Mobilni- gdje, kako, šta?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 30 nov 2014, 22:41

R32 je napisao/la:Znaci mali je postotak da ce se ponovo vidjeti telefoni sa Nokia brendom.
Mislim da ce u nekoj skorijoj buducnosti Microsoft na neki nacin povezati telefone s racunarima. Uvesti monopol da ce se na neki nacin morati uzimati njihovi telefoni. Preuzeli su sve najbolje od Nokie, patente, ljude...
ko zna sta ce se desiti naredne dvije godine, nokija je odmah nakon izbacivanja nokia imena od strane ms.a izbacila tablet, a ko je uopste to mogao pomisliti, ljudi su pucali na sigurno, mnogima se svidja ipad mini, a ne vole ios a niti cijena nije privlacna

isto sto me raduje pored svega jeste da je tim koji je radio na nokiji n9 je radio na ovom zadnjem tabletu to jest na Z launcheru, a mislim da ne moram objasnjavati kakav je n9 uredjaj

ima nokia jos sta reci, otisla je stara raja ali isto tako ce se i vratiti, ipak su to finci, a ljudi su se jednom opekli i nece vise

Papastathopoulos
Kontakt:

Re: Odg: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la Papastathopoulos » 30 nov 2014, 23:30

Papastathopoulos je napisao/la:
BordoArmy88 je napisao/la:
Papastathopoulos je napisao/la:evo upravo maloprije sam odradio fabricki rom, sad je sve cisto :D

i odmah mi nude update na 5.0, ja bih prvo sacekao nekih mjesec dana koristenja KitKat-a, al problem mi je samo sto izgleda ne mogu da sklonim to nudjenje azuriranja iz status bara..
Što nebi instalirao update? Pa google je to testirao max prije izvacivanja, no sikiriki. ;)

Inače, lollipop radi brže i od kitkat verzije jer podržava ART runtime dok stare verzije rade na dalvik. Također i bateriju manje troši u poređenju sa ranijim verzijama tako da se update itekako isplati.
a odlucio sam da ga ipak veceras apdejtujem na Lollipop kad vec mogu ha ya, mislim da nema razloga da ista brinem :)

i hvala ti drug na pomoci danas :thumbup:
evo upravo ga update-ovao na 5.0, i onako, nije bas previsoka ocjena...interface mi nije cemu, a brzina tu i tamo..msm, sve je brzo da se razumijemo, ali iskreno, posto ja nekako najvise gledam fluidnost telefona i te stvari, onaj prvi KitKat sa onim custom romom je bio ubjedljivo najbolji sto se toga tice...sad mi je krivo sto sam ga obrisao, moguce da cu ga pokusati vratiti...sumnjam da cu zadrzati Lollipop iskreno :)
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

xaves
Kontakt:

Post Postao/la xaves » 30 nov 2014, 23:45

Koliko cijenite vrijednost Samsung galaxy s duosa otprilike

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 01 dec 2014, 04:33

BordoArmy88 je napisao/la: Što nebi instalirao update? Pa google je to testirao max prije izvacivanja, no sikiriki. ;)

Inače, lollipop radi brže i od kitkat verzije jer podržava ART runtime dok stare verzije rade na dalvik. Također i bateriju manje troši u poređenju sa ranijim verzijama tako da se update itekako isplati.
a odlucio sam da ga ipak veceras apdejtujem na Lollipop kad vec mogu ha ya, mislim da nema razloga da ista brinem :)

i hvala ti drug na pomoci danas :thumbup:
evo upravo ga update-ovao na 5.0, i onako, nije bas previsoka ocjena...interface mi nije cemu, a brzina tu i tamo..msm, sve je brzo da se razumijemo, ali iskreno, posto ja nekako najvise gledam fluidnost telefona i te stvari, onaj prvi KitKat sa onim custom romom je bio ubjedljivo najbolji sto se toga tice...sad mi je krivo sto sam ga obrisao, moguce da cu ga pokusati vratiti...sumnjam da cu zadrzati Lollipop iskreno :)
Odradi factory reset ako misliš da može bolje raditi ili se pojave problemi. Ipak je to update na TOTALNO novu verziju androida koja se fundamentalno razlikuje od prethodika (to je taj ART koji sam spominjao, potraži na google o tome i koliko se razlikuje od DALVIK-a na kojem su bazirane prethodne verzije, kitkat, jelly bean itd.).

