a mene ovdje niko ne shvata ozbiljnoSabinho je napisao/la:River, btw habibe oni te cekaju, bices vodja navijacahabib je napisao/la:a nije bgm navijam za river
ustvari koji je ono radnicki klub ?![]()
![]()
znaci vamos river
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo
a mene ovdje niko ne shvata ozbiljnoSabinho je napisao/la:River, btw habibe oni te cekaju, bices vodja navijacahabib je napisao/la:a nije bgm navijam za river
![]()
Radnicki je Boka,sad drugo poluvrijeme navijaj za njihhabib je napisao/la:a nije bgm navijam za river
ustvari koji je ono radnicki klub ?
jel me to sabinjo zajebavaManuel je napisao/la:Radnicki je Boka,sad drugo poluvrijeme navijaj za njihhabib je napisao/la:a nije bgm navijam za river
nemozes habeta zajebatSabinho je napisao/la:Pusti ga manuele ja rek'o taman da ne promijeni
sabe jesi to i ti juniorSabinho je napisao/la:Uhhhhh River se priblizava golu![]()
![]()
Jesam ali treba mi za tiket da miruju svihabib je napisao/la:sabe jesi to i ti juniorSabinho je napisao/la:Uhhhhh River se priblizava golu![]()
![]()
hvala TM znaci definitivno bokaTMmanija2012 je napisao/la:Za Habiba druga nasegŠpanjolska ima El Clasico, dok Argentina ima Superclasico. Tako se naziva derbi između dva kluba iz Buenos Airesa, a njihova dva stadiona jedan od drugog su udaljeni samo sedam kilometara. Oba kluba nastala su u siromašnim četvrtima Buenos Airesa, ali je River Plate u 30-tim godinama prošlog stoljeća preselio na moderni stadion.
Od tad traje ne rat između ta dva kluba. Klasna razlika između ova dva kluba je i više nego očigledna. Za Bocu navija siromašni dio Buenos Airesa, dok bogatiji sloj navija za River. Atmosfera na stadionima uvijek je uzavrela, prava južnoamerička. Bombonera je stadion na kojem svoje utakmice igra Boca, dok na Monumentalu igra River.
Po mnogima najbolji nogometaš na svijetu, Diego Armando Maradona, igrao je za Bocu i time se diče navijači tog kluba, pa uvijek "nabijaju na nos" takve stvari rivalima iz bogatijeg dijela grada. Česti su sukobi između navijača i policije, a atmosfera u gradu na dan derbija je nezamisliva. Prvi susret između ova dva kluba odigran je davne 1908. godine.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.