Safet Sušić - Pape

zgembo89
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la zgembo89 » 20 nov 2014, 17:58

Goalgetter je napisao/la:
zgembo89 je napisao/la:a isto tako inkasirao je gotovo 750.000 KM kao nagradu za plasman na SP, koja mu je već isplaćena. :o
Zasluzeno. Koliko god da je dobio neka je. Fakt je da je sa repkom otisao na SP, i to je indiskutabilno koliko je zaradio, tj. ukljucuje premije koje su dobili on i reprezentativci.
Sigurno je da kada bih slučaj predao u FIFA da bih N/FS BiH možda i zavio u crno. Međutim, meni to nije cilj, ali isto tako otići a da se neke obaveze i dug ne ispune – o tome nema ni govora, pogotovo sada kad smatram da su bili poprilično nekorektni prema meni. Jedan čovjek koji je odveo reprezentaciju prvi put na Mundijal zaslužio je bolji tretman. Ako su već htjeli trebali su me smijeniti poslije Kipra, a ne praviti farsu sa sastankom i predstaviti javnosti da su ga sazvali kako bi mi dali podršku. Pa nije niko naivan. :tokralju:

NeverGiveUp
Kontakt:

Post Postao/la NeverGiveUp » 20 nov 2014, 18:51

Pape = gospodin :urnebes: :lol: :clap: :facepalm: :tokralju: :bow: :rol:
. . . Nacionalizam vas uči da budete ponosni na sranje koje niste napravili
i da mrzite ljude koje nikada niste upoznali . . .

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 20 nov 2014, 22:43

Baho je veceras na TV1 objasnio neke stvari oko linca prema Safetu.Napokon se nasao neko da prozove novinare i navijace koia daju sebi za pravo da postavljaju ultimatume i prozivaju Safeta neznalicom.Posebno mi je bilo drago cuti gradjane koji i dalje cijene Susica i daju mu podrsku.Kao sto rece Baho nije Safet zasluzio da ga se vrijedja.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 nov 2014, 22:46

Da je neko drugi to rekao, imalo bi težinu, ali Baho je već odavno na marginama.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 20 nov 2014, 22:50

Virtu4l je napisao/la:Da je neko drugi to rekao, imalo bi težinu, ali Baho je već odavno na marginama.
sve je dobro rekao 2 boda iz 4 utakmice to je argument zato i ja smatram da je uredu sto je smjenjen ,ali se slazem s djelom gdje je rekao da je sramno kako se neki novinari i navijaci ponasaju prema safetu.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 nov 2014, 22:54

bordobijeli je napisao/la:sve je dobro rekao 2 boda iz 4 utakmice to je argument zato i ja smatram da je uredu sto je smjenjen ,ali se slazem s djelom gdje je rekao da je sramno kako se neki novinari i navijaci ponasaju prema safetu.
Jesi li se ti zapitao zašto na ovom forumu više nema nekih likova tipa bubnjaš i sl.?
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 20 nov 2014, 22:56

Virtu4l je napisao/la:Da je neko drugi to rekao, imalo bi težinu, ali Baho je već odavno na marginama.
ima i ovako tezinu,covjek je iskoristio medijski prostor.Neka se cuje drugacije misljenje.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 20 nov 2014, 23:02

Pape je donio potrebnu smirenost u repku..Prebacio uspjeh i odgovornost na igrace,na sta su ovi odlicno odgovorili,bili su pojedini smatrani Bozanstvima u drzavi,a onda je krenuo nepotizam,Vrsajevic,Hadzic i Tino su dosli u repku,poceli odma i igrati,Dzeki,Spahi i ostalima se pocela ljuljati stolica,to im se nije svidjelo i otisla je i igra u onu stvar..Najvecu odgovornost snosi Pape i mrzak mi je bio jos odavno ali jedini krivac nije,to nikako!
Dosta krivice snose i igraci koji su se pogubili,igrali hirovito i to nam je bio kraj,Pape nas je samo usmjerio u provaliju,tacno onako kako nas je i usmjerio na SP
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

Aragon
Kontakt:

Re: Odg: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la Aragon » 21 nov 2014, 00:40

