FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Sabinho
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Sabinho » 20 nov 2014, 01:01

Dzole :opaopa: :bow:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

aS_Roma

Post Postao/la aS_Roma » 20 nov 2014, 01:02

A onda Dzole ... Koševo gleda vidi ponos svoj :D

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 20 nov 2014, 01:09

Virtu4l je napisao/la:
joker90 je napisao/la:Objasnjeno!! Al jbg mora strumf popljuvati iz zavisti pokusaj da se dovede ovakvo ime kao Miske, pa makar i nerealno bilo.
Misimović Zvjezdan mi je omiljeni igrač reprezentacije i sigurno da znam koji mu je omiljeni klub sa ovih prostora, mnogo puta je to naglasio, tako da taj mit o njegovim simpatijama prema mlađem sarajevskom prvoligašu pada u vodu. Možda i ne pada, rekao je da ste mu simpatični, e sad u kojem kontekstu, to mi nije baš najjasnije....

Misketu je provjereno iz BiH najdrazi klub Fk Sarajevo.Znaci provjereno.
Ali to je samo na najdrazi, Zvezda je nesto drugo i to je broj 1 u njegovom srcu ali je isto cinjenica i provjerena stvar da i u BiH pravi neku razliku, pa kakvu takvu.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 20 nov 2014, 01:11

DzoleZeljo je napisao/la:
HeraklitMracni je napisao/la:Da je neku tribinu pokrit , npr istok , vjerujte da bi se povecala gledanost za 2 hiljade --- kad je vruce ubi sunce , kad je hladno onda kisa ubi i snijegovi ...
Ja ti garantujem da je ovo 100% tacno, a sirom svijeta imamo mnogo primjera koji to potvrduju.
Koliko je samo Poljud ljepsi i navijanje jace jer ima pokrivene dvije tribune to nije normalno. A bukvalno isti stadion pogledajte slike poljuda. To bi bilo najjeftinije i daleko najbolje rijesnje.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 20 nov 2014, 01:14

Ono bi najbolje bilo pokrit' cijeli stadion.

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 20 nov 2014, 01:19

Ajax je napisao/la:
HeraklitMracni je napisao/la:Da je neku tribinu pokrit , npr istok , vjerujte da bi se povecala gledanost za 2 hiljade --- kad je vruce ubi sunce , kad je hladno onda kisa ubi i snijegovi ...
Ja ti garantujem da je ovo 100% tacno, a sirom svijeta imamo mnogo primjera koji to potvrduju.
Koliko je samo Poljud ljepsi i navijanje jace jer ima pokrivene dvije tribune to nije normalno. A bukvalno isti stadion pogledajte slike poljuda. To bi bilo najjeftinije i daleko najbolje rijesnje.
Ma znam ja to prijatelju dobro.

Problem je sto ovdje kod nas ljudi razmisljaju od danas do sutra, pa kada se susretnu sa problem, Boze pomagaj.

Sarajevo je sada veoma perspektivan klub, i moraju poceti raditi adekvatne korake po tom pitanju, jer ce sutra se naci u sitvaciji da zarade velike pare, a nece moci zbog neadekvatnih uslova. Vjeruj mi, takav problem im ne treba i nadam se da su naucili dobro iz proslosti pojedih timova.

Cinjenica sama govori a Englezi to veoma dobro znaju, natrivena i nenatrivena tribina su dvije totalno razlicite stvari u pogledu finansija, pored fizickog izgleda. Takoder, sirom svijeta se debelo vidi razlika u posjeti po pitanju toga. Zadnji primjer, je ovaj stadion u Izraelu, gdje je sadanja posjeta min 20.000 a bila je jedna 5.000 u normalnim utakmicama.

Recimo, po meni Borac bi deset puta bolju stvar napravio da je natkrio istok, nego sto je gradio sjever. Fakticki po posjeti nije nista dobio novo, a garantovano bi imao 1.000 plus gdje ti mogu doci ljudi sa djecom i tu sjesti.

