FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

SaltCityAttack
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la SaltCityAttack » 21 mar 2010, 20:23

cena je napisao/la:Ni sad mi nije jasno kako je Sarajevo tad pobjedilo Slobodu,jer ste imali prejak tim.Sjecam se da su se u Sarajevu plasili tad te utakmice sa Slobodom.Mislim kad bi se tadasnji tim Slobode mogao vratiti dabi se prosetali sadasnjom ligom!
Pa imali smo mi odlicnu tada ekipu u napadu je bio Alen Mesanovic,Mirza Mesic koji je tada bio odrovljenje kao i kod vas Skoro.Jos su tu bili Adnan Osmanhodzic-Buco,Jasarevic,Enes Mesanovic i ovi nabrojani igraci su cinili napad i vezu.Dole smo imali dva odlicna beka tadasnji reprezetativac Omer Joldic i Kavazovic , a u odbrani jos su tu bili kapiten Malkocevic ,Bajrovic,Kuduzovic.
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

kupus army
Kontakt:

Post Postao/la kupus army » 21 mar 2010, 20:28

cuj interesuje te dal ce horde doci ili ce doci lukavcani,kalesijaneri,zivinicani,pa zar su horde zla samo iz sarajeva?
Kao dijete 's tobom ja osjetilo bol,svu srecu ovog svijeta,dobro,a i zlo!

cena
Kontakt:

Post Postao/la cena » 21 mar 2010, 20:35

Stvarno strasan tim ste tad imali ,a nista niste osvojili!Neznam od 11 koji si nabrojao koje bolji od boljeg,ali kad pogledas ,osim Mesica koji je nesto malo igrao u Nantu drugi i nisu imali neki transfer bog zna sta!

cena
Kontakt:

Post Postao/la cena » 21 mar 2010, 20:40

A tek kakav je tim imala Bosna Visoko covjece kad su uzeli Sarajevo u finalu Kupa na Kosevu;Hota,Beslija,Mekic i drugi, Pekic lovu ulagao u tim.Gledajuci sadasnje prvensvo i par godina unazad slabija liga je bar 50% najmanje.

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 21 mar 2010, 20:52

jel Granov dao go il je Alen Avdic ? nesto se ne sjecam al cini mi se da je bilo glavom,zadnji minut produzetka.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 21 mar 2010, 20:54

ultrasstyle_tz je napisao/la:jel Granov dao go il je Alen Avdic ? nesto se ne sjecam al cini mi se da je bilo glavom,zadnji minut produzetka.

Granov dao glavom jooj jooj utakmice i svega :)
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

samo rajvosa
Kontakt:

Post Postao/la samo rajvosa » 21 mar 2010, 22:01

slani grad je napisao/la:
Kevin je napisao/la:jbg-a sad moramo dobiti vas :lol: :lol:
jasta cete nego dobit :D :D ..po usima,naravno :mrgreen:
protiv vas ce bit posebna loziona zbog poznatih dogadzanja oko proslogodisnjih smicalica i namjestanja :D ..i ako izgubimo nadam se da cemo vam makar 3-ici nogu slomit po mogucnosti ovim gaucosima jer ste sa svojim namjestanjima i petljavinama u savezu u TZ ubjedljivo najmrza ekipa
:evil:
haha a kao do sada nije tako bilo,uostalom bujrum bas naz zaboli jel nas vi volite,a za to lomljenje pa docete nekad i vi na Kosevo pa kad se pocnete valjati ko prosle sezone i ko sad protiv Celika odma nogom u vugla i cao!

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 21 mar 2010, 22:08

samo rajvosa je napisao/la:
protiv vas ce bit posebna loziona zbog poznatih dogadzanja oko proslogodisnjih smicalica i namjestanja :D ..i ako izgubimo nadam se da cemo vam makar 3-ici nogu slomit po mogucnosti ovim gaucosima jer ste sa svojim namjestanjima i petljavinama u savezu u TZ ubjedljivo najmrza ekipa
haha a kao do sada nije tako bilo,uostalom bujrum bas naz zaboli jel nas vi volite,a za to lomljenje pa docete nekad i vi na Kosevo pa kad se pocnete valjati ko prosle sezone i ko sad protiv Celika odma nogom u vugla i cao!
Ovo je se ja mislim odnosilo na Široki Brijeg,nije Sarajevo samo u ligi ;)
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 21 mar 2010, 22:13

kupus army je napisao/la:cuj interesuje te dal ce horde doci ili ce doci lukavcani,kalesijaneri,zivinicani,pa zar su horde zla samo iz sarajeva?
moram znati,jer seljosi vas samo prate kad igrate u Tuzli !

