Koga nakon Sušića?

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Jeste li zadovoljni izborom novog selektora?

Da
60
73%
Ne
22
27%

Ukupno glasova: 82

arhimed89
Kontakt:

Re: Koga nakon Sušića?

Post Postao/la arhimed89 » 29 nov 2014, 15:47

gonzales je napisao/la:
Armala je napisao/la:Vahid Halilhodzic>Lepa Brena ili vam Emir Kusturica
Jel te stid porediti Vahu sa ovim osobama?
Da li bi ti radio negdje gdje nemas slobode, gdje postoje talovi i gdje ti neko kaze "da ovaj igrac mora igrati"?
Jos imas obraza pravdat smrada.
Ko to kome odreduje koji igrac mora igrati?Kakve su ti ovo price?Ko je telecem pogledu odredjivao ko ce igrati?
Da je bogdom iko odredjivao nebi igrali Svrsajevic i slicni.
Imao je svu slobodu da dodje na mjesto strucnog staba,priprema ekipu kakvu misli da treba,poziva igrace koje misli da treba,pravi formacije kakve misli da treba.Lik nije rekao da nece zato sto se kao pita nacionalna kvota,pa i ta kvota bi se rijesila nekako,neka ponude Srbima neke druge selektorske pozicije u mladjim kategorijama a oni bi dali to mjesto asistenta neka bira po volji.

Lik je rekao da mu treba odmor(koji apsurd) a svakih par mjeseci ima po jednu tekmu.Lik nas u zadnjih 20 godina svaki put **** a mi svaki put trazimo neki razlog da opravdamo smrada.Nabio je 60 i nesto godina,vrijeme prolazi a on i dalje ne zeli ni da zna za nas.Jer on je eto profesionalac i nece sa nama,a Osim i slicni nisu profesionalci pa su isli i na noge Dodiku kad je trebalo borit se za spas naseg fudbala.Hinja jedna obicna.
Edin Dzeko..Amel Tuka..Mirza Teletovic..Asmir Begovic..Vedad Ibisevic..Emir Spahic..Muhamed Besic..Sabahudin Delalić..

sekretar
Kontakt:

Post Postao/la sekretar » 29 nov 2014, 15:47

Ako nece Vaha, ima Rajevac. Nista Vaha nije bolji od njega puno.

Vaha kaze da mu je sad vrijeme da sjedne za volan Mercedesa.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Re: AW: Koga nakon Sušića?

Post Postao/la _dreamer_ » 29 nov 2014, 15:52

RiNo je napisao/la:Covjek se sam ranio u guzicu, je li mu sad treba dodjeliti zlatnog ljiljana
A bas cemo vidjeti koliko ce hinja biti bez angazmana, kaze premoren... etoczivi bili pa vidjeli

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 29 nov 2014, 15:54

Naci ce on brzo angazman ne brinite za to.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 29 nov 2014, 15:56

Znalo se odma na opcetku da nece preuzeti. Ovo je samo savez sa njim popio kahvu da kazu eto pricali smo nismo se dogovorili.

arhimed89
Kontakt:

Post Postao/la arhimed89 » 29 nov 2014, 15:57

_dreamer_ je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:Morate shvatiti da Vaha od 1992 i od kada je ranjen nema drzave.. Kao i Bajevic. Nece oni nikad prihvatiti da preuzmu BiH
Ranjeni su i drugi komso pa je imaju. Supak bio, supak ostao... stvarno sam mislio da ce popustiti, ali ovo... sva **** smrde, eto samo njegovo mirise. Slobodna volja covjeka da izabere, sve ok Vaha no ja mu sutra nebi dao da mu za lijeka treba... moli ga citava drzava, a on kratko odbrusi... goni se i ti i onaj tvoj brat

Danas u Odboru za normalizaciju zajedno s drugim bh. nogometnim legendama pokušava spasiti ovdašnji nogomet, pa i živi na relaciji Grčka - Mostar i ne prihvaća novi trenerski angažman dok ne završi započeti posao u Odboru za normalizaciju Nogometnog saveza BiH.
Nemoj molim te stavljati Dusana u istu recenicu sa ovim patokarom.
Dusan je makar bio tu kad je trebalo spasavati BiH nogomet,dok je ovog bolila neka stvar i za BiH i za njen nogomet.
Danas kad su ovaj savez koliko toliko ozdravile legende i profesionalci poput Duska ili Osima koji su strogi profesionalci,dolazimo do profesionalca Vahe koji ni toliko ne moze uraditi za drzavu da je preuzme na par mjeseci,odradi ciklus do kraja i ispali se ako smo mu vec toliko gubavi.

