FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

amypitar
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la amypitar » 19 nov 2014, 20:21

staragarda je napisao/la:
fcsforever je napisao/la:stara garda....zaboravljas Zivinice...tamo je baza bordo navijaca u Tz kantonu
hmmm...hajde dobro....ja ti velim samo da strumfete imaju 2 dosta brojne grupe sa TK i to zivinice te lukavac...pa ih je bilo i manje od 100 sa TK..imaju slike al mi mrsko trazit...

Kone su domaci navijaci. :lol:
Protiv Bratstva na trening tekmi nas je bilo oko 30-50 Hordaša.Jos radni dan 14,00 sati.
Evo klip pa pogledaj od 0,29 sek.

" onclick="window.open(this.href);return false;

pipko
Kontakt:

Post Postao/la pipko » 19 nov 2014, 20:24

Ja ovih zeljovaca ne mogu vidjeti po mahali u zadnje vrijeme, a prije derbija samo se nesto javljavu. Kad nekog kojim cudom i sretnem, vidim vec sa desetak metara da smislja neku temu koja nema veze sa fudbalom, fol se lud pravi. Ja sta cu, izdignem se pa sarađujem, a obojici nam je sve jasno. Frizer mi je veliki zeljovac. Opra me sa pricom, a ja bi malo temu da promijenimo. Tacno se vidi koji ih kompleksi lupaju. Ljudi su svijesni da odnos snaga i organizacije postaje kao npr. juventus - torino, ali ne mogu to sebi da priznaju. Iskreno, malo me je strah da se to rivalstvo ne pocne gubiti zbog nekonkurentnosti kluba sa Grbavice. Ovo ozbiljno pisem. Hvataju se za neke trofeje, kao da ih Sarajevo nema. One dvije titule iz ex-yu vrijede 50 ovih, a sto je zalosno je to sto za dvije-tri sezone nece imati za sta da se cupaju. Prekucat cemo ih i sa trofejima na svim poljima, u Europi smo to davno uradili, u međusobnim duelima ce isto biti razlike. Svim zeljovcima bih preporucio da gledaju u pravcu Olimpica i da sa njima probaju izgraditi neko rivalstvo ili sa Slavijom, Celikom il sta ti ja znam. U suprotnom ce biti armija kao ovaj Ado. On je prva generacija koje je virus komplexitis obuhvatio, a znamo kako se virusi sire. Sta ce oni...Osim im vedri i oblaci, ganja onu djecu i prodaje za pare koje su dovoljne da ih drze između 10-4 iii 5 mjesta, klub ne bankrotira i eto ti. Nesto kao Udinese u Italiji.

Eh sad, ono sto je zaista bitno, a to su ova nasa eventualna pojacanja zbog kojih sam se i prijavio.
Da se razumijemo, mi titulu uzimamo i sa ovim satavom, a sa kojim solidnim pojacanjem, to je zabetonirano. Imali smo malo nekih problema oko trenera, pa ona utakmica sa Borusiom, ali leglo je to sad i kvalitet dolazi do izrazaja. Sa napadacem kao Benko, koji ce pretvoriti svaku drugu ili trecu sansu u gol, mislim da nece biti problema.

Postoje razlozi zasto ne bih volio da Miske dođe, a postoje razlozi zasto bih. Volio bih iz razloga da svima, prije svega mislim na region, pokazemo moc. Ipak je on ime i jasno je da bi podigao rejting kluba.

Ali...koliko god bila prica da njemu finansije nisu toliko bitne, Sarajevo ce morati dobro da ga plati. Po meni, Sarajevo za taj novac, uz dobar skauting može dovesti igrace iz vana koji ce kidati na terenu, imati kvalitet za iskorak u Europi i na kojima ce Sarajevo moci dobro zaraditi.

Mislimovic je na neki nacin legenda naseg fudbala, ali nije perspektiva. Upitna je njegova motivacija, sprema. Ne znam koliko je iskorak u Europi sa njim moguc. Kad dođe tezi protivnik, valja parirati i motivacijom i spremom i kvalitetom. Ja sam za iskusnije igrace kad je u pitanju Golman, eventualno jedan stoper, pa eto i neki rasan napadac i to ako imaju veliki motiv, a ne neko ko ce ovo sve dozivljavati rekreativno(ne mislim bikvalno, ali eto). Veznjaci tipa Misimovic su prevaziđeni kada je u pitanju Europa.

