Bundesliga
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: Bundesliga
Mozda im klubovi jesu shit, ali sto se tice reprezentacije, to je druga prica. Koliko god bili dobri ili losi, uvijek ce da idu najmanje u 1/2 finale. Tako je otkad znam za fudbal. Nesto kao United u zadnjih 5-6 godina. 

A lion doesn't concern himself with the opinions of a sheep.
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Nedostatak finasija.Bundesliga je imala prihode u prošloj godini 2,03 milijarde eura što je odmah iza Premiershipa.Klubove koje spominješ (Man, Arsenal,Liverpool,Chelsi...) su u ogromnim dugovima koji prelaze milijarde eura + imaju vlasnike što nije slučaj u Bundesligi.Valencia je napisao/la:Posto primjecujem da ste malo skuceni sa mozgom, morat cu bit precizniji, direktniji i nacrtat vam, da lijepo mozete protumacit i promislit o onome sto je napisano.harishp je napisao/la:Ti uopste nisi jasno deklarisao ligu ili repku.
Isao cik cak ko' pjano iz kafane.Jer govoris o ligi a picis na repku.
Inferiorna na osnovu cega ovih drugih liga.Jedan Spanski prvak Jedan njemacki itd.
Evropska liga dva Spanska,dva Njemacka,dva Engleska itd.
Tu neka inferiornost pogotovo ne na Italijansku stranu se ni bilo kojom pamecu nemoze porediti.
Da bi se nesto objasnilo moraju postojati cvrsti dokazi ili relevantne cinjenice.
I isto tako da budes potpuno odredjen na sta mislis a ne ovako nedorecen u totalnom smislu.
Jer Barcelonu vodi jedan Argentinac,Real Portugalac a valencia koja se malo ko biva Spanski bori ne moze pera odbiti ovima a i slijedeci mec ce vjerovatno ili protiv Atletica ili onda Liverpooola sve prosuti.
Znaci nije bas tako bajno ni na drugim teritorijama.Da bi se nosalantno uperilo prst u druge potrebno je ocistiti prasinu ispod svog tepiha.
1. Finansije. Reko sam da mi je cudno sto najjaca ekonomija u Evropi ne finansira izdasnije ubjedljivo najpopularniji sport u zemlji. MU, Chelsea, Liverpool, Arsenal i MC trose enormno puno novca u odnosu na njemacke klubove. Ali, da zanemarimo te klubove i da pogledamo recimo Totenhem. Kada bi se sabrali svi transferi Totenhema u zadnje 2-3 godine, mislim da bi ta cifra bila priblizna onoj ukupnoj od svih njemacki prvoligaski ekipa (osim Bajerna). Zar to nije porazavajuce? Pogledajte koliko su novca sposobni izdvojit Sandrlend, Everton, Njukastl... Hamburg, Stutgart, Dortmund i Salke, koji bi trebali bit na nivou onih 5 bogati engleski klubova, po budzetu se ne mogu poredit sa Totenhemom ili Evertonom, pa vjerovatno ni Sandrlendom, koji je ekipa iz donjeg dijela tabele. Transfere kao sto su Gordon, Tarner i Bent, Hamburg sebi nebi mogo priustit. Uporedite onda kupovnu moc Valensie, Atletika ili Sevilje, sa Hamburgom, Stutgartom ili Salkeom. Da li bi neki od ta 3 kluba (ili bilo koji drugi osim Bajerna) mogo izdvojit 25 miliona eura za Aguera, 15 miliona eura za Simaa ili 20 miliona eura za Hoakina? Ni u ludilu. Isto je i sa Talijanima. Cak i ruski klubovi (Zenit, Spartak, CSKA, Dinamo) imaju mnogo vise novca, pa i francuski. Vi ce te sada reci, tajkuni pokupovali, ti klubovi duguju ogromne pare itd itd. Ali, cinjenica je da ti klubovi haraju, a da njemacki nema ni na mapi, pa ako UEFA ne ucini nesto sa ovim nenormalnim ciframa koje se izdvajaju za transfere, nece ih biti jos dugo. Meni se licno svidja sto njemci ne bacaju nenormalne i nemoralne cifre na transfere, jer sam zagovornik toga da se transferi i ogromne plate igracima ogranice na neke razumne cifre i da se ogranici broj stranaca u ekipama. Ali, to su sve iluzije, realnost je da njemaca radi finansijske inferiornosti nema nigdje.
Eto sad, nek mi ove 'pametne glave' CIFRAMA potkrjepe da nisam upravu i da njemacki klubovi nisu inferiorni u odnosu na engleske, spanske, talijanske, pa i ruske i francuske. Dakle, napisite koliko su njemacki klubovi platili svoje akvizicije, pa cemo to uporedit sa drugim ligama. Samo mi nemojte reci da oni NE ZELE da plate puno, kada i najveca budala zna da bi oni PLATILI da mogu. Bajern je debelo platio Riberija i Robena i sad ima dva klasna igraca. Platio je i Gomeza, ali se to za sada pokazuje kao velika greska. Koliko para - toliko muzike!
