Mobilni- gdje, kako, šta?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

soxx
Kontakt:

Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la soxx » 01 dec 2014, 21:58

Znal iko hocel bit do 20 og snizenja u njemackoj movitela.. stari dns osao po s4 pojeftinio za 60meura kad ono prosla akcija.. jbmu rejsa.. bilo samo za taj crni petak.

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 02 dec 2014, 00:17

@bordoarmy88

odradio factory reset maloprije, ali opet mi stari meni ostao, fakat ne mogu da shvatim u cemu je problem u pizdu strininu :roll:

evo i slika menija:

slika

jel ima jos neko od forumasa da ima Lollipop na telefonu, a da mu je meni ovakav kao na slici ?

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 02 dec 2014, 01:28

Papastathopoulos je napisao/la:@bordoarmy88

odradio factory reset maloprije, ali opet mi stari meni ostao, fakat ne mogu da shvatim u cemu je problem u pizdu strininu :roll:

evo i slika menija:

slika

jel ima jos neko od forumasa da ima Lollipop na telefonu, a da mu je meni ovakav kao na slici ?

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2
https://play.google.com/store/apps/deta ... d.launcher" onclick="window.open(this.href);return false;

Bijeli app drawer je izašao na Google Now Launcher sa N5, a pošto ti imaš stari N4 moraš ručno instalirati taj launcher! :thumbup:

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 02 dec 2014, 07:44

aferim bordo momciluko ! :D :thumbup:

asunsao
Kontakt:

Post Postao/la asunsao » 02 dec 2014, 08:26

Ne znam gdje da pitam, mislim da je ovo najrelevantnija tema.

Imam problem s punjenjem mobitela, jednostavno nekada kad stavim mobitel da se puni, on se ne puni, nego mu se prazni baterija, npr. maloprije na 60% ga stavio da se puni, ja za sat vremena dolazim kad ono 20% ostalo, dok ga nekad sasvim normalno puni, ne znam u cemu je problem, mobitel je Prestigio, pa ako se nekom ovo desavalo ili zna do cega je bilo bi lijepo da mi kaze :)
FK Željezničar !!!
Boston Celtics !!!

adisice
Kontakt:

Post Postao/la adisice » 02 dec 2014, 09:19

I u mene nekad se puni nekad ne čudno.Mislim da je to do firmware-a :hmmmmm:
http://www.youtube.com/watch?v=Pk9A-6_O6QA

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 02 dec 2014, 11:43

Sta znaci iphone 4 sim free ? jel otkljucan ili zakljucan ?
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

KrajPrice
Kontakt:

Post Postao/la KrajPrice » 02 dec 2014, 13:23

IlPrincipe je napisao/la:Sta znaci iphone 4 sim free ? jel otkljucan ili zakljucan ?
Znaci da je telefon otkljucan, prima sve kartice.

Inace, ako je zakljucan moze se koristiti sa dodatnom geway karticom, ali moja preporuka je da ne uzimas iphone ako nije sim free.

Ako ti treba, imam ja na stanju kod sebe iphone 4, za cijenu u pp.

Lp,

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 02 dec 2014, 15:03

Papastathopoulos je napisao/la:aferim bordo momciluko ! :D :thumbup:
np a vidiš, kod tebe na Nexusu app drawer bijeli (kako i treba) a nama ostalima kada instaliramo onaj stari-providni. :P

Ali nema veze, ima zato Nova launcher 3.3 gdje su ubacili taj bijeli app drawer i još lollipop điđa. :D

Illmatic09
Kontakt:

Post Postao/la Illmatic09 » 02 dec 2014, 16:01

asunsao je napisao/la:Ne znam gdje da pitam, mislim da je ovo najrelevantnija tema.

Imam problem s punjenjem mobitela, jednostavno nekada kad stavim mobitel da se puni, on se ne puni, nego mu se prazni baterija, npr. maloprije na 60% ga stavio da se puni, ja za sat vremena dolazim kad ono 20% ostalo, dok ga nekad sasvim normalno puni, ne znam u cemu je problem, mobitel je Prestigio, pa ako se nekom ovo desavalo ili zna do cega je bilo bi lijepo da mi kaze :)
Zasto ga stavljas na 60% baterije da se puni? Pusti da se isprazni pa onda nek puni.

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 02 dec 2014, 20:23

Illmatic09 je napisao/la:
asunsao je napisao/la:Ne znam gdje da pitam, mislim da je ovo najrelevantnija tema.

