FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Frutek
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Frutek » 21 mar 2010, 13:48

odsutraopetultra je napisao/la:
Frutek je napisao/la:
odsutraopetultra je napisao/la:Lijepo sam pitao jer zaista ne znam,ko je prosao grupnu fazu ako moze odgovor bio bih zahvalan ?
FK Željezničar kup uefa cetvrtfinale 71/72 ,polufinale 84/85 ;)
Tada se nije igrala grupna nego knockout faza od pocetka do kraja takmicenja.

Nisam to znao :D al opet Sarajevo nije najuspjesnije u Evropi
Zadnja izmjena: Frutek, dana/u 21 mar 2010, 13:52, ukupno mijenjano 2 puta.
Tiger Woods-John Terry-Karim Benzema-Peter Crouch-David Beckham-Franck Ribery-Bill Clinton
Ni sreće ni tuge do tebe nema mi druge, FK SLOBODA TUZLA

odsutraopetultra
Kontakt:

Post Postao/la odsutraopetultra » 21 mar 2010, 14:03

Frutek je napisao/la:
odsutraopetultra je napisao/la:Lijepo sam pitao jer zaista ne znam,ko je prosao grupnu fazu ako moze odgovor bio bih zahvalan ?
FK Željezničar kup uefa cetvrtfinale 71/72 ,polufinale 84/85 ;)
Tada se nije igrala grupna nego knockout faza od pocetka do kraja takmicenja.[/quote]

Nisam to znao :D al opet Sarajevo nije najuspjesnije u Evropi

pa nemoj onda pisati ako ne znas,u bivsoj drzavi nije,u BiH od rata na ovamo jeste

PIRKE33
Kontakt:

Post Postao/la PIRKE33 » 21 mar 2010, 14:40

nije mi jasno zasto se ljudi iz manje urbanih mjesta vrijedjaju na forumu............kroz ove vase price kao da oni nesto manje vrijede od ovih takozvanih gradjana............obisao sam dosta gradova i sela u BiH.....i uvijek su me ljudi u selima bolje docekali nego ovi iz gradova.......i odgovorno tvrdim da su ljudi dosta jednostavniji i bolji i ne pretvaraju se da su nesto sto nisu ne teze necemu kao ovi nazovi gradjani...........

AulleTa
Kontakt:

Post Postao/la AulleTa » 21 mar 2010, 16:19

Skrecemo sa teme ljudi...

Hordi vise u TK nego Fukara ?

Reci DROGI NE !!

Btw.

Izgubismo od Celika jbg, a oni su nam direktni konkurenti za opstanak. Valjda cemo se izvuci sada na nasem terenu protiv SA i ŠB.
Spammer

1.000.000 $ Man ! - Maybe in future... #

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 21 mar 2010, 17:13

da li je Hordi ili Manijaka na Tk vise od Fukara,ne moze ti to niko tacno reci.