Da me neko pogresno ne shvati, pomogao bi on nama, ali mi ovom ligom mozemo harati i sa ovim sastavom. Zelim reci da se novac moze bolje iskoristiti i da iskorak u Europi treba drugaciji pristup. Kad kazem iskorak, mislim na grupnu fazu LE ili nekim cudmom LP, gdje mozda mozemo uzeti koji bod, za nesto vise potrebne su godine i mogucnost zadrzavanja najboljih igraca dugo vremena, a to je tesko izvodljivo. Za vise nam treba jaka liga, standard drzave i sl. To nema ni Dinamo. Uđu u grupu i izigravaju Lisu Ann u gangbang kategoriji. Ne mozes ti igracu zabraniti da ode kad dođe vrijeme i kad ga milioni pocnu zvati, nemas ga cime ovdje zadrzati, ali ga ne treba dati sa 22 godine u Izrael ili za neku prvu pristojniju ponudu. Mi trebamo biti u mogucnosti igrace zadrzati po nekoliko sezona i trebamo ganjati igrace koji imaju potencijal da ih se porda u recimo neki osrednji ili bolji klub Bundeslige npr. Mi imamo jednog takvog, a to je Cimirot(mozda i Duljevic). Spominje se izrael. Kakav crni izrael, neka ga jos dvije sezone u Sarajevu i klub ce naci kupca koji ce dati nekoliko miliona , a ne stotina hiljada. Tako se treba raditi. Kad vec imamo mogucnost, treba se se izdici na potpuno novi nivo. Zaroni u Brazil, u Argentinu..dovedi igraca, nedaj mu da ide 3-4 godine i slozi ga u 24-25. godini za 5-10 miliona.

Iskreno, vise me brine to sto Cimirot mozda ide, nego sto me potencijalni dolazak Mikseta raduje.
Sarajevo ima para zbog potpore znamo koga i moze sigurno postati klub kao Dinamo, pa cak i vise od toga. Kad pocnes milionima obrtati, onda mozes za raju dovoditi igrace kao Misimovic.

Ali eto, kako je bilo ovo je san
Zadnja izmjena: pipko, dana/u 19 nov 2014, 20:30, ukupno mijenjano 1 put.

fcsforever
Kontakt:

Post Postao/la fcsforever » 19 nov 2014, 20:27

pipke...sve si u pravu i potpis pod sve. Misketov transfer (naravno ako ga bude , a sve su prilike da hoce) je licno odobrio amidza jer Dino i Kusta mogu dovoditi igrace do 100 000 KM obestecenja i mjesecne plate do 5 000 eura. Sve ostalo mora amidza aminovati.

fcsforever
Kontakt:

Post Postao/la fcsforever » 19 nov 2014, 20:31

sad , skontaj koliko ce klub zaraditi samo na dresovima sa Misketovim imenom...onda povecanom broju prodatih karata...pa godisnjih i sve ostalo sto ide uz to. Recimo da ce nam ovi prihodi pokriti pola troskova oko Misketa...za sve ostalo tu je amidza. Da ne pricamo o nekom eventualnom ulasku u grupnu fazu liga europe gdje se samo za ucestvovanje u tim grupama dobija 3.5 mil eura

AdiFKS
Kontakt:

Post Postao/la AdiFKS » 19 nov 2014, 20:35

A bice nasih iz TZ kantona nesto preko 100 sigurno. Plus raja iz drugih gradova, mimo tog kantona, Maglaj, Travnik okolica Doboja i sl...i jos mi iz Sarajeva.

Mada vjerujem da ce biti dosta 500mjesta.
Ko krene na nas, u startu se zajeb'o. - 1987 -

"Uvijek trava, nekad bijelo, nikad zuto, nikad Zeljo"

emirzlaTu
Kontakt:

Post Postao/la emirzlaTu » 19 nov 2014, 20:36

fcsforever je napisao/la:sad , skontaj koliko ce klub zaraditi samo na dresovima sa Misketovim imenom...onda povecanom broju prodatih karata...pa godisnjih i sve ostalo sto ide uz to. Recimo da ce nam ovi prihodi pokriti pola troskova oko Misketa...za sve ostalo tu je amidza. Da ne pricamo o nekom eventualnom ulasku u grupnu fazu liga europe gdje se samo za ucestvovanje u tim grupama dobija 3.5 mil eura
:thumbup: :thumbup: upravo tako...isto Ciro kad je doso u Slobodu...grad okreno naopako,sve cestitke :salut:

Benko buraz,kafa spremna ;)
Zlatan Nalić sin tuzlanski

aS_Roma

Post Postao/la aS_Roma » 19 nov 2014, 20:40

slika

Horde Zla organizuju put u Tuzlu (23.11.2014. 13:00h)

Cijena puta iznosi 20 KM. Cijena ulaznice nije uračunata u prevoz (vjerovatno 5 KM, u toku sedmice će biti poznato da li će biti dogovoren reciprocitet).