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 01 dec 2014, 10:10

a moze biti da je i neznatno sporiji zbog nove googleove zastite.

Sent from my Nokia 909

adisice
Kontakt:

Post Postao/la adisice » 01 dec 2014, 12:18

Jel ko naručivao šta sa DHL-a jel bi trebao se zabrinut evo tri dana piše Na čekanju inače mobitel naručen iz Kine :hmmmmm:
http://www.youtube.com/watch?v=Pk9A-6_O6QA

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 01 dec 2014, 14:40

BordoArmy88 je napisao/la:Odradi factory reset ako misliš da može bolje raditi ili se pojave problemi. Ipak je to update na TOTALNO novu verziju androida koja se fundamentalno razlikuje od prethodika (to je taj ART koji sam spominjao, potraži na google o tome i koliko se razlikuje od DALVIK-a na kojem su bazirane prethodne verzije, kitkat, jelly bean itd.).
a izgleda da ono sinoc sto sam pisao su bili prvi utisci nakon par minuta koristenja, vec danas sam poprilicno zadovoljan Lollipopom...samo mi nesto nije jasno, zasto mi je "menu" bukvalno ostao od KitKat-a, znaci onaj crni, a znas i sam vjerovatno kako izgleda...bukvalno takav...a gledao sam na YT kako izgleda menu od 5.0, onaj bijeli...ne kontam sto je tako ? i jos par sitnica mi je bezze, poput toga da ne mogu nastimati onu "telefonsku" tastaturu koja je ubjedljivo najbolja, ova QWERTY je sranje, nikad se nisam znao snalaziti na njoj...i jos recimo kad mi poruka dodje, ne samo da citava bude u status baru i da se tu moze procitati bez da se i otvara, nego i kad mi je displej zakljucan i pritisnem tipku za otkljucavanje, nasred displeja mi bude citava ta poruka...to je sranje zestoko...

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 01 dec 2014, 15:00

BordoArmy88 je napisao/la:Odradi factory reset ako misliš da može bolje raditi ili se pojave problemi. Ipak je to update na TOTALNO novu verziju androida koja se fundamentalno razlikuje od prethodika (to je taj ART koji sam spominjao, potraži na google o tome i koliko se razlikuje od DALVIK-a na kojem su bazirane prethodne verzije, kitkat, jelly bean itd.).
a izgleda da ono sinoc sto sam pisao su bili prvi utisci nakon par minuta koristenja, vec danas sam poprilicno zadovoljan Lollipopom...samo mi nesto nije jasno, zasto mi je "menu" bukvalno ostao od KitKat-a, znaci onaj crni, a znas i sam vjerovatno kako izgleda...bukvalno takav...a gledao sam na YT kako izgleda menu od 5.0, onaj bijeli...ne kontam sto je tako ? i jos par sitnica mi je bezze, poput toga da ne mogu nastimati onu "telefonsku" tastaturu koja je ubjedljivo najbolja, ova QWERTY je sranje, nikad se nisam znao snalaziti na njoj...i jos recimo kad mi poruka dodje, ne samo da citava bude u status baru i da se tu moze procitati bez da se i otvara, nego i kad mi je displej zakljucan i pritisnem tipku za otkljucavanje, nasred displeja mi bude citava ta poruka...to je sranje zestoko...

Kao što rekoh, ako misliš da nešto nije kako treba, obavezno factory reset odradi.

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 01 dec 2014, 15:04

pa naravno da nije kako treba, ne treba mi menu od drugog androida ha ja :D

to cu veceras odradit aBd, moram sve prebaciti na komp...a jel moram opet odradit preko recovery mode il mogu s moba iz postavki ?

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 01 dec 2014, 15:33

Papastathopoulos je napisao/la:pa naravno da nije kako treba, ne treba mi menu od drugog androida ha ja :D

to cu veceras odradit aBd, moram sve prebaciti na komp...a jel moram opet odradit preko recovery mode il mogu s moba iz postavki ?

