FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Ne znam zašto svi pričaju protiv Zeljkovića, momak je korektno odigrao više utakmica nego štoperski tandem zajedno. Interesatno bi bilo vidjet zadnju liniju : Stanic,Zeljkovic,Asanović,Kvesić. Mada meni Kosoric nije TOLIKO kriminalan, šta više, ima dobrih poteza (makazice jucer ispred Kojica) ali kao da ima ludi momenat u glavi ili je do drugog štopera. Treba nam vodja na terenu, ja bi Marjanu dao ovlast da ih udara, lupa. S tim navodnim pojačanjima ( rumeni i smješko ) bilo bi sasvim ok u borbi za Europu. Treba imati u vidu da cemo prvih 5,6 kola igrati po vjerovatno preteškim terenima. MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ !
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987
- ultrassa1921
- Kontakt:
Pa mislim da Adzema ne treba osudjivati.Solidno je odradio ovu polusezonu.Naravno da je moglo bolje, al treba mu dati podrsku.Nemoj da budemo kao drugi, da stalno mijenjamo trenere.Ja garantujem da je bilo ko drugi bio trener i da je imao ovaj isti sastav, sigurno ne bi imao vise bodova nego sto sad imamo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."
Generalno plan je ispunjen. Nije ni prebačen ni podbačen. U igri smo za Europu a radilo se na promovisanju igrača iz omladinskog pogona. Sad idu prelazni rok i pripreme. Pošto je Adžem ispunio zadani plan treba ga ostaviti. Po ovome sada izgleda da nas napuštaju Tomić i Kvesić a možda i Zeljković a da dolaze Hodžić i Asanović. Ja bi se još zahvalio Bučanu na svemu i ponudio mu da radi kao trener u omladinskom pogonu jer je zaslužio a takođe bi se zahvalio E Sadikoviću jer nije mlad da se nešto može od njega očekivati napredak a nije ni za prvog tima i samo zauzima mjesto nekom od omladinaca na klupi. Turkovića bi ostavio još polusezonu iako ne vjerujem da če biti neke fajde od njega. S obzirom na finansije tako bi isto ostavio i Kosorića i Zeljkovića uz pomoć Asanovića eventualno doveo još nekog neafirmisanog mladog fudbalera. Problem nam ostaje još lijevi bek i tu se struka mora odlučiti da li da forsira Hadžovića ili da dovedu nekoga ko bi odmah zauzeo tu poziciju u prvom timu. Obavezno al baš obavezno moramo dovesti neko afirmisano lijevo krilo jer nam tu najviše škripi. Što se veze tiče tu se može ubaciti Varea a i Hodžić može igrati ofanzivnog veznog a imamo još Hadžiahmetovića i Haskovića naravno pored D Sadikovića i Hasanovića. U napadu još imamo Bajića, Nurspahića i Bašu a još postepeno ubacivati juniore Beganovića, Hiroša, Grebenara. To bi u najgoren slučaju bilo to s obzirom na sitaciju i zadane ciljeve. Pitanje je da li čemo sa ovakvim kadrom uspjeti izboriti Europu ili če se Amar odlučiti da dovede još nekog afirmisanijeg igrača vidječemo.
@bojamora, onaj lijevi bek iz Slobode nije los.Meni djeluje kao dosta dobar igrac a i mlad je.Mehidic ili Mehanovic se zove? nesto tako
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."