ali sta je zanimljivo,zanimljiv je odnos Fukara prema mjestima oko Tuzle.Jako rijetko su Fukare radile marketing van gradaTuzle,a mislim da nisu nikad van opstine Tuzla.
Na tribini je bila jedan kroz jedan gradska raja,jaako malo ljudi koji su sa opstine Tuzla,a vrlo moguce niko sa drugih opstina.
Jednostvano cini se da cilj Fukara nikad nije bio da privuku na tribinu ljude iz Zivinica,Kalesije,Banovica...cak i ljudi iz tih mjesta koji su bili nekad na tribini znali su dozivit par neugodnosti il jednostavno sami vide da im tu nije mjesto i da nisu bas pozeljni.
U Tuzli su ljudi,valjda zbog naseg nacina zivota,takvi da bas ne vole one sa strane.Pravi tuzlaci je nesto sto raja kako bi rekao cijeni,voli,a Sloboda je klub gradske raje,pravih tuzlaka.
Razmisljanje je da oni oko Tuzle nit koga zanimaju,a nit su kome potrebni.Sloboda je gradski klub,za njeg navija gradska raja i sta god da se desi sa Slobode gradska raja ce bit uz nju.Ostali nit ih previse zanimaju nit su kome potrebni.
da skratim,ako bi neko i rekao da je hordi ili manijaka na TK vise,to nekog od Fukara ne vjerujem da bi previse zanimalo nit previse doticalo.Sloboda ima Tuzlu,Tuzla ima Slobodu,ostali su nebitni.
Cak recimo kada sa hordama i manijacima dodje ekipa iz kalesije,zivinica,lukavca itd nikom na tribini nije krivo sto oni navijaju kontra Slobode,cak sta vise ljudi prije kad vide trans HZ kalesija pomisle "sta ce im oni seljaci".
To po meni nije uredu,ja bi volio vidjeti i ljude iz drugih gradova nekad tu ali jbg razmisljanje vecineljudi je sigurno tako,a pogotov na tribini i uz Slobodu se zna da je gradska raja.

Odnose koje su Fukare gradile i grade su bili i sad su sa ekipama iz Brckog (urbanija sredina) i gracanice(isto tako) dok banovici,srebrenik,zivinice,kalesija,neka hvala .Bilo je ljudi koji su pokusali i uradili nesto po tom pitanju,ali misljenje vecine je da im "seljaci" ne trebaju na tribini.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Frutek
Kontakt:

Post Postao/la Frutek » 21 mar 2010, 17:57

ultrasstyle_tz je napisao/la:da li je Hordi ili Manijaka na Tk vise od Fukara,ne moze ti to niko tacno reci.

ali sta je zanimljivo,zanimljiv je odnos Fukara prema mjestima oko Tuzle.Jako rijetko su Fukare radile marketing van gradaTuzle,a mislim da nisu nikad van opstine Tuzla.
Na tribini je bila jedan kroz jedan gradska raja,jaako malo ljudi koji su sa opstine Tuzla,a vrlo moguce niko sa drugih opstina.
Jednostvano cini se da cilj Fukara nikad nije bio da privuku na tribinu ljude iz Zivinica,Kalesije,Banovica...cak i ljudi iz tih mjesta koji su bili nekad na tribini znali su dozivit par neugodnosti il jednostavno sami vide da im tu nije mjesto i da nisu bas pozeljni.
U Tuzli su ljudi,valjda zbog naseg nacina zivota,takvi da bas ne vole one sa strane.Pravi tuzlaci je nesto sto raja kako bi rekao cijeni,voli,a Sloboda je klub gradske raje,pravih tuzlaka.
Razmisljanje je da oni oko Tuzle nit koga zanimaju,a nit su kome potrebni.Sloboda je gradski klub,za njeg navija gradska raja i sta god da se desi sa Slobode gradska raja ce bit uz nju.Ostali nit ih previse zanimaju nit su kome potrebni.
da skratim,ako bi neko i rekao da je hordi ili manijaka na TK vise,to nekog od Fukara ne vjerujem da bi previse zanimalo nit previse doticalo.Sloboda ima Tuzlu,Tuzla ima Slobodu,ostali su nebitni.
Cak recimo kada sa hordama i manijacima dodje ekipa iz kalesije,zivinica,lukavca itd nikom na tribini nije krivo sto oni navijaju kontra Slobode,cak sta vise ljudi prije kad vide trans HZ kalesija pomisle "sta ce im oni seljaci".
To po meni nije uredu,ja bi volio vidjeti i ljude iz drugih gradova nekad tu ali jbg razmisljanje vecineljudi je sigurno tako,a pogotov na tribini i uz Slobodu se zna da je gradska raja.

