Koga nakon Sušića?

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Jeste li zadovoljni izborom novog selektora?

Da
60
73%
Ne
22
27%

Ukupno glasova: 82

soccerfan
Kontakt:

Re: Koga nakon Sušića?

Post Postao/la soccerfan » 28 nov 2014, 10:14

pinoglavi je napisao/la:Kolko smarate sa komentarima da se Vaha preserava i sl. Genijalci on jedini od ostalih kandidata ustvari ima i drugih ponuda,nije mu problem nac posao,dok ovi nasi obje ruke prihvataju posao preko medija.Pa i ja bi nemam posao 2 godine.Covjek nece da kaze preko novina nista konkretno,i odma komentari jojjj preserava se,fuj,ne treba nikog molit i sl.
E dabogda nam Saner bio selektor,tacno boljeg nismo ni zaslužili,a i preko novina ne reko da hoce da vodi repku.
Ma mi nismo navikli na profesionalizam pa taman da hebe rak raka. Jednostavno nikako taj pojam da ukapiramo. Eto trebo je Vaha odma nakon sastanka istrcati iz restorana sav sretan i novinarima se "u tajnosti" povjeriti da on prihvata ponudu i jedva ceka da preuzme repku. Nadam se da ce pristati da nas vodi, a ako dode do toga svi kolektivno se trebamo lupati nogom u dupe od srece. Pa to nam dode isto ko da nas je i Jose Mourinho glavom i bradom preuzeo. Doduse, ko su ostali kandidati, Mourinho Guardiola i Van Gaal u jednom. Toliko bi to bilo bitno za repku. Al haj ti to objasni ogranicenoj osobi kojoj je maksimum maksimuma u zivotu popljuvati nekoga cisto zato sto on nije nista u svom zivotu postigao, pa kao eto da malo poboljsa samopouzdanje. ;)
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

arius
Kontakt:

Post Postao/la arius » 28 nov 2014, 10:28

ja se ima 20 godina nadam da , sibicari i kokosari , smetljari tipa sinanovica hoce sjahati sa odgovornih pozicija nesretne nam zemlje .. samo mi nije jasno kako je ova zemlja u stanju izroditi genijalce kao andric ili prelog i masu retardiranih majmuna koji kao sve znaju kako i sta treba

samo da mi je docekat do kraja zivota da vidim da profesionalac i strucnjak vodi bilo koju stvar u drzavi, pa da papci sjednu gdje im je i mjesto .

je li dosta vise ovog ZMBT mentaliteta i turbo folk razmisljanja ? ako nije nek ide sve u 3 pm

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 28 nov 2014, 11:13

Ma evo rajevac je javno reko da bi vodio. samo mi se ne svidja sto je reko da bi nas sigurno odveo na sp u rusiji ali da je ovo vec gotovo za euro. Al eto u subotu pitat vahu opet na drugom tom sastanku. hoce-nece i ako nece zovo rajevca ne trebaju ti druga dva kandidata uopce i cao.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 28 nov 2014, 11:20

Navodno jako emotivan sastanak sinoc bio. Vaha sa suzama u ocima :silent: Begic izjavio da ce pokusati pronaci adekvatno rjesenje koje ce zadovoljiti sve strane. Ono sto je sigurno da pare i bodovno stanje na tabeli nisu nikakva prepreka tome, niti ga je strah izazova.

Neko iz Saveza izjavio, da bi Hadzibegic i Osim, nakon Vahe, bilo najbolje zajednicko rjesenje. Time bi smirili tenzije onih koji ne vole Osima odnosno onih koji su protiv Hadzibegica. Vjerovatno misli za bordo-plavo tabor :mrgreen:

Bazdarevic sletio u Sarajevo :clap:
15.10 - 15.06 ...

amko27
Kontakt:

Post Postao/la amko27 » 28 nov 2014, 11:31

Kada se pogleda hronologija događaja oko Vahe sve mi miriše na to da je on novi selektor; samo sto ne zeli da pristane odma nego je vec poceo da reda stvari i pokazuje gdje je kome mjesto. Na iducem sastanku ce se vec spomenuti problem pomocnika, koji ce se nekako dogovoriti na obostrano zadovoljstvo, na trecem ce se dogovoriti da ce raditi za vahinu platu, dogovorit ce se na ovih 50-tak hiljada + dio od sponzora, + premija za euro. Baba Vanga :)

ahmic
Kontakt:

Post Postao/la ahmic » 28 nov 2014, 11:51

Obzirom da FSRS-a ima svog kandidata ili kandidate,.nadam se da ce u buducnosti lobirat da Srbi iz BiH igraju za nas ..
BIO BI RED DA POKAZU MRVICU POSTOVANJA..

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

gazijabih
Kontakt:

Post Postao/la gazijabih » 28 nov 2014, 12:22

Do petka 05.12. BiH će imati selektora!

BozePetra
Kontakt:

Post Postao/la BozePetra » 28 nov 2014, 12:30

amko27 je napisao/la:Kada se pogleda hronologija događaja oko Vahe sve mi miriše na to da je on novi selektor; samo sto ne zeli da pristane odma nego je vec poceo da reda stvari i pokazuje gdje je kome mjesto. Na iducem sastanku ce se vec spomenuti problem pomocnika, koji ce se nekako dogovoriti na obostrano zadovoljstvo, na trecem ce se dogovoriti da ce raditi za vahinu platu, dogovorit ce se na ovih 50-tak hiljada + dio od sponzora, + premija za euro. Baba Vanga :)
slažem se
#Salihović

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 28 nov 2014, 12:37

pinoglavi je napisao/la:Kolko smarate sa komentarima da se Vaha preserava i sl. Genijalci on jedini od ostalih kandidata ustvari ima i drugih ponuda,nije mu problem nac posao,dok ovi nasi obje ruke prihvataju posao preko medija.Pa i ja bi nemam posao 2 godine.Covjek nece da kaze preko novina nista konkretno,i odma komentari jojjj preserava se,fuj,ne treba nikog molit i sl.
E dabogda nam Saner bio selektor,tacno boljeg nismo ni zaslužili,a i preko novina ne reko da hoce da vodi repku.
Slazem se sve sto si rekao i svi ostali kandidati nemaju posao vec 4 godine ne 2 godine. A za ove neznalice koji misle da Vaha kao nesto sam sebi povecava cijenu. Istina je sasvim drugacija Vaha ako prihvati isao bi daleko ispod svega sto mu drugi nude. I to samo zbog ljubavi do svoje drzave jer on za razliku od drugih kandidata ima ponude finansijski mnogo bolje.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 28 nov 2014, 12:41, ukupno mijenjano 1 put.

Goalgetter
Kontakt:

Re: AW: Koga nakon Sušića?

Post Postao/la Goalgetter » 28 nov 2014, 12:37

gazijabih je napisao/la:Do petka 05.12. BiH će imati selektora!
Za moj rodjendan, cool.

Da pustim odmah onu od Sase, poklonite mi Vahu, za rodjendan. :mrgreen:

Sent from my GT-I9300 via Tapatalk

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 28 nov 2014, 12:41

Bilo bi stvarno sjajno da Vaha dodje za selektora!
Time bi i savez dokazao da pusu neki novi vjetrovi, da misle ozbiljno...cjelokupna atmosfera bi se popravila.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 28 nov 2014, 12:45

Ajax je napisao/la:
Slazem se sve sto si rekao i svi ostali kandidati nemaju posao vec 4 godine ne 2 godine. A za ove neznalice koji misle da Vaha kao nesto sam sebi povecava cijenu. Istina je sasvim drugacija Vaha ako prihvati isao bi daleko ispod svega sto mu drugi nude. I to samo zbog ljubavi do svoje drzave jer on za razliku od drugih kandidata ima ponude finansijski mnogo bolje.
Ma kontam na fb svakakva bagra moze komentarisat,al ovo sportski forum,neko logicno razmisljanje je da se prijave oni koji iole prate sport al nije tako izgleda.Svaki drugi komentar je yebo vas Vaha sta se ima neckat,il hoce il nece,nabija sebi cijenu,hoce da ga molimo,nije on od zlata.. :facepalm:
Nad tobom sunce najljepše sja