Hvala bogu pa je završena polusezona ... bodovnim saldom možemo biti zadovoljni, najviše zbog nekvaliteta ostatka lige ali, igrom nikako! Koliko je ovo loše govori i to da @boccacio (koji je uvijek pozitivan) više ništa ne piše jer se o ovoj ekipi nema šta pozitivno napisati. Definitivno jedna od najgorih ekipa zadnjih 20 godina! Nemaš nijednog igrača da pokažeš prstom i kažeš "e ovaj je dobar". Malo nam je raspored išao na ruku ali, sljedeće polusezone, pogotovo na početku (Široki, Zrinjski), ćemo se uvjeriti gdje nam je mjesto. Da se kojim slučajem igra liga deset, mi bi bili na dnu tabele jer se ne bi mogli nositi sa ekipama iz vrha! Nemoćni smo protiv konkurencije (Široki, Zrinjski, Sarajevo), da nije bilo sudijskih grešaka ne bi ni taj jedan bod osvojili protiv Širokog. To ide na dušu trenerima, ma šta drugi rekli pokušavajući ih pravdati, da nismo u stanju uzeti bod konkurenciji a navodno želimo plasman u Evropska takmičenja!? Ne igra se liga samo sa Radnik, Mladost, Drina ...
Pored toga, budimo realni, za dvadesetak utakmica koje smo odigrali do sada, kakva god da je ekipa, prosječan trener bi uspio uigrati ekipu toliko da mogu sastaviti tri pasa, da bar jednom u meču naprave pritisak. Čist primjer za to su Arapović (Travnik), Šegrt (Zvijezda), Miše (Vitez) koji su uspjeli za manje utakmica koliko-toliko uigrati ekipu da ona liči na tim, još uz to popraviti rezultate. Imaju li oni bolje ekipe? Nemaju!
Jedino što se može nazvati pozitivnim i što može koliko toliko opravdati ovakvog Želju jeste taj navodni plan finansijske stabilizacije kluba koja će navodno završiti tek na kraju naredne godine.
Šta god drugi rekli, niko me ne može uvjeriti da se Adžem bilo šta pita! Ovo je ista ona "Amarovska" taktika, isto ono izmišljanje pozicija igračima, isto ono tvrdoglavo forsiranje pojedinaca koje se moglo vidjeti samo u njegovo vrijeme.
Nekim boljim danima, pojačanjima, uopšte se ne nadam! Znajući nas, ako Tomić ode, niko neće doći. Umjesto njega igraće Enis, tako da ne očekujem nikog novog. U odbranu također, tu je Asanović i to je to! Ostatak će se popunjavati iz omladinskog pogona. Mi uopšte ne tražimo igrače, to je i sam Amar rekao jednom, nama menađeri dovode igrače, pa ako se svide Amaru onda potpišemo. Jedino tako tj. ako slučajno ostane neki "dobar" igrač koji ne može naći klub do kraja prelaznog roka, jedino tako se mi možemo pojačati. Tako smo i sa Vareom potpisali nedavno.
Pored toga, budimo realni, za dvadesetak utakmica koje smo odigrali do sada, kakva god da je ekipa, prosječan trener bi uspio uigrati ekipu toliko da mogu sastaviti tri pasa, da bar jednom u meču naprave pritisak. Čist primjer za to su Arapović (Travnik), Šegrt (Zvijezda), Miše (Vitez) koji su uspjeli za manje utakmica koliko-toliko uigrati ekipu da ona liči na tim, još uz to popraviti rezultate. Imaju li oni bolje ekipe? Nemaju!
Jedino što se može nazvati pozitivnim i što može koliko toliko opravdati ovakvog Želju jeste taj navodni plan finansijske stabilizacije kluba koja će navodno završiti tek na kraju naredne godine.
Šta god drugi rekli, niko me ne može uvjeriti da se Adžem bilo šta pita! Ovo je ista ona "Amarovska" taktika, isto ono izmišljanje pozicija igračima, isto ono tvrdoglavo forsiranje pojedinaca koje se moglo vidjeti samo u njegovo vrijeme.
Nekim boljim danima, pojačanjima, uopšte se ne nadam! Znajući nas, ako Tomić ode, niko neće doći. Umjesto njega igraće Enis, tako da ne očekujem nikog novog. U odbranu također, tu je Asanović i to je to! Ostatak će se popunjavati iz omladinskog pogona. Mi uopšte ne tražimo igrače, to je i sam Amar rekao jednom, nama menađeri dovode igrače, pa ako se svide Amaru onda potpišemo. Jedino tako tj. ako slučajno ostane neki "dobar" igrač koji ne može naći klub do kraja prelaznog roka, jedino tako se mi možemo pojačati. Tako smo i sa Vareom potpisali nedavno.
