Teretana

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88,Crixus

IlPrincipe
Kontakt:

Re: Teretana

Post Postao/la IlPrincipe » 12 nov 2014, 23:45

@firefirefirely Zaboravio sam none uslikat, ali radim ih 1 sedmično svakako :)

a ove nove sprave što su došle u elit, ma bezveze, ima spravama 30 godina. Ja ih sastavljo kad su došle sav sam se preznojio :urnebes:

Ono mogu one poslužit i sve to al gdje si vidio profesionalca da radi na digitalnim spravama :urnebes:
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 13 nov 2014, 10:31

Freeletics , ako neko zeli snagu , kondiciju , izgled . Nije potrebna oprema posebna , samo volja . Nije sminka kao teretana , proliva se dosta znoja , osjecas bol nakon svakog treninga , ali nakon mjesec rezultat zagarantovan . Samo treba izdrzati .
Imam program u pdf , samo ne znam postaviti , jbg nendertalac ...
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

lazar
Kontakt:

Post Postao/la lazar » 13 nov 2014, 15:26

master44 je napisao/la:Odlicno, svaka cast. Nisi se puno umastio i mozes sigurno jos 5 kg ici gore pa rezati. Ako mozes da mi posaljes sta te je najvise poguralo na masi, vezano za ishranu ?
Gdje ce se dalje rezati ? Guraj masu ba, **** definiciju

autogol
Kontakt:

Post Postao/la autogol » 15 nov 2014, 01:50

Evo jedan zanimljiv program koji traje 14 sedmica.Znam da je mnogo ali ako nista moze se prouciti sta Dr.Wilson savjetuje i poslusati neke od savjeta kao npr. promjene intenziteta treninga svake sedmice (vidi sliku) :thumbup:
slika

[youtube][/youtube]

A evo i link sa bb.com
http://www.bodybuilding.com/fun/jake-wi ... ainer.html

Batva
Kontakt:

Post Postao/la Batva » 20 nov 2014, 23:55

Mrzi me uredjivati slike pa sam ovu skinuo sa Fb i nabrzinu samo prekrio nam glavuce. Prije nekih 6 mjeseci, dok sam imao dosta vode u tijelu, ja sam ovaj u sredini. Sad sam izgubio par kg, izbacio vode i masnoce jedan dio, a sad idemo jos jace:

slika

@ilPrincie - lijepo je sto nemas masnoce i imas finu definiciju, ali na tvoju visinu moras jos dosta misicne mase nabaciti, naravno uz kontrolu hrane. Osim ako ne zelis izgledati zilav, a na tvoju visinu jos 10kg minimalno ce izgledati wow, vjeruj mi.

Vezano za protein, nema boljeg trenutno od ON-ovog Whey Gold, ali i cijena mu je visoka, osim ako nemate nekoga da vam donese iz Afganistana (tj. preko Amazona da naruci u bazu i ne placa shipping). Ja sam sad poceo koristiti MyProtein, mix proteina - kreatina - glutamina = dobar je, odredjeno vrijeme necu ga mijenjati i pratit cu i dalje kako mi godi organizmu.
Ko od harama zivi, godisnje dva puta ne podrigne.

autogol
Kontakt:

Post Postao/la autogol » 21 nov 2014, 00:20

batva-cestitam odlicna masa,posebno mi se svidjaju ruke (sake posebno) :mrgreen: Mada je to genetika ali eto..
Poradi malo vise na grudima,zaostaju za ostalim dijelovima ;)

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 21 nov 2014, 00:20

pa znam da mi treba jos misicne mase, ne mogu i da hocu jos nabaciti za ovoliko vremena koliko treniram. aBd ja nastavljam trenirat, do ljeta da mi je jos 2-3kg misicne mase bilo bi vrh. Ovako zadovoljan sam i sa ovim, ne izgledam mršav,naprotiv.

a i ti si ekstra, vjerujem da si sad jos bolji, isklesaniji :thumbup:
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

Batva
Kontakt:

Post Postao/la Batva » 21 nov 2014, 00:56

Hvala, hvala vam. Godinama i godinama sam znoj prolivao, u posljednje 4 i pol godine sam sa cca 73kg skocio na 83kg sad, a u proljece ove godine sam imao cca 87kg.
Vise i ne pazim toliko na ishranu, nesto nadomjestim treningom i povremenim cardiom, a nesto nezdrave hrane i ostane u meni. 30 godina je u guzici, vakat je i zeniti se uskoro tako da imam sad neke druge prioritete, ali trening je nesto sto ce me pratiti jos dugo, nadam se.
Prije par sedmica sam krenuo sa hadr-cardiom, malo poremetio metabolizam i oslabio imunitet i onda fasov'o jaku upalu tako da sad se oporavljam. Jesam malo nabacio definicije, ali misic pamti pa sad kad pojacam trening opet ce buknuti sve. :D

ilPrincipe - ti do ljeta mozes i vise od 2-3kg nabaciti misica, ali znaj da uz dobru hranu i suplementaciju moras poceti i forsirati zeljezo, poceti povecavati tezinu na tegovima, uz manji broj ponavljanja, prvo nabaci mase, a onda definises kada imas sta.

@autogol - dobro si primjetio :D prsa mi jesu manja u odnosu na ostatak tijela, a najvise tu utice, upravo, genetika. Takva konstitucija tijela, a i kada sam mladji bio forsirao sam mnogo vise ruke tako da vremenom mi je i sve teze bilo izbalansirati, kada sam naucio pravilno trenirati i ne zapostavljati neku grupu misica. Genetika je cudo, fakat.

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 21 nov 2014, 13:19

Jučer odradim kardio i jutros ustanem noge me bole, znači da sam dobro odradio ga (jest da nisam dugo trčo), i onda lagnao spremim se i opet jutarnji kardio trening. Sad evo kod kuće jedva hodam, sve je dobro dok po ravnom hodam, al kad treba dole, nema šanse. A muku sam mučio i kad je pred kraj treninga mi se pertla odvezala, mor'o sam nekako sjesti i svezati je. :D

Sutra ću odmoriti, pa ću u Nedelju ujutro opet :D

Inače uz to još ovako zadnja dva mjeseca treniram kod kuće, sklekove(više vrsta), propadanja... i tako jedno sat vremena.

Jbg daleko seljaku teretana. :mrgreen:

Odsad krećem sa ozbiljnim treningom, ima da se vratim malo u formu, ko zna kad će mi trebati. :)

I da napomenem imam 17 godina, visok sam 178 i imam 68 kila. Valjda je to onako prilično normalno za moje godine i omjer visine i težine. :D

Batva
Kontakt:

Post Postao/la Batva » 21 nov 2014, 18:24

Mrsav si za svoju visinu, najmanje 10kg ti treba, a misicno gradjen cak i 15ak kg. Medjutim, nemoj ovo pogresno shvatiti, premlad si pa ni ne pokusavaj odmah nabiti svu ovu kilazu. Ne opterecuj se tegovima jos godinu-dvije, vec se bavi nekim sportom, uporedo radi sklekove i kardio radi sebe, sklekovima, vratilom i razbojem ces pripremati tijelo za dalje napore, pomoci ce ti kada se presaltas u gym.

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 21 nov 2014, 19:25

Kako mršav ? Pa našta bi ličio da imam još 10kg ? Bilo bi to fino kad bi dobio tih 10kg vježbanjem, al sad da na ovu visinu dodam 10kg ono bezvezne kilaže, bio bi niđe veze.

I nije mi cilj da budem neki bodybuilder, nego onako zbog sebe i forme, a i da ima tu koji mišić, čisto da fino ruka izgleda i prsa kad se skine majica, a trbušni nek su tu i tamo. :D

Batva
Kontakt:

Post Postao/la Batva » 21 nov 2014, 20:57

Sve je stvar izbora i zelje kako zelis da izgledas. I definiciju da bi imao, moras imati sta izdefinisati. Vratilo, razboj i sklekovi ce ti pomoci velikim dijelom, prirodne vjezbe uz sklekove su odlicna kombinacija, ali i monotona. Ti vjerovatno zelis da izgledas k'o Zyzz ;) (a ko ne bi, vala)
Ali je fazon da rijetko ko dodje u gym i aktivno trenira godinama te ostane na slicnoj kilazi. Kako tijelo napreduje, a kilaza na utezima se podize, tako i apetiti rastu. Jos ako su tu lozionicari, pa i curice okolo koje pasu, znas sta ti je raditi.

