FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Esii TM87
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Esii TM87 » 22 mar 2010, 20:23

ibrakadabra je napisao/la:Jesu li godisnje karte za sjever,jug i zapad numerisane 0001.
Na mojoj godišnjoj za sjever pise 2383
Kod mene jug 0272 jel ti znaci nesto :mrgreen:
1921-2011

themaniaks
Kontakt:

Post Postao/la themaniaks » 22 mar 2010, 20:24

strah me da u ove dvije tekme kuci jednu ne kiksamo :o pogotovo me travnika strah,krkanska ekipa sa klasicnim bunkerom tesko se dobije al eto nadam se da to nece biti :D
I zato ja navijam za Želju jer Željo jeste sve ono što oni nisu i Željo nije i nikad neće biti ono što su oni uvijek bili

Urban

Post Postao/la Urban » 22 mar 2010, 20:26

themaniaks je napisao/la:strah me da u ove dvije tekme kuci jednu ne kiksamo :o pogotovo me travnika strah,krkanska ekipa sa klasicnim bunkerom tesko se dobije al eto nadam se da to nece biti :D

ma samo lagano i saburli ma mogu se zabetonirat koliko hoce ima da ih pokorimo ko dijecicu :D
IVICA OSIM :" ONAJ KO NE MOŽE DA TRČI , NE MOŽE NI DA IGRA , PADA I TAKTIKA , PADA SVE U VODU "

theM87
Kontakt:

Post Postao/la theM87 » 22 mar 2010, 20:34

I ovaj zivot tebi darujem neka bude zauvijek!!! the ' ❶❾❽❼

neOX
Kontakt:

Post Postao/la neOX » 22 mar 2010, 20:40

Esii TM87 je napisao/la:
ibrakadabra je napisao/la:Jesu li godisnje karte za sjever,jug i zapad numerisane 0001.
kod mene na polugodisnjoj za jug, u prvoj polusezoni pise 0004..:D

bio sam medju prvim..

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 22 mar 2010, 20:46

Dupla kruna to je naš cilj :!: :!: ...sve ispod toga smatramo neuspjehom.
5 godina smo jeli sopstvena gova jer smo glumili velike strucnjake sa tribine i sami otjerali Amara, sad pocinjemo ponovo od nule i ponovo gazimo sve redom...takva je sudbina.
Plavo proljece je ponovo nastupilo i Željo je ponovo u modi.
Nema labavo :!:
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

neOX
Kontakt:

Post Postao/la neOX » 22 mar 2010, 20:50

nisam bio prisutan na forumu 3-4 dana, pa halalite ako je vec neko pitao...imal klipa protiv zvijezde :?:

lottdogg
Kontakt:

Post Postao/la lottdogg » 22 mar 2010, 20:51

ova euforija nas je sve ponijela , takodje i mene , al ja prvenstveno i dalje gledam da je nama cilj europa koju su obecali , sve vise od toga je bonus i prekoracenje nasih ciljeva , budemol sad stavljali sebi do znanja da zelimo duplu krunu , samo bezveze pravimo igracima bespotreban pritisak a nama moguce razocaranje

TeroweNth
Kontakt:

Post Postao/la TeroweNth » 22 mar 2010, 20:53

Esii TM87 je napisao/la:

Meni Jug 999 :mrgreen:

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 22 mar 2010, 20:53

lottdogg je napisao/la:ova euforija nas je sve ponijela , takodje i mene , al ja prvenstveno i dalje gledam da je nama cilj europa koju su obecali , sve vise od toga je bonus i prekoracenje nasih ciljeva , budemol sad stavljali sebi do znanja da zelimo duplu krunu , samo bezveze pravimo igracima bespotreban pritisak a nama moguce razocaranje
Ne pravim ja igracima pritisak vec sam sebi :mrgreen: hocemo duplu krunu i mi to možemo.
Dosta je bilo zayebancije i ismijavanja za Željinim imenom, valja sad to sve naplatiti sa kamatama.
Neke cemo poštediti koji su bili korektni a neki ce nayebati krvavo (a zna se ko prvi ;) )
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

edotm87
Kontakt:

Post Postao/la edotm87 » 22 mar 2010, 20:57

ljudi jel ovo neka zezancija, za 6500 karti? mozda ovaj novinar nije dobro cuo... ;)
BRAVE HEART 1979-2005

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 22 mar 2010, 20:58

drop je napisao/la:
lottdogg je napisao/la:ova euforija nas je sve ponijela , takodje i mene , al ja prvenstveno i dalje gledam da je nama cilj europa koju su obecali , sve vise od toga je bonus i prekoracenje nasih ciljeva , budemol sad stavljali sebi do znanja da zelimo duplu krunu , samo bezveze pravimo igracima bespotreban pritisak a nama moguce razocaranje
Ne pravim ja igracima pritisak vec sam sebi :mrgreen: hocemo duplu krunu i mi to možemo.
Dosta je bilo zayebancije i ismijavanja za Željinim imenom, valja sad to sve naplatiti sa kamatama.
Neke cemo poštediti koji su bili korektni a neki ce nayebati krvavo (a zna se ko prvi ;) )
Ne moramo nista osvojiti, ja bi bio zadovoljan i plasmanom u kvalifikacije u Eiroligu, ali gledajuci nas raspored do kraja mislim da bi mi ili maleni trebali uzet

bayer 04
Kontakt:

Post Postao/la bayer 04 » 22 mar 2010, 21:06

lisander je napisao/la:
drop je napisao/la:
Ne moramo nista osvojiti, ja bi bio zadovoljan i plasmanom u kvalifikacije u Eiroligu, ali gledajuci nas raspored do kraja mislim da bi mi ili maleni trebali uzet
Ja gledajući raspored prošlih sezona donosim isti zaključak... :P ...

LFC_LAVOV
Kontakt:

Post Postao/la LFC_LAVOV » 22 mar 2010, 21:09

Bez veze pravite neka ocekivanja od igraca i strucnog staba. Evo samo da kazem, sta da nekim slucajem tim upade u krizu i ne daj Boze upadnemo u krizu rezultata. Sta ce se onda trazit smjena ljudi u klubu, jer su ti isti ljudi meni vratili nadu za neko bolje sutra, a svi znamo kakva je situacija danas u BiH...
Ja i kada ne bi izborili europu bio bi zadovoljan sa ovim sto su uradili u prvoj sezoni nakon povratika stare(nove) uprave. Moramo biti svijesni da se pravi jedan dugorocni cilj i plan naseg voljenog kluba..
TM '87
Zeljeznicar za zivot cijeli

1921
Kontakt:

Post Postao/la 1921 » 22 mar 2010, 21:18

LFC_LAVOV je napisao/la:Bez veze pravite neka ocekivanja od igraca i strucnog staba. Evo samo da kazem, sta da nekim slucajem tim upade u krizu i ne daj Boze upadnemo u krizu rezultata. Sta ce se onda trazit smjena ljudi u klubu, jer su ti isti ljudi meni vratili nadu za neko bolje sutra, a svi znamo kakva je situacija danas u BiH...
Ja i kada ne bi izborili europu bio bi zadovoljan sa ovim sto su uradili u prvoj sezoni nakon povratika stare(nove) uprave. Moramo biti svijesni da se pravi jedan dugorocni cilj i plan naseg voljenog kluba..
Sa ovom upravom jednostavno ne moze biti krize!
i MAN UTD sa Fergusonom, preko 15 godina od kad je on na klupi, ne upada u krizu :D
Iz daleka gledam ulice tvoje
tamo su slike, djetinjstva moga
tamo je sve što je moje.