Dževad (Džemal) Begić - Đilda 25.09.1966. - 11.07.1992.
- champions1921
Igra ni prosle sezone nije nista bila ljepsa a imali smo bruku zamjerki na igre i taktiku i u sezonama kada smo dominirali ligom.. Taman da bez poraza prvenstvo uzimamo i da igramo grupnu fazu LP opet bi mi kritikovali i ebavali majke pojedincima.. To je jednostavno dio naseg mentaliteta i "navijacke" tradicije i kulture.. Situacija u klubu je takva da niko nema osnovano pravo da pljuje po treneru i igracima.. Vise strukture u klubu su se opredjeliille za ovu strategiju tako da ako nekog treba kritikovati onda su medju njima mete.. Od mene licno imaju punu podrsku jer klub mora stati na zdrave noge a kako smo krenuli brzo cemo biti bez dugova i nas klub ce biti dosta zdravija sredina za rad..
Lahko je biti general posle bitke i pricati o necijim greskama u vezi prodaje i dovodjenja igraca, te o ostaliim propustima koje smo napravili ali ja ne vidim da neko daje neku ideju kako da se stvari poprave vec je jedini cilj popljuvati pojedince, bilo da se radi o treneru, igracima ili clanovima rukovodstva..
Lahko je biti general posle bitke i pricati o necijim greskama u vezi prodaje i dovodjenja igraca, te o ostaliim propustima koje smo napravili ali ja ne vidim da neko daje neku ideju kako da se stvari poprave vec je jedini cilj popljuvati pojedince, bilo da se radi o treneru, igracima ili clanovima rukovodstva..
BUDI ŽELJO !!!
- jaludovolimte
- Kontakt:
Odmah bi potpisao da na ovih 30 bodova do kraja sezone dodamo još 30 
A sanjam da jednoga dana imamo ekipu sličnu sljedećoj: Šehić - Stanić, Cocalić, Zukanović, Kvesić - Zolotić, Tomić, Štilić - Bajić, Hodžić, Višća
I još omladinci Memija, Hadžiahmetović. Sadiković, Kjosevski, Čutahija...

A sanjam da jednoga dana imamo ekipu sličnu sljedećoj: Šehić - Stanić, Cocalić, Zukanović, Kvesić - Zolotić, Tomić, Štilić - Bajić, Hodžić, Višća

tebe volim, tebi pjevam za jedan gol..
Evo,ti si evidentno nepismen,učiš se na nama,pa ti niko ne napisa da si smeće.fininavijac je napisao/la:Jeste smeće je ovaj Adžem upravu si sreća pa nisam bio na utakmici vidim po komentarima da nebi imao šta ni vidjet povede ekipa pa svi nazad brani se ko da smo na gostujućem terenu boga ti poljubim, to je ta taktika koja nas je koštala 200 hiljada eura protiv metalurga tako je to kad se glupo razmišlja daš budali da se uči na klubu koji je gigant u našim okvirima, ili na mostu dobiješ na ćupriji izgubiš.lisander je napisao/la:Nikako mi nisu jasni ovi što pljuju Adžema, čovjek ima neuporedivo lošiju ekiipu nego Amar sve godine dok je bio trener a ima isto bodova kao on, dovest Adžemu dvojicu stopera ova dvojica i Zeljković su drugoligaški igrači al fakat, ljudi ne mogu promjenit kretnju za po godine, imal u juniorima kakav stoper??? Sad kad ode Tomić moramo dovest veznog i da se Hasanović dovede na nivo jeseni prošle godine, špic nam ne treba!
