Utakmice klubova iz BiH na TV-u

Stole iz Bora
Kontakt:

Re: Utakmice klubova iz BiH na TV-u

Post Postao/la Stole iz Bora » 22 mar 2010, 17:16

borcev_navijac je napisao/la:
Esii TM87 je napisao/la:Pod uslovom normalnog sudjenja vi nama nemozete go dati,po onome sto sam gledao u sirokom...nebi da budem preoptimistican,ali fakat je tako.Volio bi da igramo finale kupa s vama pa da se uvjeris u ovo sto ti pricam...nekako mi djelujete jalovo,nemate ni glavu ni rep...a mi iz kola u kolo izgledamo sve mocnije,jer sam bio sve cetri tekme do sada i vjeruj mi da je tako,imamo veci fond kvalitetnih igraca,Amara,navijace i umalo zaboravi...Nijaza :mrgreen:
da sta ti znaci to navijace, pa imamo i mi navijace, ako govorimo o kupu :) to su dvije utakmice, oni su vam prednost samo u prvenstvu :)

a malo mi se cini da od amara pravite malog boga, a ja nisam bas siguran da je to bas tako , da je amar bofg treniro bi liverpul a ne zelju ili bilo koju drugu ekipu iz premijer lige.
i na kraju sta znaci to kad pominjes nijaza?? kakve veze ima on sa utakmicom, izuzev ako ne milis da ce nesto da nasteli, u to necu da ulazim,jer onda vise nema pravila
Niti je Amar Bog niti neko govori to pa nemoj ni ti ziv bio. Ima nas kojima ovo poredjenje para usi pa bi bilo lijepo da se to dvoje ne poredi.
A da je dobar trener ZA nase lige to ni ne treba spominjati. Dovoljno je pogledati sta je uradio u svom proslom mandatu i sta radi sad. Ekipu je pojacao sa 4-5 prosjecnih igraca iz ove lige od kojih su 2 ili 3 iz nizih liga. On ih je nasao i skontao da mogu igrati u Zelji i biti pojacanja. Ima 25 igraca podjednakog kvaliteta pa se izostanci npr. petorice prvotimaca bitnije ne primjete. Bori se za igrace kad su pare u pitanju. Autoritet medju igracima. Fizicka sprema ekipe je na ODLICNOM nivou za ovu ligu. Bez ikakvih problema mogu odigrati 90 minuta a da svo vrijeme trce, uklizavaju i prave presing. Sa gostovanja je ova ekipa donijela 15 bodova sto se nije desilo u proteklih 5 sezona, mescini, kad se sve sabere. Ne skidaju gace kad odu u goste i ne nose bjele zastave.
Spominjanje Nijaza je bila ironija jer se cesto spominje u posljednje vrijeme od strane nasih komsija .. ;)
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

denza_hordas
Kontakt:

Post Postao/la denza_hordas » 22 mar 2010, 18:29

amar je trener za svaku pohvalu mada ga nevolim jer sam hordas al najboli je u ovoj drzavi to se mora priznati kad vidim onog jadnog calu i njegove izjave dodje mi da se ubijem tom covjeku je smao u glavi evropa a titula nista :( :( a amar je pravi potez napravio otjerao je maneke i ostavio one koji hoce da igraju
svaki vas udarac cini nas jacim!!!!!!!! sami protiv svih ekipa smo najjaca!!!!! [Horde zla & Ultras Dynamo] & [FK Sarajevo & SG Dynamo Dresden]

Brothers 4 ever!!

scorpion
Kontakt:

Post Postao/la scorpion » 22 mar 2010, 18:39

Svaka cast za realan komentar,ali tema su prijenosi,mislim da ce svi ljudi koji u subotu budu preko malih ekrana gledali utakmicu sa Grbavice imati sta vidjeti,posebno sto se tice "plave mašine" 8-)
...ja neću da govorim radi čega i da objašnjavam,vi to vrlo dobro znate,al ako ništa drugo i ono što je jedino što mogu da učinim za taj grad,pa da se i vi sjetite da sam se rodio u Sarajevu, a znate šta se dešava!!!

borcev_navijac
Kontakt:

Post Postao/la borcev_navijac » 22 mar 2010, 19:07

[quote="Stole iz Bora]

