaliteta fudbala u drzavi...dok se ne reformisu i nize lige nisi uradio nista za mlade igrace.

ovako ce to sve cirkus biti kao i sad , samo na malo manjem nivou...ko ima svoje lobije u savezu, da mu se dirigiraju odgovarajuce sudije on ce dobro i proci, ko nema taj je naje.o i to je to
Ziva istina. Sve dok bude politike u sportu i ovi iz rs budu htjeli svoj dio kolaca, nema nama napretka.
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 02 dec 2014, 21:45

Pa smanjenje premijer lige se nikad nece desiti dok se ne dogovori i prva liga pa onda entitetske lige.

Jednostavno je smanjiti,kazes fino u sezoni 2015/2016 ispadaju 4 kluba iz plbih,a niko ne ulazi,dok ta 4 kluba idu u prvu ligu zajedno sa po 4 prva iz federalne i lige rs. 2016/2017 sezone iz pl bih ispadaju 2 zadnja,a ulaze 2 prva iz plbih1 i cao djaci.
Prva liga bi bila jedno 70% zanimljiva kao plbih,a ne kao sada kad su plfbih i plrs zanimljive jedno 20% od plbih

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 02 dec 2014, 22:08

SarajlijaTM je napisao/la:Pa smanjenje premijer lige se nikad nece desiti dok se ne dogovori i prva liga pa onda entitetske lige.

Jednostavno je smanjiti,kazes fino u sezoni 2015/2016 ispadaju 4 kluba iz plbih,a niko ne ulazi,dok ta 4 kluba idu u prvu ligu zajedno sa po 4 prva iz federalne i lige rs. 2016/2017 sezone iz pl bih ispadaju 2 zadnja,a ulaze 2 prva iz plbih1 i cao djaci.
Prva liga bi bila jedno 70% zanimljiva kao plbih,a ne kao sada kad su plfbih i plrs zanimljive jedno 20% od plbih
U ligu moraju uci dva kluba. Niko neće smanjivati ligu,a da se onda ostale lige igraju bespotrebno. Može jedino ispasti 6, a da udju 2. ;)

slobodnjak
Kontakt:

Post Postao/la slobodnjak » 02 dec 2014, 23:32

Koliko vidim ovaj put su za smanjenje lige i iz RS a.To je osnovna stvar.Ako se dogovori da sezona 2015-16bude eliminaciona ja sam uvjeren da će neke stvari biti nastimane.Po statutu UEFE samo se može smanjiti liga ako ispadnu klubovi koji su višak u ligi ,na taj način što će normalno u onom slučaju za ligu 12 ispasti zadnjih 6 ,posto prvaci entitetskih liga ulaze u ligu 12.Iz RS a će sigurno traziti bar 4 mjesta.Borac ,Slavija i Leotar koji se vraća će biti ta 3 kluba plus prvak iz 1 lige RS a.Hrvati će se zadovoljiti sa 3 mjesta Široki ,Zrinjski imaju kvalitet .Sad da li će ostati Vitez,ali teško jer to mjenja kompletnu stvar.Jedino da Vitez ispadne ove sezone pa da se odmah vrati, ili će pretpostavljam napraviti neku jaku ekipu koja će doći iz prve Federacije vidjećemo.To je sa klubovima iz RS a 7.
Znači ostaje 5 Bošnjačkih klubova.Tu su Sarajevo ,Zeljezničar,Čelik i Velež sigurni. Mala dilema ostaje da li je tu i Sloboda ili će Travnik ili Zvjezda pokušati da udju u tu ligu.Olimpik ne kontam imam razloga za to,ali neću u rasprave .
Ja sam iskreno uvjeren da će u toj kvalifikacionoj ligi 10 -o mjesto zauzeti Travnik jer mi smo uvjek mjesto iznad nižeg ranga godinama. :D

Izvinite zbog malo smjele teorije nebih da ulazim u rasprave,a pogotovo zbog ovog nacionalnog bojenja ali tako nam je jbg i svi to znamo .
Ako sljedeća sezona bude kvalifikaciona ovo je moja prognoza učesnika lige 12.
1.Sarajevo
2.Željezničar
3.Čelik
4.Velež
5.Travnik
6.Borac
7.Slavija
8.Leotar
9.Kozara (prvak RS a za sljedeću sezonu)
10.Široki
11.Zrinjski
12.Hrvatski klub će biti prvak Federalne lige.Čapljina,Metellang (imaju pare).

Ovo je možda većini smješno ali baš ću zapamtiti ovaj post i arhivirati negdje,da vidim jesam li bio u pravu.Možda griješim za 2 kluba ali ne više sigurno.U omjer po nacionalnom ključu sam sto posto siguran.

