FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

SiouxLukavac
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la SiouxLukavac » 29 nov 2014, 17:17

Nešto kontam kada bi Todorović prešao u Zrinjski, sigurno bi bio pored Crnova njihov najbolji igrač dok se u Sarajevu ne može sastat s loptopm, baš kao Šćepanović, dole razvaljuje što nije bio slučaj na Koševu. :mrgreen:

simon
Kontakt:

Post Postao/la simon » 29 nov 2014, 17:34

SiouxLukavac je napisao/la:Treba pustiti Cimirota ako se baš radi o toj cifri a i ta cifra od 800 000€ je nevjerovatno dobra i bio bi veliki iskorak naprijed.

Čitam na nekoj stranici, Todorović pregovara sa Zrinjskim. Velkoski hoće nazad u Vardar ali uprava ne da ispod 800 000€, navodno Vardar mu ponudio 10 000€ mjesečnu platu. Takođe, na izlaznim vratima je i Kostić kao i Mitrevski a Protić se vraća u Novi Pazar. Sad da li ima istine, vidjet ćemo. Ja bi zadržao Protića, mišljenja sam da može biti od koristi ekipi.
Avazov sport :puke: , Velkoski je nedavno izjavio da ne razmislja da napusti klub, a sigurno je da ako bude odlazaka,da ce maksimalno dva igraca otici i to ako dodu dobre ponude i za sada izgleda da su to Cimirot i Dupovac a i to nije sigurno.
Ti si opet šampion !

marooni87
Kontakt:

Post Postao/la marooni87 » 29 nov 2014, 18:07

Nema ništa od tandema Velkoski - Benko, nećemo igrati sa dva napadača. Uprava ne bi imala ništa protiv da se Krste proda ali za sad nema zadovoljavajućih ponuda.

Ponuda za Cimirota je 100% 850 000 eura, i pokušat će se po svaku cijenu on zadržati u klubu. S druge strane, vrlo je moguće da ode Dupovac, ali ne za neke velike pare. Živjeli

simon
Kontakt:

Post Postao/la simon » 29 nov 2014, 18:15

marooni87 je napisao/la:Nema ništa od tandema Velkoski - Benko, nećemo igrati sa dva napadača. Uprava ne bi imala ništa protiv da se Krste proda ali za sad nema zadovoljavajućih ponuda.

Ponuda za Cimirota je 100% 850 000 eura, i pokušat će se po svaku cijenu on zadržati u klubu. S druge strane, vrlo je moguće da ode Dupovac, ali ne za neke velike pare. Živjeli
Naravno da ce igrati, odakle tebi informacija da Velkoski i Benko nece igrati zajedno. Kodro uvjek igra sa 2 napadaca, tacnije Benko ce biti nas najistureniji igrac u napadu a malo iza njega ce igrati Velkoski isto kao sto sada u vrhu je Velkoski a iza njega Bilbija.
Ti si opet šampion !

Aragon
Kontakt:

Post Postao/la Aragon » 29 nov 2014, 18:22

Benko i Krste nece igrati zajedno u 90 posto utakmica.
"Znaš kako ti je to - rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju"

marooni87
Kontakt:

Post Postao/la marooni87 » 29 nov 2014, 19:12

@ simon

Od Ibraka

smnhz
Kontakt:

Post Postao/la smnhz » 29 nov 2014, 19:17

marooni87 je napisao/la:@ simon

Od Ibraka
Nije Ibrakovic trener.

amorovski
Kontakt:

Re: Odg: FK Sarajevo

Post Postao/la amorovski » 29 nov 2014, 19:17

marooni87 je napisao/la:@ simon

Od Ibraka
Pozdravi ga puno

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014
Superkup - 1996/1997

marooni87
Kontakt:

Post Postao/la marooni87 » 29 nov 2014, 19:27

A nije trener, ništa onda.

Kodro je oduševljen Benkom, smatra da je on pravi igrač koji će donjeti tu prevagu da razbijamo bunkere, igrat će sam u špicu i igra će se podrediti njemu.

A opustite se, pregazit ćemo sve, pričamo onako da ubijemo vrijeme. :mrgreen:

simon
Kontakt:

Post Postao/la simon » 29 nov 2014, 19:37

Nije pasa ibrakovic trener da odredzuje ko ce igrati.

Svake sezone mi se mucimo sa realizacijom i na pocetku sezone smo imali 4 napadaca pa smo opet bili u krizi do dolaska Kodre gdje smo postali efikasniji, moje misljenje je da moramo igrati sa dva igraca u napadu tacnije bas onako kako sam i opisao Benko u vrhu Velkoski iza ali naravno tu je Kodro i uvjeren sam da ce posloziti ekipu upravo onako kako treba.
Ti si opet šampion !