Odnose koje su Fukare gradile i grade su bili i sad su sa ekipama iz Brckog (urbanija sredina) i gracanice(isto tako) dok banovici,srebrenik,zivinice,kalesija,neka hvala .Bilo je ljudi koji su pokusali i uradili nesto po tom pitanju,ali misljenje vecine je da im "seljaci" ne trebaju na tribini.
Onaj trans:

SLOBODA TUZLACIMA
BUKVA SELJACIMA
Tiger Woods-John Terry-Karim Benzema-Peter Crouch-David Beckham-Franck Ribery-Bill Clinton

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 21 mar 2010, 18:02

ultrasstyle_tz je napisao/la:da li je Hordi ili Manijaka na Tk vise od Fukara,ne moze ti to niko tacno reci.

dobro si objasnio ;) sta ce nam seljosi u grupi,neka njih sa hordama i manijacima,nek ih tuse pricom o siru i kajmaku i kravi :D
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 21 mar 2010, 18:59

Doduse ima danas momaka koji iz Gradacca i Gracanice se skupe i dodju na nasu tribinu, ali u sustini sve sto u ultrassalt napisao to je tako
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

slani grad
Kontakt:

Post Postao/la slani grad » 21 mar 2010, 19:05

SaltCityAttack je napisao/la:Doduse ima danas momaka koji iz Gradacca i Gracanice se skupe i dodju na nasu tribinu, ali u sustini sve sto u ultrassalt napisao to je tako
i brckog ;)
UZ TEBE KROZ ZIVOT CIJELI-FKR 1987

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 21 mar 2010, 19:08

slani grad je napisao/la:
SaltCityAttack je napisao/la:Doduse ima danas momaka koji iz Gradacca i Gracanice se skupe i dodju na nasu tribinu, ali u sustini sve sto u ultrassalt napisao to je tako
i brckog ;)
Znal ko mozda kad je tekma sa Sarajevom u srijedu ??? Ejs sad ima momaka iz Brckog,za to nisam znao,al eto ako kazes da ima drago mi je :)

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 21 mar 2010, 19:10

eh sad nisi znao ekipu iz brckog :shock:

izvini njih sam zaboravio ekipu king mireta i td :)...njih ne mozemo zaboraviti svakako i njih nisam ubrajao jer su oni vazda standardni :)....\

Kako je ocekivati da imamo u kantonu svoje navijaca kada su u prvoj ligi nekada bili LUKAVAC,GRADINA,BUDUCNOST,ZMAJ,PA I DRINA....Ocekivat da imas svoje podgrupe u Lukavcu i srebreniku o tome mozes sanjat u tom periodu dobro se zna koliko su oni nas mrzili moslim na grupe Siouxe i Apache :) Caks su se znali ujediniti dvije grupe kada mi gostujemo u Lukavcu ili Srebreniku.Svakako da ce oni uvjek biti protiv nas sto meni naravno i ne smeta :)
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Frutek
Kontakt:

Post Postao/la Frutek » 21 mar 2010, 19:12

SaltCityAttack je napisao/la:izvini njih sam zaboravio ekipu king mireta i td :)...njih ne mozemo zaboraviti svakako i njih nisam ubrajao jer su oni vazda standardni :)....\

Kako je ocekivati da imamo u kantonu svoje navijaca kada su u prvoj ligi nekada bili LUKAVAC,GRADINA,BUDUCNOST,ZMAJ,PA I DRINA....Ocekivat da imas svoje podgrupe u Lukavcu i srebreniku o tome mozes sanjat u tom periodu dobro se zna koliko su oni nas mrzili moslim na grupe Siouxe i Apache :) Caks su se znali ujediniti dvije grupe kada mi gostujemo u Lukavcu ili Srebreniku.Svakako da ce oni uvjek biti protiv nas sto meni naravno i ne smeta :)
Meni je dobro ono NO ONE LIKE US WE DON´T CARE, što je ekipa jaca više je mrze :twisted:

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 21 mar 2010, 19:26

eeh sad ako se neko od vas sjeca finala kupa 16 maj 1998 Kosevo Sarajevo-Sloboda 1:0 (120m Granov).. taj dan smo imali 17 obezbjedjenih autobusa koji su krenuli za Sarajevo... U Kladnju dva autobusa sa navijacima su vracena za Tuzlu,u kojima je bilo frke i ggdje su se prozori lupali :) (to je uglavnom bila ekipa crvenjasa iz crvenih njiva :) )...U medjuvremenu nam se prikljucio autobus iz " VUKOVIJA" :shock: :lol: hahaha ljudi iz Vukovija se organizovali i krenuli da navijaju za nas sto nas je sve iznenadilo jer su nenajavljeni krenuli.Naravno mi smo impruzili dobrodoslicu, ali oni fakat nisu imali nekom navijackog smisla, samo se sjetim onog njihovog bubnja i nekakve trube ili kako se vec zove ono sto stoku dozivaju na selima :)....Ebiga opet im svaka cast dosli su da nas podrze :)
Zadnja izmjena: SaltCityAttack, dana/u 21 mar 2010, 19:36, ukupno mijenjano 1 put.
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 21 mar 2010, 19:34

Ovi Siouxi i Apachi jesul to navijaci iz Srebrenika i Lukavca,ili ne ??

cena
Kontakt:

Post Postao/la cena » 21 mar 2010, 19:36

SaltCityAttack je napisao/la:eeh sad ako se neko od vas sjeca finala kupa 16 maj 1998 Kosevo Sarajevo-Sloboda 1:0 (120m Granov) i taj dan smo imali 17 obezbjedjenih autobusa koji su taj dan krenuli :).... U kladnju zbog frke u dva autobusa gdje su se razbili prozori policija je vratila dva puta autobusa nazad u Tuzlu (to je uglavnom bila ekipa crvenjasa iz crvenih njiva :) )...U medjuvremenu nam se prikljucio autobus iz " VUKOVIJA" :shock: :lol: hahaha ljudi iz Vukovija se organizovali i krenuli da navijaju za nas sto nas je sve iznenadilo jer su nenajavljeni krenuli.Naravno mi smo impruzili dobrodoslicu, ali oni fakat nisu imali nekom navijackog smisla, samo se sjetim onog njihovog bubnja i nekakve trube ili kako se vec zove ono sto stoku dozivaju na selima :)....Ebiga opet im svaka cast dosli su da nas podrze :)

cena
Kontakt:

Post Postao/la cena » 21 mar 2010, 19:41

cena je napisao/la:
SaltCityAttack je napisao/la:eeh sad ako se neko od vas sjeca finala kupa 16 maj 1998 Kosevo Sarajevo-Sloboda 1:0 (120m Granov) i taj dan smo imali 17 obezbjedjenih autobusa koji su taj dan krenuli :).... U kladnju zbog frke u dva autobusa gdje su se razbili prozori policija je vratila dva puta autobusa nazad u Tuzlu (to je uglavnom bila ekipa crvenjasa iz crvenih njiva :) )...U medjuvremenu nam se prikljucio autobus iz " VUKOVIJA" :shock: :lol: hahaha ljudi iz Vukovija se organizovali i krenuli da navijaju za nas sto nas je sve iznenadilo jer su nenajavljeni krenuli.Naravno mi smo impruzili dobrodoslicu, ali oni fakat nisu imali nekom navijackog smisla, samo se sjetim onog njihovog bubnja i nekakve trube ili kako se vec zove ono sto stoku dozivaju na selima :)....Ebiga opet im svaka cast dosli su da nas podrze :)
Ja sam bio na toj utakmici na Kosevu i mogu ti reci da nikad Fukara nije bilo vise na Kosevu, a sjecam se kup utkmice na Grbavici tad ste imali dobru ekipu ,i tad je Fukara bilo porilicno.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 21 mar 2010, 19:49

cena je napisao/la:
cena je napisao/la:
Ja sam bio na toj utakmici na Kosevu i mogu ti reci da nikad Fukara nije bilo vise na Kosevu, a sjecam se kup utkmice na Grbavici tad ste imali dobru ekipu ,i tad je Fukara bilo porilicno.

