Koga nakon Sušića?
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Koga nakon Sušića?
[youtube][/youtube]
Nek crknu dusmani, mi smo najjaci.
Zeljeznicar za zivot cijeli.
Zeljeznicar za zivot cijeli.
Jedan selektor treba :
1.) Da motivira igrace za svaku tekmu kao daje zadnja!
2.)Da izabere najbolje igrace za u ekipu!
3.)da pronade najbolji nacin kako ta repku s tim kadrom odredenu utakmicu treba da igra!
(znaci da stil igre prilogodi onome sto posjeduje ta ekipa i da to usavrsi)
Diktator nam ne treba, jer nas mentalitet to nedozvoljava, a takoder neki preveliki takticar name ne treba!
1.) Da motivira igrace za svaku tekmu kao daje zadnja!
2.)Da izabere najbolje igrace za u ekipu!
3.)da pronade najbolji nacin kako ta repku s tim kadrom odredenu utakmicu treba da igra!
(znaci da stil igre prilogodi onome sto posjeduje ta ekipa i da to usavrsi)
Diktator nam ne treba, jer nas mentalitet to nedozvoljava, a takoder neki preveliki takticar name ne treba!
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!
Ako je tako ovaj covjek nam je jedini spasmone je napisao/la:NEZVANIČNO: Amar Osim novi selektor!

Ziko je napisao/la:Ziko je napisao/la:Evo vidimo da je za izbornika aplicirao jedan pravi trener Dragan Okuka,Srbin zašto ga ne podržati, veliki trener,solidan igrač Veleža neopterećen bratićima,sestrićima,raznoraznim menadžerima takoreći pravi prijedlog....![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ziko jel Thompson aplicirao za selektora, ili makar neko slican?
Sent from my GT-I8190 using Tapatalk
Sent from my GT-I8190 using Tapatalk
DRUG NEBI TI PUNCA
Zašto toliko potenciranje tog autoriteta kada je riječ o Amaru Osimu..Dok je Susic bio selektor to pitanje autoriteta se rijetko skoro nikako nije potezaloKoji bi igraci iz lige petice strahovali , ili ti ga postovali Amara koji nije mrdno iz Bosne ! Moze on prosipat fazone ovim igracima od 100 marakaAl IGRACIMA KOJI GA MOGU KUPIT ZA MEKINJE TESKO BRATE TESKO!
-
- Kontakt:
amar osim je dobar trener ima autorite ,dobra mu je filozofija zna izvuci iz igraca maksimum .njegov problem bi bio sto ga raja ne voli osim navijaca zelje njeg niko ne gotivi pa cak je i izjavio da napusta klupu zelje zbog prozivanja i psovanja s tribina u Zenici ,Travniku ,Tuzli itd .
Taj Rajevac je Ganu odveo do 1/4 finala Mundijala 2010 gdje su ispali nakon penala i do finala Afričkog Kupa nacija.Ajax je napisao/la:Isto vazi i za ove Rajovce, Bajramovice i slicne. Dobro Mesa, Prosinecki ili Hadzibegic su bar bili igracine samo to je sve meni tanko. Sve gore od gorega na kraju ce biti poslje Safeta Safet. Jer Pape nije bilo ni toliko los na pocetku. On je bio jako los tek zadnju godinu dana kada je poceo da eksperimentise. Samo VahaKvota je napisao/la: Koji bi igraci iz lige petice strahovali , ili ti ga postovali Amara koji nije mrdno iz Bosne ! Moze on prosipat fazone ovim igracima od 100 marakaAl IGRACIMA KOJI GA MOGU KUPIT ZA MEKINJE TESKO BRATE TESKO!![]()
kad vec Bajevic ne zeli / ne moze a i Ciro vidim ovdje nekima ne valja.
RŠD Velež
Marijan Beneš
Stop nacional-šovinizmu!
Marijan Beneš
Stop nacional-šovinizmu!
