Koga nakon Sušića?

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Jeste li zadovoljni izborom novog selektora?

Da
60
73%
Ne
22
27%

Ukupno glasova: 82

Rusilac
Kontakt:

Re: Koga nakon Sušića?

Post Postao/la Rusilac » 01 dec 2014, 21:12

A ko je taj Rajevac i koje on reference tacno ima?Sa Ganom igrao cetvrtfinale svjetskog,dobro i sta jos?Cukaricki,Obilic i slicni velikani.
Hadzibegic i Bazdarevic,najrealnije,imaju bolje trenerske karijere od njega,ako nista vodili su spanske i francuske prvoligase.
A sta ako ga je sa Ganom malo pos.ralo?Pa i jedan Safet Susic je sa Bosnom i Hercegovinom otisao na SP a svi znamo o kakvom se treneru radi.Kad bi neko povrsno analizirao Safeta,kao vi tog Rajevca,rekao bi da se radi o kvalitetnom strucnjaku.
Pustite se Rajevaca.
Ako je izbor ovo sto se pise,iz ove oskudne ponude najzagrijaniji mi izgleda Mesa,i vidi se da bi dao sve od sebe,cini se kao covjek koji tacno zna sta treba uraditi,i iskreno ja bih njega i izabrao.
Mesa pa Amar,ovo ostalo nista.Hadzibegica ne bih samo zato sto je vec bio i sto je blizak savez mafijasima,tu bi se razvili mnogi talovi,sasvim sigurno a onda bi gledali ovo sto i sa Podravkom.Sa Bakom bi to dobilo jos i izrazeniju dimenziju,tal igraci,prodaja utakmica...vec vidjeno.
Mesa ili Amar,skromno jeste ali ocito mafijoze bolje nisu u stanju naci.

Neka mi neko kaze sta ocekivati od "komisije"u kojoj,izgleda,glavnu rijec vodi Denijal Piric :oops:

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 01 dec 2014, 21:26

Rusilac je napisao/la:A ko je taj Rajevac i koje on reference tacno ima?Sa Ganom igrao cetvrtfinale svjetskog,dobro i sta jos?Cukaricki,Obilic i slicni velikani.
Hadzibegic i Bazdarevic,najrealnije,imaju bolje trenerske karijere od njega,ako nista vodili su spanske i francuske prvoligase.
A sta ako ga je sa Ganom malo pos.ralo?Pa i jedan Safet Susic je sa Bosnom i Hercegovinom otisao na SP a svi znamo o kakvom se treneru radi.Kad bi neko povrsno analizirao Safeta,kao vi tog Rajevca,rekao bi da se radi o kvalitetnom strucnjaku.
Pustite se Rajevaca.
Ako je izbor ovo sto se pise,iz ove oskudne ponude najzagrijaniji mi izgleda Mesa,i vidi se da bi dao sve od sebe,cini se kao covjek koji tacno zna sta treba uraditi,i iskreno ja bih njega i izabrao.
Mesa pa Amar,ovo ostalo nista.Hadzibegica ne bih samo zato sto je vec bio i sto je blizak savez mafijasima,tu bi se razvili mnogi talovi,sasvim sigurno a onda bi gledali ovo sto i sa Podravkom.Sa Bakom bi to dobilo jos i izrazeniju dimenziju,tal igraci,prodaja utakmica...vec vidjeno.
Mesa ili Amar,skromno jeste ali ocito mafijoze bolje nisu u stanju naci.

Neka mi neko kaze sta ocekivati od "komisije"u kojoj,izgleda,glavnu rijec vodi Denijal Piric :oops:
Ma u pravu si ali je Rajevac ,barem relativno, selektorski svjez i nesto je napravio s reprezentacijom Gane. Nemoj ga sada bas porediti sa anamoonim, a da ima neku karijeru, nema. Ostalo :thumbup:

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 01 dec 2014, 21:59

bulbasor je napisao/la:
Mozambik je napisao/la:Milovan Rajevac je trebao igrati polufinale SP sa Ganom :tokralju:

Ima iskustva sa reprezentacijama i definitivno je najbolji izbor.
Od preostalih kandidata definitivno najbolja opcija. Ali ako dodje Rajevac, Borce Sredojevic gubi Dejtonom garantovano mjesto :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Zasto? Nije ga ni Baljic izgubio kad je Susic bio selektor..
hz1987 je napisao/la:ako bude sliskovic, zagarantovano nam je u zadnjem kolu protiv kipra u gostima situacija:
-ako dobijemo bicemo drugi i idemo direktno
-ako igramo nerjeseno bicemo cetvrti i ne idemo
-nema opcije baraza
Ja bi to sad potpiso.

