Koga nakon Sušića?

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Jeste li zadovoljni izborom novog selektora?

Da
60
73%
Ne
22
27%

Ukupno glasova: 82

DukeOfWellington
Kontakt:

Re: Koga nakon Sušića?

Post Postao/la DukeOfWellington » 19 nov 2014, 19:21

gonzales je napisao/la:Jucer sam pisao da Vaha nece biti selektor, za buducnost se nezna, ali sada nece i opet neki pisu da ima sanse.
Pošto si ti napisao da neće bit' onda evo nećemo više o tome.

mrjasmin
Kontakt:

Post Postao/la mrjasmin » 19 nov 2014, 19:22

''Materijalno sam neovisan, obezbijeđen. Upravo je to iznimno važan moment. Kad preuzmete odgovornost u bilo kojem poslu na ovom svijetu, morate stajati iza onog što radite. Ne krijem da je opcija privlačna, ali ne znam koliko je realna. Čujem da se ''digla'' javnost, da me očekuju, da mi se nadaju, ali.. I danas imam problem s dolascima u Mostar i kući, trebaju mi tri dana da se oporavim. Vidjećemo.'', zaključio je Vahid Halilhodžić na kraju razgovora za portal ****.ba.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 19 nov 2014, 19:22

Vec je skoro uvrijezena cinjenica da su navijaci Bosanske repke zahtijevni i pretjerano kriticni. Ovo je najobicnija floskula koja uopce ne drzi vodu. Kad pogledamo primjer proslog(bogu hvala) selektora vidjet cete da su novinari iz inostranstva i regije kao i javnost nama blizih zemalja zbijali sale sa nasim velikim vodjom a dobar dio navijaca mu je jos skandirao na Bilinom polju. U niti jednoj nogometnoj repki na SP koja je tamo dosla iz Evrope Susic ne bi prezivio Nigeriju. U nas je prezivio. U isto vrijeme rukometasi izgube od Danske i dobiju ovacije Mejdana ili kosarkasi ispanu sa EP i dobiju castan docek u Sarajevu.Razlog je jasan momci su dali maximum i za to su nagradjeni. Bosanski navijaci su i vise nego tolerantni mozda cak i pretjerano u odnosu na druge. Nauceni smo da promjena moze biti samo na gore i toga se panicno bojimo. Mislim da moramo biti i puno kriticniji nego sto jesmo da bi nas sport dozivio korak naprijed. Ja osobno sam za Vahu ili Robija. Ali to im nikad nece garantirati moj rezerviran pljesak. Ako ga ne zasluze dobit ce zvizduk isti kakav je i ovaj nesretnik kojega smo se rijesili dobijao. Samo toliko.

gonzales
Kontakt:

Post Postao/la gonzales » 19 nov 2014, 19:23

DukeOfWellington je napisao/la:
gonzales je napisao/la:Jucer sam pisao da Vaha nece biti selektor, za buducnost se nezna, ali sada nece i opet neki pisu da ima sanse.
Pa valjda njegov brat zna hoce li biti.
a sa bratom sam mu sjedio juce
OTIŠAO SAM DA PRONAĐEM SEBE, AKO DOĐEM PRIJE NEGO ŠTO SE VRATIM, ZADRŽITE ME!

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 19 nov 2014, 19:25

gonzales je napisao/la: Pa valjda njegov brat zna hoce li biti.
Za njega ne znam, ali moj brat u moje ime nikad nije govorio.

Druga je priča da je iz naše perspektive tvoj razgovor sa njegovim bratom obična špekulacija.

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 19 nov 2014, 19:27

gonzales je napisao/la:
Pa valjda njegov brat zna hoce li biti.
Jel to onaj sto je rekao sta je BIH dala Vahi, pa valjda bi u normalnoj zemlji i normalnim okolnostima on trebao "nesto" da da ovoj zemlji.
A ne on po ovim izjavama glumi uvrijedjenu mladu i previse mnogo se on po portalima i medijima dize u nebo
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

lolcina
Kontakt:

Post Postao/la lolcina » 19 nov 2014, 19:28

Obzirom da ce bilo koji trener u ovoj situaciji kada cemo se tesko plasirati na EP vjerovatno biti potrosen, onda treba razmisliti o Osimu, cisto da se na njega ne racuna u buducnosti jer je kvazi strucnjak koji sigurno pretenduje na tu poziciju.
"Ali, neka ti je Bogom prosto, nisi ti birao svoju sitnu dušu, dali su ti je, ne pitajući, došao si na red kad drugih, boljih, nije više bilo..." M. Selimović

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 19 nov 2014, 19:28

Ove kvalifikacije su upropaštene. Šanse da se nađemo na prva dva mjesta su minimalne (1-2%) i to svaki kandidat za selektora dobro zna.

Pretpostavljam da će Belgija biti prva u grupi i za to prvo mjesto će se "gurati" sa Izraelom. Izraelcima je ostalo još 7 utakmica i vjerovatno će kod kuće pobijediti Kipar i Andoru i sakupiti 15 bodova, te im iz 5 preostalih susreta treba tri boda (Vels kući) da dođu do 18 bodova i drugog mjesta u grupi, a mi o tih 18 bodova sanjamo.

Pretpostavljam da niko od kandidata neće i ne može garantovati plasman na EURO 2016, jer je to suludo.

Savez treba da razmišlja o dugoročnom rješenju (ovaj i naredni ciklus), kako bi neko od kandidata prihvatio poziciju. Safet Sušić je svojom "matematikom" upropastio kvalifikacije i doveo nas na dno, a u svoje rivale-protivnike (Izrael, Vels, Kipar...) nije pitao za matematiku.