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 28 nov 2014, 12:52

pinoglavi je napisao/la: Ma kontam na fb svakakva bagra moze komentarisat,al ovo sportski forum,neko logicno razmisljanje je da se prijave oni koji iole prate sport al nije tako izgleda.Svaki drugi komentar je yebo vas Vaha sta se ima neckat,il hoce il nece,nabija sebi cijenu,hoce da ga molimo,nije on od zlata.. :facepalm:
Stvarno ima svakakvih komentara. Jos kad bi ti isti ljudi znali da Vaha koji god klub i reprezentaciju da je preuzimao da se je radilo o vise dnevnim pregovorima i da ovo nije izuzetak. Inace nisam neki optimista oko Vahe jer nema ni dovoljno para, pitanje je dali ce moci sam da bira pomocinike itd. kao i sportske sanse su minimalne za plasman. Tako da ako ga uspiju da nagovore onda se radi stvarno o vrhunskim pregovaracima.

choseNz
Kontakt:

Post Postao/la choseNz » 28 nov 2014, 12:54

Pa molim vas, zar da top20 reprezentacija svijeta moli nekoga da joj bude selektor? Slazem se da nemamo boljeg strucnjaka od Vahe, ali brate mili nek i on odvadi malo. Ako te vec tvoj narod zove pa prihvati, ne budi pakaš :mrgreen:

Mnogi od vas govore kako on nece da mu se iko mijesa u posao, zbog politike itd.., pa ljudi on je vodio Obalu Slonovace, to je zemlja koja je bukvalno podijeljena na dva dijela i vi stvarno mislite da tu nema uplitanja politike u repku? Kao sto vec neko rece njemu je ovo veca sansa da se probije, pa ako on do sada nije uzeo masne novce onda ne znam ko je, pa zar mu je cilj u zivotu da vodi repke iz Afrike i tako to, a da ne pokusa sa svojom domovinom koja ima jednu od jacih reprezentacija u Evropi i u slucaju kvalifikovanja na EP uvjeren sam da cemo imati zapazenu ulogu. Uglavnom, ako nista od ovoga ne bude, ocekujem od obje strane da u javnost izadju sa DIREKTNIM informacijama zbog cega nije doslo do dogovora, jer ako ovako ostane za mene ce Vaha uvijek biti pakaš ;)

P.S. pogledajte naslov u Sportu, i onda se pitate sto Dzeko ne daje intervjue nasim novinarima? Ni rodjena majka mu nakon par ovakvih naslova ne bi dala intervju. :bih: :bih:

plavipatriota
Kontakt:

Post Postao/la plavipatriota » 28 nov 2014, 13:00

top 30, nije više top 20..

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 28 nov 2014, 13:06

arius je napisao/la:ja se ima 20 godina nadam da , sibicari i kokosari , smetljari tipa sinanovica hoce sjahati sa odgovornih pozicija nesretne nam zemlje .. samo mi nije jasno kako je ova zemlja u stanju izroditi genijalce kao andric ili prelog i masu retardiranih majmuna koji kao sve znaju kako i sta treba

samo da mi je docekat do kraja zivota da vidim da profesionalac i strucnjak vodi bilo koju stvar u drzavi, pa da papci sjednu gdje im je i mjesto .

je li dosta vise ovog ZMBT mentaliteta i turbo folk razmisljanja ? ako nije nek ide sve u 3 pm
Teško bogami,rezultati izbora sve govore.

Post Postao/la choseNz dana 28 nov 2014, 12:54

Pa molim vas, zar da top20 reprezentacija svijeta moli nekoga da joj bude selektor? Slazem se da nemamo boljeg strucnjaka od Vahe, ali brate mili nek i on odvadi malo. Ako te vec tvoj narod zove pa prihvati, ne budi pakaš :mrgreen:
Niko nikog ne moli,vrše se pregovori,licem u lice tako se to radi na zapadu i to se zove profesionalizam!
Inače to je riječ koja nema isto značanje kod nas i u ostatku evrope :urnebes:
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 28 nov 2014, 13:09

Mi nismo vise top 20 nego samo na ivici top30 zahvaljujuci Papetu.