Fudo
Kontakt:

Post Postao/la Fudo » 01 dec 2014, 22:00

Kad vec nema nista od felixa onda amara
BordoCrvena...Fk.Sarajevo i Liverpool

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 01 dec 2014, 22:05

Cinjenica je da je Baka sa potpuno ogranicenim igrackim kadrom, mafijom u savezu i dosta igraca iz domace lige pravio podvige. Ko god dodje treba podrzat'!
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

emirzlaTu
Kontakt:

Post Postao/la emirzlaTu » 01 dec 2014, 22:15

bulbasor je napisao/la::clap: :clap: :rol: :rol:
Alucard je napisao/la:
samoposmatram je napisao/la:Ko vam je kriv kad nema te pojma ko je Okuka.
slika
http://www.rtvslon.ba/index.php?option= ... i&Itemid=5" onclick="window.open(this.href);return false;
Jel ovaj Okuka?
Zlatan Nalić sin tuzlanski

nisko
Kontakt:

Post Postao/la nisko » 01 dec 2014, 22:16

Info iz prve ruke Bazdarevic zelja ljudi iz saveza najvise se lobira za njega
JA VOLIM SAMO VELEŽA ALKOHOL I ŽENE NIŠTA VIŠE U ŽIVOTU NE ZANIMA MENE!!!

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 01 dec 2014, 22:16

Fudo je napisao/la:Kad vec nema nista od felixa onda amara
Ma ja tu su oni negdje,u pet deka,nema razloga za razočarenje
Rajevac,Baka,Bazdarevic :pray:
Nad tobom sunce najljepše sja

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 01 dec 2014, 22:17

Dobar tekst :mrgreen:
"U očekivanju Godota, odnosno Faruka"

Već skoro dvije sedmice i otkaza kojeg je Nogometni savez uručio selektoru Safetu Sušiću bh sportska javnost uveseljava se medijskom šaradom kandidiranja, samopromovisanja i nagađanja oko izbora novog kormilara reprezentacije. O vremenu Safeta Sušića već je napisano dovoljno, ali prave analize će tek uslijediti. Problem koji je sada najvidljiviji i koji djeluje kao ključni u svemu ovome je totalna bezglavost i bezidejnost u vođenju saveza, a samim time i reprezentacije. Bez prave ideje rezultat može doći samo slučajno. Savez koji je poslije Mundijala Sušiću ponudio novi mandat sa znatno poboljšanim finansijskim uslovima i tako sam sebe kandidirao za poslovni promašaj desetljeća, sad srlja u nove greške.

Sam proces izbora novog selektora sa prikupljanjem kandidatura i licitiranjem s imenima je dokaz da Savez vode ljudi koji ni sami ne znaju šta bi učinili ili pak od ranije znaju konačnog pobjednika, pa cijeli ovaj proces puštaju kao šarenu priču za javnost. Mislite da je Abramovich pronašao Mourinha tako što mu je Jose poslao email ili da je Bayern došao do Guardiole jer je ovaj po bavarskim medijima sebe kandidirao za trenera. Savez bi u sklopu ideje razvoja nogometa u našoj zemlji morao znati šta želi uraditi sa reprezentacijom, te s tim u vezi i prvi vući poteze oko izbora trenera. Savez ne treba konkurs za izbor selektora, već ideju kakav nam čovjek treba.

Cirkus koji je stvoren oko pregovora sa Vahidom Halilhodžićem, nije trebao ni Vahidu, niti Savezu, a još manje javnosti koja je opet u svojoj naivnosti ostala razočarana. Halilhodžić je neupitno najveće ime koje u svom adresaru ima bh fudbal, ali je kristalno jasno da je to trener koji na tržištu danas može izvući mnogo izdašnije finansijske ponude od one koju mu i teoretski može ponuditi nemaštovito vodstvo naše kuće fudbala. Čovjek koji je s Alžirom igrao ravnopravnu utakmicu u osmini finala ovogodišnjeg Mundijala protiv budućeg prvaka, na osnovu samo tog rezultata još neko vrijeme može na sličnim adresama uzimati milijunske svote. Savez je do Vahe došao vođen nemilosrdnom medijskom kampanjom, a ne svojom pregovaračkom snagom i ozbiljnošću. Zašto je Vaha pristao na razgovore, a ne kao Bajević lakonski poručio da produže dalje, ostaće enigma još neko vrijeme.