On kao profesionalac,Bosanac,i sportista je trebao dati makar bilo kakav doprinos ovoj drzavi koja je prezivjela sva ova razaranja i kojoj su ocajnicki potrebni ljudi koji ce nas malo izdignuti iznad svega.Nisu ljudi toliko zeljeli Vahu sto vjeruju da ce nas sto posto odvesti na EP nego ce svojom pojavom donijeti jednu novu dimenziju repci i drzavi. Ljudi su ga zeljeli vidjeti jer ga godinama prizivaju i on je jedno od nasih najvecih imena.
Edin Dzeko..Amel Tuka..Mirza Teletovic..Asmir Begovic..Vedad Ibisevic..Emir Spahic..Muhamed Besic..Sabahudin Delalić..

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 29 nov 2014, 16:01

evo ih opet isti oni sto su pljuvali safeta i dizali vahu u nebesa sad pljuju vahu zato sto ne zeli biti selektor .ko je navikao pljuvati i prozivati on ce to uvijek raditi ljudi imaju s sobom problem pa im uvijek nesto smeta i imaju potrebu da vrjedjaju ,pljuju ljude kojim nisu ni do koljena

Armala
Kontakt:

Post Postao/la Armala » 29 nov 2014, 16:01

Covjek je mogao voditi reprezentaciju svoje domovine u ciklusu bez ikakvog pritiska i ocekivanja za solidne pare a on je to odbio.

Nemojte pricati o tim glupostima da neko odredjuje ko ce igrati u repci jer nema nikakve osnove i samo jeftin trik da se pokusa odbraniti Vahin potez. Sve u svemu tuzna situacija u kojoj ga narod obozava a on hladan ko sprica **** bez razmisljanja
Zadnja izmjena: Armala, dana/u 29 nov 2014, 16:02, ukupno mijenjano 2 puta.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 29 nov 2014, 16:02

Nisam ja za dusana nista rekao

When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 29 nov 2014, 16:02

_dreamer_ je napisao/la:
RiNo je napisao/la:Covjek se sam ranio u guzicu, je li mu sad treba dodjeliti zlatnog ljiljana
A bas cemo vidjeti koliko ce hinja biti bez angazmana, kaze premoren... etoczivi bili pa vidjeli

Dok ga ne zovne Mamic, covj€k koji i$punjava $v€ Vahin€ u$lov€
100% sportski i krajnje opušten potpis

Armala
Kontakt:

Post Postao/la Armala » 29 nov 2014, 16:07

Evo izgleda oce da vodi Egipat ljudi mu ponudili par miliona i on samo taj jezik i razumije :tokralju:

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 29 nov 2014, 16:07

Egipat 2.2 milona € !!!
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 29 nov 2014, 16:07

ne znam šta se čudite? :crazy:

čovjek živi 21 godinu vani, i dosta se toga promijenilo, jer nije ni Bosna što je nekada bila, niti njegov Mostar, niti Velež, niti Sarajevo kao glavni grad, a niti sami ljudi koji su se promijenili, a glavni krivac je rat, koji je uništio jedno društvo, iz kojeg je nastalo neko novo, koje se još traži, a za Vahida je upravo ta nepoznanica ljudi, najveća zamka i razlog zašto ne želi repku, jer ne zna šta ga danas-sutra čeka. :roll:
Zadnja izmjena: AlemC85, dana/u 29 nov 2014, 16:08, ukupno mijenjano 1 put.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 29 nov 2014, 16:08

Elegant je napisao/la:Naci ce on brzo angazman ne brinite za to.
Naravno, u normalnim uslovima. Isto kako je vodio Dinamo u normalnim uslovima i sa ogromnom dozom profesionalizma koji je sam uveo... Prvi put kad se Mamic spustio u svlacionicu da nesto prigovori, to je bilo to. Odmah u poluvremenu dao ostavku!

I onda neko dodje da sere: sto nece? pa jel patriJota ili nije, nema veze sto ce mu pomocnici morati biti Branimir Tulic, Nikola Nikic i slicni fudbalski magovi :urnebes:

E, moj narode! :oops:
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

sekretar
Kontakt:

Post Postao/la sekretar » 29 nov 2014, 16:08

€gipat.

Wisey
Kontakt:

Post Postao/la Wisey » 29 nov 2014, 16:08

Mislim da je pogriješio.
Kad bude jednog dana u penziji sjedio u svojoj Jablanici ili Mostaru, vjerujem da će mu biti krivo što nije preuzeo ovu ekipu. Jer bez obzira na male šanse i na situaciju kakva jest, ovi momci su zlatna generacija i teško da će se u skorijoj budućnosti ponoviti takav skup igrača na jednom mjestu u repki.

Ne može se zamjeriti ni ljudima u Savezu koji su imali dobru namjeru, slušali glas javnosti i prvi (ovo je bitno) put ozbiljno razgovarali s Vahidom. Jednostavno čovjek ima svoje stavove, previše je ponosan i emotivan po tom pitanju. Poštujem odluku iako se ne mislim da je ispravno uradio.