Ja sam prije nekih 7 godina imao 72\3kg na moju visinu cca 176. Sad kad pogledam album sa fotografijama iz tog adolescentskog perioda dodje mi da zapalim album k'o sihir. :D Da ne govorim kako ga krijem od tudjih pogleda, bitno je kako sad izgledam. :D

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 22 nov 2014, 00:02

Belmine preporucio bi ti da treniras 300, ako nisi za teretanu. 300 je dobar kucni trening pokusaj googlati. Kilaza ti je normala, ni previse ni premalo. Svaka cast za cardio treninge. Samo nastavi, oni su neminovni za zdravo tjelo.

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 22 nov 2014, 00:39

Batva je napisao/la:Mrsav si za svoju visinu, najmanje 10kg ti treba, a misicno gradjen cak i 15ak kg. Medjutim, nemoj ovo pogresno shvatiti, premlad si pa ni ne pokusavaj odmah nabiti svu ovu kilazu. Ne opterecuj se tegovima jos godinu-dvije, vec se bavi nekim sportom, uporedo radi sklekove i kardio radi sebe, sklekovima, vratilom i razbojem ces pripremati tijelo za dalje napore, pomoci ce ti kada se presaltas u gym.
178, 68 je sasvim ok. Malo je ako vec duze trenira i ima misicne mase inace ne.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Batva
Kontakt:

Post Postao/la Batva » 22 nov 2014, 01:06

Greivis je napisao/la:
Batva je napisao/la:Mrsav si za svoju visinu, najmanje 10kg ti treba, a misicno gradjen cak i 15ak kg. Medjutim, nemoj ovo pogresno shvatiti, premlad si pa ni ne pokusavaj odmah nabiti svu ovu kilazu. Ne opterecuj se tegovima jos godinu-dvije, vec se bavi nekim sportom, uporedo radi sklekove i kardio radi sebe, sklekovima, vratilom i razbojem ces pripremati tijelo za dalje napore, pomoci ce ti kada se presaltas u gym.
Ako govorimo o nekoj ''idealnoj'' tezini (a idealno ne postoji), onda bi to bilo nekih 72/3kg. Ako govorimo o muskom proracunu odnosa visina-tezina gdje kod muskarca oduzimas 100, onda je to 78. Ja opet ovdje govorim iz iskustvenog aspekta, a vec dugoo se bavim sportom, pa ispod 75kg mi je prilicno mrsavo. Opet, tu ulogu igra i tjelesna konstitucija kao i raspodjela manjka/viska kilograma, pa neko izgleda beblji/mrsaviji nego zaista jeste.
Zato i kazem, po fotografiji se jos najbolje moze ocijeniti, jer brojke nekad znaju lagati, moram priznati.

Batva
Kontakt:

Post Postao/la Batva » 22 nov 2014, 01:25

Ovo je moja omiljena izjava po pitanju odnosa ishrana - cardio - topljenje masti :D
Džaba sav trud oko zdrave ishrane ako fizičku aktivnost svedeš na trčanje za autobusom ili jedan trbušnjak na veče kako bi sa stola dohvatio daljinski za TV.

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 22 nov 2014, 10:07

Ma ne treniram ono baš da se vidi neki napred u razvoju, nego samo vidim da napredujem po pitanju sklekova i ostalih vježbi. Al sad krećem samo Hard. :D

A ovo za 300 ću vidjeti danas u toku dana kad budem imo vremena da malo pročitam šta oko toga. Pa ćemo se baciti i na akciju. :D

lazar
Kontakt:

Post Postao/la lazar » 22 nov 2014, 10:26

Greivis je napisao/la:
Jos mu fale maxice, trenerka i da razvlaci rijeci ko tijesto.

Momak sa kardiom nece nikad nabit masu, tako da nece ni izgledati nesto narocito. Bez zeljeza tesko da ce sta nabiti. Ako hoce vec formu da odrzava bolje mu je da upise neki sport.

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 22 nov 2014, 10:55

Sigurno da je bolje biti 178,68 nego 178,100.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 22 nov 2014, 13:48

Trenutno stanje:

189 visok, 87 tezak, 1/10 masla.

Zdravstveni problemi, ramena, desno koljeno i isijas u desnom kuku.

Trening redovan, ishrana gore, dole. Volja za treningom odavno mi nije u modi. Razlog za treniranje, zbog smirenja.

Preporuka svima, just do it.

Odgovori

Natrag na “Fitness & Bodybuilding”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.