- invincible1921
- Kontakt:
pa to nije problem ni osima ni rep ni navijaca zelje, nego iskmpleksiranih papaka koji simaptisu druge klubovebordobijeli je napisao/la:amar osim je dobar trener ima autorite ,dobra mu je filozofija zna izvuci iz igraca maksimum .njegov problem bi bio sto ga raja ne voli osim navijaca zelje njeg niko ne gotivi pa cak je i izjavio da napusta klupu zelje zbog prozivanja i psovanja s tribina u Zenici ,Travniku ,Tuzli itd .

iako mislim da bi on poslije vahe bio najidealnije rjesenje za poziciju selektora imam jedan argument zasto bi ga volio vidjeti u toj ulozi i zasto ne.
1. Ne bi volio da bude selektor jer mislim da bi mu repka odvukla previse paznje i da se ne bi mogao posvetiti do kraja Zeljeznicaru i radu u istom
2. Desnu ruku dajem da bi bio najbolji trener kojeg smo do sad imali i samo bi volio da vidim izraze lica i sta bi raja ta koju si naveo onda pricala. Da li bi idalje bio ono sve kako su ga nazivali...
=\_1921_/=
Jos kad dobije podrsku s tribina, kad stadion zahrokce "morz, morz, morz, morz.." ima da mu se brkovi nakostrijese, a tek kljove..Virtu4l je napisao/la:Pitali bi oni Amara mogu li dobiti riječ, k'o u prvom osnovne.

- JoseMourinho
- Kontakt:
majko moja vi stvarno imate lude ideje, kakva crna diktatura, strogoca i sl., svi su oni profesionalci, samo je važno da te poštuju, a poštovat će koga god da dodje za selektora, pa nevazno bio to vahid, amar, mesa ili rajevac ovaj, to je neupitno ne znam sto se to toliko forsira
promjena je trebala jer je susic vidjeli ste i sami taj autoritet izgubio, a to kad izgubis gubi se cijela hemija repke, nije to ekipa pa da prodas igraca, to je repka ti si sa igracima 5 dana, nema tu stani na crtu, ribaj podove i sl., samo uzajamno postovanje, i naravno da nekad nazoves igraca kazes pa bravo konju ti danas dobro odigra/zabi gol/asistira, nevazno, samo da odrzis cisto taj normalni odnos
promjena je trebala jer je susic vidjeli ste i sami taj autoritet izgubio, a to kad izgubis gubi se cijela hemija repke, nije to ekipa pa da prodas igraca, to je repka ti si sa igracima 5 dana, nema tu stani na crtu, ribaj podove i sl., samo uzajamno postovanje, i naravno da nekad nazoves igraca kazes pa bravo konju ti danas dobro odigra/zabi gol/asistira, nevazno, samo da odrzis cisto taj normalni odnos

Ma najgore ako ti dođe neki levat, nakon sto ne izbori plasman na evropsko dobit ce novi ugovor, jer realno sanse su bile minimalne. On onda usere kvalifikacije za svjetsko i eto nas vrtimo se u krug.
Nastavak ovih kvalifkacija bi se po meni trebale gledati kao priprema za svjetsko, a ako se ukaže kakva prilika da odemo na evropsko dobro i jest. Zato je bitno naći najboljeg mogućeg stručnjaka. Ova imena koja se spominju uz Vahu mi ne ulijevaju neku nadu. A i Vahu bi trebalo uzeti jedino ako odmah pristaje da nas vodi i u narednim kvalifikacijama za svjetsko.
Nastavak ovih kvalifkacija bi se po meni trebale gledati kao priprema za svjetsko, a ako se ukaže kakva prilika da odemo na evropsko dobro i jest. Zato je bitno naći najboljeg mogućeg stručnjaka. Ova imena koja se spominju uz Vahu mi ne ulijevaju neku nadu. A i Vahu bi trebalo uzeti jedino ako odmah pristaje da nas vodi i u narednim kvalifikacijama za svjetsko.