2. Njemacki fudbaleri. Da finansije nisu jedini razlog KATASTROFALNI rezultata njemacki klubova u Evropi, pokazuje i nedostatak ekstra kvalitetni igraca iz omladinskih pogona njemacki klubova.. Prije 15-ak godina za Dortmund su igrali Rojter, Koler, Meler, Zamer, Riken, Hajnrih, a sada igraju neki igracici koji onda nebi imali mjesta ni na klupi. Prije 15-ak godina sam uzivo u susretu Karlsrue i Gladbah npr. Na jednoj strani majstor Hesler, a na drugoj veliki Efenberg. Sada dvoboj takvih klubova ni pored najbolje volje nebi mogo gledat. Njemacki fudbal je drasticno losiji nego sto je bio prije 15 godina, a vjerovatno (nisam svjedok tog vremena) jos slabiji nego prije 25-30 godina. Bajern je neuporedivo losiji sada nego prije 10 godina kada su za Bajern igrali Efenberg, Sol, Elber, Cikler, Basler,... Reko sam da je Svajnstajger trenutno najbolji njemacki fudbaler. To je dokaz na sta je njemacki fudbal spao. Prije su tu bili Efenberg, Hesler, Sol, Basler, Meler, Klinsman,... a sada su tu Svajnstajger, Balak, Rolfs, Trokovski, Miler,... To su DOBRI (nista vise od toga) igraci, a ono su bili GENIJALCI. Pored tih nabrojani tu je jos dosta ekstra igraca, ali nema potrebe da ih sve nabrajam. Ako vi tu ne vidite drasticnu razliku, onda nesto sa vama nije u redu. Ja sam pretpostavio da su za oskudicu ekstra kvalitetni (genijalni) igraca krivi treneri u mladjim kategorijama koji ne dopustaju djecacima slobodu u igri i tjeraju ih na perfekciju. Meni se to cini logicnim, ali ne znaci da je to razlog. Rezultat toga je njemacka reprezentacija koja ima podjednako dobre igrace, ali nema ljepote u igri, uzasno dosadno ih je gledat. (Posebno dajem akcenat na DOBRI i GENIJALNI, u tome je bit cijele price).
Ako mislite da nisam u pravu, da njemacki fudbal nije U VELIKOM PADU, onda mi pokusajte dokazat da su sadasnji fudbaleri makar priblizno kvalitetni kao oni od prije 10-20 godina. Nebi bilo lose da napisete koji su to njemacki fudbaleri medju 20 najbolji u svijetu po raznim casopisima koji vrse takvu selekciju. Mislim da ni najveci njemacki patriota nebi imo obraza ugurat vise od jednog medju 20 najbolji. Prije je to bilo znatno drugacije.
3. Uspjesi u Evropi. Njemacki klubovi su prije 15-20 godina igrali veliku ulogu u euro kupovima, a sada su totalno na margini. Posebno se to odnosi na posljednji 10 godina, sto nije kratak vremenski period i sto je dokaz inferiornosti njemacki klubova. Za sve klubove osim Bajerna je veliki uspjeh ako prodju grupnu fazu lige prvaka, dok i Bajern ovakav kakav je sada moze pjevat ako dodje do cetvrtine finala (mada oni uvijek zele vise, ali zelje su jedno, dok su mogucnosti nesto drugo). U ovih 10 godina su engleski, spanski i talijanski klubovi vise nego superiorni u odnosu na njemacke. Kada bi se izracunalo koliko njemacki klubovi imaju cetvrt finala, polu finala, finala i titula, pa se to uporedilo sa 3 najjace lige, mislim da bi rezultat bio vise nego porazan. Englezi, spanci i talijani su dominirali, dok su njemci, kao i portugalci ili francuzi, tek copnuli po neki uspjeh kada bi mocni zakazali. Jedini uspjesi njemacki klubova u tom periodu su titula Bajerna i finale Leverkuzena (raspo se odmah poslije uspjeha, upravo radi finansijske nemoci). Sam Mancester ima vise uspjeha u LP nego svi njemacki klubovi zajedno. Nesto govori i to sto njemacki klubovi imaju tri, a ovi po cetri predstavnika u LP: I u UEFA kupu je slicno, da se ne ponavljam bezveze. Njemacka liga je slaba i nezanimljiva. Tu imamo ekstra jaki Bajern i ostatak lige koji je tu negdje i koji je za klasu, dvi, tri slabiji od Bajerna. Kada u Bajernu nema neki trzavica, gotovo je sigurno da ce osvojit titulu. Skroz nezanimljivo. U drugim ligama je puno jaca konkurencija i puno neizvjesnija borba za prvaka. Zbog svega toga vrhunski fudbaleri ne zele igrat u njemackoj ligi, pa ako neki i zaluta, cim dodje na vrhunski nivo, odmah zeli ici u jacu ligu.