Kod stock ROM-a uvijek iz postavki radiš factory reset. ;)

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 01 dec 2014, 15:35

aha hvala drug ;)

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 01 dec 2014, 18:16

Pitanje za poznavaoce:

Nokia Lumia 520 ili Samsung Galaxy Core II?

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 01 dec 2014, 19:11

Dzoni je napisao/la:Pitanje za poznavaoce:

Zavisi, ako ti baš treba prednja kamera i nešto veći ekran onda samsung, lumia opet ima bolju kameru, više interne memorije i koliko znam dobit će novi WP 10 sistem?!

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 01 dec 2014, 19:37

ja ti preporučujem taj samsung jer je noviji, ima specifikacije navedene u postu iznad (također ima bolji procesor i malo više RAM-a, a i ne treba zaboraviti da ima i android 4.4.2) dok lumiu 520 trenutno posjedujem i zaista je spora na wp8.1, povrh činjenice da ne volim WP i zatvorene OS-ove
kada bih ja birao između ta dva uzeo bih samsung jer sam daleko veći ljubitelj androida nego windows phonea

anell
Kontakt:

Post Postao/la anell » 01 dec 2014, 19:40

viKK je napisao/la:ja bih ti preporučio taj samsung jer je noviji, a lumiu 520 trenutno imam i zaista je spora na wp8.1.
kada bih ja birao između ta dva uzeo bih samsung jer sam daleko veći ljubitelj androida nego windows phonea
Spora na wp 8.1 ? Imam i ja l520 i sve normalno radi...
Pld W D L
38 26 12 0

anonimni
Kontakt:

Re: Odg: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la anonimni » 01 dec 2014, 19:58

Dzoni je napisao/la:Pitanje za poznavaoce:

Tesko je porediti 2 razlicita sistema, no ja kad bih birao uzeo bih Samsung cisto jer nekako ne podnosim WP, KitKat bi trebao dobro raditi na tom telefonu, a + ima solidne karakteristike za nekog prosjecnog korisnika...

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

semir01
Kontakt:

Post Postao/la semir01 » 01 dec 2014, 20:26

viKK je napisao/la:
dok lumiu 520 trenutno posjedujem i zaista je spora na wp8.1,
milion puta :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm:
nista gore nego kad fan Handorida krene pricati o brzini oo yebem ti....

Dzoni
vidi koji ti sistem vise odgovara ;) ja mogu reci da svaka lumia perfektna sto se tice brzine bez obzira koliko ram-a imas dok to na handoridu nije slucaj.... evo npr lumia 520 ima 512 MB RAM-a a radit ce kao da ima 2 gige i kao da je mobitel od 1000KM

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 01 dec 2014, 20:55

Sto se tice Lumie 520,nemam nikakve zamjerke,trenutno imam taj telefon radi perfektno.
Windows 8,1 sljaka odlicno i svidja mi se taj sistem,za razliku od vecine koji tvrde kako je komplikovan mada zaista ne razumijem sta je to toliko komplikovano.
Vec godinu dana ga nosam i nije me nikad iznevjerio.
Razlog zbog kojeg zelim da ga mjenjam nema nikakve veze sa kvalitetom ili nekim manama vec jednostavno mi je ispala prilika da uzmem ovaj Galaxy a da ne dajem ni feninga iz svog dzepa,i to nov znaci u radnji.
Kontam da mi je bolje zamjenit telefon koji vec nosam godinu dana novim telefonom,koji uz to nije nista losiji od lumie po karakteristikama,tacnije moze sve isto kao i ova nokia,eto neki ce reci da moze cak i vise.
Nisam ljubitelj androida,al et vidjet cemo.

Hvala na odgovorima. :thumbup:

Gunner4
Kontakt:

Post Postao/la Gunner4 » 01 dec 2014, 21:37

Hajde ljudi dajte mi preporuku za tel. 200KM hocu za poklon... Hvala puno...

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!

thekoplegend
Kontakt:

Post Postao/la thekoplegend » 01 dec 2014, 21:43

Ne znam koliko kosta motorola moto e, trebala bi da je do 250 nova, pogledaj nju.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 15 gostiju.