Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
- badblueboylivno
- Kontakt:
Re: Premijer liga BiH - općenito
Evo i ovo (spominjao sam već).
http://en.wikipedia.org/wiki/2009%E2%80 ... ier_League" onclick="window.open(this.href);return false;
The league was reduced to a size of 12 teams after this season following a unanimous decision by the Premier League clubs in June 2009. As a result of this, six clubs were relegated. The number of relegated teams could also have been seven or eight (the maximum), depending on whether any Cymru Alliance / Welsh Football League First Division clubs were eligible to be promoted to the 2010–11 Premier League. None of them were, so six teams were relegated, including last season's champions Rhyl.
http://en.wikipedia.org/wiki/2009%E2%80 ... ier_League" onclick="window.open(this.href);return false;
The league was reduced to a size of 12 teams after this season following a unanimous decision by the Premier League clubs in June 2009. As a result of this, six clubs were relegated. The number of relegated teams could also have been seven or eight (the maximum), depending on whether any Cymru Alliance / Welsh Football League First Division clubs were eligible to be promoted to the 2010–11 Premier League. None of them were, so six teams were relegated, including last season's champions Rhyl.
Hayley <3
-
- Kontakt:
Što se tiče stadiona, treba pooštiriti kriterij i ne praštat pa ko je u situaciji da to sve obezbjedi zaslužuje i igrat u ligi od 10 klubova. Neće se ništa postić ako se liga smanji a i dalje se nastavi igrat na stadionu gdje je iza gola odmah traktor.
Zar nije najlakše smanjiti ligu tako da npr. iz PL sljedeće sezone ispada 4 ekipe a ne 2 kao do sada, a tako i u prvoj ligi. Najbolje bi bilo spojiti 1 ligu RS i FBiH, to je jedino komplikovano mada nije nemoguće i vjerujem da bi za 2-3 sezone ta druga liga bila na nivou današnje PL a PL na dosta većem nivou nego trenutno. I tako za 3 sezone imaš ligu od 10 klubova i do tog nivoa oni koji planiraju igrat među najboljim će se "spremiti" i imat će se dosta kvalitetnija liga.
Zar nije najlakše smanjiti ligu tako da npr. iz PL sljedeće sezone ispada 4 ekipe a ne 2 kao do sada, a tako i u prvoj ligi. Najbolje bi bilo spojiti 1 ligu RS i FBiH, to je jedino komplikovano mada nije nemoguće i vjerujem da bi za 2-3 sezone ta druga liga bila na nivou današnje PL a PL na dosta većem nivou nego trenutno. I tako za 3 sezone imaš ligu od 10 klubova i do tog nivoa oni koji planiraju igrat među najboljim će se "spremiti" i imat će se dosta kvalitetnija liga.
Re: Odg: Premijer liga BiH - općenito
NapokonJoseMourinho je napisao/la:Ne kontam raspravu, ha izbacio osam timova iz lige i napravio ligu 10 ili pravio novu super ligu 10 isto ti dodje, sitnice su to jer klubu koji nebi uso u tu tvoju super ligu isto dodje kao da je ispo iz premijer lige jer ce igrat drugi rang takmičenja ha se on zvao prva liga FBiH/RS ha premijer liga(ako zadrži naziv) toj ekipi je to svejedno
Al kako god ne znam otkud vam odma liga 10 kad je fino rečeno pokušat ce se napraviti iduće godine liga 12 ili 14

Kako god okreneš Adviser, mislimo na isto ali se drugačije izrazimo.
Radikalni potezi su mogući i primjenjivani su u svijetu, a evo i ovaj Bevanda iz IO NFSBiH je za radikalnije mjere od ovih blažih "malo po malo".
-
- Kontakt:
Vlasnik je Zenica, ali Čelik upravlja stadionom i tako ce biti i narednih 90 godina. Takav ugovor. Tako da fakticki stadion je Čelikov, ne od opstine.JoseMourinho je napisao/la:ja koliko znam a mozda grijesim celik ne posjeduje stadion nego je on na gradu zeniciAdo76 je napisao/la:Pazi brate,cini ti se da bi bilo tako.samo olimpic bi mogao to uraditi jer nema sanse da bi im vi dali stadion ili celik travniku pa vitezu......druga stvar nisu to samo stadioni nego kompletna prateca infrastruktura pa finansije i jos puno toga. Vjeruj da bi mozda 10 ekipa to ispunilo.JoseMourinho je napisao/la:nema veze, svako moze prijavit koji hoce stadion, sad uslovit tim ko nema uslova da napravi/obnovi stadion to se ne moze, mislim glupost je velika jer evo sta olimpic kaze uredu nemam uslova hocu ko sarajevo da igram na kosevu i to im niko ne moze zabraniti jer nije privatni stadion, isto nevazno travnik kaze hocu u zenici i sl. jer jbg realnost je da vecina timova nema svoje stadione, svi su podstanari na državnim/gradskim![]()
Zadnja izmjena: vivaILchelik, dana/u 29 nov 2014, 02:24, ukupno mijenjano 1 put.