Ako mislite da nisam u pravu, napisite mi uspjehe njemacki klubova u Evropi i uporedite sa tri najjace lige. Objasnite mi zasto njemci imaju tri, a englezi, spanci i talijani po cetri predstavnika?
Eto, lijepo sam vam nacrto, pa bi bilo lijepo da demantujete argumentima i statistikama. Mada ne vidim koja bi se budala mogla usudit da ovo demantuje, kada sam iznjeo sve opste poznate stvari, koje su SASVIM JASNE svakom aktivnijem ljubitelji fudbala. Ko imalo ima mozga, zna da je njemacki fudbal u padu. Njemacka reprezentacija ima jak kolektiv, ali nema ekstra dobre igrace. Svi su podjednaki. Svjetsko prvenstvo ce pokazat koliko je jaka njemacka reprezentacija. Moje je predvidjanje da se nece provest dobro. Zivi bili pa vidili.
Što se tiče talenata u Bundesligi se nalazi pravo leglo super talenata što potvrđuje titule prvaka Evrope u svim uzrastima (U-17,U-19,U-21) u svega dvije godine.Što se tiče uspjeha Bundesliga je ove godine ubjedljivo prva u Uefinom Koeficijentu:
Bundesliga: 15.750
Primera: 15,642
Premiership:15,500
Ligue 1: 14,166
Proljev A: 14,000
Niti jedna stavka koji si spomenu nema veze sa činjenicama i sa stanjem u Bundesligi.
A ove podatke se niko nije usudio iznijeti pa ću ja.
Bundesligaši su na transfere potošili najviše svog novca poslije Primere.Ako pažljivo izračunamo omjer kupljenog i prodanog vidjet ćemo da su :
Primera ( 500.500.000 € -236.550.000 € = - 263,950,000) - prvenstveno zahvaljujući Realovim -171.400.000 € (258.900.000 € -87.500.000 €) i Barseloninim -88.500.000 € (113.000.000 € - 24.500.000 € )Ako pažljvo saberemo vidjet ćemo da ostali klubovi nisu potrošili ni eura svog novca.Tačnije morali su prodati igrače da bi dovodili.
Bundesliga (243.360.000 € - 125.325.000 € =-118.035.000)
Premiership (588.500.000 €- 487.885.000 € = -100.615.000)
Lique 1 ( 271.217.000 € - 213.697.000 € = -57.520.000)
Seria A ( 495.758.000 € - 454.935.000 € = -40.823.000)
I ono smeće koje si izložio možeš prodavat nekom maloumnom stvoru koji je prvi put čuo za Bundesligu.
Zadnja izmjena: FRANK RIBERY, dana/u 22 mar 2010, 11:46, ukupno mijenjano 1 put.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
ma upravu je covjek, pa kad pogledas kakve su prije samo napadace imali (Voller, Klinssmann, Bierhoff, G. Muller), sad su tu Klose, Podolski, Gomez, dobri igraci, ali ne i klase, tako isto i sa odbranom, veznim, dok su na golu nesto jaci (Adler, Neuer)
"Smatram hrabrijeg onog koje prevlada svoje želje, nego onoga koji pobijedi svoje neprijatelje; jer najteža bitka je nad sobom samim." - Aristotel
- moustapha
- Kontakt:
Stvarno duzina posta ne garantuje kvalitetu. Najmanje si 10 puta ponovio jednu stvar da bi na kraju dokazao nista. Svjesno izbjegavao neke cinjenice. Kako mozes preskociti ove stvari koje je @FRANK RIBERY naveo.
Zasto ne napises nesto o finansijskom stanju u klubu sa tvog nicka.
Zasto ne napises nesto o finansijskom stanju u klubu sa tvog nicka.
#divovi
Gdje im odose silne pare, u Evropi ne mogu nista. Englezi i spanci dominiraju, prije njih talijani.Nedostatak finasija.Bundesliga je imala prihode u prošloj godini 2,03 milijarde eura što je odmah iza Premiershipa.Klubove koje spominješ (Man, Arsenal,Liverpool,Chelsi...) su u ogromnim dugovima koji prelaze milijarde eura + imaju vlasnike što nije slučaj u Bundesligi.