Čemu ta potreba da se ljudi vrijeđaju?
Ok, većina navijača Želje nije zadovoljna igrom. Neki misle da je za to odgovoran trener,neki misle da nije...Diskutirati, slagati se,ne slagati...sve je normalno osim vrijeđanja.
Nazivati smećem čovjeka koji je od svojih 41 godinu života, 30 proveo u Želji...dajte ljudi,je li to normalno, može li to navijač Želje?
Lično mislim da za našu lošu igru ima vise razloga. Jedan od njih,po meni i najbitniji, je trener.Ali ovo nikako ne znači da ga treba mjenjati, a pogotovo ne znači da ga treba vrijeđati.
Adzemu treba pomoći, a ima mu ko pomoći, da ispravlja greške i postaje bolji nego je sad.
Zaboravili smo priču kako su ambicije kluba da,kao što školuje i pravi igrače, treba praviti i trenere.
Nije Adzem dovedena iz ne znam odakle,plaćen ne znam koliko, i hoćemo od njega i bodove i igru,odmah,sada...
Ovaj skoro bodova nije došao s neba.Jest nesta dolazilo s neba,ali sve treba zaslužiti. Adzem je te bodove nečim zaslužio, unio je neki svoj trud i znanje, neki slif koji je bitan za pobjedu...Ja vjerujemo da i igra može biti bolja.Cak i sa postojećim kadrom.
ako uprava adžemu dovede po jednog kvalitetnog i iskusnog igrača u svaku liniju, a igra se ne popravi ili se malo popravi, pljujte koliko hoćete. a zasad nije zaslužio.
Mislim da nema potrebe da se pljuje po Adzemu...osvojili smo sasvim dobar broj bodova aKo uzmemo u obzir kakvim igrackim kadrom raspolazemo..koliko su druge ekipe ulozile pa opet smo bodovno tu negdje...Za Širokim zaostajemo 4 boda. Ne kažem da ćemo se boriti za titulu, ali opet nikad ne znaš...a za Adzema mi je provjereno rekao covjek koji je upucen u desavanja u klubu da radi dobar posao i da Amar nije ispao fer prema njemu jer mu nije doveo adekvatna pojacanja...
Ovdje par likova očigledno sa nekim zadatkom počinje širiti negativnu energiju u vezi sa Adžemom, ne treba ih uzimati za ozbiljno, sami će se povući. Očito slijepi kod očiju, ili ne gledaju s čim Adžem od igrača raspolaže ili nemaju pojma oko situacije u klubu generalno.
Ne trebamo pljuvati po Adžemu..mislim isto tako da je imao grešaka posebno oko izmjena (prekasno pravio izmjene i pogrešne igrače..) Trebao je više forsirati Amira ,Sadiković je dobio više prilike za igru nego što zaslužuje(moje mišljenje), Amir je pokazao vanserijski talenat iako nije imao dovoljnu minutažu.Za ono malo vremena što je igrao ljepota je bilo gledati..naš najveći adut je upravo Amir(samo da nam ga ne odvede neko prije vremena).Koliko sam upoznat ....daj bože da nam ga ne odvedu uskoro..Nadam se da je dovoljno pametan da ostane kod nas...
benya99 je napisao/la:Ovdje par likova očigledno sa nekim zadatkom počinje širiti negativnu energiju u vezi sa Adžemom, ne treba ih uzimati za ozbiljno, sami će se povući. Očito slijepi kod očiju, ili ne gledaju s čim Adžem od igrača raspolaže ili nemaju pojma oko situacije u klubu generalno.
[youtube][/youtube]
Ima li neko izvjestaje sa utakmice protiv Bosne i Zrinjskog koje smo igrali u onom Play offu 98.Ne mogu da nadjem
Ima li neko izvjestaje sa utakmice protiv Bosne i Zrinjskog koje smo igrali u onom Play offu 98.Ne mogu da nadjem
Adzema treba pljunuti samo zbog izmjena, inace covjek je postigao vise nego sto se ocekivalo.