Uplate će se vršiti:

Srijeda, Četvrtak, Petak, Subota - El Kasbah 18:00 do 20:00 sati

SVI U TUZLU, IZGOVORA NEMA!

Ko moze nek ispoštuje ovo gostovanje, pa nek odmara 3 mjeseca :D

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 19 nov 2014, 20:41

:cool: jos kad bi vedad ibisevic zavrsavao karijeru ako ne u americi nego u svom FKS-u :clap:
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

pipko
Kontakt:

Post Postao/la pipko » 19 nov 2014, 20:42

@fcsforever
Pretpostavljam da je tako, ali eto...mislim kad vec imamo priliku treba od kluba napraviti da moze sam od sebe dovesti nekog Misimovica, a ne da se to smatra nekim izuzetkom koji ce se desiti jednom u 5-10 godina. Stotine i stotine mladih igraca iz Argentine, ubilo bi da igra za 5-10 000 eura mjesecno i da ima mogucnost igranja u europsim takmicenjima, pa makar to i pretkola bila.

Danasnji Dinamo, uzet cu opet njih za primjer, izgrađen je na jednom Silvi, Modricu, Kovacicu, Badelju..nastavili su sa Jedvajem, pa u buducnosti sa Brozovicem. Oni su za Balkan institucija i to su im omogucili ti igraci, a ne neki veteran. Sad kad su institucija, sami sebi mogu priustiti pokojeg skupog veterana. Da su bili u stanju zadrzati te igrace, ne bi njih tako lahko punili u grupnoj fazi LP, ali vec sam napisao da je to nemoguce i zbog cega. Ali su uspjeli neke igrace zadrzati do određenih godina i uzeti milione i tako su stvorili ime, pa im sad i balavci kostaju po 5-10 miliona.

Sto se tice dresova Misketa, bit ce tu neke zarade, al tanko je to sve. Kokuzluk hara, nije to kao na zapadu. Simbolicno je to sve i kratkog daha

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 19 nov 2014, 20:43

Sabinho je napisao/la:Velika je steta da se odreknemo Protica koji nije ni dobio tri utakmice citave da odigra u kontinuitetu a informacije o njemu govore sve najbolje. Protic igra na poziciji na kojoj se ne moze za pola sata pokazati da si pojacanje.
Ne vjerujem da će Protić igdje jer Puzigaći ističe ugovor na ljeto i ko zna dali će biti produžen. Jedino ako ovi naši Ublehaši :D nemaju neko bolje rješenje.
Mada što kažeš, treba Protiću pružiti priliku da li je za nas. Nije kasno dobrog beka dovesti ni na ljeto.

Mislim da naši, što se tiče Misketa imaju i nekih drugih planova, ako dođe naravno. Ne bi me iznenadilo da on bude naš neki ambasador, da se sva marketinška kampanja vrti oko njega. A naravno, na terenu je najbolji marketing.

fcsforever
Kontakt:

Post Postao/la fcsforever » 19 nov 2014, 20:44

Rule_hz je napisao/la::cool: jos kad bi vedad ibisevic zavrsavao karijeru ako ne u americi nego u svom FKS-u :clap:

Nije pitar...samo Miske i Ibricic su pobornici Bordo boje.....mislim na repku. Info od MM

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 19 nov 2014, 20:45

Da je neku tribinu pokrit , npr istok , vjerujte da bi se povecala gledanost za 2 hiljade --- kad je vruce ubi sunce , kad je hladno onda kisa ubi i snijegovi ...