Ma koje crno leglo? Daj imena, KONKRETNO. Ako ta djeca i budu talenti, gube se kada dodju u seniorske timove. CINJENICA JE DA NJEMACKA SADA IMA NAJBOLJE IGRACE U SVAJNSTAJGERU, BALAKU, ROLFS, TROKOVSKOM I SLICNIM IGRACIMA, DOK SU NEKADA IMALI BASLERA, HESLERA, MELERA, EFENBERGA, SOLA, KANA, ZAMERA, KOLERA, MATEUSA. Ako ti ne vidis veliku razliku izmedju kvaliteta ovih sto igraju sada i ovi sto su igrali prije 10-15 godina onda si ti slijepac ili se pravis slijp.Što se tiče talenata u Bundelsigi se nalazi pravo leglo super talenata što potvrđuje titule prvaka Evrope u svim uzrastima (U-17,U-19,U-21) u svega dvije godine.Što se tiče uspjeha Bundesliga je ove godine ubjedljivo prva u Uefinom Koegicijentu:
Hajde pokazi koliko njemacki klubovi u posljednji 10 godina imaju cetvrtfinala, polu finala, finala i titula lige prvaka. To je najjace takmicenje i neka to bude mjerilo. Razdoblje od 10 godina je odlican pokazatelj stvarne moci ili nemoci. Ako neces, ja cu drugi put iskopat taj podatak, pa cu ti crno na bijelo pokazat ko je kakav.Bundesliga: 15.750
Po ovim ciframa se vidi da tri najjace lige kupuju duplo bolje i duplo skuplje igrace, sto za rezultat ima duplo bolje ekipe i puno vece uspjehe. Beveze se sluzis floskulama i mazes oci. Napisi mi koji je najveci transfer drugog po jacini njemackog kluba, pa treceg, pa cetvrtog, pa petog. To cemo uporedit sa klubovima iz tri najjace lige, pa cemo vidjet ko kupuje bolje, a samim tim i skuplje igrace. Mislim, smjesno je da pisem o ovome, kada je sve kristalno jasno. Nijedan njemacki klub osim Bajerna nema mega zvjezde. Kada neki zaluta, ON ODMAH ODE U JACI KLUB. Primjer za to su Balak, Lusio, Diego, Emerson,... Sada ce isto biti sa Dzekom. Njemacki klubovi nemaju finasijsku moc da zadrze jake igrace u bundesligi.Primera ( 500.500.000 € -236.550.000 € = - 263,950,000) - prvenstveno zahvaljujući Realovim -171.400.000 € (258.900.000 € -87.500.000 €) Barseloninim -88.500.000 € (113.000.000 € - 24.500.000 € )Ako pažlivo saberemo vidjet ćemo da ostali klubovi nisu potrošili ni eura svog novca.Tačnije morali su prodati igrače da bi dovodili.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Njemačka repka je najmlađa repka u Evropi.nevjernik je napisao/la:ma upravu je covjek, pa kad pogledas kakve su prije samo napadace imali (Voller, Klinssmann, Bierhoff, G. Muller), sad su tu Klose, Podolski, Gomez, dobri igraci, ali ne i klase, tako isto i sa odbranom, veznim, dok su na golu nesto jaci (Adler, Neuer)
Adler 25
Neuer 23
Tasci 22
Howedes 21
Shafer 25
Lahm 26
Mertesacker 25
Trasch 22
Boateng 21
Beck 23
Hummels 21
Westerman 26
Jansen 24
Khedira 22
Sweinsteiger 25
Ozil 21
Marin 21
Hunt 23
Muller 20
Kroos 20
Gentner 24
Kießling 26
Trochowski 26
Gomez 24
Podolski 24
Helmes 25
Nešto stariji su:
Ballack 33
Klose 31
Rolfes 28
Friedrich 30
Cacau 28
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
Ovako, vidim da neki ne znaju, pa ću im ja da podvučem, ARSENAL nema vlasnika
Nek vam je to jasno, Arsenal ima vlasnikE... Niko nema više od 25% dionica u tom klubu, taj klub je pretrošle sezone bio u ogromnom plusu, kao i prošle kao i ove, a plaćaju kredit koji su digli da bi napravili stadion ( 600 miliona Eura ), od toga kredita ostalo im je još nešto malo preko 200 miliona, a trebali su ga vraćati 15 godina a oni ga tek vraćaju 5 godina
Tako da, neki govore da je Arsenal u velikom minusu, taj minus je ova brojka od kredita za stadion...

Tako da, neki govore da je Arsenal u velikom minusu, taj minus je ova brojka od kredita za stadion...