kupus army
Kontakt:

Post Postao/la kupus army » 21 mar 2010, 22:28

sto si ti toliko zapeo za seljake,pa navijac je navijac dal bio iz sarajeva ili iz pm,on voli taj klub,stvarno te nekontam,zbog toga i vase komsije navijaju za druge klubove,a ne za slobodu.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 21 mar 2010, 22:32

kupus army je napisao/la:sto si ti toliko zapeo za seljake,pa navijac je navijac dal bio iz sarajeva ili iz pm,on voli taj klub,stvarno te nekontam,zbog toga i vase komsije navijaju za druge klubove,a ne za slobodu.
Ma nisam zapeo,vec samo pitam jer znam da vas prate kad igrate u Tuzli i nista vise,nemoraju navijat za SLobodu,necu plakat :D ko da mi je stalo da oni navijaju za Slobodu,i ja kazem imaju pravo za koga hoce nek navijaju,nemam nista protiv ;)

kupus army
Kontakt:

Post Postao/la kupus army » 21 mar 2010, 22:40

pa zar tebi nije cilj da fukara ima sto vise,a ne da vam kop cini sto i kusur ljudi

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 21 mar 2010, 22:43

kupus army je napisao/la:pa zar tebi nije cilj da fukara ima sto vise,a ne da vam kop cini sto i kusur ljudi
100 i kusur ljudi :roll: :roll: ima Fukara dosta,al ko ce doci gledat klub kad svake godine jedna te ista prica,bilo bi nas vise da klub igra dobro,al jbg ne ide :( znas li mozda kad je tekma u srijedu ?

kupus army
Kontakt:

Post Postao/la kupus army » 21 mar 2010, 22:46

pa valjda ce ovi nasi neku novu zalbu uputiti,pa nisam siguran da ce je biti uopste,ako se bude igralo bice u 15h,jer kod vas nisu uredu reflektori koliko ja znam,jesam li upravu za reflektore?

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 21 mar 2010, 22:50

kupus army je napisao/la:pa valjda ce ovi nasi neku novu zalbu uputiti,pa nisam siguran da ce je biti uopste,ako se bude igralo bice u 15h,jer kod vas nisu uredu reflektori koliko ja znam,jesam li upravu za reflektore?
I ja sam nesh cuo za to,nisam detaljno upucen oko reflektora,i ja mislim da ce se igrat u srijedu u 15h,ima sad da vam oci ispadnu kad dodjete,pocele se tribine pravit polako ide,imas slike na temi o rekontrukciji na stadionima,ponesi secera i vode,da dodjes sebi,kao i ja kad budem isao :lol: :lol:

kupus army
Kontakt:

Post Postao/la kupus army » 21 mar 2010, 22:54

ma znam da su pocele da se rade tribine i vrijeme je bilo,levate vas godinama oko tih tribina,kad god dodju izbori obecanja za tribine ovo ono,prodju izbori nista od toga.zivio sam ja u tz 8 godina,cesto dodjem i sad i prilicno sam upucenj u stanje u i oko slobode

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 21 mar 2010, 23:00

kupus army je napisao/la:ma znam da su pocele da se rade tribine i vrijeme je bilo,levate vas godinama oko tih tribina,kad god dodju izbori obecanja za tribine ovo ono,prodju izbori nista od toga.zivio sam ja u tz 8 godina,cesto dodjem i sad i prilicno sam upucenj u stanje u i oko slobode
Ma joj dobro je i ovo,sporo ide al nek se samo gradi,valjda ga nekad naprave,stadion bi onda bio pun svaku tekmu :) jos samo da se rijesimo ove nesposobne uprave,rijesili smo se Mesanovica taj se nakrao ko niko u SLobodi,lafo vojnik Slobode,a ogulio je ko majmun bananu.Mi vas moramo dobit u srijedu ako se bude igrala,a za Široki da ne pricamo,to je posebna prica,zbog njih nismo ni otisli u evropska natjecanja :evil: sve nam teske kod kuce 4 tekme,sve ekipe iz vrha tu moramo svaku dobit,i barem uzet bod iz Gradačca, u Modrici sva 3,al kakve smo srece ne bi me cudilo da izgubimo ili odigramo nerijeseno .

