Što se tiče potrošnje, 1.9 SDI ti je naravno bolji izbor, a ni jedan ni drugi ti nisu auta za trke, to već i sam znaš. Ja bih uzeo taj 1.9 SDI. Sretno kako god.

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
firefirefirely je napisao/la:Pozdrav ljudi, planiram uskoro kupiti auto, i posto se upravo prodalo ono na koje sam bacio pik kuknjava sad gledam dalje.. I imam jednu dilemu..
1.9 SDI (50 kW (68 PS; 67 bhp) @ 4,000)
ili
1.4 MPI (16V, 55 kW (75 PS) @ 5000, s ugradjenim plinom)
VW su motori, 2001. god.
Ne uzimam auto za izivljavanje na cestama, itd itd, treba mi pouzdano auto s malom potrosnjom i jeftinim odrzavanjem ( jos da je dzaba![]()
), pa eto ako je neko imao licnih iskustava, ili zna nesto vise o pomenutim motorima gore, bio bih jako zahvalan..
Mislim da je taj isao u Skodina vozila. A i popit ce goriva.Bosniacum Lilium je napisao/la:ma kakav VW-ov benzin, pogotovo taj MPI
jeste, trosi, nepouzdan i kvarljiv, SDI je za njega W12R32 je napisao/la:Mislim da je taj isao u Skodina vozila. A i popit ce goriva.Bosniacum Lilium je napisao/la:ma kakav VW-ov benzin, pogotovo taj MPI
Ja mislim da je ipak ovaj sto je elegant rekao, samo sto kod tog tvog jarana nesto vjerovatno nije uredu, jer bi prosjek trebao biti 5-6l. Nema u Golfu MPI motora, sigurno, to je kod Skodinih vozila i eventualno Pola.HZ_ilidzaa je napisao/la:Nije taj motor , 80 hp ovaj ima. MPI je mislim.
Postoji , provjeri malo.R32 je napisao/la:Ja mislim da je ipak ovaj sto je elegant rekao, samo sto kod tog tvog jarana nesto vjerovatno nije uredu, jer bi prosjek trebao biti 5-6l. Nema u Golfu MPI motora, sigurno, to je kod Skodinih vozila i eventualno Pola.HZ_ilidzaa je napisao/la:Nije taj motor , 80 hp ovaj ima. MPI je mislim.
Ili je mozda obicni benzinac. Bez turba. Jer ti TSI-evi imaju vise konaj ja mislim.
Gasprom 2,11 dizel, iza stupa tamo ima i 2,01 na pumpi njihovoj, nasuo neki dan 9,5 litara za cvaju i miranmarcelo12 je napisao/la:Na kojoj benziskoj u BiH je , po vasem mišljenju i iskustvu, najbolje gorivo? Hifa, Ina, Gazprom, Nestro?
EnergoPetrol, ne obicni Petrol. Definitivno najbolje gorivo. Euro Klas sipam i prezadovoljan sam. Također sam cuo od drugih na Gazpromu da je dobro Premium dizel. Jer mi radi neki poznanik i koristi ga. Na Hifi sipao, motor dosta losije radi, i na sl pumpama...dok na EP prede ko macamarcelo12 je napisao/la:Na kojoj benziskoj u BiH je , po vasem mišljenju i iskustvu, najbolje gorivo? Hifa, Ina, Gazprom, Nestro?
Ja na hifi sipam u zadnje vrijeme i pojavi se ponekad crni dim, pa sad ne znam je li do goriva ili je ipak sta drugo u pitanju. Rekose da je focus osjetljiv na gorivo, a u mjestu odakle sam imaju samo ove pumpe koje sam naveo..kontam da promijenim, da sipam na ini ili gaspromu pa da vidim jel to.R32 je napisao/la:EnergoPetrol, ne obicni Petrol. Definitivno najbolje gorivo. Euro Klas sipam i prezadovoljan sam. Također sam cuo od drugih na Gazpromu da je dobro Premium dizel. Jer mi radi neki poznanik i koristi ga. Na Hifi sipao, motor dosta losije radi, i na sl pumpama...dok na EP prede ko macamarcelo12 je napisao/la:Na kojoj benziskoj u BiH je , po vasem mišljenju i iskustvu, najbolje gorivo? Hifa, Ina, Gazprom, Nestro?
Ma imaju opet neki standardi, i aditivi sto se moraju ubacivati, a također ovi privatnici su kriticni...tuzlak1987 je napisao/la:Sve su ti ruska goriva, sva su losa kako god okrenes