AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

ronaldo99
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la ronaldo99 » 30 nov 2014, 21:14

ljudi moji pa niko ne spominje da nam dine nije uputio sut u okvir gola i da nakon 12 utakmica napokon nismo primili gol :clap:

van ginkel je jako dobar na lopti ne grijesi puno i daje nam potrebnu brzinu prema naprijed, znaci treba decko da igra u kontinuitetu i jos kad se monto vrati u prvu postavu zajedno sa de jongom msm da ce to biti i vise nego dobro, samo da odigramo par utakmica bez primljenog gola da malo i odbrana dobije na samopuzdanju treba nam to :thumbup:

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 30 nov 2014, 21:59

I meni se svidjela ta veza Jack - Ginkel - Essien (čak ni ovaj nije bio loš do crvenog), igra je izgledala mnogo ljepše i lepršavije nego kada ti igraju mesari u ekipi, čak je većinski dio vremena bila uživancija za gledati. :P

Sad je problem, koga na klupu? Monto i De Jong su po nekoj hijerarhiji sigurni i nedodirljivi, Bonaventura ni pod razno ne zaslužuje klupu, a mali Ginkel se jako fino čini na terenu, šteta da ga se ne može nekako uvaliti među prvih 11. Opet, izbaciti nekog od one trojice naprijed ne ide, već se Torres istisnuo iz postave, bilo bi previše izbaciti još jednog. :mrgreen:
Doduše, Honda krajem decembra ide i neće ga biti najmanje mjesec dana tako da će bit tu mjesta za improviziranje, imamo solidan roster i kandidata na čekanju tako da se ovo odsustvo ne bi trebalo previše osjetiti.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

AgentttB
Kontakt:

Post Postao/la AgentttB » 01 dec 2014, 11:21

Milan-Emirates, accordo trovato: in arrivo 100 milioni nelle casse rossonere.

Bravo Barbara! :D Isprosila je poboljšan ugovor sa Emiratesom,20 miliona € po sezoni i tako narednih 5 godina.Što je otprilike 5-6 miliona € više po sezoni nego što je to bilo garantovano prethodnim ugovorom. Milan nikad gori a ugovor nikad bolji. :mrgreen: Ne treba zaboraviti ni Casa Milan, koja će Milanu već u prvo godini donijeti 5-6 miliona u kasu.I opet vi napadajte jedinu osobu koja radi svoj posao u Milanu. :mrgreen:
@francobaresi

-Ako te zanima islam, proučavaj islam, a ne muslimane. Islam je savršen, muslimani nisu.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 01 dec 2014, 11:36

sve super al nek malo tog novca uloze u ekipu ;)

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 01 dec 2014, 12:01

Eto sta ti je reci snalazljivo zensko... :mrgreen: da se mene pita, sve bih ja to zaposlio u klubu, bar da bude lapo-lapo. Jedno 99% muskaraca vodi ovaj klub i vidi gdje su nas gurnuli, da nema te jedne zene bili bi u jos vecim go.vnima.

A to sto ne ulazu, ko zna. Da kazes nemaju - nije istina, prije da jednostavno ne zele ulagati, bolje isplacivati silne milione na bivse zene i bunga bunga zabave. :problem: Dobro, ne trazi niko od nas neke nerealne zahtjeve i placanje igraca po 100 miliona, ali nekih okvirno tridesetak miliona (to je danas sica, ali bi se svejedno ekipa solidno pojacala s tim) je sasvim realno i normalno za ocekivati, sukladno nasim mogucnostima.

FORZA MILAN !

celikmilan
Kontakt:

Post Postao/la celikmilan » 01 dec 2014, 14:26

Malo bolja igra nego prijašnje ali to možda samo govori činjenica da nismo primili gol. Rami je bio odličan, čak je i Mexes imao par dobrih intervencija. Armero jeste izgledao izgubljeno ali vidi se da čovjek nije igrao. Ovo nisam nikad pomislio da ću reći ali Bonera je bio dobar danas. Ali samo da ga nikada ne stavi na mjesto štopera.Kao i za Armero isto se može reći i za Ginkela. Ponekad izgubljen, izgubio je par lopti ali nije igrao puno. Ipak je unapređenje u odnosu na Muntarija ili Polija.
U pravi tren se Montolivo vratio. Nadam se da se Muntari neće oporaviti do sljedeće utakmice tako da će užitak biti vidjeti sredinu bez određenog dvojca iz Gane. Zna li se kakva povreda je u pitanju kod de Jonga? Sredina sa Montolivom, de Jongom i Bonaventurom (van Ginkelom) već liči na nešto.
Još se nadam da će nam se špicevi popraviti. Ipak bez golova Torresa i Pazzinija nije to to.Ne mogu nam sve golove davati Menez i Honda. El Shaarawy vraća neko svoje samopouzdanje, još samo da popravi kako završava napade.
Drago mi je bilo vidjeti da nam Udine nisu napravile neku šansu. Vidjećemo kod Genoe da li je ovo bio samo naš dobar dan ili krećemo nabolje. Ipak bi nam pobjeda protiv Genoe odlična došla naročito prije 2 teška duela protiv Napolija i Rome.

