Ja ovih zeljovaca ne mogu vidjeti po mahali u zadnje vrijeme, a prije derbija samo se nesto javljavu. Kad nekog kojim cudom i sretnem, vidim vec sa desetak metara da smislja neku temu koja nema veze sa fudbalom, fol se lud pravi. Ja sta cu, izdignem se pa sarađujem, a obojici nam je sve jasno. Frizer mi je veliki zeljovac. Opra me sa pricom, a ja bi malo temu da promijenimo. Tacno se vidi koji ih kompleksi lupaju. Ljudi su svijesni da odnos snaga i organizacije postaje kao npr. juventus - torino, ali ne mogu to sebi da priznaju. Iskreno, malo me je strah da se to rivalstvo ne pocne gubiti zbog nekonkurentnosti kluba sa Grbavice. Ovo ozbiljno pisem. Hvataju se za neke trofeje, kao da ih Sarajevo nema. One dvije titule iz ex-yu vrijede 50 ovih, a sto je zalosno je to sto za dvije-tri sezone nece imati za sta da se cupaju. Prekucat cemo ih i sa trofejima na svim poljima, u Europi smo to davno uradili, u međusobnim duelima ce isto biti razlike. Svim zeljovcima bih preporucio da gledaju u pravcu Olimpica i da sa njima probaju izgraditi neko rivalstvo ili sa Slavijom, Celikom il sta ti ja znam. U suprotnom ce biti armija kao ovaj Ado. On je prva generacija koje je virus komplexitis obuhvatio, a znamo kako se virusi sire. Sta ce oni...Osim im vedri i oblaci, ganja onu djecu i prodaje za pare koje su dovoljne da ih drze između 10-4 iii 5 mjesta, klub ne bankrotira i eto ti. Nesto kao Udinese u Italiji.
Eh sad, ono sto je zaista bitno, a to su ova nasa eventualna pojacanja zbog kojih sam se i prijavio.
Da se razumijemo, mi titulu uzimamo i sa ovim satavom, a sa kojim solidnim pojacanjem, to je zabetonirano. Imali smo malo nekih problema oko trenera, pa ona utakmica sa Borusiom, ali leglo je to sad i kvalitet dolazi do izrazaja. Sa napadacem kao Benko, koji ce pretvoriti svaku drugu ili trecu sansu u gol, mislim da nece biti problema.
Postoje razlozi zasto ne bih volio da Miske dođe, a postoje razlozi zasto bih. Volio bih iz razloga da svima, prije svega mislim na region, pokazemo moc. Ipak je on ime i jasno je da bi podigao rejting kluba.
Ali...koliko god bila prica da njemu finansije nisu toliko bitne, Sarajevo ce morati dobro da ga plati. Po meni, Sarajevo za taj novac, uz dobar skauting može dovesti igrace iz vana koji ce kidati na terenu, imati kvalitet za iskorak u Europi i na kojima ce Sarajevo moci dobro zaraditi.
Mislimovic je na neki nacin legenda naseg fudbala, ali nije perspektiva. Upitna je njegova motivacija, sprema. Ne znam koliko je iskorak u Europi sa njim moguc. Kad dođe tezi protivnik, valja parirati i motivacijom i spremom i kvalitetom. Ja sam za iskusnije igrace kad je u pitanju Golman, eventualno jedan stoper, pa eto i neki rasan napadac i to ako imaju veliki motiv, a ne neko ko ce ovo sve dozivljavati rekreativno(ne mislim bikvalno, ali eto). Veznjaci tipa Misimovic su prevaziđeni kada je u pitanju Europa.
Da me neko pogresno ne shvati, pomogao bi on nama, ali mi ovom ligom mozemo harati i sa ovim sastavom. Zelim reci da se novac moze bolje iskoristiti i da iskorak u Europi treba drugaciji pristup. Kad kazem iskorak, mislim na grupnu fazu LE ili nekim cudmom LP, gdje mozda mozemo uzeti koji bod, za nesto vise potrebne su godine i mogucnost zadrzavanja najboljih igraca dugo vremena, a to je tesko izvodljivo. Za vise nam treba jaka liga, standard drzave i sl. To nema ni Dinamo. Uđu u grupu i izigravaju Lisu Ann u gangbang kategoriji. Ne mozes ti igracu zabraniti da ode kad dođe vrijeme i kad ga milioni pocnu zvati, nemas ga cime ovdje zadrzati, ali ga ne treba dati sa 22 godine u Izrael ili za neku prvu pristojniju ponudu. Mi trebamo biti u mogucnosti igrace zadrzati po nekoliko sezona i trebamo ganjati igrace koji imaju potencijal da ih se porda u recimo neki osrednji ili bolji klub Bundeslige npr. Mi imamo jednog takvog, a to je Cimirot(mozda i Duljevic). Spominje se izrael. Kakav crni izrael, neka ga jos dvije sezone u Sarajevu i klub ce naci kupca koji ce dati nekoliko miliona , a ne stotina hiljada. Tako se treba raditi. Kad vec imamo mogucnost, treba se se izdici na potpuno novi nivo. Zaroni u Brazil, u Argentinu..dovedi igraca, nedaj mu da ide 3-4 godine i slozi ga u 24-25. godini za 5-10 miliona.
Iskreno, vise me brine to sto Cimirot mozda ide, nego sto me potencijalni dolazak Mikseta raduje.
Sarajevo ima para zbog potpore znamo koga i moze sigurno postati klub kao Dinamo, pa cak i vise od toga. Kad pocnes milionima obrtati, onda mozes za raju dovoditi igrace kao Misimovic.
Ali eto, kako je bilo ovo je san
Zadnja izmjena:
pipko, dana/u 19 nov 2014, 20:30, ukupno mijenjano 1 put.