Preostala poduža lista kandidata djeluje šareno i tužno, a uslovno bi se mogla podjeliti na trenere s našeg govornog područja i prave strance kojima bi u zeničkom kampu trebao i prevodioc, ali i stručnjak za preživljavanje. Bez obzira koliko sjajno izgledaju imena Felix Magatha, Jacquesa Santinija ili legendarnog Giovannija Trapattonija, vrlo teško u trenutnoj podjeli uloga mogu zamiliti neko takvo ime na mjestu selektora naše reprezentacije. Savez će, skoro sam siguran u to, birati nekog sebi jednakog, neko naše u globalnim razmjerima potpuno nebitno ime, bezglavo i bezidejno kakav je i sam Savez.

Tako malo pomalo dolazimo do Mehmeda Baždarevića, Amara Osima ili po dobro obavještenim krugovima glavnog favorita od samog početka, Faruka Hadžibegića. Pomenuti trojac realno nema reference da vodi reprezentaciju koja je prije godinu dana bila 13. na FIFA-inoj listi. Zamislite koliko bi bilo komično i koliko je nemoguće da danas jedan od pomenute gospode preuzme reprezentaciju Engleske koja trenutno zauzima tu poziciju na listi. Meša, Amar ili Faruk mogu do klupe Zmajeva samo preko jaranskih relacija i pozicija koje imaju u Izvršnom odboru. Po stručnim vrijednostima oni bi realno mogli da asistiraju pravom selektoru. Ostala imena koja se pominju tu su više da doprinesu nacionalnom šarenilu, nego što realno imaju šansi da budu izabrani.

Safetova rezultatska ostavština je takva da ni jedan trener neće potpisati ugovor samo do kraja ovih, već podosta uprskanih i upropaštenih kvalifikacija, odnosno bez obzira na rezultat imat će alibij da vodi reprezentaciju i u znatno težim kvalifikacijama za naredno SP 2018 u Rusiji. Samim time ovaj izbor selektora ispada izbor za ciklus i pol, te mogućnost negativnih poljedica potencijalne greške samo dodatno pojačava. Nakon tog perioda Edin Džeko će već biti dva koraka u tridesetima, a već opjevana zlatna generacija daleko od svog zenita.

Reprezentacija nema vremena za pomoćno osoblje i loše epizodiste u naslovnim ulogama, ali nema ni Savez koji bi režirao bolji rasplet.
Mes Que Un Club

BozePetra
Kontakt:

Post Postao/la BozePetra » 01 dec 2014, 22:21

Kako ide, ljudine? More li se birat selektor? :mrgreen:
#Salihović

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 01 dec 2014, 22:22

hule_barca je napisao/la:Dobar tekst :mrgreen:

Već skoro dvije sedmice i otkaza kojeg je Nogometni savez uručio selektoru Safetu Sušiću bh sportska javnost uveseljava se medijskom šaradom kandidiranja, samopromovisanja i nagađanja oko izbora novog kormilara reprezentacije. O vremenu Safeta Sušića već je napisano dovoljno, ali prave analize će tek uslijediti. Problem koji je sada najvidljiviji i koji djeluje kao ključni u svemu ovome je totalna bezglavost i bezidejnost u vođenju saveza, a samim time i reprezentacije. Bez prave ideje rezultat može doći samo slučajno. Savez koji je poslije Mundijala Sušiću ponudio novi mandat sa znatno poboljšanim finansijskim uslovima i tako sam sebe kandidirao za poslovni promašaj desetljeća, sad srlja u nove greške.

Sam proces izbora novog selektora sa prikupljanjem kandidatura i licitiranjem s imenima je dokaz da Savez vode ljudi koji ni sami ne znaju šta bi učinili ili pak od ranije znaju konačnog pobjednika, pa cijeli ovaj proces puštaju kao šarenu priču za javnost. Mislite da je Abramovich pronašao Mourinha tako što mu je Jose poslao email ili da je Bayern došao do Guardiole jer je ovaj po bavarskim medijima sebe kandidirao za trenera. Savez bi u sklopu ideje razvoja nogometa u našoj zemlji morao znati šta želi uraditi sa reprezentacijom, te s tim u vezi i prvi vući poteze oko izbora trenera. Savez ne treba konkurs za izbor selektora, već ideju kakav nam čovjek treba.