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž
Pa svi su u godinama kada bi trebali pruzat najbolje partije i kada bi trebali bit najvece zvjezde. Ekstra klase kao sto su Runi, Fabregas, Mesi, Ronaldo,.. svoj ekstra potencijal pokazuju sa 17-18 god, a velicanstvene partije pruzaju vec sa 20 godina. Meni od ovih nabrojani nije niko ni priblizno velicanstven, kao sto su bili Hesler i Sol.FRANK RIBERY je napisao/la:Njemačka repka je najmlađa repka u Evropi.nevjernik je napisao/la:ma upravu je covjek, pa kad pogledas kakve su prije samo napadace imali (Voller, Klinssmann, Bierhoff, G. Muller), sad su tu Klose, Podolski, Gomez, dobri igraci, ali ne i klase, tako isto i sa odbranom, veznim, dok su na golu nesto jaci (Adler, Neuer)
Adler 25
Neuer 23
Tasci 22
Howedes 21
Shafer 25
Lahm 26
Mertesacker 25
Trasch 22
Boateng 21
Beck 23
Hummels 21
Westerman 26
Jansen 24
Khedira 22
Sweinsteiger 25
Ozil 21
Marin 21
Hunt 23
Muller 20
Kroos 20
Gentner 24
Kießling 26
Trochowski 26
Gomez 24
Podolski 24
Helmes 25
Nešto stariji su:
Ballack 33
Klose 31
Rolfes 28
Friedrich 30
Cacau 28
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Pa dobro da su Bundesligaši rasprodavali igrače ko gore spomenuti vjerujem da bi potrošili ko šale 5oo mil eura.Cilj Bundesligaša je da svake godine ostvare dobit.Cilj klubova iz ostalih liga su dizanje kredita,trošenje novca kojeg nemaju i na kraju će ih bankrota spašavati šeici i ostali kriminalci koji su pobjegli iz svojih zemalja glavom bez obzira.od 2012 godine klubivi će smjeti potrošiti samo onoliko koliko su zaradili.Postavi pitanje: Ko će tad trošiti najviše ?Valencia je napisao/la:Gdje im odose silne pare, u Evropi ne mogu nista. Englezi i spanci dominiraju, prije njih talijani.Nedostatak finasija.Bundesliga je imala prihode u prošloj godini 2,03 milijarde eura što je odmah iza Premiershipa.Klubove koje spominješ (Man, Arsenal,Liverpool,Chelsi...) su u ogromnim dugovima koji prelaze milijarde eura + imaju vlasnike što nije slučaj u Bundesligi.
Ma koje crno leglo? Daj imena, KONKRETNO. Ako ta djeca i budu talenti, gube se kada dodju u seniorske timove. CINJENICA JE DA NJEMACKA SADA IMA NAJBOLJE IGRACE U SVAJNSTAJGERU, BALAKU, ROLFS, TROKOVSKOM I SLICNIM IGRACIMA, DOK SU NEKADA IMALI BASLERA, HESLERA, MELERA, EFENBERGA, SOLA, KANA, ZAMERA, KOLERA, MATEUSA. Ako ti ne vidis veliku razliku izmedju kvaliteta ovih sto igraju sada i ovi sto su igrali prije 10-15 godina onda si ti slijepac ili se pravis slijp.Što se tiče talenata u Bundelsigi se nalazi pravo leglo super talenata što potvrđuje titule prvaka Evrope u svim uzrastima (U-17,U-19,U-21) u svega dvije godine.Što se tiče uspjeha Bundesliga je ove godine ubjedljivo prva u Uefinom Koegicijentu:
Hajde pokazi koliko njemacki klubovi u posljednji 10 godina imaju cetvrtfinala, polu finala, finala i titula lige prvaka. To je najjace takmicenje i neka to bude mjerilo. Razdoblje od 10 godina je odlican pokazatelj stvarne moci ili nemoci. Ako neces, ja cu drugi put iskopat taj podatak, pa cu ti crno na bijelo pokazat ko je kakav.Bundesliga: 15.750
Po ovim ciframa se vidi da tri najjace lige kupuju duplo bolje i duplo skuplje igrace, sto za rezultat ima duplo bolje ekipe i puno vece uspjehe. Beveze se sluzis floskulama i mazes oci. Napisi mi koji je najveci transfer drugog po jacini njemackog kluba, pa treceg, pa cetvrtog, pa petog. To cemo uporedit sa klubovima iz tri najjace lige, pa cemo vidjet ko kupuje bolje, a samim tim i skuplje igrace. Mislim, smjesno je da pisem o ovome, kada je sve kristalno jasno. Nijedan njemacki klub osim Bajerna nema mega zvjezde. Kada neki zaluta, ON ODMAH ODE U JACI KLUB. Primjer za to su Balak, Lusio, Diego, Emerson,... Sada ce isto biti sa Dzekom. Njemacki klubovi nemaju finasijsku moc da zadrze jake igrace u bundesligi.Primera ( 500.500.000 € -236.550.000 € = - 263,950,000) - prvenstveno zahvaljujući Realovim -171.400.000 € (258.900.000 € -87.500.000 €) Barseloninim -88.500.000 € (113.000.000 € - 24.500.000 € )Ako pažlivo saberemo vidjet ćemo da ostali klubovi nisu potrošili ni eura svog novca.Tačnije morali su prodati igrače da bi dovodili.