UrbyEmanuelson
Kontakt:

Post Postao/la UrbyEmanuelson » 01 dec 2014, 20:31

Genoa je u jako dobroj formi i bit ce tesko dobiti ih,ali vjerujem da smo u stanju uzeti sva 3 boda iz ovog gostovanja

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 01 dec 2014, 20:37

je l' to bila redaljka na Barbari, pa Arapi iskeširali :opaopa: haman joj je zlatna :beba:

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 01 dec 2014, 20:45

Ne znam za vas, ali ja sam tek u ovoj pobjedi protiv Udinesea uočio izvjestan napredak u igri. Prve dvije pobjede protiv Lazija i Parme su više ostvarene na blitzkrieg i usljed pozitivnog efekta koji je donijela promjena trenera, slabo je tu bilo organizovane igre u fazi napada. Jučer je već bila druga priča, obzirom da su gosti bili u šahu 90 minuta i da nisu stvorili pravu priliku pred golom Lopeza. Zvuči neshvatljivo, ali bolju odbranu smo igrali s jednim, nego s dva razbijača u timu. Veza Bonaventura - Essien - Van Ginkel je izgledala jako dobro, stabilno, a bila bi još bolja da je umjesto Essiena igrao De Jong. Odmah se osjetila razlika u kreaciji, koje je bilo mnogo više jer je Jack imao podršku u vidu Holanđanina. S druge strane, El Shaarawy i Honda su odradili ponovo dobar posao na krilima, borili su se i nisu previše gubili lopte, a povremeno su se nalazili i u prilikama. I dalje stojim pri stavu da Faraon igra predaleko od gola, te da je to glavni uzrok njegove slabe realizacije. Ybg, ne možeš ti od njega očekivati dobar učinak ako veliki dio utakmice provede kao lijevi bek. Mislim, to je van svake pameti. Takvog ofanzivnog potencijala ne smiješ toliko trošiti u fazi odbrane, imaju drugi koji će trčati za njega (mada sam upotrijebio ružan termin). S druge strane, Japanca ometa činjenica da je prespor za igru na krilu, kao i da ne zna igrati desnom nogom. U svemu tome se jedino ističe njegova sposobnost čuvanja lopte i centaršut, a to je po mom mišljenju premalo za jednog krilnog igrača. Upravo zato bi se trebao više ubacivati u sredinu i pomagati u razigravanju ekipe. On je izuzetno maštovit i kreativan igrač, svi znamo da je u stanju podvaliti savršenu loptu. Kad smo već kod napada, došao je red da se pohvali sigurno najbolja karika Pippovog Milana - Jeremy Menez. Jednostavno sam se zaljubio u njegovu igru. :mrgreen: Znam, dosta puta nam je izvukao živce meljanjem lopte i potezom viška, no isto tako i obradovao fantastičnim golovima i povlačenjem tima kada mu ne ide. Sposoban je jednim potezom riješiti utakmicu, čemu smo bili svjedoci više puta. Strašno volim igrače koji konstantno idu okomito ka golu i ne dodaju loptu prvom do sebe ako baš ne moraju. On to čini i u tome mu pomaže odličan dribling, samo mora u određenim situacijama nešto manje solirati i ranije se rješavati lopte za dobrobit ekipe. Uglavnom, neuporedivo je bolji kao lažna devetka od "pravog" špica Torresa, koji dokazuje da mu je mjesto na klupi. Čim pomenuti izleti iz prvih jedanaest, Milan po običaju proigra. :kafa:

Da, red bi bio pohvaliti i odbranu, bila je manje-više besprijekorna. Ruku na srce, sredina je odradila lavovski dio posla i uveliko im pomogla, ali svejedno su Armero, Mexes, Rami i Bonera (da, i Bonera :mrgreen: ) bili dosta dobri. Osvrnut ću se malo na Armera, obzirom da je silom prilika tek sada dobio priliku za igru od prve minute. Na prvu se primijeti da mu fali utakmica u nogama, da nije ni sjena nekadašnjeg igrača, ali i da može biti od koristi ekipi, pa makar kao rezervna opcija. Nije mnogo bolji od De Sciglija (pitanje da li je ikako), ali s njim na strani makar imam dozu sigurnosti da neće napraviti neku glupost. Priključivao se mnogo puta napadu, što je isto tako nešto što MDS-u često zamjeramo. Bilo bi sjajno kada bi se Kolumbijac vratio u formu i pojačao konkurenciju.

Za kraj bih izrazio radost povratkom Montoliva na teren. Neopisivo je nedostajao timu, veza nije bila ista bez njega i njegovih long passova. Vjerujem da će mu ponovo trebati vremena da se vrati u top formu, ali ne sumnjam da će biti od velikog značaja za tim kada to uradi.

Idemo u Genovu po tri boda i održavanje priključka. :arrow:

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 01 dec 2014, 21:20

Tri boda i Genova u gostima, mission impossible da se ne lažemo, bar gledajući ovako na prvu. Meni lično jedno od najtežih gostovanja, nema ekipe koja na Marassiju ne bi podlegla pritisku, da ne pričam da su i sami đenovljani bolje pozicionirani od nas i da će biti napaljeni na pobjedu. Ja zadovoljan i bodom, nije im uzeti za zlo i da izgube.

Meni se također svidio combo Ginkel - Jack, u par navrata igra je bila svrš svrš, da ne povjeruješ da to Milan igra. :njanjanja: Umije malac smiriti loptu, vezati igru, ponekad i uklizati, Jack je kao neka vrsta libera, ima ga svugdje, a ima i zavidnu tehniku, jako teško mu je uzeti loptu.
S druge strane Šaravi napokon prodisao, počeo čovjek praviti slalome kroz odbranu i koristiti lijevu nogu za promjenu, ali da, ja već odavno govorim da on igra predaleko od gola i previše sputano za jednog takvog igrača, njemu treba sloboda, a ne striktno zabijanje uz lijevu aut liniju i ni makac više (ovo dosta zamjeram Pippu kako nije dosad primjetio i promijenio strategiju).
Menez mi zna jesti živce :mrgreen: ali kapa dole za par odigranih tekmi, nevjerovatno da smo njega i Alexa dobili za nula evrića, kad čitavoj ekipi ne ide eto kakvog Menezovog penala ili gola. Oko Honde uvijek ista priča, haman svi vide da čovjeku ne leži krilo, al' džabe. Dosta ispuhao u zadnje vrijeme iako uvijek ima taj neki lucidni potez kojim izbaci odbranu, pročitani su njegovi pokušaji igranja krila i čitav njegov radijus kretanja, a fali mu i Abate koji je jedan od razloga one lude forme s početka.
Što se odbrane tiče, vremenom djeluju sve sigurnije nego što je to bio slučaj na početku iako i sad znaju proplivati k'o amateri (ali ništa drugo ni za očekivati kada ti se čitava zadnja linija stalno rotira). Posebne pohvale Mexesu, za nekoga ko je ove sezone više bio na tribinama nego li na travi igra odlično, čak bez greške.

Kako god, samo se nadam da Pippo ubuduće neće srati poslije jedne ovakve tekme i već iduću utakmicu staviti ebolaša i De Jonga skupa, mali Ginkel jednostavno MORA igrati.
Posebno će biti zanimljivo kroz koju sedmicu kad Honde ne bude, vjerujem da će trio Monto - Ginkel - De Jong biti spreman za svih 90 minuta plus Jack na krilu. :zviz:

FORZA MILAN !

UrbyEmanuelson
Kontakt:

Post Postao/la UrbyEmanuelson » 01 dec 2014, 23:31

Samo da nam Pipo ne priredi hladan tus i da stavi Muntarija opet u vezu. Ocigledno je da ovako igramo ljepse za oci,u odnosu na ono sto smo gledali do sada. Moje misljenje je da kad Honda ode na taj turnir,da cemo biti jos bolji u igri prema naprijed,ne godi mi lik na krilu nikako. Nije to za njega ocigledno :)

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 02 dec 2014, 10:19

yebote malo para dodje i cim udjem na ss.ba odmah se milion pojacanja povezuje sa nama :lol: :lol:
evosad ovaj napadac iz shaktara, pa ova dvojica iz njemacke, dokle vise :crazy:
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 02 dec 2014, 10:32

Corriere Dello Sport piše da ćemo pokušati na ljeto dovesti T.Silvu..

