Teretana

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88,Crixus

BelminM23
Kontakt:

Re: Teretana

Post Postao/la BelminM23 » 22 nov 2014, 14:32

lazar je napisao/la:
Jos mu fale maxice, trenerka i da razvlaci rijeci ko tijesto.

Momak sa kardiom nece nikad nabit masu, tako da nece ni izgledati nesto narocito. Bez zeljeza tesko da ce sta nabiti. Ako hoce vec formu da odrzava bolje mu je da upise neki sport.
Ko je reko da hoću nabiti masu ? Čisto onako nešto normalno hoću i usput da budem u formi i da budem zdrav (doduše rijetko kad imam kakvu bolest osim prehlade)

A ti Lazare prošetaj malo gradom pa vidi kakvi ljudi hodaju i kako su obučeni.

A ja za svoje godine, visinu i težinu, izgledam sasvim normalno za razliku od drugih, što bi se reklo taman, nisam od onih što imaju 180 i 100kila, a ni od onih što imaju 195 a 65 kila...

:shh:

lazar
Kontakt:

Post Postao/la lazar » 22 nov 2014, 15:34

Greivis je napisao/la:Sigurno da je bolje biti 178,68 nego 178,100.
To vec nije u granici normalnosti i o tome nije riječ.
BelminM23 je napisao/la:
lazar je napisao/la:
Jos mu fale maxice, trenerka i da razvlaci rijeci ko tijesto.

Momak sa kardiom nece nikad nabit masu, tako da nece ni izgledati nesto narocito. Bez zeljeza tesko da ce sta nabiti. Ako hoce vec formu da odrzava bolje mu je da upise neki sport.
Ko je reko da hoću nabiti masu ? Čisto onako nešto normalno hoću i usput da budem u formi i da budem zdrav (doduše rijetko kad imam kakvu bolest osim prehlade)

A ti Lazare prošetaj malo gradom pa vidi kakvi ljudi hodaju i kako su obučeni.

A ja za svoje godine, visinu i težinu, izgledam sasvim normalno za razliku od drugih, što bi se reklo taman, nisam od onih što imaju 180 i 100kila, a ni od onih što imaju 195 a 65 kila...

:shh:
To normalno sto hoćeš ne možeš bez mase. Ti kako hoćeš.

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 22 nov 2014, 15:39

Pa ne treba meni masa da budem prevelik za svoju visinu, nego onako prosječno nešto. Vjerovatno shvataš na šta mislim, ali ne mogu to objasniti. :D

xaves
Kontakt:

Post Postao/la xaves » 22 nov 2014, 15:39

Koja je idealna tezina za visinu 184, mozete na 185 zaokruziti

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 22 nov 2014, 16:07

Sve izmedju 65 i 85 kila je normalno. Ako imas vise kila od 85 uredu je dok god ti je masnoca ispod 20%. Ako je iznad gledaj da si vise fizicki aktivan.

Batva
Kontakt:

Post Postao/la Batva » 22 nov 2014, 16:27

xaves je napisao/la:Koja je idealna tezina za visinu 184, mozete na 185 zaokruziti
Izmedju 70-80 je ''idealna'', a ti sam prosudi sta ti znaci idealan. Oprobaj se sa kilazama pa vidi kako ti godi i sta zelis od sebe.

Ja na cca 177cm sam bio sebi mrsav dok sam imao nekih 72kg. Kada sam nabio 87kg, i podosta masicne mase je bilo izgle3dao sam wow, a i mnogi su to primijetili i govorili mi. Sad sam nabacio i stomacica (malo, ali primjetno) i vagam nekih 83kg i osjecam se extra, a i izgledom sam zadovoljan.

Zavisi koliki postotak masnoce imas na tijelu i kako je masa rasporedjena, koliko imas misicne mase, sve igra ulogu.
Ko od harama zivi, godisnje dva puta ne podrigne.