I na kraju krajeva simptomatično je da o ligi koja je najposjećenija i najgledanija uz Premiership na svijetu govori čovjek koji navija za klub koji ima 600 mil eura duga.
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Znam ja to.Arsenal sam samo napisao u kontekstu klubova koji su spomenuti u njegovom postuGunnerS je napisao/la:Ovako, vidim da neki ne znaju, pa ću im ja da podvučem, ARSENAL nema vlasnikaNek vam je to jasno, Arsenal ima vlasnikE... Niko nema više od 25% dionica u tom klubu, taj klub je pretrošle sezone bio u ogromnom plusu, kao i prošle kao i ove, a plaćaju kredit koji su digli da bi napravili stadion ( 600 miliona Eura ), od toga kredita ostalo im je još nešto malo preko 200 miliona, a trebali su ga vraćati 15 godina a oni ga tek vraćaju 5 godina
![]()
@ Franck Ribery
meni je Geronimo davnih dana rekao da ne obracam paznju vise na ove sto dodju ovdje radi manjka paznje da vode neku diskusiju i da samo gubim vrijeme. Pa ja bih isto i tebi preporucio. Vrijeme ce pokazati svoje, pusti ih nek pricaju nek misle sta hoce, mi znamo sta vrijedi i sta je odlicana marka tj. Bundesliga.
Ja bih samo na ove scifre jos dodao TV prava, gdje su u Njemackoj vodi racuna o svim klubovima, i prvi u Bundesligi, i zadnji u 2. Bundesligi dobiju isto novca, a ne kao u vasim omiljenim ligama dje das sav novac prvoj cetvorki a ostali ko ih hebe. Isto tako u vezi reprezentacije bi samo rekao, da se onda vase omiljene nacije trebaju zapitati kakvi im kreteni igraju u reprezentaciju kada Njemacka s Schweinsteigerom i Ballackom na posljednjim takmicenjima je bila medju tri najbolje reprezentacije, eh zamislite onda da imaju malo kvalitetnije igrace sta bi uradili u svijetu fudbala. Nije sve u zvijezdama to neki ne umiju da shvate, fudbal je i danas timska igra, i Nijemci se drze toga od ere Seppa Herrbergera, koji je s jednom slabasnom Njemackom pobjedio jednu Madjarku u finalu koja prethodnih pet godina nije izgubila ni jednu utakmicu. Ovi su imali Puskasa i ostale zvijezde, a ovi su imali tim gdje se svako borio za svakoga.
meni je Geronimo davnih dana rekao da ne obracam paznju vise na ove sto dodju ovdje radi manjka paznje da vode neku diskusiju i da samo gubim vrijeme. Pa ja bih isto i tebi preporucio. Vrijeme ce pokazati svoje, pusti ih nek pricaju nek misle sta hoce, mi znamo sta vrijedi i sta je odlicana marka tj. Bundesliga.
Ja bih samo na ove scifre jos dodao TV prava, gdje su u Njemackoj vodi racuna o svim klubovima, i prvi u Bundesligi, i zadnji u 2. Bundesligi dobiju isto novca, a ne kao u vasim omiljenim ligama dje das sav novac prvoj cetvorki a ostali ko ih hebe. Isto tako u vezi reprezentacije bi samo rekao, da se onda vase omiljene nacije trebaju zapitati kakvi im kreteni igraju u reprezentaciju kada Njemacka s Schweinsteigerom i Ballackom na posljednjim takmicenjima je bila medju tri najbolje reprezentacije, eh zamislite onda da imaju malo kvalitetnije igrace sta bi uradili u svijetu fudbala. Nije sve u zvijezdama to neki ne umiju da shvate, fudbal je i danas timska igra, i Nijemci se drze toga od ere Seppa Herrbergera, koji je s jednom slabasnom Njemackom pobjedio jednu Madjarku u finalu koja prethodnih pet godina nije izgubila ni jednu utakmicu. Ovi su imali Puskasa i ostale zvijezde, a ovi su imali tim gdje se svako borio za svakoga.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Ja sam to nedavno isto ovdje pisao, a i sad kazem da sam ubijedjen da ce ova generacija Njemackih fudbalera sto dolazi harati svjetskim fudbalom u iducoj deceniji.amerosm je napisao/la:@ Franck Ribery
Teško, veoma teško, pored Argentinaca, Brazilaca i Španaca, teško da iko može se nadat tome, al et... Vidjet ćemo ubrzo, veoma brzo...