Niti je Amar Bog niti neko govori to pa nemoj ni ti ziv bio. Ima nas kojima ovo poredjenje para usi pa bi bilo lijepo da se to dvoje ne poredi.
A da je dobar trener ZA nase lige to ni ne treba spominjati. Dovoljno je pogledati sta je uradio u svom proslom mandatu i sta radi sad. Ekipu je pojacao sa 4-5 prosjecnih igraca iz ove lige od kojih su 2 ili 3 iz nizih liga. On ih je nasao i skontao da mogu igrati u Zelji i biti pojacanja. Ima 25 igraca podjednakog kvaliteta pa se izostanci npr. petorice prvotimaca bitnije ne primjete. Bori se za igrace kad su pare u pitanju. Autoritet medju igracima. Fizicka sprema ekipe je na ODLICNOM nivou za ovu ligu. Bez ikakvih problema mogu odigrati 90 minuta a da svo vrijeme trce, uklizavaju i prave presing. Sa gostovanja je ova ekipa donijela 15 bodova sto se nije desilo u proteklih 5 sezona, mescini, kad se sve sabere. Ne skidaju gace kad odu u goste i ne nose bjele zastave.
Spominjanje Nijaza je bila ironija jer se cesto spominje u posljednje vrijeme od strane nasih komsija .. ;)[/quote]

Vidi Stole, to poredjnje sa malim bogom je očita metafora zbog koje nema potrebe da me opominješ jer čim uz bog riječ kuju napišem malim slovom dodam deminutiv mali, očito nema smisao poređenja sa Bogom u religioznom smislu.

mali bog - je osoba kojoj se u svkodnevnom žargonu pridaju epiteti skoro pa svemoćne osobe, koja sve može i zbof toga postaje predmet divljenja i obožavanja pripadnika iste vrste.

No na stranu to, da se razumijemo ne mislim ja da je Amar Osim loš trener, naprotiv mislim da je jedan od boljih u ovoj ligi, ali definitvno ne tako dobar da bi on sam po sebi bio prednost nad ostalim ekipama.

Kad govorimo o igračima Željezničara, i ako pogledamo samo vrijednosti igrača prema transfermarktu koje su skoro pa iste od početka ne ove proljetne nego od jesenje polusezone, dobijemo sledeći rezultat.

Željo prema transfermarktu ima najveću vrijednost ekipe , veću od sarajeva , širokog i borca.

od borca skoro duplo jer je željezničar na nekih 8 miliona i nešto a borac na 4 miliona i nešto.

S tim, da je borac na početkui jeseni imao ekipu vrijednu oko 2 miliona, prodao dva najskuplja igrača dovbeo neke nove, i onarasla mu vrijednost na transfermaktu na 4 miliona i nešto ( to je ono kad se saberu vrijednosti igrača pojedinačno)

Prema tome, ne mislim da željezničar ima prosječne igrače za ovu ligu ništa više nego su prosječni igrači drugih klubova.
Uzmi npr borac, odakle je on to dovodio igrače, iz svog omladinskog pogona , klubova iz bih istog ili nižeg ranga, i klubova iz srbije nižeg ranga ili ako su bili istog ranga nisu igrali.
sa izuzetkom vuleta koji je došao iz rusije iz ekipe koja je ispala u drugu rusku ligu, s tiom da je vule borčevo dijete ipak.

prema tome, nije amar uradio ništa toliko spektakularno, izuzev što je dobro pripremio ekipu i što je dobro vodi.

pa i baja ( Stojnić je jesenas bio dobro pripremio ekipu i od autsajdera ušao u borbu za prvaka, pa ga mi smijenili jer nam niko nikad ne valja).
U svakom slučaju , nek vam je sa srećom, i islim da uprava željezniočara generalno radi dobar posao.
TREĆI PUT ČASTIMO !

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 22 mar 2010, 19:10

Borcev_navijac, sve što trener i treba da radi je da dobro "pospremi" ekipu i da je dobro vodi. Danas su takvi rijetki u našoj ligi. Plus što Amar Osim nije samo trener, već i menadžer Želje. Nešto kao SAF, samo bolji :lol: :lol: :lol:
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

borcev_navijac
Kontakt:

Post Postao/la borcev_navijac » 22 mar 2010, 19:14

tanzla je napisao/la:Borcev_navijac, sve što trener i treba da radi je da dobro "pospremi" ekipu i da je dobro vodi. Danas su takvi rijetki u našoj ligi. Plus što Amar Osim nije samo trener, već i menadžer Želje. Nešto kao SAF, samo bolji :lol: :lol: :lol:
ok, naravno zato i kazem on samo radi svoj posao :) ali nije jedini to govorim nije to samo po sebi prednost :)
TREĆI PUT ČASTIMO !