Slatinash_7 je napisao/la:Pape je donio potrebnu smirenost u repku..Prebacio uspjeh i odgovornost na igrace,na sta su ovi odlicno odgovorili,bili su pojedini smatrani Bozanstvima u drzavi,a onda je krenuo nepotizam,Vrsajevic,Hadzic i Tino su dosli u repku,poceli odma i igrati,Dzeki,Spahi i ostalima se pocela ljuljati stolica,to im se nije svidjelo i otisla je i igra u onu stvar..Najvecu odgovornost snosi Pape i mrzak mi je bio jos odavno ali jedini krivac nije,to nikako!
Dosta krivice snose i igraci koji su se pogubili,igrali hirovito i to nam je bio kraj,Pape nas je samo usmjerio u provaliju,tacno onako kako nas je i usmjerio na SP
X
"Znaš kako ti je to - rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju"

Honorar
Kontakt:

Post Postao/la Honorar » 21 nov 2014, 07:11

Baho - mjera za znanje i moral?

Roknucu se...

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 21 nov 2014, 13:40

Baho je većinu stvari pošteno rek'o.

Liječenje frustracija i pljuvanje Safeta Sušića je zaista ponižavajuće.
Naravno da se to nekima ovde ne sviđa jer je većina koristila uličarske termine kako bi popljuvala Sušića. . .
A.F.C. Bournemouth!

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 21 nov 2014, 14:00

Odlazi mirno, tiho i dostojanstveno. Ko je stariji znace da je i prije bio takav. Ni ja nisam bio za Papeta nakon Nigerije, izgubio je kompas, a jednom kada se uzde puste tesko ih je vratiti ponovo, ali psovanje i vrijedjanje na licnoj osnovi je ono zbog cega sam sa mnogima ulazio ovdje u rasprave (pogotovo s raznim bjezanijama :facepalm: ). Sretno Pape, Pariz zna za Bosnu i Hercegovinu najvise zbog tebe i po lijepom te pamti. Otisao je Safet, a nama ostaju nase stare boljke koje su bile tu i prije njega. Kriv jeste - itekako, selektoru/treneru uvijek prvom glava leti, ali problem je mnogo dublji i veci. Sretno Pape, a mnogi neka stave prst na celo zbog onog prozivanja da ce uzeti sve pare iz ugovora, ali hajde covjek voli vise i losu laz nego dobru istinu.

Vidjecemo kako ce ici ovo sve sada, Vaha je sigurno mnogo veci strucnjak, ali on 99% da nece. Moj je favorit Amar Osim, zna "Brko" kako sa nasom bagrom izaci na kraj. Sanse su male, a nada zadnja umire...
Sport je lijek za tijelo i duh.

arhimed89
Kontakt:

Post Postao/la arhimed89 » 21 nov 2014, 14:09

rambo16 je napisao/la:Baho je većinu stvari pošteno rek'o.

Liječenje frustracija i pljuvanje Safeta Sušića je zaista ponižavajuće.
Naravno da se to nekima ovde ne sviđa jer je većina koristila uličarske termine kako bi popljuvala Sušića. . .
vjeruj da mu niko nije kriv.
Postao je toliko bahat i provokativan u svojim izjavama da je narodu prekipilo.
Da se bar jednom udostojio i rekao da je pogrijesio il da je makar imao toliko obraza da ponudi ostavku na raspolaganje pa ljudi bi rekli "svaka mu cast" kad je korektan.Al je do zadnjeg dana kad je smijenjen svima nam se smijao u lice i ponavljao da ne da ostavku.Kakav to covjek moras biti i kakva nula od karaktera moras biti da te neko mora otjerati a neces da podneses ostavku iako je ocito da nas njegove bravure mogu kostati plasmana a savez nekoliko miliona maraka.

Najmanje sto je mogao uraditi za zemlju koji bi trebao voliti je da sam kaze da je pod njegovim vodstvom postao upitan nastup na takmicenju i da osjeca odgovornost da je vrijeme da se povuce.

Ja ga nisam pljuvao kao sto su ga neki pljuvali,mozda na ovoj temi imam nekih 10 postova,ali su zadnja tri posta sigurno uvredljivog sadrzaja za ovo krme jer ni trunke ljudskosti nisam vidjeo.Ova repka je ozivjela i njega i njegovu jadnu karijeru koju je imao,jer da nije dobio sansu da vodi BiH,vjerovatno bi danas bio u penziji ili vodio neki qurcuspor.
Edin Dzeko..Amel Tuka..Mirza Teletovic..Asmir Begovic..Vedad Ibisevic..Emir Spahic..Muhamed Besic..Sabahudin Delalić..