Cirkus koji je stvoren oko pregovora sa Vahidom Halilhodžićem, nije trebao ni Vahidu, niti Savezu, a još manje javnosti koja je opet u svojoj naivnosti ostala razočarana. Halilhodžić je neupitno najveće ime koje u svom adresaru ima bh fudbal, ali je kristalno jasno da je to trener koji na tržištu danas može izvući mnogo izdašnije finansijske ponude od one koju mu i teoretski može ponuditi nemaštovito vodstvo naše kuće fudbala. Čovjek koji je s Alžirom igrao ravnopravnu utakmicu u osmini finala ovogodišnjeg Mundijala protiv budućeg prvaka, na osnovu samo tog rezultata još neko vrijeme može na sličnim adresama uzimati milijunske svote. Savez je do Vahe došao vođen nemilosrdnom medijskom kampanjom, a ne svojom pregovaračkom snagom i ozbiljnošću. Zašto je Vaha pristao na razgovore, a ne kao Bajević lakonski poručio da produže dalje, ostaće enigma još neko vrijeme.

Preostala poduža lista kandidata djeluje šareno i tužno, a uslovno bi se mogla podjeliti na trenere s našeg govornog područja i prave strance kojima bi u zeničkom kampu trebao i prevodioc, ali i stručnjak za preživljavanje. Bez obzira koliko sjajno izgledaju imena Felix Magatha, Jacquesa Santinija ili legendarnog Giovannija Trapattonija, vrlo teško u trenutnoj podjeli uloga mogu zamiliti neko takvo ime na mjestu selektora naše reprezentacije. Savez će, skoro sam siguran u to, birati nekog sebi jednakog, neko naše u globalnim razmjerima potpuno nebitno ime, bezglavo i bezidejno kakav je i sam Savez.

Tako malo pomalo dolazimo do Mehmeda Baždarevića, Amara Osima ili po dobro obavještenim krugovima glavnog favorita od samog početka, Faruka Hadžibegića. Pomenuti trojac realno nema reference da vodi reprezentaciju koja je prije godinu dana bila 13. na FIFA-inoj listi. Zamislite koliko bi bilo komično i koliko je nemoguće da danas jedan od pomenute gospode preuzme reprezentaciju Engleske koja trenutno zauzima tu poziciju na listi. Meša, Amar ili Faruk mogu do klupe Zmajeva samo preko jaranskih relacija i pozicija koje imaju u Izvršnom odboru. Po stručnim vrijednostima oni bi realno mogli da asistiraju pravom selektoru. Ostala imena koja se pominju tu su više da doprinesu nacionalnom šarenilu, nego što realno imaju šansi da budu izabrani.

Safetova rezultatska ostavština je takva da ni jedan trener neće potpisati ugovor samo do kraja ovih, već podosta uprskanih i upropaštenih kvalifikacija, odnosno bez obzira na rezultat imat će alibij da vodi reprezentaciju i u znatno težim kvalifikacijama za naredno SP 2018 u Rusiji. Samim time ovaj izbor selektora ispada izbor za ciklus i pol, te mogućnost negativnih poljedica potencijalne greške samo dodatno pojačava. Nakon tog perioda Edin Džeko će već biti dva koraka u tridesetima, a već opjevana zlatna generacija daleko od svog zenita.

Reprezentacija nema vremena za pomoćno osoblje i loše epizodiste u naslovnim ulogama, ali nema ni Savez koji bi režirao bolji rasplet.
Hulee nece Vahi Nil biti kapija, ljubav ne zna sta je granica :bow:

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 01 dec 2014, 22:26

Sve su prilike da će Faruk biti. Bio sam za Mešu, ali šta da se radi. Pružiti čovjeku šansu..
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Adma
Kontakt:

Post Postao/la Adma » 01 dec 2014, 22:26

Baka i Okuka?