¤ ¤ 1970/1971; 1971/1972 -Prvak MitEuropa Kupa;
¤ ¤ 1975-Prvi u grupi Intertoto kupa;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996; 1996/1997 - Sampioni BiH;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996 - Osvajaci kupa BiH
¤ ¤ 1975-Prvi u grupi Intertoto kupa;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996; 1996/1997 - Sampioni BiH;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996 - Osvajaci kupa BiH
- JoseMourinho
- Kontakt:
nisam znao da su to potpisali, hvala na infu 

Konacno da je se pocelo pricat o smanjenju lige,samo da to smanjenje ide pravedo i da osnovni kriteriji bude da tu ligu igraju klubovi koji neduguju savezu i poreznoj upravi.Nemogu tu ligu igrat klubovi koji duguju milione i slepaju se kako se igra Premijer liga.
-
- Kontakt:
ako ce liga brojat 10 klubova to odmah .. ispada 8 klubova , jer dva ulaze ... to znaci 10 , a ko ce 8 klubova izbaciti ?
Nije moguce to tako brzo, svaka odluka vezana za format mora se dogoditi prije pocetka natjecateljske sezone prema pravilima UEFE, a NFSBiH je clan iste, dakle, prije prvog kola 2015/6 treba doci odluka, a to se nece dogoditi, 100%.Adviser je napisao/la:Ne mora! Pisao sam to mnogo puta ... samo osnuju novu ligu (lupam, "Super liga") i kažu, "sljedeće sezone prvih deset klubova iz Premijer lige ulazi u Super ligu (prva tri, naravno, idu u Evropska takmičenja)" i sve završeno. Tako isto urade i sa nižim ligama, imenuju ih po želji, nepotrebne/prazne lige koje ostanu ugase i svi zadovoljni.
To je pravilo odlicno, vrlo je glupo to mijenjati u toku sezone, ne?
"Combat, Oltre La Gloria, Combat, evo Spirito Vive ancora!".
ako se vratimo malo unazad u sezonu kad je velez ispao iz PL 2002/2003, te sezone se nije znalo ni tokom sezone koliko klubova ispada na kraju! jest da je bilo 20 klubova u ligi ali je na pocetku sezone trebalo ispast 2 kluba, da bi se to mjenjalo konstantno tokom sezone na 3,4.5 da bi na kraju ispalo 6 klubova i sezonu poslje smo dobili ligu 16 koju imamo i danas! znaci moguce je skratit kako god hoces i koliko god hoces i tokom sezone a kamoli da vazi od pocetka sljedece...Zompir je napisao/la:Nije moguce to tako brzo, svaka odluka vezana za format mora se dogoditi prije pocetka natjecateljske sezone prema pravilima UEFE, a NFSBiH je clan iste, dakle, prije prvog kola 2015/6 treba doci odluka, a to se nece dogoditi, 100%.Adviser je napisao/la:Ne mora! Pisao sam to mnogo puta ... samo osnuju novu ligu (lupam, "Super liga") i kažu, "sljedeće sezone prvih deset klubova iz Premijer lige ulazi u Super ligu (prva tri, naravno, idu u Evropska takmičenja)" i sve završeno. Tako isto urade i sa nižim ligama, imenuju ih po želji, nepotrebne/prazne lige koje ostanu ugase i svi zadovoljni.
To je pravilo odlicno, vrlo je glupo to mijenjati u toku sezone, ne?
Nakon danasnje izjave Halilhodjica treba li nesto dodati.Majstori za ublehe i bacanje prasine javnosti.lupus je napisao/la:Boga ti mozes li nas zaobici.
Ovo je cisto spinovanje Saveza da skrenu temu sa TK NSBIH i biranje selektora.