Vahi ovo nije sansa da se afirmise kao sto govoris jer je on dovoljno afirmisan trener. Ako nista sa ovim on moze vise izgubiti trenerski. To je napisao samo jedan covjek ovdje a vecina se ne slaze sa time.

Slazem se ovo za pojedine novinare sto si rekao. Tako da me ni ne cudi ako neki igraci ne zele davati izjave.

choseNz
Kontakt:

Post Postao/la choseNz » 28 nov 2014, 13:18

Ajax je napisao/la:Mi nismo vise top 20 nego samo na ivici top30 zahvaljujuci Papetu.

Vahi ovo nije sansa da se afirmise kao sto govoris jer je on dovoljno afirmisan trener. Ako nista sa ovim on moze vise izgubiti trenerski. To je napisao samo jedan covjek ovdje a vecina se ne slaze sa time.

Slazem se ovo za pojedine novinare sto si rekao. Tako da me ni ne cudi ako neki igraci ne zele davati izjave.
Sve poštujem, afirmisan je on trener, ali zar stvarno misliš da on može više izgubiti nego dobiti? On ukoliko pristane na posao i ne kvalifikuje se, svi će govoriti da je to zbog Papeta i da Vaha nije mogao za tako kratko vrijeme uvesti red i ispraviti što je on pokvario, ali ukoliko se kvalifikuje zar misliš da to njemu nije jedan od najvećih trenerskih uspjeha u karijeri? Poštujem stvarno sve što je uradio sa Lilleom, također i sa Alžirom na SP, ali ipak mislim da je na neki način evropska reprezentacija izazov za njega, jer eventualni uspjeh na EP bi ga lansirao u trenersku elitu. Ipak mislim da je BiH medijski pracenija od bilo koje reprezentacije iz Afrike, moje mišljenje. :bih:

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 28 nov 2014, 13:33

choseNz je napisao/la: Sve poštujem, afirmisan je on trener, ali zar stvarno misliš da on može više izgubiti nego dobiti?
Mislim da su sanse za njegovo preuzimanje 50% ako mu se ponudi sve sto on zeli. Sve sto mu mi ponudimo ponudit ce mu Egipat, Dinamo ili neki drugi klub duplo uz manji pritisak postizanja rezultata. Jedino patriotizam ga moze nagovorit da preuzme ovu selekciju u ovako teskom trenutku. Puno lakse je voditi Alzir, Egipat pa i tu Ganu gdje su igraci nesto kao mi prije 20-30 godina ( postuju selektora ) nego vodit ove nase zvijezde i zvijezdice a ovdje jos imas i hrpu novinara koji pisu sve i svasta cega tamo nema u tolikom broju. Sto se tice klubova njih je puno lakse voditi jer imas vecu mogucnost da popravis greske i mozes da zamjenis odnosno najuris igrace po cemu je Vaha poznat.

stokton
Kontakt:

Post Postao/la stokton » 28 nov 2014, 13:49

Jedini Vahin uslov je da ima samostalnost u radu, tj. da mu se ne mješa niko u posao.
Znači da sam bira svoje pomoćnike.
Ali kako vidimo šumari su već izabrali svog predstavnika, za pomoćnika, što naravno Vaha neće ni da čuje.

E sad da neko ima muda u savezu pa da uputi dopis UEFI i FIFI zbog očiglednog mješanja politike u sport, pa da se ovaj apsurd jednom riješi :twisted:

Mi smo jedina reprezentacija na svijetu u kome FS bira pomoćnike i to po nacionalnoj osnovi, a javnost šuti :clap:

Uglavnom mogli bi i novinari malo o ovome govoriti, i dizati prašinu, inače piši propalo.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: JHam, Mostarska, UtdBiH21 i 24 gosta.