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 19 nov 2014, 20:46

fcsforever je napisao/la:
Rule_hz je napisao/la::cool: jos kad bi vedad ibisevic zavrsavao karijeru ako ne u americi nego u svom FKS-u :clap:

Nije pitar...samo Miske i Ibricic su pobornici Bordo boje.....mislim na repku. Info od MM

jeste i to veliki pitar kao citava mu familija bio intervju i on je to izjavio
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

fcsforever
Kontakt:

Post Postao/la fcsforever » 19 nov 2014, 20:50

pipko je napisao/la:@fcsforever
Pretpostavljam da je tako, ali eto...mislim kad vec imamo priliku treba od kluba napraviti da moze sam od sebe dovesti nekog Misimovica, a ne da se to smatra nekim izuzetkom koji ce se desiti jednom u 5-10 godina. Stotine i stotine mladih igraca iz Argentine, ubilo bi da igra za 5-10 000 eura mjesecno i da ima mogucnost igranja u europsim takmicenjima, pa makar to i pretkola bila.

Danasnji Dinamo, uzet cu opet njih za primjer, izgrađen je na jednom Silvi, Modricu, Kovacicu, Badelju..nastavili su sa Jedvajem, pa u buducnosti sa Brozovicem. Oni su za Balkan institucija i to su im omogucili ti igraci, a ne neki veteran. Sad kad su institucija, sami sebi mogu priustiti pokojeg skupog veterana. Da su bili u stanju zadrzati te igrace, ne bi njih tako lahko punili u grupnoj fazi LP, ali vec sam napisao da je to nemoguce i zbog cega. Ali su uspjeli neke igrace zadrzati do određenih godina i uzeti milione i tako su stvorili ime, pa im sad i balavci kostaju po 5-10 miliona.

Sto se tice dresova Misketa, bit ce tu neke zarade, al tanko je to sve. Kokuzluk hara, nije to kao na zapadu. Simbolicno je to sve i kratkog daha

Sve ovo stoji i rezon ti je bas ono extra. Ipak , mi smo jos uvijek na koljenima kada je evropa u pitanu...ovim hadaljima nase lige smo pobjegli svjetlosnu godinu , i mislim da cemo biti NA NOGAMA za godinu ili 2...tada bi trebali uci u neke grupe nekog euro takmicenja

pitarSA
Kontakt:

Post Postao/la pitarSA » 19 nov 2014, 20:55

Posto je sad malo mirnije da i ja napisem nesto vezano za zadnja dsavanja oko naseg kluba. Misljenja sam bi dolazak doktora Misketa bio pun pogodak za nas klub. Neko je vec govorio da bi radje par neki Argentinaca nego Misketa ja ne mislim tako. Miske je s jednom nogom majstor za nasu ligu. Pored toga uz njega bi sigurno dobili bar jos jednog ili dva nasa igraca na koje se sutra mozes osloniti. Primjer smo imali skoro Jajalo Cimi. Samim tim bi se svaki dinar ulozen u njega isplatio. Pored toga svaki naredni transfer slicnog tipa bi bilo mnogo lakse realizovati. Isto tako mislim da prodaja dresova s njegovim imenom sigurnoo nebi bila zanemariva. Mogao bi jos sto sta napisati al da ne davim. Molim Boga da Miske bude bordo taman ne igrao nikako u plusu smo kako god samo da ga vidimo u bordo dresu.

fcsforever
Kontakt:

Post Postao/la fcsforever » 19 nov 2014, 20:57

pitarSA je napisao/la:Posto je sad malo mirnije da i ja napisem nesto vezano za zadnja dsavanja oko naseg kluba. Misljenja sam bi dolazak doktora Misketa bio pun pogodak za nas klub. Neko je vec govorio da bi radje par neki Argentinaca nego Misketa ja ne mislim tako. Miske je s jednom nogom majstor za nasu ligu. Pored toga uz njega bi sigurno dobili bar jos jednog ili dva nasa igraca na koje se sutra mozes osloniti. Primjer smo imali skoro Jajalo Cimi. Samim tim bi se svaki dinar ulozen u njega isplatio. Pored toga svaki naredni transfer slicnog tipa bi bilo mnogo lakse realizovati. Isto tako mislim da prodaja dresova s njegovim imenom sigurnoo nebi bila zanemariva. Mogao bi jos sto sta napisati al da ne davim. Molim Boga da Miske bude bordo taman ne igrao nikako u plusu smo kako god samo da ga vidimo u bordo dresu.
Tacno brate , Miske probija led za buduce eventualne transfere jacih fudbalera...nevazno , nasih ili stranaca

Tele33
Kontakt:

Post Postao/la Tele33 » 19 nov 2014, 21:16

Odvojio bih od usta za taj dres.
Samo naprijed Saraj'vo!