-
Bravo !JoseMourinho je napisao/la:majko moja vi stvarno imate lude ideje, kakva crna diktatura, strogoca i sl., svi su oni profesionalci, samo je važno da te poštuju, a poštovat će koga god da dodje za selektora, pa nevazno bio to vahid, amar, mesa ili rajevac ovaj, to je neupitno ne znam sto se to toliko forsira
Te price,koje nase igrace predstavljaju kao divljake , se forsiraju da bi se napravio alibi nesposobnim, korumpiranim, ljigavim trenerima , koji nisu u stanju da na sopstvenom primjeru pokazu dosljednost, disciplinu i karakter.
Naravno da takvi gube autoritet, gube ga i nastavnici u skoli, a da ne izgube selektori koji rade sa odraslim, situiranim, relizovanim igracima.
Ne mozes povesti na SP bratica, trecerazrednog igraca, pritom izbaciti one koji godinama igraju, a ocekivati da zadrzis postovanje i autoritet.
Evo da se ne ponavljam, moje misljenje vezano i za Vahu i eventualno za Amara:
Grunf je napisao/la:Mogu se i ja sloziti da bi Vaha bio mozda najbolje rijesenje trenutno, onako iz stomaka, ali.... Covjek bi pristao zbog naroda ali bi to bilo daleko ispod onoga sto on moze zaradjivati, znaci osjecao bi da se zrtvuje. Logicno je da on zahtjeva veliku slobodu i odrijesene ruke, kako ce reagovati na **** i smicalice u savezu?? Hoce li im je.vati majku ili ce si rec: pa sto je meni ovo trebalo! i izgubiti motiv i entuzijazam?
S ovim u vezi i sa trenutnom financijskom situacijom (ne mogu sigurno ponuditi 50 K novom selektoru), ja vidim kao idealno (mozda i privremeno?) rijesenje u Amaru Osimu! Potrebna je bitanga sa karakterom koja se nece libiti uhvatiti u kostac sa poganima u savezu, boris se za prava selekcije, dat do znanja ekipi da on stoji iza njih! S druge strane covjek je navikao kuburiti sa "nasim poslovima", praviti pitu od govana oduvjek, raditi u ekstremnim uslovima i postizati ni malo naivne rezultate! Pa on je po povratku u Zelju 2009 odmah osvojio titulu nakon godina sumornih rezultata na svakom nivou, i to sa vrlo malim promjenama u klubu.
S fudbalske strane, ja licno mislim da ima vrlo jasne ideje, zna ih prenijeti, i zna se i nametnuti i ispostovati kvalitetnog igraca. Ne zaboravite da je on lansirao Dzeku sa 16 god. Naravno da njegova fudbalska filozofija uveliko preslikava Ivicinu (zeljin sitni vez) i meni to uveliko odgovara. Mislim da bi bio savrseno u stanju sloziti kompaktan i cvrst tim. Mislim da ne bi imao nikakvih problema pozvati bilo koga ko to zasluzuje, bez ikakvih skrivenih talova. Volio bih da vidim nekoga da promijesa karte, da proba 3-5-2 ili 4-5-1 formaciju za koju ja debelo vidim osnove.
Begovic -
Sunjic (ili neko novi) Spahic Zukanovic -
Hajrovic Medunjanin Pjanic Besic Lulic (Mujdza)
Dzeko Ibisevic (ili neki poluspic, mozda i Stilic)
S ovakvim igracima, fino poslozenim i motivisanim, ne bi vise bila pita od govana, vec top tim koji on itekako moze dobro iskoristiti!
@Grunf slazem se
Vaha,Vaha,Vaha pa Amar.Mozda je jedina razlika izmedju nasih misljenja ta sto cu ja do zadnje sekunde prizeljkivati Vahu,a ako to ne upali onda cu svim srcem navijati za Amara.
Kada su interesi reprezentacije u pitanju onda bi se animoziteti odredjenih krugova prema Amaru trebali ignorisati.A pogotovo bih volio da se ovaj nas svjet uvjeri da mi imamo domacih snaga koji su sposobni napravit odlican rezultat.Cak je i Pape napravio dobar rezultat samim plasmanom na SP,ali mi nazalost nikad necemo saznati da li je ova generacija igraca u tom trenu napravila maximum.Licno mislim da nije,i to je ono sto pravi razliku izmedju dobrog i vrhunskog strucnjaka.Vjerujem da bi sa Vahom dosli do odgovora na ovo pitanje a sa Amarom u najgorem slucaju bi napravili korak naprijed.