Ove 'patriote' u fotelji neću ni komentarisati.

PS. moja jedina želja je da Hadžibegić ne dođe, svi ostali mogu, a najmanje loš bi bio Meša

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 29 nov 2014, 16:09

Armala je napisao/la:Covjek je mogao voditi reprezentaciju svoje domovine u ciklusu bez ikakvog pritiska i ocekivanja za solidne pare a on je to odbio.
Vaha je htio slobodu biranja svog tima i svojih strucnjaka bez obzira na naciju. O parama se nije ni pricalo uopste. Dakle jasno je radi cega nije uzeo poziciju.

Svaki ozbiljan strucnjak osim stranca koji ne svata nase nacionalisticke igre ce odbit BiH jer nikom normalnom takav primitivizam ne pada na pamet. Mozda Amar Osim i jeste najbolji izbor.

Ps... Egipat ga ne prisiljava da mora imat Hrvata i Srbina pored sebe da popuni nacionalni balans. Stoga Egipat i jeste bolja opcija za njega nego ovakva tronacionalna BiH.
Zadnja izmjena: MostaracVelezovac, dana/u 29 nov 2014, 16:10, ukupno mijenjano 1 put.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 29 nov 2014, 16:09

Kako god, ali zaista nema smisla koliko je vrijeđanja, vulgarnosti, 'pljuvanja' i zluradosti kod mnogih forumaša - kako između sebe tako i prema ovaj put Vahidu Halilhodžiću - zašto!?

Vaha odavno daje, ipak malo "uvijene', izjave da neće na 'selektorsku klupu' iz svojih razloga, a više puta je izjavio da novac nije u pitanju.

Ne 'ulazim' u Vahine razloge - to je njegova privatnost, ali poštujem ne samo njegove nego i bilo čije razloge, ma kako ja lično to 'posmatrao' - pa, imam i ja svojih razloga za štošta...

Odavno, objektivni (rijetki novinari) napominju da Vaha ima, kao ozbiljan i stručan trener svoje 'uslove' i gdje god je radio princip mu je uvijek bio haman isti, pa kako god 'završio' u prethodnim trenerskim destinacijama.

Konkretno (ograđujem se ako nije tačno, ali...) danas u 'Oslobođenju' ima tekst o "Vahinom NE" i parafraziraću njegove riječi:

"...Vahid Halilhodžić definitivno neće na 'selektrorsku klupu' reprezentacije BiH iz nekoliko razloga ali prvi je taj, kako je „slikovito“ objasnio: 'Ne mogu prihvatiti da vodim ekipu u kojoj ću se prvo morati konsultovati sa hodžom i popovima ...“

Pregovori su završeni onog momenta kad je Vahi rečeno DA NE MOŽE SAM BIRATI SVOJE POMOĆNIKE, jer to određuju 'entitetski savezi' !

PS:
Rodoljub Petković, generalni sekretar FSRS, u razgovoru za SportSport.ba: ".....Kada je u pitanju A reprezentacija jedini kandidat za selektora je Milovan Rajevac, dok su za pomoćne trenere kandidati Nikola Nikić, Branimir Tulić i Igor Janković, a za fizioterapeuta Siniša Ćebić...."

Vaha je 'iskoristio' svoje pravo, a sad nastavite pljuvati po gospodinu Vahidu.... Vaše pravo.
Bosno moja poharana....

BozePetra
Kontakt:

Post Postao/la BozePetra » 29 nov 2014, 16:10

Ne kontam šta se ljutite na Vahu, poštujte njegovu odluku šta god stajalo iza nje. Priča o patriotizmu je šuplja k'o kvaran zub.

Ako već ne možete kontrolisat ljutnju, onda je usmjerite ka mamlazima iz saveza, a ovako izgledate k'o raštiman orkestar kojim diriguje Elvedin Begić.
#Salihović

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 29 nov 2014, 16:10

RiNo je napisao/la:
_dreamer_ je napisao/la:

Dok ga ne zovne Mamic, covj€k koji i$punjava $v€ Vahin€ u$lov€
I ovdje se realno previse diglo prasine oko njega, kao da se za njim u najmanju ruku otimaju klubovi lige petice
Covjek inace voli sredjene africke reprezentacije gdje se zna ko sta radi :rol:
A i u cvijetu je mladosti pa mu dupe zinulo za lovom, uglavnom ako sad ne preuzme ekipu zatvoriti mu vrata i toliko.
Hvala ljepo i odhebaus, uvijek se moze naci strucnjak koji ce nas preuzeti ;)
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: DanijelTZ, Fudbalbr1, greenwood i 35 gostiju.