Slazem se sa ovim u potpunsoti. Ruke im se pozlatile ako donesu takav zakon. Ja sam vec reko da sam naklonjen njemackim klubovima i da ih respektujem sto se nisu prodali strancima. Meni nije tesko priznat da su se englezi ponizili kad su se prodali strancima, ali vidim da je tebi itekako tesko priznat neke stvari. Ali, mozes se zavaravat koliko hoces, svi vide i svima je jasno da NIJEDAN klub u njemackoj osim Bajerna ne moze zadrzat kvalitetnog igraca u svojim redovima, ako za njega interesovanje pokazu engleski, spanski i talijanski klubovi. To je gorka relanost. Realnost je da se ne mogu takmicit u dovodjenju ekstra kvalitetni igraca sa klubovima iz tri najjace lige. Realnost je da ne mogu izdvojit visoke plate za igrce kao sto mogu klubovi tri najjace lige. Realnost je da su uspjesi njemacki klubova u ligi prvaka MNOGO losiji od od klubova tri najjace lige u posljednji 10 godina. Realnost je da je Njemacka prije 10 godina imala MNOGO BOLJE igrace nego sto ima sad. Realonost je da je njemacki fudbal u krizi, najvecoj u historiji, samo to niko nece da prizna.FRANK RIBERY je napisao/la:Pa dobro da su Bundesligaši rasprodavali igrače ko gore spomenuti vjerujem da bi potrošili ko šale 5oo mil eura.Cilj Bundesligaša je da svake godine ostvare dobit.Cilj klubova iz ostalih liga su dizanje kredita,trošenje novca kojeg nemaju i na kraju će ih bankrota spašavati šeici i ostali kriminalci koji su pobjegli iz svojih zemalja glavom bez obzira.od 2012 godine klubivi će smjeti potrošiti samo onoliko koliko su zaradili.Postavi pitanje: Ko će tad trošiti najviše ?
Ja sam zavrsio sa ovom raspravom. Samo sam gubio vrijeme, svakom iole realnom je jasno kako stvari stoje.
- juzni vjetar!
- Kontakt:
Bundes liga je najjaca uz englesku
i ako je prvi iz bundes lige na guzove izbacio ttim koji je 10 u italiji
taj tim od zenita i barce izgubi 4-0 ma slucajnost , u bundes ligi igraju villa,silva,aguero,forlan,ibrahimovic,rossi,c ronaldo , bundes ligu osvoji Wolsfburg jaka liga nema sta
Valencia @ nemoj tako kaki bundes liga najjaca :lol : FRANK RIBERY otidji malo iz bosne npr u srbiju pa vidi koliko je bundes liga gledana i koliko je jeftinija od primere
samo VILA :MAATA;SILVA;AGUERO vrijede ko citava bundes liga
u bundes ligi sve sto valja to bayern odma kupi od ostalih klubova 

Zadnja izmjena: juzni vjetar!, dana/u 22 mar 2010, 12:35, ukupno mijenjano 1 put.
La liga * Winners (9):
copa del rey Winners (9):
UEFA Cup Winners' Cup Winners (1): . Intercontinental Cup Winners (1):
Los Colchoneros !
Los Colchoneros !
Gledajte, nema potrebe od sarkazma i vrijeđanja. Možemo valjda mirno i ko ljudi razgovarat i razmjenjivat mišljenje
Bundesliga, treba puno toga uradit, puno toga, nažalost da bude konkurencija EPL i Primeri. Bayern je počeo sa tim, al timovi, drugi, ga nažalost ne prate... Teško da bilo ko, osim Bayerna uspije doć do četvrtfinala a da ne govorim o nećem večem, u LP. To je realnost i nažalost surova realnost za Bundesligu..

Bundesliga, treba puno toga uradit, puno toga, nažalost da bude konkurencija EPL i Primeri. Bayern je počeo sa tim, al timovi, drugi, ga nažalost ne prate... Teško da bilo ko, osim Bayerna uspije doć do četvrtfinala a da ne govorim o nećem večem, u LP. To je realnost i nažalost surova realnost za Bundesligu..
Jesi li 100% siguran da u Engleskoj samo velika cetvorka dobija profit od TV prava? Znas li naprimjer kolika je nagrada za timove koji uđu u Premiership iz Championshipa?amerosm je napisao/la:Ja bih samo na ove scifre jos dodao TV prava, gdje su u Njemackoj vodi racuna o svim klubovima, i prvi u Bundesligi, i zadnji u 2. Bundesligi dobiju isto novca, a ne kao u vasim omiljenim ligama dje das sav novac prvoj cetvorki a ostali ko ih hebe. Isto tako u vezi reprezentacije bi samo rekao, da se onda vase omiljene nacije trebaju zapitati kakvi im kreteni igraju u reprezentaciju kada Njemacka s Schweinsteigerom i Ballackom na posljednjim takmicenjima je bila medju tri najbolje reprezentacije, eh zamislite onda da imaju malo kvalitetnije igrace sta bi uradili u svijetu fudbala. Nije sve u zvijezdama to neki ne umiju da shvate, fudbal je i danas timska igra, i Nijemci se drze toga od ere Seppa Herrbergera, koji je s jednom slabasnom Njemackom pobjedio jednu Madjarku u finalu koja prethodnih pet godina nije izgubila ni jednu utakmicu. Ovi su imali Puskasa i ostale zvijezde, a ovi su imali tim gdje se svako borio za svakoga.