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 21 nov 2014, 14:12

samo_lijevo je napisao/la:Baho je veceras na TV1 objasnio neke stvari oko linca prema Safetu.Napokon se nasao neko da prozove novinare i navijace koia daju sebi za pravo da postavljaju ultimatume i prozivaju Safeta neznalicom.Posebno mi je bilo drago cuti gradjane koji i dalje cijene Susica i daju mu podrsku.Kao sto rece Baho nije Safet zasluzio da ga se vrijedja.
Baho najmanje ima pravo pričati o tome jer je on prvi, dok je bio komentator, uzimao sebi za pravo mnoge stvari. Naravno nije vrijeđao ljude, ali je mnoge igrače krivio, prozivao i sl. stvari što nije smio. To što neki čovjek kojemu je pun k... svega kaže nekome teleća glava ili nešto sl, nije uopšte važno u odnosu na ono što javna ličnost može pokrenuti takvom pričom na tv-u.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 21 nov 2014, 14:14

zaboljisportuBiH je napisao/la:
samo_lijevo je napisao/la:Baho je veceras na TV1 objasnio neke stvari oko linca prema Safetu.Napokon se nasao neko da prozove novinare i navijace koia daju sebi za pravo da postavljaju ultimatume i prozivaju Safeta neznalicom.Posebno mi je bilo drago cuti gradjane koji i dalje cijene Susica i daju mu podrsku.Kao sto rece Baho nije Safet zasluzio da ga se vrijedja.
Baho najmanje ima pravo pričati o tome jer je on prvi, dok je bio komentator, uzimao sebi za pravo mnoge stvari. Naravno nije vrijeđao ljude, ali je mnoge igrače krivio, prozivao i sl. stvari što nije smio. To što neki čovjek kojemu je pun k... svega kaže nekome teleća glava ili nešto sl, nije uopšte važno u odnosu na ono što javna ličnost može pokrenuti takvom pričom na tv-u.
+ Uzecemo i u obzir sto je javno kritikovao savez i prozvao srpske clanove IO sto ne podrzavaju Barbareza. Po meni moronski, valjda zna kako funkcionise savez jbt. :think:

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 21 nov 2014, 14:16

Pape je poceo sam sebe ponižavati nebuloznim i kontradiktornim izjavama,nerazumnim taktikama,bahatim stavom i prebacivanjem vlastite odgovornosti..

Covjek koji izjavi da ce igrati samo oni koji igraju u svojim klubovima pa sam sebe demantuje vec u narednoj utakmici,pa mnogobrojne izjave o jacini kluba kao argumentom za izostanak poziva za neke igrace a na spisku mu se redovno nadju igraci iz Turskog drugoligasa ili HNL lige..Manjak poštovanja prema protivniku u izjavama gdje govori kako ga Kipar ne interesuje i da nema namjeru da analizira isti pa mu se to vrati kao bumerang i onda na sve to odgovara prebacivanjem krivnje na igrace..

Mnogo toga pogresnog je Safet uradio u zadnjoj godini mandata da bi prosjecan poznavaoc ove igre ostao imun i bez osude..

Nije ni Zukanovic zasluzio ono sto mu je uradjeno,zasto se Baho toga nije dotakao kao i Susiceve odgovornosti u pomenutom slucaju ?

Imao je i Susic mnogo toga za objasniti,nije da nije davao povoda,mediji su bili cak i blagonamjerni prema njemu,u Engleskoj ili Njemackoj bi bio razapet i visio na naslovnicama redovno..