Takođe Galliani je posalo dopis FIGC u kojem zahtjeva od njih da se uvede gol tehnologija, jer smo u par navrata pokradeni zbog toga.
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 02 dec 2014, 12:48

Claus je napisao/la:Ne znam za vas, ali ja sam tek u ovoj pobjedi protiv Udinesea uočio izvjestan napredak u igri. Prve dvije pobjede protiv Lazija i Parme su više ostvarene na blitzkrieg i usljed pozitivnog efekta koji je donijela promjena trenera, slabo je tu bilo organizovane igre u fazi napada. Jučer je već bila druga priča, obzirom da su gosti bili u šahu 90 minuta i da nisu stvorili pravu priliku pred golom Lopeza. Zvuči neshvatljivo, ali bolju odbranu smo igrali s jednim, nego s dva razbijača u timu. Veza Bonaventura - Essien - Van Ginkel je izgledala jako dobro, stabilno, a bila bi još bolja da je umjesto Essiena igrao De Jong. Odmah se osjetila razlika u kreaciji, koje je bilo mnogo više jer je Jack imao podršku u vidu Holanđanina. S druge strane, El Shaarawy i Honda su odradili ponovo dobar posao na krilima, borili su se i nisu previše gubili lopte, a povremeno su se nalazili i u prilikama. I dalje stojim pri stavu da Faraon igra predaleko od gola, te da je to glavni uzrok njegove slabe realizacije. Ybg, ne možeš ti od njega očekivati dobar učinak ako veliki dio utakmice provede kao lijevi bek. Mislim, to je van svake pameti. Takvog ofanzivnog potencijala ne smiješ toliko trošiti u fazi odbrane, imaju drugi koji će trčati za njega (mada sam upotrijebio ružan termin). S druge strane, Japanca ometa činjenica da je prespor za igru na krilu, kao i da ne zna igrati desnom nogom. U svemu tome se jedino ističe njegova sposobnost čuvanja lopte i centaršut, a to je po mom mišljenju premalo za jednog krilnog igrača. Upravo zato bi se trebao više ubacivati u sredinu i pomagati u razigravanju ekipe. On je izuzetno maštovit i kreativan igrač, svi znamo da je u stanju podvaliti savršenu loptu. Kad smo već kod napada, došao je red da se pohvali sigurno najbolja karika Pippovog Milana - Jeremy Menez. Jednostavno sam se zaljubio u njegovu igru. :mrgreen: Znam, dosta puta nam je izvukao živce meljanjem lopte i potezom viška, no isto tako i obradovao fantastičnim golovima i povlačenjem tima kada mu ne ide. Sposoban je jednim potezom riješiti utakmicu, čemu smo bili svjedoci više puta. Strašno volim igrače koji konstantno idu okomito ka golu i ne dodaju loptu prvom do sebe ako baš ne moraju. On to čini i u tome mu pomaže odličan dribling, samo mora u određenim situacijama nešto manje solirati i ranije se rješavati lopte za dobrobit ekipe. Uglavnom, neuporedivo je bolji kao lažna devetka od "pravog" špica Torresa, koji dokazuje da mu je mjesto na klupi. Čim pomenuti izleti iz prvih jedanaest, Milan po običaju proigra. :kafa:

Da, red bi bio pohvaliti i odbranu, bila je manje-više besprijekorna. Ruku na srce, sredina je odradila lavovski dio posla i uveliko im pomogla, ali svejedno su Armero, Mexes, Rami i Bonera (da, i Bonera :mrgreen: ) bili dosta dobri. Osvrnut ću se malo na Armera, obzirom da je silom prilika tek sada dobio priliku za igru od prve minute. Na prvu se primijeti da mu fali utakmica u nogama, da nije ni sjena nekadašnjeg igrača, ali i da može biti od koristi ekipi, pa makar kao rezervna opcija. Nije mnogo bolji od De Sciglija (pitanje da li je ikako), ali s njim na strani makar imam dozu sigurnosti da neće napraviti neku glupost. Priključivao se mnogo puta napadu, što je isto tako nešto što MDS-u često zamjeramo. Bilo bi sjajno kada bi se Kolumbijac vratio u formu i pojačao konkurenciju.