slani grad
Kontakt:

Post Postao/la slani grad » 21 mar 2010, 23:14

samo rajvosa je napisao/la:
jesi dobar ti, junace :? mnogo si se primio na virtualni svijet foruma :shock: ..kome bolan ti repliciras i za sta :? ..a likova cudnih :D :D ..idi se umij makar malo ;)
UZ TEBE KROZ ZIVOT CIJELI-FKR 1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 21 mar 2010, 23:18

cena je napisao/la:Stvarno strasan tim ste tad imali ,a nista niste osvojili!Neznam od 11 koji si nabrojao koje bolji od boljeg,ali kad pogledas ,osim Mesica koji je nesto malo igrao u Nantu drugi i nisu imali neki transfer bog zna sta!
Ma brate nismo bili miljenici srece.. eto imali smo ta finala kupa 2 puta protiv Celika, jednom protiv Sarajeva, pa Zeljo, onda ova zadnja dva Zrinjski i Slavija....Onu 1995/96 smo bili uz Celik takodjer najbolja ekipa.Imali smo tada Musica u ekipi, ali zeznula nas je Gradina iz Srebrenika odnosno sudija Calija i nas Ljosu cupo :)

Predzadnje 3-4 kola do kraja smo igrali tu utkamicu u Srebreniku gdje smo imali prednost 0:1, ali je sudacka trojka nas unistavala, nisu nam svirali penal, svaki napad zastavica se dizala i sve dok Suljo nije Caliji razbio glavu :)...Ebiga ono njihovo stajanje je tik iza linije igralista :)....Utakmica je prekinuta i ako smo mi vodili Gradina je dobila bodove i tako odluka o prvaku je padala u Tuzli izmedju Slobode i Celika..

Brate ja sam taj dan slomio ruku i znao sam da ukoliko odem doktoru d amoram gips staviti, a naranvo ko zna dali bi poslije stigao i na utkamicu.Odlucio sam da ne iem doktoru i jaran mi je iztezao ruku odnosno kost mi namjestao :)....znam samo da sdam zamotao ruku zavojem i rekli su mi stavi bjelog i crvenog luka da ti spadne kao otok sa ruke.Naravno to sam uradio i zamotao i onako otisao na utakmicu.Usmrdio sam cistavu tibinu lukom ali boli me kita :)...ebiga tu smo tekmu izgubili iako smo bili bolji.POveo je celik 1:0 onda je Osmanhodzic izjednacio na 1:1 i u zadnjih 15 minuta primisli smo nesretan gol sto se poslije odrazilo i na igrace, gdje smo za 10 minuta primili 3 gola i izgubili 1:4.Celik je osvojio titulu, a 7 dana nakon toga otvorenje Grbavice, odnosno finale kupa ponovo su igrali SLOBODA-CELIK :)......Tad sam naravno bjezanija iz skole i onda na tekmu pravac grbavica :)...Celik je poveo takodjer 1:0, a nedugo zatim za nas je Nedim Omerovic-Ragib izjednacio na 1:1....igrali smo zaista odlicno, ali onda dolazi trenutak kada Malkocevic dobija crveni karton, a zatim dobija i Tahirovic-Copak i igrali smo bez dva igraca na terenu. Negdje na samom kraju 89 minuta dodusjen je penal za Celik kojeg su realizovali i tako osvojili po drugi put kup, a mi drugi put za redom tugovali ebiga :(
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 21 mar 2010, 23:22

TaRgEt_ je napisao/la:
ultrasstyle_tz je napisao/la:jel Granov dao go il je Alen Avdic ? nesto se ne sjecam al cini mi se da je bilo glavom,zadnji minut produzetka.

Granov dao glavom jooj jooj utakmice i svega :)

Ma granov ga jasta uvalio :(.... lopta je ba jedva usla u gol.Nas golman je tada bio Amir Halilovic i stvanro nije imao sanse da je skine.Granov je skocio i mislim d aje cak jedva i zakacio, ali lopta je nekako se odbila od stativu i usla u gol.To mi je bio najtuznija noc u zivotu 16 maj 1998 :(....Kud smo se u nasem busu smrzli ko picke vrata su nam se pokvarila, a kisica ona padala i dok se vozilo onaj vjetar je nanosio kisu, pa sam se jos i prehladio , ali nista me vise nije boljelo nego ponovo izgubljen kup :(
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: fukara87 i 20 gostiju.