gojzerica je napisao/la:Batva je napisao/la:gojzerica je napisao/la:@batva, koliko vježbi radiš za određeni mišić po treningu?
Otprilike nekih 6-8 razlicitih vjezbi. Izmedju 18 - 22 serije po grupi misica, svaka serija od 10 - 14 ponavljanja.
Trenutno radim 1 dan = 1 grupa misica, samo diceps i triceps spojim u 1 dan, ovako dobijas na snazi i misic zaista odlicno napreduje. Kada sam odmoran i imam dosta energije, ubacujem sklekove/razboj kao extra serije. Po ovom sablonu treninga znam raditi i do 25 serija, pa i vise.

ja na početku odradim na biciklu ili traci 10 minuta, onda odradim sa tegovima određenu grupu mišića i onda na kraju opet na traci 10 minuta.
valja li to tako?
Sent from my iPhone using Tapatalk
10ak minuta bicikla/trake pred trening je pozeljno, zagrijati tijelo (pored vjezbi za zagrijavanje tetiva, misica, razgibavanja zglobova), ali nakon tegova tih dodatnih 10 minuta na traci nemaju veliku svrhu. Ako ti je cilj uporedo i masnoce lagano topiti, onda odredi 2 dana (makar) u sedmici gdje ces odraditi kvalitetan kardio trening.
Mada, ako treniras jednu grupu misica dnevno, onda mozes 20ak minuta uvijek odvojiti za intezivniji kardio nakon tegova, i 15ak minuta za trbusnjake. To ti je maksimalno 2 sata, ali dobrog treninga. To i ja znam nekada praktikovati, da promijenim navike u gym. Jer ne volim raditi iste vjezbe i isti program treninga godinama. Ne valja ni za tijelo.
Opet, sve je do toga kako trenutno stojis sa kilazom, konstitucijom tijela i sta zelis od njega napraviti.
Ko od harama zivi, godisnje dva puta ne podrigne.