FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Minjore
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Minjore » 28 nov 2014, 21:40

Zola vrati sebe na klupu sa ovim potezom..
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

bagrcavi
Kontakt:

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la bagrcavi » 28 nov 2014, 22:12

Virtu4l je napisao/la:Joj Zole :facepalm:
Dobio glupe kartone?

Sent from my GT-I8190 using Tapatalk
DRUG NEBI TI PUNCA

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 28 nov 2014, 22:15

bagrcavi je napisao/la:
Dobio glupe kartone?
Ma glupi i u svega 5-6 minuta, sad ako izgube, poraz je njegov. Trener pravo nervozan, ubiće ga u svlačionici.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

ado19211

Post Postao/la ado19211 » 28 nov 2014, 22:17

ovaj waregem, malo, malo neki prelez. cini mi se da su proslo kolo isto imali prelaz. nisu cista posla :damn:

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 28 nov 2014, 22:18

Virtu4l je napisao/la:
bagrcavi je napisao/la:
Dobio glupe kartone?
Ma glupi i u svega 5-6 minuta, sad ako izgube, poraz je njegov. Trener pravo nervozan, ubiće ga u svlačionici.
Steta, uvezao je 2 utakmice u prvoj postavi.

Sent from my GT-I8190 using Tapatalk
DRUG NEBI TI PUNCA

DANDY
Kontakt:

Post Postao/la DANDY » 29 nov 2014, 07:47

slika

Zompir
Kontakt:

Post Postao/la Zompir » 29 nov 2014, 09:59

Ovo je za Zolu novo iskustvo, drugaciji stil i u sudjenu je Jupiler, to je normalna pojava za igrace koji se privikavaju u novoj sredini, ako uzmes u obzir da u Zelji i premijer ligi nije tolika pozornost na taktickom faulu, tamo se ne tolerira.
"Combat, Oltre La Gloria, Combat, evo Spirito Vive ancora!".

Valter
Kontakt:

Post Postao/la Valter » 29 nov 2014, 11:17

Kraj svake polusezone podrazumijeva i neku analizu. Željo je polusezonu završio sa 10 pobjeda, 7 nerješenih i 4 poraza. Europu smo završili sa 3 remija i jednom pobjedom. Reklo bi se nije loše, ali s obzirom na protivnike i način kako smo igrali malo je reči više nego skromno. Kup protiv Širokog izgubili smo još u svlačionici, i što je najtužnije nismo nešto ni razočarani u stilu „šta hočete igrali smo protiv Širokog“. Čuj protiv Širokog, kao da smo igrali protiv Reala pa da se poraz podrazumijeva.

Prvenstvo je bodovno završeno sasvim zadovoljavajuće. Dakle trebali bi biti zadovoljni, ali gle svaki misleći navijač Želje nije ni blizu sretan viđenim. Pravdanje loših igara nekakvim pomlađivanjem ekipe služi samo kao alibi. Ja koliko znam tu se radi o samo četiri igrača (Bajić, D.Sadiković, Memija i E.Sadiković) od kojih neki i nisu imali značajniju minutažu. Loše igre na početku sezone tj. u Europi mogle su biti još i razumljive, ali kada se očekivalo da iz kola u kolo djelujemo uigranije mi smo iz kola u kolo igrali sve lošije i neuigranije. I ono malo tečne igre koje je bilo kod Dine Dž., nestalo je kod Adžema. Dvojica najboljih prošlosezonskih igrača Želje, Tomić i Zeljković, ovu sezonu su odigrali 30% lošije. Znam ja da smo prodali neke ključne igrače (Zolotić, Svraka, Jamak), ali da se naša organizacija igre iz utakmice u utakmicu, iz minute u minut, zasniva na konstantnom degažiranju lopte od strane Antolovića ili centarhalfova prema vrhu napada bez barem tri pasa, nešto je što je toliko negledivo tako da imamo na Grbavici 1.000-1.500 gledalaca, a kad je kakav derbi i cijelih 2.000 gledalaca. A trener (Adžem) je taj koji mora igrače podučiti taktici, organizaciji, motivaciji ... A uz sve dužno poštovanje prema Adžemu, smatram da je on u ovoj svojoj fazi razvoja trenutno limitiran da ovo realizuje. Možda nekada kada sazri, ali za sada njegov domet su mlađe kategorije. Odović je za samo par utakmica uspio od mrtvog Čelika napraviti ekipu koja liči na nešto. A Oda je naš. Naravno da Amar iz svog nekakvog tersluka ovakvo rješenje može još da gura, ali na žalost biće nas sve manje i manje da ovo gledamo. A i oni koji sada smatraju da je Adžem dobro rješenje, vjerovatno nebi tako mislili da nam sudijske odluke nisu pomogle da saberemo ovoliko bodova (poništen gol Širokom, ne dosuđeni penali Travniku i Čeliku). Zašto ovdje ne analiziram igru pojedinaca i zašto samo spominjem Adžema, pa jedino realno je da nađemo trenera koji ove postojeće igrače može podići za jedan level, a o dovođenju nekih pojačanja možemo samo sanjati.