Ko god dođe za selektora - neka mu je dragi Bog na pomoći.
Zadnja izmjena: avlami97, dana/u 19 nov 2014, 19:30, ukupno mijenjano 1 put.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

gonzales
Kontakt:

Post Postao/la gonzales » 19 nov 2014, 19:29

Ma pisite sta hocete, i ja bih volio da hoce, ali sad trenutno nece biti, ima navodno vise razloga zbog kojih ne zeli biti.
OTIŠAO SAM DA PRONAĐEM SEBE, AKO DOĐEM PRIJE NEGO ŠTO SE VRATIM, ZADRŽITE ME!

ferreira
Kontakt:

Post Postao/la ferreira » 19 nov 2014, 19:33

Vaha nece preuzeti reprezentaciju, bezveze se lozite. Daj Boze da ne budem upravu i da grijesim. Cak i najmanju nadu mi je ubila njegova izjava 'da su sanse jako male' jer je tim vec na neki nacin pripremio javnost koja ga silno zeli kao selektora. Da barem nije komentarisao pa hajde. Zna se sustina naseg problema i toga je Vaha svjestan.

Bazdarevic i Hadzibegic su obicni beskicmenjaci koji su podlozni za talove sa savezom i raznim menadzerima. Ja ocekujem jednog od njih dvojice kao selektora i to ce biti nastavak agonije bh. fudbalske repke. O Barbarezu ne treba ni pricati, nije imao nikakav angazman dosad i dok postoji minimalna sansa za plasman na EP ne treba mu davati da se steli na nama. Nece da bude asistent, nece da bude U21 selektor,ko ga yebe.

Kad bih licno birao izmedju ovih kandidata koji se spominju, birao bih izmeju Prosineckog i Osima.
19091921

bvb
Kontakt:

Post Postao/la bvb » 19 nov 2014, 19:34

:lol: :lol:

Wisey
Kontakt:

Post Postao/la Wisey » 19 nov 2014, 19:42

Možda je Vaha jučer, prekjučer više bio za odbijanje eventualne ponude, ali ogroman je pritisak sada usmjeren prema njemu. Mislim da nikad nije bilo jednoglasnije u narodu ovako, baš sam danas razgovarao s različitim ljudima i ogromna većina samo spominje ime Vahidovo. Jednostavno narod želi Vahu, svi koji vole reprezentaciju BiH staju iza njega kao mogućeg budućeg trenera. Ako i dođe, doći će zbog nas navijača, ni zbog kog drugog.

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 19 nov 2014, 19:49

Ako Vaha trazi Milion nije problem svi po markicu i eto ga,samo da se covjek uhvati posla... :bih: :bih:
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 19 nov 2014, 19:51

Wisey je napisao/la:Možda je Vaha jučer, prekjučer više bio za odbijanje eventualne ponude, ali ogroman je pritisak sada usmjeren prema njemu. Mislim da nikad nije bilo jednoglasnije u narodu ovako, baš sam danas razgovarao s različitim ljudima i ogromna većina samo spominje ime Vahidovo. Jednostavno narod želi Vahu, svi koji vole reprezentaciju BiH staju iza njega kao mogućeg budućeg trenera. Ako i dođe, doći će zbog nas navijača, ni zbog kog drugog.
Da, doći će zbog navijača. Samo nemoj misliti da Vaha ne zna šta ga čeka u slučaju remija protiv Velsa ili Kipra. Zna on to veoma dobro, zna on kako su otišli Blažević i Sušić, savršeno zna da će mu raznorazni drummeri i hogari spominjati porodicu i sve što mu je važno u životu. Treba li mu to? Ne. To ne treba nikome ;)
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

iskusnikladionicar
Kontakt:

Post Postao/la iskusnikladionicar » 19 nov 2014, 19:55

Sto nas dragi virtual indirektno brani Safeta Susica i dalje :) Koliko te placaju,reci nam plaćeniče,dat cu ti duplo vise da odes s foruma :)

CONSIGLIERE-FORUMAS GODINE

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 19 nov 2014, 19:59

Porediti Vahu sa telecom glavom je krajnje neumjesno.

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 19 nov 2014, 20:06

slika
slika
slika

:bih: :bih: :bih: :bow: :bow:
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 19 nov 2014, 20:06

Mozambik je napisao/la:Porediti Vahu sa telecom glavom je krajnje neumjesno.
Ljudi vrijeđaju Ivicu Osima, da ne bi vrijeđali Vahida, kao i što su Sušića, Ćiru, Sliškovića i sve druge.

Kritika je jedno, vrijeđanje je sasvim drugo, ali mi smo takav narod, takav mentalitet.
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

iskusnikladionicar
Kontakt:

Post Postao/la iskusnikladionicar » 19 nov 2014, 20:07

Pa vahi je dedo iz alzira provjerite na internetu. To je jedan od razloga zasto je vodio tu azijsku zemlju :)

CONSIGLIERE-FORUMAS GODINE

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 19 nov 2014, 20:07

Ja imam osjecaj da bi Vaha mogao preuzeti repku :o nekako mi njegove izjave o odbijanju repke, nisu kategoricne, znaci rekao je da su sanse male, al ipak postoje, a i ovi "fudbalski znalci" iz saveza su uvidjeli koga raja prizeljkuje i tako da vjerujem da ce se maksimalno potruditi da ga dovedu, jer kockanja vise nema. A ako ih Vaha na kraju odbije nek izadju u javnost da znamo razlog i da onda damo sud o tom covjeku jer evidentno da je on za nas jedna vrsta mita, dok ponekad imam osjecaj da njega libo taki za BiH.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Beduin, Vaya i 24 gosta.