Brezovac
Kontakt:

Post Postao/la Brezovac » 03 dec 2014, 00:18

Eh o tome sam ja govoroio, sto ce se Celiku stimat zbog imena i tradicije da bude clan te lige, a znamo svi da je najvise( govorim o terenu) zasluzio da ide u nizi rang..zadnjih par sezona se koprcaju oni i Travnik, da bude sve regularno pa nek i moja Zvijezda ispadne ako stvarno ne zasluzuje tu da bude, al bojim se da ce tu biti svega i svacega, al puno je da jedne sezone 6 ekipa ispada..bas puno, pa to je gotovo pa pola lige jbt..kakve ce tu mucke da se rade auuu ne mogu ni zamislit :D

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 03 dec 2014, 00:27

Pappy je napisao/la:
SarajlijaTM je napisao/la:Pa smanjenje premijer lige se nikad nece desiti dok se ne dogovori i prva liga pa onda entitetske lige.

U ligu moraju uci dva kluba. Niko neće smanjivati ligu,a da se onda ostale lige igraju bespotrebno. Može jedino ispasti 6, a da udju 2. ;)

Kako se igraju bespotrebno? Nisi me shvatio ocigledno. Prva liga fbih i rs se igraju da prva 4 iz obije udju u prvu ligu bih zajedno sa 4 koja ispadnu iz plbih. To bi bila liga iznad fbih i rs,a ispod premijerligebih...

Kakvo stimanje celiku i travniku,nemojte misliti da se to bas tako lako steli,kao sto se prica.
Ovi od 9tog mjesta sada bi po meni svi bili podjednaki kandidati za ispadanje.
A celik nije ekipa koja je ove godine medju 4 najgore sigurno,dok je travnik blizu

Brezovac
Kontakt:

Post Postao/la Brezovac » 03 dec 2014, 00:39

Pitaj navijace Celika sta misle o svojoj ekipi, sreca njihova a i nasa bgm sto imaju Radnik i Mladost u ligi, bilo bi nam veselo tu i Slobodu ukljucujem isto..slazem se da je od 9 mjesta dole sve u 5 deka, zato i vjerujem da ce biti svega :D

tareizo
Kontakt:

Post Postao/la tareizo » 03 dec 2014, 02:24

Brezovac je napisao/la:Eh o tome sam ja govoroio, sto ce se Celiku stimat zbog imena i tradicije da bude clan te lige, a znamo svi da je najvise( govorim o terenu) zasluzio da ide u nizi rang..zadnjih par sezona se koprcaju oni i Travnik, da bude sve regularno pa nek i moja Zvijezda ispadne ako stvarno ne zasluzuje tu da bude, al bojim se da ce tu biti svega i svacega, al puno je da jedne sezone 6 ekipa ispada..bas puno, pa to je gotovo pa pola lige jbt..kakve ce tu mucke da se rade auuu ne mogu ni zamislit :D
kao prvo poz tebi

Celikov sam navijac i uopste nisam za to da se Celiku nesto stima ako nisu u stanju da se izbore za mjesto u ako bogda tojn ovoj kracoj ligi nek ispadnu ,s tobom se nebi slozio da se koprcamo nekoliko godina jer mislim da smo prije 2 godine bili 4 na tabeli prosle 8 a bili bi i bolji da se oni nasi manekeni nisu svakom nagu.zili zbog finala kupa
mucke nam na trebaju ko sto ti rece ko se izbori casno nek igra a ko ne nek mu je sa srecom u 1 ligi federacijw
Sa juga pjesma cuje se
sve se trese ori se
CELIK sampion CELIK sampion
sada pjeva se
cuje se pjesma robova
viori nasa zastava
crno crvena boja najdraza
svih zenicana

SAMO CELIK

Tkanton
Kontakt:

Post Postao/la Tkanton » 03 dec 2014, 08:44

Kakvo smanjenje i kakvi bokraci treba da se dobije ratno stanje zbog fudbala, da 4 puta godišnje gledam sarajevo - široki, 4 puta sarajevo - zeljo da se po medijima mogu svaki vikend razvlačiti huliganski ispadi, bez kvalitetnog zakona o sportu ništa od smanjenja. Dok nebudemo sposobni da jednom nadrogiranom balavcu doživotno zabranimo ulazak na stadion nama nema napretka. Savez sa ovom pričom samo skreće temu sa reprezentacije gdje su debelo usrali. Bolje rasteretit prve lige da u pl ulaze kvalitetnije ekipe a ne sezonski turisti

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 03 dec 2014, 10:41

SarajlijaTM je napisao/la:
Pappy je napisao/la:

Kako se igraju bespotrebno? Nisi me shvatio ocigledno. Prva liga fbih i rs se igraju da prva 4 iz obije udju u prvu ligu bih zajedno sa 4 koja ispadnu iz plbih. To bi bila liga iznad fbih i rs,a ispod premijerligebih...

Kakvo stimanje celiku i travniku,nemojte misliti da se to bas tako lako steli,kao sto se prica.
Ovi od 9tog mjesta sada bi po meni svi bili podjednaki kandidati za ispadanje.
A celik nije ekipa koja je ove godine medju 4 najgore sigurno,dok je travnik blizu
Covjek je u pravu, igraju bespotrebno, a evo i zasto.

Prva liga FBiH i Prva liga RS su drugi rang nogometnog takmicenja u BiH.