Kada su interesi reprezentacije u pitanju onda bi se animoziteti odredjenih krugova prema Amaru trebali ignorisati.A pogotovo bih volio da se ovaj nas svjet uvjeri da mi imamo domacih snaga koji su sposobni napravit odlican rezultat.Cak je i Pape napravio dobar rezultat samim plasmanom na SP,ali mi nazalost nikad necemo saznati da li je ova generacija igraca u tom trenu napravila maximum.Licno mislim da nije,i to je ono sto pravi razliku izmedju dobrog i vrhunskog strucnjaka.Vjerujem da bi sa Vahom dosli do odgovora na ovo pitanje a sa Amarom u najgorem slucaju bi napravili korak naprijed.
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..
Ili Amara ili Srbendu neku. Rajevca najbolje. Srbi su vazda imali dobre trenere. Da je nama bar upola strucnjaka ko sto ih oni imaju.
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!
O juremos con gloria morir!
Ja mislim ako ne bude Vaha,da ćemo dobiti nekog Srbina,jer vrijeme je za to
Protiv Andore igramo u Banja Luci 

Sarajevo, Mostar, Tuzla, Goražde
Višegrad i Foča s tugom osviće
junak do junaka, sada stoje svi
na braniku Bosne znaj te dušmani!!!
Višegrad i Foča s tugom osviće
junak do junaka, sada stoje svi
na braniku Bosne znaj te dušmani!!!
Ubijeđen sam da ako Vaha odbije, da je novi selektor Rajevac. Srbi nisu nikada imali selektora BiH, niti neko zvučno ime da ponude, sada imaju i to. Po meni poslije Vahe najbolje rješenje, čovjek ima rezultate iza sebe u vođenju reprezentativnih selekcija. Gana je igralo fantastično pod njegovom palicom i bila hit SP 2010. godine.
- velez_mostar
- Kontakt:
Re: Odg: Koga nakon Sušića?
Sve to stoji, Rajevac nije bez veze, ali je najveci problem da li bi preko njihovog covjeka radili neke jos vece opstrukcije.voltron30 je napisao/la:Ubijeđen sam da ako Vaha odbije, da je novi selektor Rajevac. Srbi nisu nikada imali selektora BiH, niti neko zvučno ime da ponude, sada imaju i to. Po meni poslije Vahe najbolje rješenje, čovjek ima rezultate iza sebe u vođenju reprezentativnih selekcija. Gana je igralo fantastično pod njegovom palicom i bila hit SP 2010. godine.
Dobro znamo da im uspjeh BiH repke i promocija BiH kao drzave nije bas interes.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Re: Odg: Koga nakon Sušića?
Imalo bi to smisla da oni nisu okusili eure od SP. A i ne bi nudili Rajevca, nego Tulića, kao što ga nude U-21 jer su svjesni da od mlade reprezentacije nemaju koristi, pa šalju svoj škart u istu. Rajevac je ipak ozbiljan prijedlog, bez obzira što ga Mile Kovačević predlaže.velez_mostar je napisao/la:Sve to stoji, Rajevac nije bez veze, ali je najveci problem da li bi preko njihovog covjeka radili neke jos vece opstrukcije.voltron30 je napisao/la:Ubijeđen sam da ako Vaha odbije, da je novi selektor Rajevac. Srbi nisu nikada imali selektora BiH, niti neko zvučno ime da ponude, sada imaju i to. Po meni poslije Vahe najbolje rješenje, čovjek ima rezultate iza sebe u vođenju reprezentativnih selekcija. Gana je igralo fantastično pod njegovom palicom i bila hit SP 2010. godine.
Dobro znamo da im uspjeh BiH repke i promocija BiH kao drzave nije bas interes.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.