Evo odgledah utakmicu pa da napišem nešto i o tome. Čestitke momcima i Mehi, nadam se da će ih sad pripremiti još bolje i uštimati po svome. Ono što se u Tuzli događalo do našeg prvog gola je apsolutno normalno, nije lijepo gledati, ali je ok, treba se pomiriti s tim i jednostavno pokušati pronaći način da se riješi problem igre protiv bunkera. Gledao sam ja recimo protiv Veleža možda i gore vjeruj, samo su Mostarci imali tu sreću da im Cimirot doda loptu i da pogode, Sloboda nije. S druge strane Sloboda je protiv sebe imala Mehu Kodru za kojeg nisu mogli pretpostaviti da će izvršiti izmjene Puzigaća-Radovac-Vekoski, kako je to ranije bio slučaj. Meho je uzeo ekipu u po frke i nije lako to sve na šta su oni navikli promijeniti tek tako i tu još ima tih "ostataka". Zato se nadam da će na polusezoni to sve biti daleko bolje posloženo, uz naravno što manje izmjena u ekipi, čemu se isto iskreno nadam. Očekujem da Leon bude ozbiljno pojačanje, dovoljno dugo je s ekipom, tako da ne bi trebalo da bude problema što se tiče adaptacije. Isto tako mislim da bi Benko trebao da bude taj antidot za ove bunkere, jer znamo svi da on nije neki "intelektualac" na terenu već nemilosrdi egzekutor koji koristi ama baš najmanju priliku, vidjećemo. Utakmica poput ove biće sve više, tako je kako je, i tako u jednu ruku i treba da bude. Naravno da su svi protivnici više napaljeni na Sarajevo nego na ostale klubove, naravno da ekipe koje su znatno lošije krenu da brane nulu od prve minute i to je realno. Ne treba tražiti problem u protivnicima, nego rješenje istog u svojim redovima. Što se tiče današnje utakmice, bez obzira kakav ko stav imao o nekom igraču treba ga promijeniti ako ovaj to zasluži. Džemal Berberović je danas svojom borbenošću zaslužio sve pohvale. Stojčev se malo vratio sebi, koliko sam uspio da upratim. Loši su bili Velkoski, Bilbija, Puzi, Ševko, Radovac. (Puzi i Okić su pogodili ali...) Barić 'nako, vidio sam mu i gore partije, Dupe isto ok, Bandović pfffff. Tatko dobar. Kodro dosta dobro radi za vrijeme utakmice i to se vidjelo na gotovo svakoj utakmici, dobre izmjene koje daju rezultat. Danas se to najviše osjetilo kod ulaska Bekića koji je radio nazad, ali dosta je doprinio i napadu, i imao tu sjajnu asistenciju za Okića, gdje bi možda neki bili i sebični.
Ukratko: Kiksevi su bili, Velež, Mladost, Čelik, Široki i Zrinjski. Posljednja tri i nisu toliko nezaslužena, ali kada se sve sagleda i to je moglo bolje. Nekako se stekao dojam da baš svi golmani imaju svoj dan protiv nas pa šta ćeš. Velež i Mladost nam nisu pogledali na gol, ali su ipak postigli po jedan dovoljan za isto toliko bodova, pride u Obarskoj smo imali i penal ali džaba. I tu su nekako pala u vodu četiri boda koja bi nam sad i valjala. Čelik je odigrao s mudima koliko je mogao, nije se toliko ni branio, ali valjda neka viša sila je vratila sve one promašaje Todorovića Kojiću i belaj. Široki nam je dao gol iz jedne naše greške i po meni nije zaslužio pobjedu i vjerovatno bi sad trebao samo zbog te utakmice da bude iza nas ali šta ćeš. Zrinjski dobio jedno poluvrijeme zasluženo, drugo dobio po ušima, baksuz Bilbija i to je to. Kad se sve sabere uz ovolike kikseve nije ni moglo bolje, zapravo sam zadovoljan polusezonom. Uz Mehu na klupi nadam se da ćemo sve ovo što nam se događalo, sve ovo negativno svesti na minimum i akobogda u maju proslaviti titulu. Preduslove imamo, sad samo trebamo zapeti još jače i bolje da to i napravimo.
PS Sretno Slobodi u nastavku prvenstva.