Benko
Kontakt:

Post Postao/la Benko » 19 nov 2014, 21:27

Mogu i ja dati neko mišljenje o igračima koji bi ako Bog da trebali biti u bordo dresu na proljeće.

Prvi je Leon Benko. O njemu manje više svi znamo. Ono sto je očigledno da ga Meho jako cijeni i da je svjestan da odskace kvalitetom od ostatka ekipe. Benko jedva čeka da zaigra, u top formi je ali je i razočaran situacijom koja se desila. Iksreno, ja jedva čekam da ga vidim u bordo dresu u vrhu napada. Ubica!

Drugi je golman, Borjan. Reprezentativac Kanade, strasne fizičke predispozicije i veliko iskustvo. Jako dobar na istrčavanjima i na situacijama 1 na 1. Ne znam kaakv je sto se tice udaraca sa distance. Branio na velikim stadionima i u vleikim utakmicama i mislim da ce biti jedno od vecih pojacanja.

Stevanovic. Kako smo vidjeli u intervjuu kodro ga jasno zeli u ekipi. Po meni je on trebao davno napravitiveliku karijeru ali je promasio ligu. Italija ili Njemacka su bile idealne za njega, ali je odabrao Španiju i otisao u tada veoma jaku Sevillu. Mislim da bi stevanovic u pogledu igre mogao biti i najvece pojacanje na kojemu cemo uzeti i dobru kolicinu novca.

Misimovic.
Eh sta napisati za mog, poslije Hasana Salihadmižića najdrazeg igraca repke. Majstor. KOLIKO samo fali nasoj repki to je vec sada jasno. Majstor, genije, igrac kakav se moras roditi,ono sto on zna se ne moze nauciti. Gledao sam ga nekada davno kako gazi rekorde u Bundes ligi, pa onda driibla u sred Španije Kasillasa, pa onda neke Norvezane u mrezu ubacuje golom u raslje. Gledao ga kako dize titulu sa Wolsburgom i onda vidim da postoji mogucnost da dodje u klub za koji navijam, koji je prije smao godinu i pol dana imao prijedlog da se ugasi a dusmani su po poreznoj trčali da nam zabiju zadnji ekser i trazili da klub proglasi bankrot, stečaj, bilo sta, samo da ne postoji vise. I sada evo gledam naseg Dinu i Ibraka kako sjede u Minhenu sa Misketom, osmjeh, zadovoljstvo i na to sve kaze miske da je jako zadovoljan ponuđenim.
Prednosti dolaska Misketa:

- Povećanje broja gledalaca
-Povećanje broja članova
-Povecanje broja navijaca u drugim gradovima koji vole repku a nista ih nije vezalo za nase klubove
-Mogucnost dovođenja drugh igraca njegove kvalitete- Said kaze "joj sta bi ja i Miske radili"
-Prenošenje znanja na mlađe igrace (jajalo je cimirotu i radovcu podigrao igru i povecao cijenu enormno)
-Prodaja dresova... nebih jeo 20 dana al bi skupio lovu za tu desetku sa prezimenom "Misimović"
-Medijska pozornost, vidimo sta je uradio samo odlazak na pregovore
- Marketing i sponzori, znamo i sami kako ljudi se vezu za reprezentaciju, sigurno bi se javio veliki broj sponzora koji bi se nakačili na ime Z. Misimovica.
-Popularnost kluba u Evropi, jer nije mala stvar za ovoliki novac dovesti jedno ime koje zna cijeli Evropski fudbal
- Lakse dovođenje mladih perspektivnih fudbalera, zzamisli kada dijete kaze "treniram u klubu gdje igra miske"

Sto se novca tice, ljudi, shvatite da imamo budzet, imamo amidžu, da nemamo novca koliko je miske trazio nema sanse da bi Ibrak i Dino uopste isli gore.

fcsforever
Kontakt:

Post Postao/la fcsforever » 19 nov 2014, 21:32

Bravo Benko..ovako ni Dino ne bi ovo srocio. Inace sjecas li se benko da je Tan nepostojeci lik iz Hong Kong crtica...da Dino uzima sa Kustom prvu lovu koja dodje od Tana i bjeze iz Bih...i jos milion bolesnih postova likova sa arheoloske iskopine

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 19 nov 2014, 21:33

:thumbup: :thumbup: :thumbup: Samo jos stavi ovaj avatar (radi identifikacije)

slika
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.