Za kraj bih izrazio radost povratkom Montoliva na teren. Neopisivo je nedostajao timu, veza nije bila ista bez njega i njegovih long passova. Vjerujem da će mu ponovo trebati vremena da se vrati u top formu, ali ne sumnjam da će biti od velikog značaja za tim kada to uradi.

Idemo u Genovu po tri boda i održavanje priključka. :arrow:
:thumbup:
Il Club più titolato al mondo!

AgentttB
Kontakt:

Post Postao/la AgentttB » 02 dec 2014, 13:00

Novi ugovor i odmah ludnica,haman da novinari baš ne poznaju situaciju u Milanu.Čuj Luiz Adriano? :lol: Jeste da je od ljeta slobodan igrač i da mu cijena neće biti ogromna ove zime, ali čak i 10-15 miliona € je previše za ovaj Milan.Uostalom tih 100-tinjak miliončića od Arapa neće odmah leći na račun Milana već u pet rata. :mrgreen: Tako da velika pojačanja(ako se Silvio ne probudi) možemo zaboraviti.

CorSport - Milan, sogno Thiago Silva. Intanto si trattano Vangioni e Brozovic. Ovo su već realnije opcije. :mrgreen:

Sold out, derby d'Europa a Dubai! 30.12 Milan vs Real u Dubaiu, kapacitet stadiona 50-ak hiljada. :cool:
@francobaresi

-Ako te zanima islam, proučavaj islam, a ne muslimane. Islam je savršen, muslimani nisu.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 02 dec 2014, 13:24

Mi u sustini imamo solidno popunjenu ekipu i ako nemaju namjeru dovesti kakvog iole wc igraca (a svi znamo da nece), onda nema potrebe za novim igracima i skartom kojih se poslije ne mozes rijesiti da si bog. U januaru se prevashodno okrenuti ka prodaji odredjenih igraca i skidanja sa platne liste, tek od ljeta i naredne sezone planski odraditi neke kupovine ako bude potrebe.

Silvi nije ostalo jos puno godina aktivne karijere tako da cisto sumnjam da ce se bas sad odluciti preci u Milan pored jednog ambicioznog PSG-a i definitivno pozdraviti sa profesionalnom karijerom i mogucnoscu za novim trofejom u vitrini. Da ne pricam da je liku lova najvaznija, kakva ljubav kakvi bakraci. Brozovic - katastrofa, ali srecom nista od toga.

real ce ih iskarati posteno :P al' et', ako bude kakve novcane naknade (a mora biti), neka opuste guzu i strpe se do kraja tekme, pare su pare pa makar se brukali pred citavim svijetom. :problem:

FORZA MILAN !

UrbyEmanuelson
Kontakt:

Post Postao/la UrbyEmanuelson » 02 dec 2014, 13:32

Thiago Silva je prakticno otjeran iz kluba od strane uprave,zajedno sa Zlatanom tako da nije tacno da mu je lova najbitnija. Uvjek je i nakon prelaska u PSG govorio sve najljepse o klubu i ostavio mogucnost povratka u isti. Ja bih prvi zaplakao kad bih ga opet vidio u dresu Milana.
Real ce nas unistit na toj tekmi :D

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 02 dec 2014, 13:45

Otjeran - mozda, ali ne vidim da mu je nesto plaho tesko palo, cak je neko vrijeme odbijao Barselonu jer su nudili koji milioncic manje plate nego sto je to slucaj u PSG-u (a plata je priblizno 10 miliona, da neko ne pomisli da je kakva sica). Da ne pricam da cas izjavljuje ljubav za Milan, cas za Barselonu i da je oduvijek sanjao o njima, ali ipak nigdje ne mrda radi novca koji je bitniji od svega. Ali ok, apsolutno postujem taj stav, hoce covjek objezbjediti cukununuke i sve super, njegova stvar. :problem:

A da ce sad doci kod nas, ajmo malo realnosti... :mrgreen: kad istegne ugovor i udje u godine, postoji neka mogucnost, ali sad ili naredne dvije-tri godine, nema teorije.

FORZA MILAN !

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 02 dec 2014, 14:58

Kad se sjetim ove slike :urnebes:

slika
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

UrbyEmanuelson
Kontakt:

Post Postao/la UrbyEmanuelson » 02 dec 2014, 15:07

Ubilo nas je ovom slikom,zapravo onim sto se desilo nakon nje.
Svakako da ni ja ne vjerujem u njegov povratak. Nema logike

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.