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 21 nov 2014, 14:16

Virtu4l je napisao/la:
bordobijeli je napisao/la:sve je dobro rekao 2 boda iz 4 utakmice to je argument zato i ja smatram da je uredu sto je smjenjen ,ali se slazem s djelom gdje je rekao da je sramno kako se neki novinari i navijaci ponasaju prema safetu.
Jesi li se ti zapitao zašto na ovom forumu više nema nekih likova tipa bubnjaš i sl.?
Na nasu veliku radost ti si jos tu. Otkad sam se prikljucio ovom forumu nisam vidio forumasa koji je vise pogresnih procijena i teza iznosio i jos uvijek ima hrabrosti prozivati druge. Sve sto si tvrdio i govorio o Safetu Susicu se pokazalo kao pogresno. I sada opet prozivas. Imas li ti covjece i trunke obraza? Pomiri se sa cinjenicom da si bio u zabludi i da si pogrijesio. Ne unosi vise zlu krv medju nas. Ne proglasavaj nas svakakvim imenima i ne proizvodi mrznju i nove sukobe. Nakon svega pokazi malo dostojanstva i priznaj svoje zablude. Vidis li da te samo nekolicina nas proziva a simbol si svega loseg povezanog sa Susicem na ovom forumu. I jos uvijek imas obraza da neke od nas prozivas. Sram te MOZE BITI. Gledaj naprijed i budi realan po pitanju novog selektora kada on dodje a prestani vise sa svojim floskulama i optuzivanjima. Zar ti vise nije dosta?

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 21 nov 2014, 14:21

Goalgetter je napisao/la: + Uzecemo i u obzir sto je javno kritikovao savez i prozvao srpske clanove IO sto ne podrzavaju Barbareza. Po meni moronski, valjda zna kako funkcionise savez jbt. :think:
Šta lupaš ba? Šta moronski? Jel ti živiš u Bosni uopšte? Jel znaš kako ovde stvari fukcionišu?

Čovjek je pun qrac podjela pa je zato i rek'o:"Za mene je glupost da na klupi mora biti Srbin,Hrvat i Bošnjak. Neka je vodi i 11 Srba ali nek ta Reprezentacija dobro igra."
I šta je moronsko u ovoj izjavi?

Fakat ne razumem ljude koji sebi daju za pravo da nešto nazovu "moronskom izjavom" iako ta izjava itekako ima smisla.
A.F.C. Bournemouth!

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 21 nov 2014, 15:07

Susic je imao gotovo 100% podrske novinara, sportskih radnika, nvijaca u BiH, cak i nakon Slovacke.

Nakon Egipta se sve novine brujale o Dzeki i Spahicu, niko nije spominjao Susicevu kriminalnu taktiku, svi su podrzavali Susica. Prema tome, prica o tome da su se svim okomili na Susica ne stoji.

Novinari su cak uspjeli zamaskirati i neuspjeh u Velsu, predstavljajuci bod kao neku dobru stvar.

Cuveni sportski radnici i nase "legende" nisu nikad kritikovali, ni kad je trebalo, ni sada ne kritikuju kad je sve gotovo.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 21 nov 2014, 15:24

Mozambik je napisao/la:Susic je imao gotovo 100% podrske novinara, sportskih radnika, nvijaca u BiH, cak i nakon Slovacke.

Nakon Egipta se sve novine brujale o Dzeki i Spahicu, niko nije spominjao Susicevu kriminalnu taktiku, svi su podrzavali Susica. Prema tome, prica o tome da su se svim okomili na Susica ne stoji.

Novinari su cak uspjeli zamaskirati i neuspjeh u Velsu, predstavljajuci bod kao neku dobru stvar.

Cuveni sportski radnici i nase "legende" nisu nikad kritikovali, ni kad je trebalo, ni sada ne kritikuju kad je sve gotovo.
Ma, pusti te gluposti.... Samo se bojim da u legendu ne udje da je Safet imao los tretman u javnosti. To apsolutno nije tacno. Ako je iko imao podrsku javnosti, cak i u trenucima kad je grijesio i pravio gluposti- to je Safet. Pa, pogledajte samo hrvatske medije... Ljudi su se prakticno plasirali na EP nakon cetiri kola, mislim da ima vise negativnih tekstova nego pozitivnih... Ima tu puno i nenogometnih motiva, ali ko te pita: pritisak je maksimalan.

Safetu je imao boziji tretman, i nakon Rumunije, i nakon Albanije, i nakon Portugala, i nakon Slovacke, i nakon Nigerije.... Poneki stidljiv clanak, i ova ekipa na forumu. Tek kad ga je nasamarao yebeni Kipar, mnogima je doslo iz guzice u glavu.
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.