Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Btw. Irving ima 105 sada. Norris Cole je uzasan defanzivac jer ima 111? Ili Wiggins koji ima 109? Wiggins losiji defanzivac od Hardena? Statistika ti nece pokazati koliko je neko napredovao kao defanzivac. Cavsi imali na pocetku sezone kriminalnu odbranu. Irving posljednjih 4 5 utakmica igra odbranu bez greske. Oladipo takodjer ima 107. Toliko o relevantnosti brojki...alemsa je napisao/la:A @adriano
Podigo je kitu u odbrani, prosle godine je imao losiji defanzivni rating od Hardena, sad ima 107, sto je katastrofa, kroz karijeru :
110, 110, 108, 107 uzas
pogledo sam najamnje pola tekmi Cavsa ove sezone.adriano_leite je napisao/la: Btw. Irving ima 105 sada. Norris Cole je uzasan defanzivac jer ima 111? Ili Wiggins koji ima 109? Wiggins losiji defanzivac od Hardena? Statistika ti nece pokazati koliko je neko napredovao kao defanzivac. Cavsi imali na pocetku sezone kriminalnu odbranu. Irving posljednjih 4 5 utakmica igra odbranu bez greske. Oladipo takodjer ima 107. Toliko o relevantnosti brojki...
Lance ima 105, Harden 96 eto relevantnosti u pm.
Edit: S. Marion ima 100, pa moze covjek uzeti pod jednu ruku Hardena, pod drugu Irvinga i sa njima pod rukama igrati bolju odbranu nego sto ce to ova dvojica uraditi "bez tereta".
Cijelu sezonu igra finu odbranu.Steph je napisao/la:Pa Harden tek u posljednjih par utakmica miče guzove u odbrani, tako da statistika ne treba da čudi.. To mu je i najveća mana kroz čitavu karijeru, no ako nastavi ovim tempom bit će odličan, ovako je samo dobar.![]()
Sinoć je npr. odigrao perfektnu tekmu u svakom segmentu..
Znaci Harden bolji defanzivac i od Oladipa, aferim. Isto tako i od Jamesa...alemsa je napisao/la:pogledo sam najamnje pola tekmi Cavsa ove sezone.adriano_leite je napisao/la: Btw. Irving ima 105 sada. Norris Cole je uzasan defanzivac jer ima 111? Ili Wiggins koji ima 109? Wiggins losiji defanzivac od Hardena? Statistika ti nece pokazati koliko je neko napredovao kao defanzivac. Cavsi imali na pocetku sezone kriminalnu odbranu. Irving posljednjih 4 5 utakmica igra odbranu bez greske. Oladipo takodjer ima 107. Toliko o relevantnosti brojki...
Lance ima 105, Harden 96 eto relevantnosti u pm.
Edit: S. Marion ima 100, pa moze covjek uzeti pod jednu ruku Hardena, pod drugu Irvinga i sa njima pod rukama igrati bolju odbranu nego sto ce to ova dvojica uraditi "bez tereta".
Irving mi nista plaho nije napredovo u tom aspektu.
Pa dobro nije relevatno sa Lanceom jer je bolji defanzivac od Hardena, i cuva najbolje wing igrace mimo PG, dok to kod nas radi Ariza, no radio je i Parsons prosle godine, pa je Harden uspio imati 107, ove godine 96, to je ogroman napredak![]()
pa gledaj malo cesce tekme ako imas vremena, pa osudi sam, kakvu odbranu igra.adriano_leite je napisao/la:
Znaci Harden bolji defanzivac i od Oladipa, aferim. Isto tako i od Jamesa...
Pa ja sam gledo svih 17 tekmi (a tekme Rocketsa nisam propustio ne pamtim opcenito). Ako su ti sitnice bitne onda si trebo gledati 4-i qt te tekme, a i vec sam ti rekao da je imao 95 defanzivni rating tu tekmu, sto je odlicna odbrana.Steph je napisao/la:Ne igra baš cijelu sezonu, al' s obzirom da se nije ni odigralo tako puno tekmi, to nije ni bitno.![]()
Svejedno mu je mrlja što mu se desi neki blackout kao neku noć, kada je hladno sve ispratio pogledom.. Sitnice su bitne.
dobro, posteno slazem seSteph je napisao/la:Pa naravno da su bitne, jer se ono ne smije dešavati, makar svaka druga odbrana bila perfektna. Ali opet kažem, veliki napredak u odnosu na prošlu sezonu npr.
tu je negdje sa IrvingomJHam je napisao/la:Lawson je bolji i od Walla i od Irvinga
Eto @adriana da doda jos jednog (sa razlogom).Epidaurus je napisao/la:Lowry je isto extra kompletan igrač, on i Wall su tu negdje a mjesto najjačeg playa na istoku.
Zadnjih nekoliko utakmica ima dbl-dbl prosjek, i polako postaje druga opcija ekipe, jer je vazna karika u razigravanju, dok Afflalo postaje prva, a nadam se Gallinari treca kad se jos oporavi, te da Chandler postane sixth man.alemsa je napisao/la:tu je negdje sa IrvingomJHam je napisao/la:Lawson je bolji i od Walla i od Irvinga
Meni inace drag play, i prva opcija Denvera, mislim realno nebi trebao biti prva opcija, ali posto Denver nea superstara, on igra tu ulogu.
Koliko si utakmica Denvera pogledao ove sezone? Koliko si gledao Afflalo-a ove dvije sezone??work je napisao/la:Govori se o Lawsonu kao nekom elitnom playu, a frajer, po pobornicima ovog stava, tek treba da postane druga opcija ekipe i to izs, vjerovali ili ne, Afflala.
Ironije li?!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.