Isnar
Kontakt:

Post Postao/la Isnar » 22 mar 2010, 21:21

1921 je napisao/la:
LFC_LAVOV je napisao/la:Bez veze pravite neka ocekivanja od igraca i strucnog staba. Evo samo da kazem, sta da nekim slucajem tim upade u krizu i ne daj Boze upadnemo u krizu rezultata. Sta ce se onda trazit smjena ljudi u klubu, jer su ti isti ljudi meni vratili nadu za neko bolje sutra, a svi znamo kakva je situacija danas u BiH...
Sa ovom upravom jednostavno ne moze biti krize!
i MAN UTD sa Fergusonom, preko 15 godina od kad je on na klupi, ne upada u krizu :D
23 godine i 4 mjeseca... ;)
FK Željezničar/Manchester United/KK Bosna/Boston Celtics/RK Bosna/VK Mladost/Pittsburgh Penguins/NY Jets/Fernando Alonso/Rafael Nadal/Hamza Alić/LoLo Jones/Jeremy Wariner/Kenenisa Bekele/Rebbeca Soni/Stephanie Rice/Michael Phelps/Eamon Sullivan/C. Stoner

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 22 mar 2010, 21:24

Dobro sad smo otišli predaleko sa tim poređenjima sa Manchesterom i Fergusonom, ali imamo pravo da se nadamo duploj kruni...zašto da ne?? imamo sve preduslove.

ibrakadabra
Kontakt:

Post Postao/la ibrakadabra » 22 mar 2010, 21:31

drop je napisao/la:Dobro sad smo otišli predaleko sa tim poređenjima sa Manchesterom i Fergusonom, ali imamo pravo da se nadamo duploj kruni...zašto da ne?? imamo sve preduslove.
Dosta titula

1921
Kontakt:

Post Postao/la 1921 » 22 mar 2010, 21:38

drop je napisao/la:Dobro sad smo otišli predaleko sa tim poređenjima sa Manchesterom i Fergusonom, ali imamo pravo da se nadamo duploj kruni...zašto da ne?? imamo sve preduslove.
nije to poredjenje, vec mu navodim primjer, jer su u klubu skolovani ljudi koji vole stariji sarajevski klub.. i nije im u interesu da ukradu ovo malo para sto imamo!
Iz daleka gledam ulice tvoje
tamo su slike, djetinjstva moga
tamo je sve što je moje.

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 22 mar 2010, 21:45

Osim: Utakmica između Sarajeva i Želje može odlučiti prvaka BiH

Tekuća sezona Premijer lige BiH zanimljivija je nego mnogo godina ranije, za titulu se bori 4-5 klubova a ništa drugačije stanje nije ni na samom dnu tabele gdje se nekoliko timova bori za opstanak.
Ove godine nakon dugo vremena, dva sarajevska premijerligaša, Željezničar i Sarajevo nalaze se u samom vrhu sa dobrim izgledima da na kraju prvi prođu kroz cilj. Tu međutim ne treba zaboraviti prvoplasirani Borac te Široki, Zrinjski i Velež...timove koje na tabeli dijeli samo nekoliko bodova.

Jedno je sigurno, tekuća sezona Premijer lige jedna je od najzanimljivijih od kada se igra ovo takmičenje. Povodom toga, razgovarali smo sa prvim fudbalskim filozofom u svijetu, našim stručnjakom i najvećim trenerom kojeg je Bosna i Hercegovina ikada imala, Ivicom Osimom.

Ove sezone za sami vrh bori se nekoliko klubova. Smatrate li da Premijer liga BiH ipak posjeduje kvalitet?

Za toliko klubova koliko ima, nema toliko kvaliteta. Imaju dvije stvari, igrači izgleda sve više gledaju ove prave utakmice i vide šta je šta. Treneri isto tako mjenjaju metodologiju treninga i to je velika stvar. Suđenje je također bolje što je najveći plus.

Vaš Željezničar pod vodstvom Vašeg sina Amara igra sjajno, čini se da se vraća na staze nekadašnje slave, Može li Željezničar osvojiti titulu?

Odakle vi znate da je moj Željezničar i da je Amar moj sin. Ne možete reći moj Željezničar niti moj Amar, to je već nepotizam, našalio sa Osim i nastavio: Sve što je moguće to je i ostvarivo tako da ne vidim razlog zašto se ne bi borili za titulu. Klub bez ambicija nije klub a nema nikakvih razloga da Željezničar ne bude prvak jer ima ono što mnogi drugi nemaju. Ima vlastiti stadion, ima publiku koju može svako poželjeti.

