Koga nakon Sušića?

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Jeste li zadovoljni izborom novog selektora?

Da
60
73%
Ne
22
27%

Ukupno glasova: 82

Rusilac
Kontakt:

Re: Koga nakon Sušića?

Post Postao/la Rusilac » 18 nov 2014, 14:53

DragonGirl je napisao/la::hmmmmm:
Prema posljednjim informacijama iz N/FSBiH, u (naj)uži izbor za selektora naše reprezentacije ući će Vahid Halilhodžić, Faruk Hadžibegić. Amar Osim, Mehmed Baždarević, te najvjerovatnije Radomir Antić, koji još nije potvrdio da li je zainteresovan za tu funkciju.
Do večeras - iz Banje Luke, očekujemo konačnu informaciju oko Antića, javlja izvor „Avazovog Sporta“ iz kuće bh. fudbala. S druge strane, u čekaonici za (naj)uži izbor – o kojem će glasati članovi Izvršnog odbora, su Robert Prosinečki, Jurgen Kohler, Sergej Barbarez, koji je dobio možda i najviše glasova pravih sportskih radnika – od Kemala Hafizoviće, Mesketa Kovačevića…
Međutim, bivši kapiten našeg državnog tima nema podršku FSRS, jer mu - kako kaže Damjanović, nekada nisu mogli nametnuti svoje stavove. Halilhodžić se još „nečka“, Prosinečki je preskup, a prema Osimu su „nepovjerljivi“ u Širokom Brijegu. Spomenimo i to da – prema trenutnom raspoloženju čelnika N/FSBiH, najviše šansi ima Faruk Hadžibegić, koji će, kako smo jutros najavili, večeras iz Pariza - preko Banje Luke, doputovati u Sarajevo.
Ovo za Barbareza je izgovor,fol ne zele ga iz RS-a a ustvari ne zeli ga sarajevski "krug".Cuj,nisu mu mogli nametnuti svoje stavove,pa naravno da nisu,njemu niko ne moze nametnuti svoje stavove.
Zar to nije vrlina a ne mana :lol:

Igraci,navijaci,najveci dio javnosti,sportskih radnika zeli Barbareza,ne zeli ga tzv.sarajevski krug.Postivanje zelja "kruga"nas je i dovelo u ovu situaciju.
Izbor je lagan,neko ko ce najvise ujediniti sve strane.Samo su dva takva,jedan je Vaha a drugi je Sergej.Treci ne postoji i bice polovicno rjesenje.
Zadnja izmjena: Rusilac, dana/u 18 nov 2014, 14:54, ukupno mijenjano 2 puta.

pinki
Kontakt:

Post Postao/la pinki » 18 nov 2014, 14:53

Muzur je dvaput vodio

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 18 nov 2014, 14:53

FKZ1921 je napisao/la:Ali mi je zanimljivo da puno ljudi pominje Radomira Antica kao dobro rijesenje. Pitam se, koliko ljudi zaista poznaju tog trenera ili je to ono, samo mjenjaj,daj nekoga sa strane pa kako god bude.
Ja znam da je Antic svojevremeno imao odlicne rezultate u trenirajuci klubove u s Spanjolskoj,doduse u proslom vijeku. Zadnji angazman je imao na klupi Srbije,vodio ih je na svjetskom 2010.,dozivjeli debakl. Nastavio poslije tog svjetskog kvalifikacije za evropsko 2012.,sjebo kvalifikacije,mlatnula ih Slovenija u BG,dali mu otkaz. Tuzio FS Srbije sudu u Luganu za 2 340 000 eura. Naravno,morali mu isplatiti. E ovo sam napisao da se otprilike ima orjentacija o parama kad se govori o Anticu. A za uzvrat mozes dobiti nesta vrlo slicno onom sto je dobila Srbija.
Antić je najveće trenersko ime na ovom spisku iznad, veće i od Vahe Halilhodžića. Što se tiče njegovog posljednjeg mandata kao selektora Srbije, ja ću ti postaviti samo jedno pitanje, gdje je Srbija nakon njega? Nije ih samo vodio na svjetskom, već ih je rutinski odveo na isto, a na SP nisu doživili debakl. On nikad nije bio podoban, jer sa njim ne mogu manipulisati kriminalci u FSS, veći je od njih.

On je sporan zato jer je navodno izjavio da nikad ne bi vodio reprezentacije BiH i Hrvatske. Pričati o njemu kao treneru je suvišno i smatram da bi nam čovjek takvog karaktera preporodio reprezentaciju u svakom smislu.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Ddado
Kontakt:

Post Postao/la Ddado » 18 nov 2014, 14:54

AgentttB je napisao/la:
Ddado je napisao/la:
AgentttB je napisao/la:Jedno je sigurno, novi trener neće početi meč bez lijevog beka, neće kasniti na let,neće odgađati treninge,neće živjeti u Parizu, te neće imati teleću glavu.
Ocekuj od Hadzibegica sve navedeno, ako dodje.