Ono finale na grbavici 3:1 pa i nije nas bila neka velika brojka jer ekipe sa busevima su kasnili na utakmicu.Mi smo autom dosli, jer tad zaista sa Manijacima smo imali odlicne odnose i nije prestalvjao neki problem otici svojim autom na utkamicu i parkirati ga u blizini stadiona i sjesti cugati sa prijateljima koje si poznavao iz te njihove grupe.Dost aje bilo te raje iz vojske kad se sluzila i faxova i td, ali eto danas je to skroz drugacije ebiga....Uglavnom sta mi najvise pada na pamet sa tog finala na grbavici je to da sam pojeo cevape u blizini stadiona i da sa da prostis proljev dobio koji me je mucio citavu utkamicu :)... nemoj me pitat jesam li se usrao jer znas da ti necu reci :) sramota :lol:

A onog finala na kosevu nikad zaboraviti necu ebote... ja dobio armani cvike uz Usa od rodjaka ma boli glava, a brat epara se bas i nema dovoljno i ja momku na tribini dam cvike za komad sendvica i pola cokola de :( aj nikad ovo necu zaboraviti a ni prezaliti :).... jos kad smo se vracali, zaustavljeni smo u semizovcu i policija rekla da ne mozemo ici kuci do 5 ujitru dok se neki kriminalni postupci ne izvrse prema nekim navijacima :)...Mi dole ona rijeka semizovac vecina nas je pila onu rijecnu vodu i u trenutku kada smo je pili jedan od nasih drugova nam govori kako jedan gore pisa u rijeku, a mi je trenutno pijemo :).... ja koje ludilo cccccccccc ma stara dobra vremena :(

Jos jedna losa stvar koja nas je zadesila u toj utkamici, pored nesretnog poraza, je ta d anakon baklje koja je pala na atletsku stacu DROT-ACAB je tu baklju koja je jos bila upaljena bacio je nazad na tribinu i tad aje jedan nas clan stradao imao opekotine lica i poslije je prebacen u sarajevsku bolnicu gdje mu je ulazana pomoc... uzas majkemi.
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

cena
Kontakt:

Post Postao/la cena » 21 mar 2010, 20:04

Ni sad mi nije jasno kako je Sarajevo tad pobjedilo Slobodu,jer ste imali prejak tim.Sjecam se da su se u Sarajevu plasili tad te utakmice sa Slobodom.Mislim kad bi se tadasnji tim Slobode mogao vratiti dabi se prosetali sadasnjom ligom!

Ton1
Kontakt:

Post Postao/la Ton1 » 21 mar 2010, 20:11

harry_90 je napisao/la:Vidim opet Horde najavljuju pricu o tituli,jucer igrali sa svojom bracom iz Olimpika,koji su ih laganini pustili da zabiju 2 gola :D ipak je to bratska ljubav ;) samo me zanima hocel doci u Tz u srijedu,ocekujem vise lukavcana,kalesijanera i zivinicana nego sarajlija u srijedu :)
brate nešto ću ti reći ali nemoj se naljutiti...
Za svoje godine (ako si 90 godište uopšte) poprilično glupo razmišljaš.Eto nadam se da mi ovo nećeš uzimati za zlo, ipak je forum za to da se iznese svoje mišljenje.A što se tiče toga što vi mrzite Sarajevo odmah ću ti dati i razlog, u svakoj ligi se obično mrzi najveći klub u državi : Real u Španiji, Bayern u Njemačkoj, Manchester u Engleskoj i sl. pa tako i FK Sarajevo u BiH.

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 21 mar 2010, 20:18

jbg-a sad moramo dobiti vas :lol: :lol:
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.