Isti slucaj sa Zeljom samo sto to ovi ne vide evo 20 god, ali eto, ocigledno da nisu za toga, jer da jesu, davno bi uvidjeli potencijal, jer bi na "imaginarnom natrivenom istoku na Grbavici", mogao imati 2.000 ljudi od 10 KM, ali ljudi, od kojih mozes nesto zaraditi. Evo ja bih prvi uzeo godisnju kartu za taj natkriveni istok.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 20 nov 2014, 01:21

Stadion je golemo pitanje, iziskuje ogromna novcana sredstva. Da reprezentaciji ne pase Zenica drzava nam ne bi imala nijedan koliko-toliko normalan stadion.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

momirpeh
Kontakt:

Post Postao/la momirpeh » 20 nov 2014, 01:24

Kakva je situacija sa stadionom vezano za kriterije grupne faze Lige Evrope ili Lige prvaka ?Kantrida ispunjava uvjete,Rijeka igra a govorilo se da mi ne bi igrali na Koševu da smo prošli Borusiju već da bi igrali u Zenici.Šta to Kantrida ima što mi nemamo ? Ne vjerujem da je nemoguće da Koševe nema taj porebni nivo za naredno ljeto,nije nemoguće da se stadion uredi za grupne faze.

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 20 nov 2014, 01:26

Sabinho je napisao/la:Stadion je golemo pitanje, iziskuje ogromna novcana sredstva. Da reprezentaciji ne pase Zenica drzava nam ne bi imala nijedan koliko-toliko normalan stadion.

Ma nije to pitanje reprezentacije, ima tu mnogo drugih stvari ispod stola.

Mislim, generalno, UEFA ce ti traziti za bilo koje grupe, natkrivenu tribinu.
Dakle, ili ici sa natrikanjem istoka ili zapada.

Mislim da je to sasvim dovoljno za pocetak, uz postavljanje noovom adekvatnog travnjaka.
Realnije bi bilo, adekvatno opremiti istok tribinu sa svim pravilima UEFE, od kamera, stolica, itd...

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 20 nov 2014, 01:28

Nek' nam ga daju na upravljanje, i amidža će to srediti.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 20 nov 2014, 01:30

VanBasten je napisao/la:Nek' nam ga daju na upravljanje, i amidža će to srediti.
Pa istrajte u tome, ako vec imate nekih planova i razmisljanja, svakako grad ga jedva odrzava. Uzmite stadion na narednih 30 godina i gotova stvar...

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 20 nov 2014, 01:30

VanBasten je napisao/la:Nek' nam ga daju na upravljanje, i amidža će to srediti.
Pa istrajte u tome, ako vec imate nekih planova i razmisljanja, svakako grad ga jedva odrzava. Uzmite stadion na narednih 30 godina i gotova stvar...
vidjećemo šta će biti. uglavnom planova ima..
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

MCMXLVI
Kontakt:

Post Postao/la MCMXLVI » 20 nov 2014, 02:19

Kada smo vec kod stadiona, mislim da je konacno i vrijeme mjenjati nacin reklamiranja na stadionu. Svi ste vidjeli kako je to mocno izgledalo protiv Borusije. "Digitalno reklamiranje". Takav nacin reklamiranja nam treba!! Da, i u PL BiH! Privukli bih sigurno mnogo vise sponzora! U drzavi ozbiljnu sliku svima poslali (marketing). To bih se na duzem periodu isplatilo. Nemojte me pogresno shvatiti, ali svaki ozbiljan klub sa ovih prostora njih vec ima.
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 20 nov 2014, 04:21

MCMXLVI je napisao/la:Kada smo vec kod stadiona, mislim da je konacno i vrijeme mjenjati nacin reklamiranja na stadionu. Svi ste vidjeli kako je to mocno izgledalo protiv Borusije. "Digitalno reklamiranje". Takav nacin reklamiranja nam treba!! Da, i u PL BiH! Privukli bih sigurno mnogo vise sponzora! U drzavi ozbiljnu sliku svima poslali (marketing). To bih se na duzem periodu isplatilo. Nemojte me pogresno shvatiti, ali svaki ozbiljan klub sa ovih prostora njih vec ima.
Za koga drug da postavljaju to npr. protiv Slavije, Radnika i sl? Za nas 1,5-2k bolesnika sto dodje na svaku tekmu? Onakve stvari se isplate samo u onakvim utakmicama gdje je posjeta oko 30k ljudi. Kad aBd budemo imali bolju posjetu onda se da razmisljati i o ovome. Sada ima puno precih stvari oko stadiona da se uradi.
Bahati, bahati Željkan!
1946

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 20 nov 2014, 06:50

harry_90 je napisao/la:Iskreno ,ne sumnjam u vasu pobjedu,da nam je ostala ekipa od prosle polusezone na okupu uz par pojacanja nadao bi se drugacijem ishodu meca..al ovako tesko..nadam se da ce mec proci bez incidenata.. nemojte se puno izivljavat nad nasim invalidima na terenu,nisu oni krivi sto su nesposobni.. :mrgreen:
Daj Boze harry da bude tako kako ti kazes. Bice tesko ali ako iscupamo 3 bobe postajemo ozbiljni kandidati za titulu. Sloboda nam je uvijek bila nezgodna jos od vremena Secera, Hatunica i ostalih. Sto kaze Meho - najteza tekma od kako nam je postao trener, jer moramo postovati Slobodu kao instituciju. Tako da nece biti izivljavanja a ja bih odmah potpisao za 1:2. I vasi mladi ce htjeti da se dokazu i borice se dok mogu - to je sigurno, a mozda budu isli i malo u kost. A znas kako smo mi imali srece sa Mladosti i slicnim tako da nista nije vise garantovano. Naravno bez incidenata i frke i da bude par lijepih golova.