Kako komentarišete posljednje uspjehe Željezničara?

To je dobar znak i to će ljudi prepoznati. Kada se dobro radi onda se i rezultati očekuju eh sad....Treba prepoznati šta je dobar rad a šta je neki drugi rad. Ja mislim da je Amar uspio nešto da promjeni kod igrača, kao to razmišljanje šta je fudbal uopšte. Lako je živjeti pored televizije i gledati ove velike utakmice i zamišljati sebe u tim situacijama. Sanjariti je lijepo ali da bi se snovi ostvarili, treba se malo i pomaknuti.

Nakon dugo vremena i Željezničar i Sarajevo su u samom vrhu tabele, Vaš komentar?

Ja se nadam da će gradske vlasti shvatiti da bez dva jaka kluba u ovom gradu nema ništa. Fudbal je taj koji utiče na sve ostalo. Socijalno gledajući to je vrlo bitan faktor i ako to ne vide onda nikada neće ništa vidjeti.

Da li utakmica na Koševu između Sarajeva i Željezničara može odlučiti prvaka BiH?

Ona može da bude odlučuja zavisno od rezultata a onda šta će biti do kraja, to je već drugo. Ne znači da će se titula odlučiti u toj utakmici, ima dosta da se igra ali može da bude neki pokazatelj ili neki predznak što bi se reklo gdje će jednima biti malo teže živjeti u gradu a drugima malo lakše jer ih taj rezultat stalno nosi. To je onaj stimulans koji je stalno potreban da bi čovjek lakše živio u ovom gradu, da ima neki utisak da ima nešto, neću reći da bude prvi u gradu. u fudbalu je kod nas u gradu teško biti najbolji. Sve je spalo na ova dva kluba čija konkurencija i čiji derbi drže fudbal u BiH jer drugačije je dolaziti igrati na jednom od ova dva legendardna stadiona nego bilo gdje drugo.

Da li iz Premijer lige ima igrača koji bi mogli igrati u reprezentaciji?

Ja bih volio da Safet Sušić može pozvati nekoliko igrača iz ove lige tj. da se oni nametnu prije nego ih prodamo. Bilo bi to zaista nešto značajno za ovu ligu i veliko priznanje za trenere koji tu rade.

Je li po Vama došlo vrijeme da naše igrače prestanemo prodavati u bescijenje?

Možda će doći uskoro vrijeme da će klubovi početi razmišljati na jedan drugi način kad već prodaju. Doći će možda u jednu situaciju da radi publike kupe nekoga ko ima ime i ko može na stadion da privuče nekoliko hiljada ljudi da bi pokazali sebi i Evropi i svima ovima koji su u profesionalnom fudbalu da imamo ambicije i da želimo nešto više. Kada organizuješ neki turnir kao što je ovaj U-17 reprezentacija, time pokazuješ Evropi da si kadar da možeš da napraviš nešto dobro, da se djeca druže i igraju. Time smo dobili ulaznicu za sve ostalo. Lijepo je igrati protiv velikih klubova da dođe publika da ih vidi i da vidi velika imena. Treba razmišljati u tom pravcu da nekad neko bude sponzor nekom većem igraču da može doći u grad Sarajevo da igra jer morat ćemo jednom početi razmišljati u tom pravcu. Ako ćemo vječito biti izvoznik, to će biti vrlo teško. Treba biti prodavac ali treba biti i kupac.

Na konstataciju da igrači iz Premijer lige odlaze u neke koje kvalitetom nisu puno bolje za nekoliko hiljada eura a da iz istih odlaze za nekoliko miliona, Osim odgovara:

Sad da li su te lige kvalitetnije mi ne znamo, teško je upoređivati. Mi smo uvijek spremni da kažemo da su svi drugi bolji od nas. Svi su bolji, samo mi nismo, nekada smo ili arogantni ili prepotentni ili potcijenjujemo samo sebe. Svima drugima više vjerujemo nego samom sebi i to moramo promjeniti, kazao je na kraju razgovora za Sportin.ba, Ivica Osim.
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Kajkutenjoyer, Samba71 i 30 gostiju.