-
- Kontakt:
Svakome normalnom je jasno koliki je domet naseg Zelje u ovom momentu. Kritike su Ok, ali pljuvanje je nepotrebno. Naravno da svi hocemo da Zeljo rastura, Adzem da pravi lucidne poteze i taktiku, da svaku tekmu dominiramo....
Ali brate kako se kaze pruzi se koliki ti je jorgan. U ovoj situaciji, citaj besparici, ovo je najbolje sto se moze.
Nismo pruzali blistave igre, ali smo nekako navukli solidan bodovni saldo. Moramo na to gledati sa pozitivne strane , ali ne samo kao navijaci slijepo zaludjeni za svoj tim. Moze se i mora bolje to je svima jasno. Pljuvanjem po bilo kome necemo nista pozitivno uraditi. Kao da ne bi Amar doveo sve i jednog super igraca da imamo mogucnost. Adzem bi sigurno sastavljao bolji tim i taktiku da ima siri izbor.
Ako su nam igraci kvalitetima ograniceni to im ne mozemo zamjeriti, to je tako i gotovo, ali ako ti isti ne ginu na terenu e to je nesto drugo tu i ja podrzavam pljuvanje, ali samo u tom segmentu. Kad obuces sveti dres ima da gines, ako neces razguli.
Ova polusezona je pokazala da nekolicina mladih ima potencijal i zelju da nesto uradi u zivotu, za sebe i za tim. Neki su pokazali svoje nekvalitete ali dok ne nadjemo bolje moramo ih gledati a ako bogda se nesto okrene na bolje lijepo im se zahvaliti i cao.
Mogu neki kao i do sada povlaciti pitanje gdje su pare od prije, ko je sta klepio, sto ne urade ovo ili ono, sve je jasno bilo je dosta pogresnih poteza, citaj ljudi u upravi. Viska para jos nemamo ali se sve radi na tome da u skoroj buducnosti neki visak za unapredjivanje tima i stadiona se ostvari. Uprava radi solidan posao, da li moze bolje, vjerovatno, , a ako neko zna kako neka brate napise ima ovde i insajdera pa ce prenijeti.
U svakom slucaju tu smo gdje smo,nase je da se nadamo da ce biti bolje. Predstoji duga pauza valjda ce se nesto za to vrijeme izdesavati. Opet ce se Zeljo uzdici kao i sto puta prije.
Ali brate kako se kaze pruzi se koliki ti je jorgan. U ovoj situaciji, citaj besparici, ovo je najbolje sto se moze.
Nismo pruzali blistave igre, ali smo nekako navukli solidan bodovni saldo. Moramo na to gledati sa pozitivne strane , ali ne samo kao navijaci slijepo zaludjeni za svoj tim. Moze se i mora bolje to je svima jasno. Pljuvanjem po bilo kome necemo nista pozitivno uraditi. Kao da ne bi Amar doveo sve i jednog super igraca da imamo mogucnost. Adzem bi sigurno sastavljao bolji tim i taktiku da ima siri izbor.
Ako su nam igraci kvalitetima ograniceni to im ne mozemo zamjeriti, to je tako i gotovo, ali ako ti isti ne ginu na terenu e to je nesto drugo tu i ja podrzavam pljuvanje, ali samo u tom segmentu. Kad obuces sveti dres ima da gines, ako neces razguli.
Ova polusezona je pokazala da nekolicina mladih ima potencijal i zelju da nesto uradi u zivotu, za sebe i za tim. Neki su pokazali svoje nekvalitete ali dok ne nadjemo bolje moramo ih gledati a ako bogda se nesto okrene na bolje lijepo im se zahvaliti i cao.