Borčevac
Kontakt:

Post Postao/la Borčevac » 22 mar 2010, 19:26

pa i baja ( Stojnić je jesenas bio dobro pripremio ekipu i od autsajdera ušao u borbu za prvaka, pa ga mi smijenili jer nam niko nikad ne valja).
Jeste on dobro pripremio ekipu ali šta je uradio u zadnjih 5-6 kola imali smo mislim 9 bodova više od Širokog a na kraju završili kao drugi, što bi se reklo od gotovog smo napravili veresiju...

borcev_navijac
Kontakt:

Post Postao/la borcev_navijac » 22 mar 2010, 19:29

Borčevac je napisao/la:
Jeste on dobro pripremio ekipu ali šta je uradio u zadnjih 5-6 kola imali smo mislim 9 bodova više od Širokog a na kraju završili kao drugi, što bi se reklo od gotovog smo napravili veresiju...
ne mislim da je tom kriv baja, ili makar ne samo baja, malo su se bili digli ovi nasi i poceli misliti da ce pobjede dolaziti same po sebi a da je njima dovoljno samo da izadju na teren i proparadiraju a da ce ovi protivvnici odmah da skinu gace sami ( to za prijedor i modricu govorim , u travniku je nemoguce igrati )

a tako se nesto desava kad se euforija prenese sa navijaca na igrace, e to bi se moglo desiti i zelji cije navijace sad trese euforija koja je nas tresla jesenas
Zadnja izmjena: borcev_navijac, dana/u 22 mar 2010, 19:30, ukupno mijenjano 1 put.
TREĆI PUT ČASTIMO !

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 22 mar 2010, 19:29

Koga sljedećeg prenose.

amarpustahija
Kontakt:

Post Postao/la amarpustahija » 22 mar 2010, 19:31

Znali ko oceli sutra zelju prenositi ? :oops:

Borčevac
Kontakt:

Post Postao/la Borčevac » 22 mar 2010, 19:32

borcev_navijac je napisao/la:
Borčevac je napisao/la:
ne mislim da je tom kriv baja, ili makar ne samo baja, malo su se bili digli ovi nasi i poceli misliti da ce pobjede dolaziti same po sebi a da je njima dovoljno samo da izadju na teren i proparadiraju a da ce ovi protivvnici odmah da skinu gace sami ( to za prijedor i modricu govorim , u travniku je nemoguce igrati )

a tako se nesto desava kad se euforija prenese sa navijaca na igrace, e to bi se moglo desiti i zelji cije navijace sad trese euforija koja je nas tresla jesenas
Ne kažem ni ja da je on kriv ali neko je kriv za to a uprava zna ko je kriv ali nazad ne možemo nažalost, idemo dalje pa kako nam Bog da.

Esii TM87
Kontakt:

Post Postao/la Esii TM87 » 22 mar 2010, 19:33

Neutral je napisao/la:Koga sljedećeg prenose.
Zeljo-Slavija
Subota 20:15h
1921-2011

borcev_navijac
Kontakt:

Post Postao/la borcev_navijac » 22 mar 2010, 19:35

ja cak mislim da je na neki nacin ovo osvjezenje ekipe mozda bilo nuzno da se to malo razdrma, ovi sad moraju da se dokazuju, a oni su mislili da su vec zavrsili posao u jesenjem dijelu, pa onda ta tri kisa na strani pa nas sarajevo dobi kod kuce u banjaluci, ko zna sta bi tu bilo da se nesto nije mijenjalo
TREĆI PUT ČASTIMO !

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 22 mar 2010, 19:36

Esii TM87 je napisao/la:
Zeljo-Slavija

Danke.

goldboy
Kontakt:

Post Postao/la goldboy » 22 mar 2010, 19:38

ima li slucajno sutra u kupu na telki

Borčevac
Kontakt:

Post Postao/la Borčevac » 22 mar 2010, 19:38

Esii TM87 je napisao/la:
Zeljo-Slavija
Zar nije u 18h otkud sad u 20i15?

Borčevac
Kontakt:

Post Postao/la Borčevac » 22 mar 2010, 19:42

Napisa čovjek ladno i naguli čim sam ga pitao primjetio sam da ovdje ljudi često lažu zato sam namjerno pitao iako me baš briga u koliko sati igraju

Mukiol
Kontakt:

Post Postao/la Mukiol » 22 mar 2010, 19:43

Red je vise da vidimo Želju na tv. najbolji klub, to zaslužuje :D
mB!

Esii TM87
Kontakt:

Post Postao/la Esii TM87 » 22 mar 2010, 19:44

Borčevac je napisao/la:
Esii TM87 je napisao/la:
Zeljo-Slavija
Zar nije u 18h otkud sad u 20i15?
Sutra sa svinjskim je u 18:00 a u subotu 20:15 slavija...gledajte i uvjerite se u nasu snagu :mrgreen:
1921-2011

Urban

Post Postao/la Urban » 22 mar 2010, 19:45

sutra u 18 sati pocinje tekma protiv zrnjiskog a u subotu protiv slavije u 20 sati i kusur minuta
IVICA OSIM :" ONAJ KO NE MOŽE DA TRČI , NE MOŽE NI DA IGRA , PADA I TAKTIKA , PADA SVE U VODU "

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: b00t, Fudo, Giuseppe1, HordeSaSjevera, Hrammm1921, Necto i 63 gosta.