U Hrvatskoj stadioni nisu puni do posljednjeg mjesta, al liga je posjecenija za 30% u odnosu na ligu sa 16 timova. To nije mal postotak. Jos da u Hrvatskom nogometu nema problema bilo bi i 100% vise. Prvi Dinamo rusi prosjek koji treba dizati. Onda je tu Lokomotiva kojoj tu nije mjesto i koju u prosjeku gleda 100 ljudi. Zagreb je zbog Medica izgubio i ono malo publike. Split ima solidno posjetu s obzirom da je iz grada Hajduka.Mancini je napisao/la:U Hrvatskoj je skraćena liga pa je opet mala gledalaca na tribinama.
U BiH sigurno nece biti 10 tisuca svaku utakmicu, ali ce se uvelike smanjiti broj utakmica na kojim je 300 gledatelja i povecati broj utakmica na kojim su 3-4 tisuce. I BiH u odnosu na Hrvatsku ima ogromnu prednost u tome sto je puno veci lokal patriotizam i imamo 7-8 klubova koji su u svom gradu zestoko podrzani dok u Hrvatskoj imas Hajduk, Dinamo i Rijeku sad kad je dobra. Isto tako bi navijaca imao Osijek da igra kao Rijeka. I jako je mal broj klubova koji bi bili snazno podrzani i da se bore za titulu. Zadar nikad nece imati pravu publiku, Istra ne moze napuniti stadion protiv najveceg rivala u polufinalu Kupa. Belupo je solidan. Da ne pisem dalje. BiH i Hrvatska se u navijackoj sceni uvelike razlikuju, tj. BiH je po svim mogucim parametrima ispred. U Hrvatskoj je jedina prednost sto Dinamo i Hajduk imaju navijaca vise nego Zeljo, Sarajevo, Zrinjski ili Borac, ali zato ostatak HNL-a ispasta dok ostatak PL nema nekih problema. Imaju BH velikani podrsku u mnogim gradovima po BiH, ali je razlika u odnosu na Hrvatsku ogromna. Zato ta usporedba s Hrvatskom nije vjerodostojna, iako i u Hrvatskoj statistika pokazuje da je broj navijaca na stadionima osjetno porastao.
To napisah samo da slikovito opisem koliko ocajno zelim smanjenje lige, pa makar i za dva klubabadblueboylivno je napisao/la:Nekad baš provališ glupost, a sjajan si forumaš i (konstruktivan) kontributor ovom forumu.Signore je napisao/la:
Po meni je i 12 previse, 10 je taman, al s obzirom da trenutno imamo 16 i jako mnogo prepreka u skracivanju, istog trena bi potpisao i 14 narednih 20 sezona.
Liga 14 je najveće moguće smeće. Em nisi smanjio dovoljno (12 posto na velikom uzorku je nezamjetno), em imaš samo 26 kola.![]()

Gledao sam izvještaj sa prošle utakmice Splita na domaćem terenu i stadion mi je izgledao dosta prazan.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.
Re: Odg: Premijer liga BiH - općenito
Budel na Otoci velika posjecenost??Mancini je napisao/la:Gledao sam izvještaj sa prošle utakmice Splita na domaćem terenu i stadion mi je izgledao dosta prazan.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014
Superkup - 1996/1997
Superkup - 1996/1997
Kakvu ti glupost pitaš? Malo skontaj o čemu smo gore pisali.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.
Ok je to sto ste vi pisali, al ja te pitam. Ne znam koga da pitam za tu informaciju osim tebe..
Superkup - 1996/1997
Superkup - 1996/1997
Dođi na Otoku pa provjeri.amorovski je napisao/la:Ok je to sto ste vi pisali, al ja te pitam. Ne znam koga da pitam za tu informaciju osim tebe..
@amorovski u zadnje vrijeme im se poboljsala posjeta posebno kad je Big Nijaz spustio ulaznice na 1KM, kopirajuci svog idola Zdravka Mamica
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..
Osjetljiv ovaj momak sto navija za klub koji se seli po gradovima ko cirkus!Mancini je napisao/la:Dođi na Otoku pa provjeri.amorovski je napisao/la:Ok je to sto ste vi pisali, al ja te pitam. Ne znam koga da pitam za tu informaciju osim tebe..
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
Gori sam ja što se vama obraćam.
Doc cu buraz ako opet bude marka ulaz.
Btw aBd da ce smanjit ligu, mozda Nijo ne bude moro smanjivat cijenu ulaznica vise.. mozda se poveca posjecenost
Btw aBd da ce smanjit ligu, mozda Nijo ne bude moro smanjivat cijenu ulaznica vise.. mozda se poveca posjecenost
Superkup - 1996/1997
Superkup - 1996/1997
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.