Mogu neki kao i do sada povlaciti pitanje gdje su pare od prije, ko je sta klepio, sto ne urade ovo ili ono, sve je jasno bilo je dosta pogresnih poteza, citaj ljudi u upravi. Viska para jos nemamo ali se sve radi na tome da u skoroj buducnosti neki visak za unapredjivanje tima i stadiona se ostvari. Uprava radi solidan posao, da li moze bolje, vjerovatno, , a ako neko zna kako neka brate napise ima ovde i insajdera pa ce prenijeti.
U svakom slucaju tu smo gdje smo,nase je da se nadamo da ce biti bolje. Predstoji duga pauza valjda ce se nesto za to vrijeme izdesavati. Opet ce se Zeljo uzdici kao i sto puta prije.
[youtube][/youtube]Schwarz je napisao/la:[youtube][/youtube]
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga, u mom' srcu jedna ljubav i ne postoji druga, volim te Željo, tvoj Manijak s' Juga !!!
Hvala ti punoH-beg je napisao/la:[youtube][/youtube]Schwarz je napisao/la:[youtube][/youtube]

Meni nije jasno kako je ovako los Zeljeznicar uspio osvojiti ovoliki broj bodova. Ljutite se vi koliko god hocete ali ovaj Zeljo je bas los. Tomic je grijao klupu pored Zebe i Bekrica. Kvesica nema vec dugo. Onaj Colic je bas nazadovao. U sredini je nekad Zeljo vladao i odatle dobije tekme i titule. Od Nyeme do Savica pa do Zolotica pa do ne znam ni ko je sad u sredini.
Cestitati treba na tome da su ovo odradila Zeljina djeca. Ali ja se ne bih smio upustiti u ovu avanturu u koju su se Osim i Adzem upustili. Talenti su Bajic, Sadikovic, Memija, onaj mali veznjak najmladji je li Hadziahmetovic. Super je to ali to su samo talenti. I zato Zelju ne vidim kao konkurenta za titulu. Da je Amar na klupi mozda mada ne vjerujem da bi i on uzeo vise bodova.
Ukoliko recimo Zeljo dovede provjerenog napadaca kao Zeca i njemu slicne na pa ruku na srce svim pozicijama po jednog onda se moze Zeljo smatrati konkurentom. Iako bodovni saldo sada Zeju svrstava u kandidate najozbiljniji za sad su Siroki, Zrinjski i Sarajevo. Ali opet samo onaj ko ne zna nasu ligu moze odpisati Zeljeznicar.
Cestitati treba na tome da su ovo odradila Zeljina djeca. Ali ja se ne bih smio upustiti u ovu avanturu u koju su se Osim i Adzem upustili. Talenti su Bajic, Sadikovic, Memija, onaj mali veznjak najmladji je li Hadziahmetovic. Super je to ali to su samo talenti. I zato Zelju ne vidim kao konkurenta za titulu. Da je Amar na klupi mozda mada ne vjerujem da bi i on uzeo vise bodova.
Ukoliko recimo Zeljo dovede provjerenog napadaca kao Zeca i njemu slicne na pa ruku na srce svim pozicijama po jednog onda se moze Zeljo smatrati konkurentom. Iako bodovni saldo sada Zeju svrstava u kandidate najozbiljniji za sad su Siroki, Zrinjski i Sarajevo. Ali opet samo onaj ko ne zna nasu ligu moze odpisati Zeljeznicar.
Zar zaslužuje pljuvanje neko ko je postigao više nego se očekivalo.lazar je napisao/la:Adzema treba pljunuti samo zbog izmjena, inace covjek je postigao vise nego sto se ocekivalo.
Pred sezonu postavljena su 3 cilja, plasman u evropu, afirmacija mladih igrača i vraćanje dugova. Što se mene tiče čekam da vidim koliko para se vratilo. Ako i taj segment napreduje planiranom dinamikom ja ću biti prezadovoljan.
Za proljeće očekujem barem dvojicu provjerenih igrača, nadam se da neće biti puno odlazaka.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 20 gostiju.