Skracivanjem prvog ranga i ujedinjavanjem drugog ranga dobili bi Premijer ligu kao prvi rang takmicenja i dobili bi Prvu ligu kao drugi rang takmicenja. Prva liga FBiH i Prva liga RS bile bi treci rang u tom slucaju.

Ono sto zelim reci je da ti dajes prijedlog da netko iz drugog ranga ulazi u drugi rang takmicenja. To sto on iz neke entitetske lige ulazi u jedinstvenu nema nikakve veze. To je samo igra naziva lige. Gleda se rang takmicenja, a u ovom slucaju ta cetiri prvoplasirana nebi imali bas nikakav napredak. Oni ustvari nebi ulazili ni u kakvu ligu. Ta prva cetiri mjesta bi nudila samo opstanak u istoj ligi, tj. istom rangu. Nema veze sto je format i ime promjenjeno, rang je isti i igrali su bespotrebno. Nadam se da shvatas sta govorim. To sto netko misli da je to napredak BiH nogometa, da se treba tako igrati, to maloj djeci prodavat. Nitko nije lud ulozit pare, bit prvi i ostat na istom. Prvo mjesto u trenutnim entitetskim ligama u slucaju skracivanja mora nuditi promociju ili barem play off iz kojeg jedan od prvaka ulazi u Premijer ligu.

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 03 dec 2014, 10:45

Ma nebitno,ali skracenjem lige bilo kojim sistemom,neko ce igrati u sadasnjoj drugoj ligi,da ostane buduca druga liga,a neko ce ostati sadasnje druga liga ili buduca treca liga.
ujedinjenjem koje vi zamisljate druga liga bi imala30+ klubova jbt.

Igraju da ostanu druga liga i to druga liga koja je 3x jaca od sadasnjih drugih liga,sta nije jasno?

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 03 dec 2014, 11:48

Ma joj, odmah na 10 klubova smanjiti, presedan napraviti :P 7 ekipa ispada iz premijer lige, prvaci entiteskih liga igraju baraž za ulaz u smanjenu premijer ligu. Finito.

Šala, samo neka se ide na smanjenje i nek' se poštuju sportska nacela prilikom tog procesa i sve je ok. UEFA zabranjuje zatvorene lige ukoliko ta država želi da ucestvuje u Evropskim takmicenjima, odnosno mora postojati promocija/ispadanje ukoliko postoji dovoljan broj klubova. Tako da se i sa te strane ne može uraditi samo da prvih 10-12 ekipa ostane u ligi, a da niko nema šansu da uđe u istu. To piše u statutima UEFA.

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 03 dec 2014, 11:57

joj jedinstvena druga liga, ko da ne zivite u BiH :roll:

i ja bi da svi klubovi dobiju natkrivene terene sa 20.000 mjesta najmanje + trening centar pride ali bajke nazalost nisu ovdje
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 03 dec 2014, 12:23

Bojim se da ce cijela ova prica stati na samom pocetku jer ce standarno morati da bude oređen broj "hrvatskih" i "srpskih" klubova.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 03 dec 2014, 12:49

Najlakse je skratiti ligu ako se dese prevare, namjestanj, itd.. Onaj ko je namjestio automatski u drugu liguu.. pa nek namjestaju, a vala nije tesko skontati jel neka utakmica namjestena il nee.. :salut:

mikki21
Kontakt:

Post Postao/la mikki21 » 03 dec 2014, 13:08

Zip je napisao/la:Najlakse je skratiti ligu ako se dese prevare, namjestanj, itd.. Onaj ko je namjestio automatski u drugu liguu.. pa nek namjestaju, a vala nije tesko skontati jel neka utakmica namjestena il nee.. :salut:
bas tako, iz saveza sankcionisu namjestanje i licenciranje za nastup u PL odrade posteno bez gledanja kroz prste i vec do sljedece sezone bi imali ligu 10 koja bi sama sebe odredila jer i nema vise od desetak klubova u citavoj drzavi koji ispunjavaju sve finansijske i infrastrukturne zahtjeve koji su na snazi vec sada a za koje se nekim klubovima gleda kroz prste... a i od tih 10 klubova bi se nekoliko njih moralo potrudit da poboljsa neke standarde da bi ostali ali su trenutno unutar neki realni granica da bi iste mogli ispunit...

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 03 dec 2014, 14:29

Mislim da su entitetske lige u trećem rangu neizvedive. Prvoligaši koji igraju postojeće entitetske lige u drugom rangu grcaju u dugovima, svake godine jedan klub u prvoj federalnoj ligi odustane, što bi tek bilo kad bi se to pomaknulo rang dolje?

Zajednički drugi rang je moguć samo ako se ukine entitetska podjela i napravi geografska. Situacija za napraviti pritisak na savez(e) oko totalne promjene strukture liga je idealna, nikad bolja, ali to očito zanima samo nas na forumu, klubove ne. :rol: :puke: Da ih zanima, oglasili bi se, napravio bi se neki sastanak svih klubova koji žele promjene, a savezi bi morali popustiti.
Hayley <3

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.