Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Jednostavno odi na stranicu fakulteta gdje se novinarstvo studira. Naći ćeš sve informacijeOtelo je napisao/la:Jel zna neko kako funkcionira studiranje o Slovenije, tocnije novinarstvo ?
Upis, prijemni, sta se gleda, kolika je cijena upis i ostale zavrzlame ?
Jes da kasnim, al ako jos treba javi seschweinsteiger je napisao/la:Ima li neko da zna c++ treba mi mala pomoc,minutu-dvije samo?
(ako neko zna,nek posalje poruku)
"Na fakultetima u Travniku možeš samo niz stepenice pasti"BlackRiver je napisao/la:Interesantno kako svaka priča o studiranju obavezno završi sa onim "privatni vs javni" fakulteti. Privatni fakultet je kod nas pojam za "lak prolaz i kupovanje diploma", dok na zapadu predstavljaju najbolji način za sticanje kvalitetnog obrazovanja. Naopaka smo država nažalost.
Ipak, mislim da će vremenom privatne institucije i kod nas preuzeti primat kada je u pitanju obrazovanje. Mislim da trenutno u našem obrazovnom sistemu nije problem postojanje privatnih fakulteta i visokih škola. Problem je stvaranje kadrova za kojima realno ne postoji potreba na tržištu. Isfucana je to fraza, ali danas na birou imate najviše ekonomista i pravnika. Nažalost.
Nema nam napretka sve dok se ne uradi potpuna reorganizacija obrazovnog sistema. Počevši od osnovnih škola pa dalje. A do tada, jedini spas za mlade ljude jeste nastavak školovanja u inozemstvu. Barem u tom slučaju stiču dobro definisane kompetencije i imaju realnu šansu za uspjeh na tržištu rada.
Incijativa za razvoj aplikacije za informisanje građanapaolomontero je napisao/la:vec sam malo dosadan, ali ovo je posljednji put, glasanje se zavrsava. ako mozete dajte svoj glas. http://openideas.me/project/prakticni-r ... -lijekova/" onclick="window.open(this.href);return false;
Evo da i ja pitam...Još bolje ako ima ko sa mastera tehničih studija da podijeli iskustva..Carli je napisao/la:Ima l' ko da u Berlinu studira
Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, nerkolfc i 116 gostiju.