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 29 nov 2014, 19:58

Ko ce gdje igrat to je Mehin Poso Ako Smatra da Benko bude golman onda tako ce bit...Sta je sa radovacem jel produzio ugovor..pitanje za one koji poprilicno poznaju plate premijer lige Dali bi radovac pristo na ugovor recimo da mu mi ponudimo 2.500 km mjesecno plus na grade do 10 hiljada km maksimalno a da potpise na 5 godina...isto pitanje za gojka uz klauzulu Ako bude u repki standardan 30000km na grade Ako bude rezerva koja cesto ulazi po 15-20min onda 15000km....uslucaju ne igranja u repki isti uslovi ko I radovcu..Ako bi ja nebi prodo gojkaru ispod 1.7 milion €

Dali ce bit kakvi free igraca Iz cardifa na posudbi kodnas ...

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 29 nov 2014, 20:05

Za Radovca se ništa en zna još.
Prema onom što se moglo ovdje pročitati a i u nekim medjima, Radovcu je nuđeno duplo više i time bi bio najplaćeniji igrač (ako izuzmemo Benku), plus neki bonusi.

Što se tiče CImketa, rekao sam to i danas, ako je punuda od 1 milion, mislim Eura je bilo riječ, odmah ga pustiti još i njemu dati jedno 50 000 KM nek mu se nađe :D :D

marooni87
Kontakt:

Post Postao/la marooni87 » 29 nov 2014, 20:12

simon je napisao/la:Nije pasa ibrakovic trener da odredzuje ko ce igrati.

Svake sezone mi se mucimo sa realizacijom i na pocetku sezone smo imali 4 napadaca pa smo opet bili u krizi do dolaska Kodre gdje smo postali efikasniji, moje misljenje je da moramo igrati sa dva igraca u napadu tacnije bas onako kako sam i opisao Benko u vrhu Velkoski iza ali naravno tu je Kodro i uvjeren sam da ce posloziti ekipu upravo onako kako treba.
Ali prijatelju, velika je razlika tvoje mišljenje ( recimo da se ja i slažem sa tobom ) i mišljenje trenera. Ovaj misli tako, možeš mi vjerovati ili ne, a vidjet ćemo kako će se stvari odvijati na proljeće.

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 29 nov 2014, 20:15

Teško je sad pricati, kako ce Kodro igrati :?: :idea:

Sve zavisi od ekipe, i skojim igrackim kadrom cemo uci, u prvenstvo.Po meni Benko je siguran,prvo sto je ime,kvalitet,drugo je jako skup.Znaci njegovo je mjesto u napadu zagarantovano.E sad sve zavisi hoce li doci Stevanovic.Isto tako igrac koji sigurno nije jeftin,ima kvalite, ime.Tesko da ce i on na klupu,prema tome neko sa krila ce na klupu.Ako uzmemo da Kodro gotivi Okica,onda Velkovski i Duljevic,Bilbija ce biti u problemima za prvih 11.Mislim da ni Velkovski ne bi trebao izbubiti mjesto u ekipi,a po meni jedino mjesto gdje ga Kodro moze gurnuti,ukoliko dođe Stevanovic,to je u vrh napada sa Benkom.Mislim da je sredina sigurna za Stojceva.
Mislim da bi Bilbija i Duljevic mogli preseliti na klupu.

Malo povucenije su Cimirot i Radovac,u zadnje vrijeme,Kodro im je pridodao Bilbiju.
To je to, što se tice vrha napada, i zaista djeluje zastrašujuce. :salut:

Moramo proraditi na odbrani i bekovima,po meni najlosijem dijelu naseg tima.Posebno odbrana nam je kriticna na čelu sa Dupvcem-Tatomirovicem.Bekovi na lijevoj strani su nam kriticni.Iako imamo Puzigacu/Protica,to je daleko od kvalitete, koja bi nam garantovala neki iskorak u Evropi.Vamo desno Dzemo/Baric/Kallasi isto tako da kazem dobro za nasu ligu,solidno za Evropu.

Moramo se pojacati na tim pozicijama,narocito na stoperskoj poziciji,te obavezno dovesti golmana.
Zadnja izmjena: amypitar, dana/u 29 nov 2014, 20:30, ukupno mijenjano 5 puta.

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 29 nov 2014, 20:19

Ja dok Benku ne vidim na djelu meni je Krste (Velkosksi @amy :mrgreen:, samo je jedno V :D ) prvi izbor za napadača. ;)

I smiješna mi je konstatacija da Ibraković kaže nećemo igrati sa dva napadača. Ako će on govoriti, mimo trenera, kako ćemo igrati onda zašto Mehi dajemo platu :?

marooni87
Kontakt:

Post Postao/la marooni87 » 29 nov 2014, 20:24

Ako se riješi situacija oko igrača kako se trenutno planira u klubu, mjesto u prvih 11 će izgubiti i Velkoski i Bilbija. Ne mogu reći da sam ja za tu opciju, čak naprotiv, ali tako trenutno stoje stvari.