Zasto ga stavljas na 60% baterije da se puni? Pusti da se isprazni pa onda nek puni.
Ovo PO SVAKU CIJENU IZBJEGAVATI jer nove baterije ne vole pražnjenje do kraja i po mogućnosti ne dozvoliti da se spušta ispod 20%!!! Preporučljivo je držati bateriju između 20 i 80% ako želite da vam dugo traje! :salut:

Vlarayan110
Kontakt:

Post Postao/la Vlarayan110 » 02 dec 2014, 20:26

Illmatic09 je napisao/la:

Nigdje veze ako je standardna li-ion baterija (a nemoguće da nije) može da je puni kad mu se k. prohtije.
Imo sam i ja isto sličan problem sa Samsungom, reko bi i ja da je do firmware, meni se samo po sebi riješilo poslije 2-3 bliska susreta punjača i telefona sa zidom..tako da (ne preporučujem k'o rješenje)
Pričekaj malo provjeri možda je do punjača, if not, onda malo pročačkaj po handroidu vidi firmware version i sta već ne. Ako se ne popravi nekim čudom, provjeri ima li firmware update, ili cak ako imas hrabrosti uradi downgrade pa vidi hoćel se išta desit...
Mi smo divovi

Hejt za android

Illmatic09
Kontakt:

Post Postao/la Illmatic09 » 02 dec 2014, 23:45

Ok, moja greska. Ja imam stariji tel. pa tako radim i tako savjetuju, jos me sluzi dobro baterija. Nisam neki ljubitelj smartfona, ali kako sve napreduje, nece ni mene moci dugo zaobici. Tacnije trebao bi dobiti za 10-tak dana xperi-u m2, pa sam htjeo postaviti pitanje u vezi tog tel. ali mozda bude i neki samsung. Kad bude vrijeme onda cu pitati. Za pocetak sam naucio ovo u vezi baterije :D

asunsao
Kontakt:

Post Postao/la asunsao » 03 dec 2014, 03:15

E, hvala vam, ako mi se ovo desi jos koji put necu ni ja moci zaobici ovu metodu da ga od zid razbijem, a ne mogu ja, cim mi je ispod 50% baterije, panika me hvata :mrgreen:
FK Željezničar !!!
Boston Celtics !!!

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 03 dec 2014, 19:02

BordoArmy88 je napisao/la:
Papastathopoulos je napisao/la:aferim bordo momciluko ! :D :thumbup:
np a vidiš, kod tebe na Nexusu app drawer bijeli (kako i treba) a nama ostalima kada instaliramo onaj stari-providni. :P

Ali nema veze, ima zato Nova launcher 3.3 gdje su ubacili taj bijeli app drawer i još lollipop điđa. :D
haha a koji je to u tebe telefon momciluko ? :D

vidi, da te jos nesto upitam, dva pitanja konkretno :D

prvo: posto nisam zadovoljan stock aplikacijom SMS poruka, instalirao sam neku "chompSMS" sa g.play i ova mi je dobra...e sad, posto mi se u meniju nalaze ikone i od ove nove aplikacije i od one stock, smijem li tamo u postavkama aplikacija ovu stock da idem "disable" pa da nestane iz menija, posto sam svakako ovu novu stavio kao primarnu apl. za sms ? hoce li biti ikakvih problema sa slanjem i primanjem poruka ako to uradim ?

drugo: postoji li igdje da se skine ovakva vrsta tastature, ja ne mogu podnijeti ovo sranje QWERTY ?

slika

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 04 dec 2014, 18:41

Kad udjem na aplikacije, ima mi Google Play store i Google play service. Posto ovaj drugi puno zauzima smije li se obrisati. Jer mi je svaki mb uhar. Za sta sluzi, ako se preko store-a skida.?

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Mia San Mia

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 04 dec 2014, 20:36

mogu li ikako dobiti novi ultra certifikat? onaj sto mi je dosao sa karticom mi nikad nije trebao i negdje je izgubljen u medjuvremenu :?
hocu da se prebacim na onu studentsku pretplatu i traze mi to, pa da znam dal da idem u centralu da ih pitam.

ima i neka opcija sa prepisivanjem brojeva nekih sa kartice, a problem je sto je meni kartica izrezana, a i taj "visak" sam negdje izgubio :D tako da nemam pojma imajul uopste ti neki brojevi na tome.

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 04 dec 2014, 21:06

Ne mozes dobiti certifikat, no ako hoces da se prebacis na pretplatu, otidji u Telecom po izjavu o izgubljenom certifikatu koju trebas kasnije ovjeriti u opstini i s licnom donijeti na Telecomov salter, broj i kartica ostaju isti, pa samim tim ne moras da se brines za te brojeve :D

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 04 dec 2014, 21:11

anonimni je napisao/la:Ne mozes dobiti certifikat, no ako hoces da se prebacis na pretplatu, otidji u Telecom po izjavu o izgubljenom certifikatu koju trebas kasnije ovjeriti u opstini i s licnom donijeti na Telecomov salter, broj i kartica ostaju isti, pa samim tim ne moras da se brines za te brojeve :D

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Tako sam i ja uradio
naprijed rejal

xaves
Kontakt:

Post Postao/la xaves » 04 dec 2014, 21:19

Ponavljam se, ali moze li neko procijeniti vrijednost telefona Samsung galaxy s duos

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.