I jos vam posaljemo par igraca za drugi dio sezone, jel posteno :)

tigrovski
Kontakt:

Post Postao/la tigrovski » 20 nov 2014, 08:24

ma nikad nece biti u kontinuitetu da Sarajevo gleda 10.000 ili 15.000 to su cinjenice ... reklame i sve ostalo slazem se da treba imati ... pored toga treba srediti klupe za igrace ... onda semafor,WC ma jooooj jos million stvari to je bruka koliko bi para tu trebalo ... brukaaaa.Tako da ostavimo to po strani ako krene aBd te grupne faze ta europa onda o tome pisati sada ... neka jos ... polako

P.S : SABAHAJRULA ! :kafa:

Ado76
Kontakt:

Post Postao/la Ado76 » 20 nov 2014, 08:28

tigrovski je napisao/la:ma nikad nece biti u kontinuitetu da Sarajevo gleda 10.000 ili 15.000 to su cinjenice ... reklame i sve ostalo slazem se da treba imati ... pored toga treba srediti klupe za igrace ... onda semafor,WC ma jooooj jos million stvari to je bruka koliko bi para tu trebalo ... brukaaaa.Tako da ostavimo to po strani ako krene aBd te grupne faze ta europa onda o tome pisati sada ... neka jos ... polako

Klupe su sređene, kao i WC-i na većem dijelu stadiona.Sve su to stvari koje ne iziskuju velika ulaganja, odnosno šminka.Ali najveći problem Koševa jesu popratne prostorije za službena lica, novinare, ambulanta, parking i prilazi oko stadiona, to je problem.
Svi u napad jedan je Hase!!

de vam je budet, yeboti obitelj

tigrovski
Kontakt:

Post Postao/la tigrovski » 20 nov 2014, 08:56

Ado76 je napisao/la:
tigrovski je napisao/la:ma nikad nece biti u kontinuitetu da Sarajevo gleda 10.000 ili 15.000 to su cinjenice ... reklame i sve ostalo slazem se da treba imati ... pored toga treba srediti klupe za igrace ... onda semafor,WC ma jooooj jos million stvari to je bruka koliko bi para tu trebalo ... brukaaaa.Tako da ostavimo to po strani ako krene aBd te grupne faze ta europa onda o tome pisati sada ... neka jos ... polako

Klupe su sređene, kao i WC-i na većem dijelu stadiona.Sve su to stvari koje ne iziskuju velika ulaganja, odnosno šminka.Ali najveći problem Koševa jesu popratne prostorije za službena lica, novinare, ambulanta, parking i prilazi oko stadiona, to je problem.
ama opet treba treba semafor novi uzet ono smece ... recimo onaj semafor u banjoj luci ... je sminka a taj isti semafor su oni kupili od orasja ... treba pokrit stadion barem donekle naprimjer istok ... onda svlacionice i nisu bog zna cemu ... pogotova soba za sudije i delegatska soba ... onda imas ti na kosevu million nekih super stvari koje nisu u funkciji sve to iziskuje rada ... al kako god ... kako idemo ne sumnjam ovo sto rade sada je super ... prvo stvoriti i to da se malo bolje zna o nama u europi ... pa onda sve te stvari uradit ... al vidjet cemo ... sve je u dininim rukama :beba: sto znaci moze samo bolje !

tigrovski
Kontakt:

Post Postao/la tigrovski » 20 nov 2014, 09:06

[youtube][/youtube]

Meni najbolji igrac koje je Sarajevo izbacilo u zadnjih 10 god... moje misljenje !

Benko
Kontakt:

Post Postao/la Benko » 20 nov 2014, 11:21

Za njega je prelazak u A tim pretezak bio i sada je... ali mislim da ce za godinu-dvije doci na svoje jer je tip igraca koji sazrijeva malo kasnije :)
ali mora malo vise raditi na kondiciji i vise trenirati

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: 7republictz, Kyle88, tajsamja, USB, Vrhbosnian i 29 gostiju.