Velkoski po Kodri može igrati samo napadača, a tu je vrlo moguće da ga zamjeni Benko. Dalje, planira se potpisati krilo što bi vratilo Miloša na poziciju polušpica, a Bilbiju potisnulo na klupu, mada je tu moguće i da Miloš ostane na klupi.

S' druge strane Okić/Duljević bi se borili za drugo krilo.

@ hilmo

Ne govori Ibraković, nisi me shvatio, on to čuje od Kodre, a ja igrom slučaja ponekad porazgovaram sa njim.

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 29 nov 2014, 20:39

marooni87 je napisao/la:Ako se riješi situacija oko igrača kako se trenutno planira u klubu, mjesto u prvih 11 će izgubiti i Velkoski i Bilbija. Ne mogu reći da sam ja za tu opciju, čak naprotiv, ali tako trenutno stoje stvari.

Velkoski po Kodri može igrati samo napadača, a tu je vrlo moguće da ga zamjeni Benko. Dalje, planira se potpisati krilo što bi vratilo Miloša na poziciju polušpica, a Bilbiju potisnulo na klupu, mada je tu moguće i da Miloš ostane na klupi.

S' druge strane Okić/Duljević bi se borili za drugo krilo.
Potpisivanjem krila, opet pravimo grešku, evo i zašto.
Imamo krila Okić, Duljević, Purić, Koaudio pa po potrebi i Stojčev. Napadače Benko, Velkoski zatim i Bekić i Bilbija. Ali nam se javlja jedan drugi problem: ako se ne produži Handžić, a vjerovatno neće, ako Samir ne potpiše proljeće će provesti na tribinama, desetku imamo samo jednu Stojčeva, Bilbija može pokriti to mjesto ali nije prava desetka. Kostić i Kovačević mogu pokriti eventualni odlazak Gojka, ali ako ode neko s te pozicije sigurno ćemo se pojačati tu.

Pretpostavljam da je naš prioritet zadržavanje postojećeg kadra, koliko god je moguće, nakon toga pojačavanje odbranbene linije (golman i stoper) a treća stvar po prioritetima nam treba biti dovođenje desetke, nešto tipa Misimovića ili Krasića :D

marooni87 je napisao/la: @ hilmo
Ne govori Ibraković, nisi me shvatio, on to čuje od Kodre, a ja igrom slučaja ponekad porazgovaram sa njim.
Pa što nisi odmah ovako rekao, svi smo te pogrešno razumjeli. Poselami ga maksuz :D

skile
Kontakt:

Post Postao/la skile » 29 nov 2014, 21:14

Bilbiji ionako istice ugovor na ljeto, možda ne bi bila losa prodaja sada, pa koliko god. U tom slucaju bi se rasteretio roster.

Forestt
Kontakt:

Post Postao/la Forestt » 29 nov 2014, 21:33

Najbitnije u ovoj pauzi je dovesti golmana i stopera.Bandovic bi nas mogao kostati titule kao i jedan od 2 stopera,zato su te 2 pozicije najvaznije da se pojacamo

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 29 nov 2014, 21:42

Cinjenica je da Sarajevu trebaju kvalitetna i ciljana pojacanja ukoliko zeli na proljece biti jaci,i biti glavni kandidat za titulu! Svima koji prate domacu ligu jasno je da je za jako Sarajevo,ovoj sadasnjoj ekipi potrebno dodati prije svih kvalitetnog golmana,stopera,veznog i jednog dobrog bocnog igraca! od imena koji se spominju igraci koji bi prestavljali pojacanja bili bi Borjan,Vranjes,Misimovic i Stevanovic,eventualno Zec(koji moze igrati iza dva napadaca i po bokovima-jako zahvalan igrac). Igraci koji bi takodjer dobro dosli su Husejinovic i Jajalo,to su dva najbolja igraca koja su igrala u bh ligi poslije rata,i ako bi postojale bilo kakve sanse da se vrate to bi trebalo uciniti bez dvoumljenja! Treba se zahvaliti Kosticu,Todorovicu,Puricu,Mitrevskom,jer realno nemaju mjesta u ovoj ekipi.... Samo provjerene i dokazane igrace treba dovesti,i vec od proljeca graditi ekipu za Evropu,i onda ko zna.....

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: makron, miguelramos, mnon46, N3R3D, Pena, Samozdravlje, sekac, Varijantas8 i 106 gostiju.