Na žalost jedini lošiji ove polusezone ( i ne samo ove polusezone) od Željinih igara su navijači sa Juga tj. ona grupa koja klubu nanosi mnogo više štete nego koristi, ali oni se očito nemaju namjeru mijenjati i vući će ovaj klub dodatno unazad.

Adviser
Kontakt:

Post Postao/la Adviser » 29 nov 2014, 12:25

@Valter :thumbup:
igrački kadar je daleko skromniji u odnosu na prijašnje sezone, a na proljeće bi, sudeći po najavama, mogao biti još siromašniji. Naime, nekolicina igrača Želje će vjerovatno napustiti klub, a svoj odlazak uz obeštećenje, ali i uz sporazumni raskid, najavili su Tomislav Tomić, Benjamin Čolić, Mladen Zeljković, Josip Kvesić, Juan Manuel Varea...
Ljepota! :roll:
Dževad (Džemal) Begić - Đilda 25.09.1966. - 11.07.1992.

Dzanelemi
Kontakt:

Post Postao/la Dzanelemi » 29 nov 2014, 13:03

Citam nesto vase usporedbe ove i prosle sezone, pa kao jedan od glavnoh razloga lose igre se navode odlasci Zolotica (realno i jeste) te jos Svrake i Jamaka. Za ovu zadnju dvoju bih razumio da doticni nisu bili prozivani prosle godine kao alkoholicari, tjerani da idu, itd... pa me sad interesuje odakle ta promjena stava posebno spram Svrake, kojem se psovalo, tjeralo iz kluba i haman slavilo kad je za dz otisao?

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 29 nov 2014, 13:25

Neko od forumasa napise da ce jedan igrac otici, ostali odma opale zalopojku za tim igracem. U Klub nije stigla ni jedna zvanicna ponuda i sve dok je tako, mozemo pricati, odlazi ovaj,odlazi onaj, kad ponude nema. Ni jedan igrac osim Tome u ovom trenutku nije nezamjenjiv, tako da mi je totalno svejedno da li nam je desni bek Zeljković ili Čolić. Malo je i zeznuto za Kvesu, jer imamo taj problem da je i Stanić povrijedzen, pa ne bi imali alternativu osim ludog Bučana, te mladoh Hadzovića. Tu bi volio vidjeti Subića iz Borca ( traze oko 50.000 eura za njega) ali sam cuo od navijaca Borca da vec imaju ponude za njega iz Srbijasnke lige i par naših premijerligaša. Ali vidjecemo sve, biće ovo zanimljiv prelazni rok..
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 29 nov 2014, 14:10

malo je kontradiktorna priča da ništa ne valja, a u isto se vrijeme hvataš za glavu što bi trebali ići ti koji ništa ne valjaju. tomić će faliti ako ode, kvesić ipak nije vratio pravu formu, a sve ostalo je totalni mediokritet koji je vrlo lako zamijeniti u svakom prelaznom roku i za iste pare koje su ovi imali. bajić i memija su nosili njih a ne obratno.

Adviser
Kontakt:

Post Postao/la Adviser » 29 nov 2014, 14:16

Problem je što pojedini u svemu pokušavaju nazor pozitivu tražiti iako je realnost daleko od nje ... u to što mi "možemo dovesti adekvatnu zamjenu" za bilo koga, uvjerili smo se u Kosoriću i Bogdanoviću! Nama je bolje nikoga ne dovoditi sa strane, potpisati petogodišnje ugovore sa omladincima, pa šta nam bog da, nego dovoditi ove propuhe koje mi možemo dovesti.
Dževad (Džemal) Begić - Đilda 25.09.1966. - 11.07.1992.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 29 nov 2014, 14:18

a neki i nazor traže negativu i u tom procesu upadaju u kontradikcije. igrači su očaj, odron, ali šta ćemo ako odu?