Sto se tice njemackog trijumfa iz 1954., mogu samo reci da je to pored onog iz 1998. godine, najsumnjivije finale ikad odigrano. Kako neko moze biti totalno unisten u prvom dijelu takmicenja, da bi za 10 dana napravio nemoguce i razmontirao Mađare je i dan danas misterija. Mađari ne da su bili bolji od Njemacke, nego su bili nekoliko klasa iznad njih. Nije bilo sanse da ce izgubiti to prvenstvo. Ali eto, izgubili su ga. Procitao sam brdo tekstova o toj utakmici i 90% tih tekstova se govori o namjestenom finalu. Dosta njih govori i o dopingovanim njemackim igracima u toj utakmici. To je bilo sve, ali ne cisto finale.
A lion doesn't concern himself with the opinions of a sheep.
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
juzni vjetar! je napisao/la:Bundes liga je najjaca uz engleskui ako je prvi iz bundes lige na guzove izbacio ttim koji je 10 u italiji
taj tim od zenita i barce izgubi 4-0 ma slucajnost , u bundes ligi igraju villa,silva,aguero,forlan,ibrahimovic,rossi,c ronaldo , bundes ligu osvoji Wolsfburg jaka liga nema sta
Valencia @ nemoj tako kaki bundes liga najjaca :lol : FRANK RIBERY otidji malo iz bosne npr u srbiju pa vidi koliko je bundes liga gledana i koliko je jeftinija od primere
Bundesliga je najgledanija uz premiership, a ne najkvalitenija.Očigledno da ti ne razlikuješ ta dva pojma.
- juzni vjetar!
- Kontakt:
kad je 5 puta jeftinija pd primera lige gledanija jeste u bosni sto je razumljivo i u njemackoj u juznoj americi primera je najgledanija i u evropi .EPL je u americi i kini najgledanija i zato slovi kao najgledanijaFRANK RIBERY je napisao/la:juzni vjetar! je napisao/la:Bundes liga je najjaca uz engleskui ako je prvi iz bundes lige na guzove izbacio ttim koji je 10 u italiji
Bundesliga je najgledanija uz premiership, a ne najkvalitenija.Očigledno da ti ne razlikuješ ta dva pojma.

La liga * Winners (9):
Los Colchoneros !
Los Colchoneros !
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
I šta je to čudno.Pa Bayern je Reala razmontirao u dvije tekme 4-1 i 4-2 u sezoni 1999/2000 pa je ispao u 1/2 finalu od tog istog Reala.Trasimaco je napisao/la:Jesi li 100% siguran da u Engleskoj samo velika cetvorka dobija profit od TV prava? Znas li naprimjer kolika je nagrada za timove koji uđu u Premiership iz Championshipa?amerosm je napisao/la:Ja bih samo na ove scifre jos dodao TV prava, gdje su u Njemackoj vodi racuna o svim klubovima, i prvi u Bundesligi, i zadnji u 2. Bundesligi dobiju isto novca, a ne kao u vasim omiljenim ligama dje das sav novac prvoj cetvorki a ostali ko ih hebe. Isto tako u vezi reprezentacije bi samo rekao, da se onda vase omiljene nacije trebaju zapitati kakvi im kreteni igraju u reprezentaciju kada Njemacka s Schweinsteigerom i Ballackom na posljednjim takmicenjima je bila medju tri najbolje reprezentacije, eh zamislite onda da imaju malo kvalitetnije igrace sta bi uradili u svijetu fudbala. Nije sve u zvijezdama to neki ne umiju da shvate, fudbal je i danas timska igra, i Nijemci se drze toga od ere Seppa Herrbergera, koji je s jednom slabasnom Njemackom pobjedio jednu Madjarku u finalu koja prethodnih pet godina nije izgubila ni jednu utakmicu. Ovi su imali Puskasa i ostale zvijezde, a ovi su imali tim gdje se svako borio za svakoga.
Sto se tice njemackog trijumfa iz 1954., mogu samo reci da je to pored onog iz 1998. godine, najsumnjivije finale ikad odigrano. Kako neko moze biti totalno unisten u prvom dijelu takmicenja, da bi za 10 dana napravio nemoguce i razmontirao Mađare je i dan danas misterija. Mađari ne da su bili bolji od Njemacke, nego su bili nekoliko klasa iznad njih. Nije bilo sanse da ce izgubiti to prvenstvo. Ali eto, izgubili su ga. Procitao sam brdo tekstova o toj utakmici i 90% tih tekstova se govori o namjestenom finalu. Dosta njih govori i o dopingovanim njemackim igracima u toj utakmici. To je bilo sve, ali ne cisto finale.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.