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 22 nov 2014, 21:11

Idealno je visina - 100. Ali to je ako imas dosta misicne mase i malo masnoce.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Lampard8
Kontakt:

Post Postao/la Lampard8 » 23 nov 2014, 00:45

Ajd neko od vas stručnjaka da mi predloži šta da radim i jedem/pijem, pošto bih želio da krenem s aktivnim treningom, za početak kod kuće a kasnije i u teretani.
Ovaj program 300 mi se ne čini kao loš.

i da, imam 20 godina, 177 cm i okruglo 60 kila

Da vas čujem :?:
Za Čelik i Zenicu,
za crno i crveno,
za naše voljeno,
mi pjevamo...

Batva
Kontakt:

Post Postao/la Batva » 23 nov 2014, 05:26

Lampard8 je napisao/la:Ajd neko od vas stručnjaka da mi predloži šta da radim i jedem/pijem, pošto bih želio da krenem s aktivnim treningom, za početak kod kuće a kasnije i u teretani.
Ovaj program 300 mi se ne čini kao loš.

i da, imam 20 godina, 177 cm i okruglo 60 kila

Da vas čujem :?:
Otidji u gym, pocni trenirati, neka ti uposlenikj pokaze pravilno izvodjenje vjezbi (ako ne znas), cak ti moze i napraviti program koji ces probati i vidjeti da li ti godi, vremenom ces sam podizati kilazu na utezima i napredovati... za ishranu, pored proteinske hrane i protein shake-a, tu su i unos ugljikohidrata, a iz ovoga mozes nauciti:
Ugljeni hidrati su omiljeno gorivo za organizam zato što se lako vare i brzo su dostupni. Pored toga, zalihe mišićnog šećera glikogena glavni su izvor energije tokom fizičkog rada, a moždane ćelije jedino i mogu da koriste šećer za rad. Ko su onda „loši momci“? Ugljeni hidrati sa visokim glikemijskim indeksom! Oni rapidno podižu nivo šećera u krvi i izazivaju skok insulina što za posledicu ima blokiranje masti kao izvora energije i napade gladi nakon pada šećera u krvi. Ovakvi ugljeni hidrati su obično i oni koji osim energetske nemaju nikakvu drugu nutritivnu vrednost, u smislu vlakana, vitamina i minerala.
Praktično: Zameniti – beli hleb sa integralnim, beli pirinač sa integralnim, korn flejks sa nezašećerenim muslijem, krompir sa slabije kuvanom testeninom (blago „žilava“) te barenim povrćem i mahunarkama, sve „grickalice“ bogate belim šećerom i brašnom sa svežim i jezgrastim voćem ili musli bar-ovima. Izbaciti komercijalne sokove i svesti alkohol na razumnu meru.
Samo pravilna ishrana, jaka volja i odlazak u gym = neminovni rezultati

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 23 nov 2014, 11:31

Lampard8 preporucio bi ti da radis po principu 300 gdje
Mijenjas sest vijezbi po potrebi. Za pravo vrijeme krenuti u teretanu ili uloziti u kicme sprave napravi sebi cilj snage i kondicije.

Ja bi licno poceo gledati teretanu ili kupovati tegove, kad bi dostigao preko cistih 40 sklekova, 10 chin-ups i 2 km pretrcati ispod devet minuta. Ali ti nadji sebi cilj tu negdje. Nebi ti preporucio da odma kupujes clanstvo ili tegove, jer je cest slucaj da ljudi odustanu, i onda si dzaba trosio pare.

BlackRiver
Kontakt:

Post Postao/la BlackRiver » 23 nov 2014, 12:43

Može li neko iz Sarajeva preporučiti neku dobru teretanu da je u blizini Švrakinog? I ako je upoznat sa cijenama i sl bilo bi dobro...

Hvala

gojzerica
Kontakt:

Post Postao/la gojzerica » 23 nov 2014, 14:06

@batva, koliko vježbi radiš za određeni mišić po treningu?

Batva
Kontakt:

Post Postao/la Batva » 23 nov 2014, 20:23

gojzerica je napisao/la:@batva, koliko vježbi radiš za određeni mišić po treningu?
Otprilike nekih 6-8 razlicitih vjezbi. Izmedju 18 - 22 serije po grupi misica, svaka serija od 10 - 14 ponavljanja.