1ra
Kontakt:

Post Postao/la 1ra » 29 nov 2014, 14:21

navijat, gledat, pratit...
M

adi93
Kontakt:

Post Postao/la adi93 » 29 nov 2014, 14:30

Igrački kadar Želje još oskudniji na proljeće: Čolić, Tomić, Zeljković..., na izlaznim vratima
Jesen je završena. Željo je osvojio 30 bodova i smjestio se na četvrtu poziciju, sa četiri boda zaostatka za jesenjim prvakom Širokim. Neki su zadovoljni, neki nisu, ali bodovni saldo je definitivno veći od očekivanog, s obzirom na sve probleme sa kojima se trener plavih Admir Adžem susretao.
Tomić (ne)odlazi

Uz to, igrački kadar je daleko skromniji u odnosu na prijašnje sezone, a na proljeće bi, sudeći po najavama, mogao biti još siromašniji. Naime, nekolicina igrača Želje će vjerovatno napustiti klub, a svoj odlazak uz obeštećenje, ali i uz sporazumni raskid, najavili su Tomislav Tomić, Benjamin Čolić, Mladen Zeljković, Josip Kvesić, Juan Manuel Varea...

"Nemamo konkretnih ponuda ni za jednog igrača", kaže nam menadžer Amar Osim i dodaje kako je ranije bilo interesovanja za Tomića i Kvesića, ali...

"Kvesić se povrijedio, a za Tomića je bilo interesanata, pa ćemo vidjeti."

Veznjaku Želje na ljeto ističe ugovor i ukoliko sada ne napusti Grbavicu, sa njim će se pregovarati o produžetku, a Osim već sada šalje upozorenje:

"Ako ne ode, teško da će igrati na proljeće, ako ne produži ugovor", riječi su Osima.
U razgovoru sa Benjaminom Čolićem, saznajemo kako on ima džentlmenski dogovor sa Osimom o odlasku.

Obeštećenje ili ne?

"Dogovorio sam se sa klubom da mogu otići", kaže nam Čolić, za kojeg Željo vjerovatno neće dobiti obeštećenje.

"Ukoliko nađem klub koji će platiti obeštećenje, što mi je ujedno i želja, onda će i plavi imati koristi, kao i ja. Naravno, sve zavisi od kluba kojeg pronađem", govori nam desni bočni Želje, koji na Grbavici stanuje već "100 godina".

"Šest sezona sam u seniorima, a ukupno sam u Želji 13-14 godina. Oduvijek i mislim da je došlo vrijeme za rastanak. Ukoliko se to desi, htio bih zahvaliti svima za predivno vrijeme provedeno na Grbavici", riječi su Čolića.

Što se tiče dolazaka, još je rano govoriti o tome ko bi mogao doći na Grbavicu, s obzirom na to da prelazni rok počinje tek u januaru, a prvenstvo u martu.

RiverPlate
Kontakt:

Post Postao/la RiverPlate » 29 nov 2014, 14:30

1ra je napisao/la:navijat, gledat, pratit...
Do smrti biti odani!
Grbavica naš je Hram!!!

fkzeljeznicarba
Kontakt:

Post Postao/la fkzeljeznicarba » 29 nov 2014, 14:31

[youtube][/youtube]

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 29 nov 2014, 15:19

Dzanelemi je napisao/la:Citam nesto vase usporedbe ove i prosle sezone, pa kao jedan od glavnoh razloga lose igre se navode odlasci Zolotica (realno i jeste) te jos Svrake i Jamaka. Za ovu zadnju dvoju bih razumio da doticni nisu bili prozivani prosle godine kao alkoholicari, tjerani da idu, itd... pa me sad interesuje odakle ta promjena stava posebno spram Svrake, kojem se psovalo, tjeralo iz kluba i haman slavilo kad je za dz otisao?
Prošla sezona otišli:

----------------------Lončarić-----------------

D. Brković-------Fejzić-------Kerla------Dedić

------------Svraka-----------Zolotić----------

Selimović------------Jamak----------Hodžić

-----------------------Adilović--------------------

* Adilović otišao nakon 4 kola, a do tada dao 2 gola. Možda sam još nekog zaboravio. Stanić se povrijedio na pola sezone.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

fkzeljeznicarba
Kontakt:

Post Postao/la fkzeljeznicarba » 29 nov 2014, 16:17

FOTO: Plavi pobjednici prvog Memorijala “Dejan Drakul” u Mostaru

http://fkzeljeznicar.ba/foto-plavi-pobj ... aru/12623/" onclick="window.open(this.href);return false;

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: b00t, PointBlank, strucnjak9 i 65 gostiju.