Ljudi moji pa zar su oni uopste kandidati? Zelio bih da grijesim ali imam ja osijecaj da u nasem savezu sve funkcionise kao sto je uvijek i bilo. Ko god ima svoj stav i ko god ima svoje uslove i zna sta radi i ima kakav takav autoritet taj selektor nece biti. Baka i Okuka su pristali na sve uslove saveza izmedju ostaloga da im se biraju i pomocnici.
Otvorite ljudi malo oci. Savezu odgovaraju ljudi koji ce biti poslusni i koji nece biti "toliki problem" strukturi saveza.
Daleko smo mi jos od normalnog saveza i od jedne normalne fudbalske nacije.
Volio bih da grijesim zaista i da mi pokazu da nije tako ali ovo oko selektora postaje zaista smijesno.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 01 dec 2014, 22:56

bulbasor je napisao/la:
Mozambik je napisao/la:Milovan Rajevac je trebao igrati polufinale SP sa Ganom :tokralju:

Od preostalih kandidata definitivno najbolja opcija. Ali ako dodje Rajevac, Borce Sredojevic gubi Dejtonom garantovano mjesto :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Mene vise brine da to ne bude pocetak malverzacija ovih iz RS, dođe njihov kandidat a onda mu oni diktiraju, jos da mu pomcnik bude Tolic. :wtf:

Ne bi me cudilo da pokusaju da srozaju reprezentaciju, kao sto zele sve sto ima veze sa drzavom BiH.

:|
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Hattrick123
Kontakt:

Post Postao/la Hattrick123 » 01 dec 2014, 23:05

Elegant je napisao/la:
bulbasor je napisao/la:

Mene vise brine da to ne bude pocetak malverzacija ovih iz RS, dođe njihov kandidat a onda mu oni diktiraju, jos da mu pomcnik bude Tolic. :wtf:

Ne bi me cudilo da pokusaju da srozaju reprezentaciju, kao sto zele sve sto ima veze sa drzavom BiH.

:|
ne igra on na terenu nego igraci i to moze dati samo kontraefekat pa da nasi pokazu inat bosanski....a i kao trener ne bi htio sebe ugroziti pa da poslije nase repke tesko nadje novi posao. i ovi ostlai ganjaju klupu reprezentacije kako bi se mogli lansirati negdje dalje i ozivjeti svoje trenerske karijere jos ako se plasiraju na euro onda im je samo nebo granica.... po meni ne bi bilo lose njega angazovati jer za nas su kvalifikacije prakticno gotove i tesko da cemo se plasirati...samo bi volio da se sad pravi reprezentacija za svjetsko prvenstvo i da se samo nadogradi sa par igraca ukoliko isplivaju sljedecih godina..
FORZA MILAN

bojamora
Kontakt:

Post Postao/la bojamora » 01 dec 2014, 23:05

Clutch je napisao/la:Sve su prilike da će Faruk biti. Bio sam za Mešu, ali šta da se radi. Pružiti čovjeku šansu..
Kad bi opet pitar po ko zna koji put bio odreko bi se reprezentacije. Prije bi za Srbiju navijao.

Ziko
Kontakt:

Post Postao/la Ziko » 01 dec 2014, 23:06

Dragana Okuku za izbornika -selektora BIH.Obrazovan nogometno školovan uspješan kako u nogometnoj tako i trenerskoj karijeri svakako mu treba dati i pružiti priliku.Ako se jednom treneru -laiku Sušiću dala prilika i on je dobro iskoristio i otišao na SP u Brazil zašto ne podržati i našeg Mostarca i poželiti mu uspjeh..... :njanjanja: :njanjanja: :njanjanja: :salut: :salut: :salut: :opaopa: :opaopa: :opaopa: :opaopa: :kralj: :kralj: :kralj: :bih:

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 01 dec 2014, 23:06

bojamora je napisao/la:
Clutch je napisao/la:Sve su prilike da će Faruk biti. Bio sam za Mešu, ali šta da se radi. Pružiti čovjeku šansu..
Kad bi opet pitar po ko zna koji put bio odreko bi se reprezentacije. Prije bi za Srbiju navijao.
Bra'o. :yawn: :beba:

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 01 dec 2014, 23:14

Sabinho je napisao/la:
hule_barca je napisao/la:Dobar tekst :mrgreen:

Hulee nece Vahi Nil biti kapija, ljubav ne zna sta je granica :bow:
Jesam popularan pjevač :kafa:
Mes Que Un Club

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 01 dec 2014, 23:20

Alucard je napisao/la:
samoposmatram je napisao/la:Ko vam je kriv kad nema te pojma ko je Okuka.
slika
:urnebes: :urnebes:

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 25 gostiju.