Trenutno radim 1 dan = 1 grupa misica, samo diceps i triceps spojim u 1 dan, ovako dobijas na snazi i misic zaista odlicno napreduje. Kada sam odmoran i imam dosta energije, ubacujem sklekove/razboj kao extra serije. Po ovom sablonu treninga znam raditi i do 25 serija, pa i vise. :)

gojzerica
Kontakt:

Post Postao/la gojzerica » 23 nov 2014, 20:54

Batva je napisao/la:
gojzerica je napisao/la:@batva, koliko vježbi radiš za određeni mišić po treningu?
Otprilike nekih 6-8 razlicitih vjezbi. Izmedju 18 - 22 serije po grupi misica, svaka serija od 10 - 14 ponavljanja.

Trenutno radim 1 dan = 1 grupa misica, samo diceps i triceps spojim u 1 dan, ovako dobijas na snazi i misic zaista odlicno napreduje. Kada sam odmoran i imam dosta energije, ubacujem sklekove/razboj kao extra serije. Po ovom sablonu treninga znam raditi i do 25 serija, pa i vise. :)
ja na početku odradim na biciklu ili traci 10 minuta, onda odradim sa tegovima određenu grupu mišića i onda na kraju opet na traci 10 minuta.

valja li to tako?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Carli
Kontakt:

Post Postao/la Carli » 23 nov 2014, 23:05

Samo kemija!
Allegri je gospodin!

Batva
Kontakt:

Post Postao/la Batva » 23 nov 2014, 23:12

gojzerica je napisao/la:
Batva je napisao/la:

ja na početku odradim na biciklu ili traci 10 minuta, onda odradim sa tegovima određenu grupu mišića i onda na kraju opet na traci 10 minuta.

valja li to tako?

Sent from my iPhone using Tapatalk
10ak minuta bicikla/trake pred trening je pozeljno, zagrijati tijelo (pored vjezbi za zagrijavanje tetiva, misica, razgibavanja zglobova), ali nakon tegova tih dodatnih 10 minuta na traci nemaju veliku svrhu. Ako ti je cilj uporedo i masnoce lagano topiti, onda odredi 2 dana (makar) u sedmici gdje ces odraditi kvalitetan kardio trening.
Mada, ako treniras jednu grupu misica dnevno, onda mozes 20ak minuta uvijek odvojiti za intezivniji kardio nakon tegova, i 15ak minuta za trbusnjake. To ti je maksimalno 2 sata, ali dobrog treninga. To i ja znam nekada praktikovati, da promijenim navike u gym. Jer ne volim raditi iste vjezbe i isti program treninga godinama. Ne valja ni za tijelo.
Opet, sve je do toga kako trenutno stojis sa kilazom, konstitucijom tijela i sta zelis od njega napraviti.

gojzerica
Kontakt:

Post Postao/la gojzerica » 23 nov 2014, 23:47

pp

MARCELO
Kontakt:

Post Postao/la MARCELO » 26 nov 2014, 14:07

Pozz svima :D
Imam oko 185 cm i oko 75 kg,s tim da imam razvijenije noge,a gore sam "tanak",ruke pogotovo, pa bih volio dobiti malo na masi ruku i prsa.Eh sad,nemam bas vremena za teretanu...
Jel bi mogao ista "napredovati" kad bih uzimao proteine uz manje tegove i vjezbe u stanu?
Sretno zmajevi!!

Batva
Kontakt:

Post Postao/la Batva » 26 nov 2014, 14:18

Tesko ces pretjerano napredovati na taj nacin. Iz iskustva znam da treniranje kod kuce, nakon odredjenog vremena, postane dosadno. Osim ako imas kod kuce sve potrebne sprave pa prijatelja zovnes i rokate.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 26 nov 2014, 21:32

Marcelo treniraj redovno i rezultat nece izostati. Googlaj home workout.

A u vezi proteina, ako Zelis izgledati kao ovaj na slici. Nejedi meso, jaja i nepij mlijecne proizvode.

http://www.cdn.sherdog.com/_images/pict ... itled1.JPG" onclick="window.open(this.href);return false;

Odgovori

Natrag na “Fitness & Bodybuilding”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.