O tome kakva mu je glava bi se dalo diskutovat. :mrgreen:
Neću da razmišljam o njemu.Uvjeren sam da ovi iz saveza ne mogu dvaput isto **** pojesti. :mrgreen:
Ne bi im bio prvi put. Isto oni **** jedu od 96-e.
1921

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 18 nov 2014, 14:54

Sergej nema iskustva i nije "još" za repke, treba nam stručnjak a ne neko ko će odrađivati pripravnički na repki.

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 18 nov 2014, 14:54

Ma kakav Antic, on uopce nije ozbiljna opcija....Covjek ima druge ciljeve...

BlueBosnian
Kontakt:

Post Postao/la BlueBosnian » 18 nov 2014, 14:55

AgentttB je napisao/la:Jedno je sigurno, novi trener neće početi meč bez lijevog beka, neće kasniti na let,neće odgađati treninge,neće živjeti u Parizu, te neće imati teleću glavu.
:lol: :lol: :lol:
Kratko i jasno! :thumbup:
I hope you're with me
I hope you're with me when it's over
You won't be lonely
You won't be lonely when it's over

It's over..

Rusilac
Kontakt:

Post Postao/la Rusilac » 18 nov 2014, 14:56

aleksandar_veliki je napisao/la:
DragonGirl je napisao/la::hmmmmm:
Prema posljednjim informacijama iz N/FSBiH, u (naj)uži izbor za selektora naše reprezentacije ući će Vahid Halilhodžić, Faruk Hadžibegić. Amar Osim, Mehmed Baždarević, te najvjerovatnije Radomir Antić, koji još nije potvrdio da li je zainteresovan za tu funkciju.
Do večeras - iz Banje Luke, očekujemo konačnu informaciju oko Antića, javlja izvor „Avazovog Sporta“ iz kuće bh. fudbala. S druge strane, u čekaonici za (naj)uži izbor – o kojem će glasati članovi Izvršnog odbora, su Robert Prosinečki, Jurgen Kohler, Sergej Barbarez, koji je dobio možda i najviše glasova pravih sportskih radnika – od Kemala Hafizoviće, Mesketa Kovačevića…
Međutim, bivši kapiten našeg državnog tima nema podršku FSRS, jer mu - kako kaže Damjanović, nekada nisu mogli nametnuti svoje stavove. Halilhodžić se još „nečka“, Prosinečki je preskup, a prema Osimu su „nepovjerljivi“ u Širokom Brijegu. Spomenimo i to da – prema trenutnom raspoloženju čelnika N/FSBiH, najviše šansi ima Faruk Hadžibegić, koji će, kako smo jutros najavili, večeras iz Pariza - preko Banje Luke, doputovati u Sarajevo.
Kako moze neko reci da je neko preskup, Prosinecki, Amar, Bajro, Osmo, bilo ko, kada jos uvijek niko ko je zaduzen za pregovore sa ovim skupim nije ni razgovarao. Mala bara, puno krokodila, a izgleda da i ovi s druge strane krokodili gledaju kako se docepati komad mesa. No, nece moci, njihovo je proslo...

Barbarez - Nadam se da se samo salite...
Aleksandre,ko je favorit "kruga"? :mrgreen:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 18 nov 2014, 15:00

aleksandar_veliki je napisao/la:Kako moze neko reci da je neko preskup, Prosinecki, Amar, Bajro, Osmo, bilo ko, kada jos uvijek niko ko je zaduzen za pregovore sa ovim skupim nije ni razgovarao. Mala bara, puno krokodila, a izgleda da i ovi s druge strane krokodili gledaju kako se docepati komad mesa. No, nece moci, njihovo je proslo...

Barbarez - Nadam se da se samo salite...
Već je jasno ko je prvi favorit Fahrine novine, a isto tako je jasno koga će da pljuju u narednih mjesec dana, ako Sinan misli da je Faruk najbolji, onda je to tako, nema nam druge.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 18 nov 2014, 15:00

Vaha je u "uzem krugu" a Prosinecki je preskup :rol:
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

DzemoVoliMarmeladu
Kontakt:

Post Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 18 nov 2014, 15:01

Raul_64 je napisao/la:Vaha je u "uzem krugu" a Prosinecki je preskup :rol:
:rol: :rol:

odmazda
Kontakt:

Post Postao/la odmazda » 18 nov 2014, 15:09

dubrovnik je napisao/la:E odmazdo ti si bas navalio na savez. Postoji moral u ljudi koji je kategorija koja bi morala u tom momentu djelovati. Ako imas morala zaduzen si za neki posao koji nosi tvoj potpis i neko ti se petlja onda ponudis ostavku. Ali sipak. I jos nesto nisu Vrsajevic i Hadzic igraci iz BIH lige pa da ih je savez gurao. Ako cemo posteno savez ih je tolerirao. Ali ajde svak je kriv samo nije onaj koji jes. I nije samo Vels problem da li je i Cipar bolji od nas. Ako mislis da su bolji onda se tu vise nema sta ni dodati ni oduzeti. Pozz
Ja smatram da niko nije bolji od nas zašto tako mislim već si rekao kipar dokaz da nema favorita više ne postoji više favorit u fudbalu... Ovom rečenicom možda pobijem sve svoje što sam rekao ali danas tehnologija je toliko napredna i toliko može pomoći u spremi igrača da je to suludo eh sad bitne su pare bitna je volja tog igrača i disciplina ne kažem je da možda ni cimi ni zakaric nisu zaslužili poziv definitivno odskaču od naše lige... Sam podatak spreme cimirota govori taj da on i Bašić imaju najjači nivo kisika u plućima govorim o toj spremi pa onda uzmeš u obzir koliko se barem da kazem počinje ozbiljno radit u nasim klubovima ali opet kažem ima igrača koji zaslužuju poziv prije njih...

gringonjaOnajDrugi
Kontakt:

Post Postao/la gringonjaOnajDrugi » 18 nov 2014, 15:12

vidim ovdje niko od raje ne spominje jednog od najvecih trenera s ovih prostora.......OTO BARIC !!!!!!!!! kakve su sanse, da on bude????

damirdamic72
Kontakt:

Post Postao/la damirdamic72 » 18 nov 2014, 15:13

pinki je napisao/la:Po meni Hadžibegić je lošiji od Papketa i ne znam zašto ga svi pominju jer s njim bi još nazadovali, imao je šansu vodio nas i odveo nigdje, sa svojim demagoškim presicama čovjek bi rekao da je stručnjak 1/1 a on nigdje veze. Za Baždarevića isto tako nisam siguran, mislim da bi bila ista situacija... Vaha i Bajević NEĆE i to treba shvatiti i završitit tu priču!
Ostaju Prosinečki i Osim, hmmm
Ne znam Prosinečki, možda ne bi bio ni loš ali ne vidim ga kao nekog uber stručnjaka, ali opet zna poredati igrače po nihovim pozicijama, a da li bi uspio dobiti sve do kraja i odvesti nas na Euro sumnjam...
Amar, e sad tu bi bila podjela Sarajevskih navijača ali na kraju krajeva koga briga za to, bio je i Sušić pa šta?
Ali druga je priča kako bi igrači reagovali na njega, on da ima ono nešto, ima, ali sad da li je i on sposoban da pobjedi 5 od 6 do kraja hmmm, možda uz koji savjet oca ko zna...
slazem se sa tobom prijatelju

Hattrick123
Kontakt:

Post Postao/la Hattrick123 » 18 nov 2014, 15:13

Ja da se pitam postavio bi Ciru do kraja ovih kvalifikacija,jer nama treba efekat koji samo on zna postici a to je ona atmosfera kako u reprezentaciji sto se tice igraca isto tako i na tribinama (jer znamo da ga masa voli) plus sto uvijek ima nekog keca u rukavu sto se tice taktike.
FORZA MILAN

autogol
Kontakt:

Post Postao/la autogol » 18 nov 2014, 15:13

Kakav smo mi cirkus od drzave,pa nije ni cudo da smo u Brazilu bili prvi put na nekom velikom takmicenju,a kako stvari stoje dugo godina cemo se rado sjecati tog Brazila.
Glasao sam za Vahu ali mislim da je on dovoljno pametan da ne dolazi u jedan ovakav svinjac i da je dovoljno velik gospodin da ne suradjuje sa lokalnim kriminalcima i ratnim profiterima :kafa:

odmazda
Kontakt:

Post Postao/la odmazda » 18 nov 2014, 15:16

Hattrick123 je napisao/la:Ja da se pitam postavio bi Ciru do kraja ovih kvalifikacija,jer nama treba efekat koji samo on zna postici a to je ona atmosfera kako u reprezentaciji sto se tice igraca isto tako i na tribinama (jer znamo da ga masa voli) plus sto uvijek ima nekog keca u rukavu sto se tice taktike.
Ma kakva ona ubleha prodaje se za pare debil ljudi shvatite jedino pravo ime je osim kunem vas kad bi napravio rezultat da bi taj čovjek ko stari dobio ponudu da smijeni van gaala naravno šalim se nema podjele kod nas Sarajlija govorimo srcem i govorimo za reprezentaciju mrzim Osima iz dna duše ali je jedini pravi za selektora

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 18 nov 2014, 15:18

Dal cemo barem jednom dozivjeti da na jedno mjesto dodje najstrucnija osoba. Vaha imas samo jedan zivot I ova sansa vise nikad ne dolazi. Mozda nas ne bi plasirao na ep al bi stvorio sidtem I bazu igraca. Kodro ista stvar al u tom slucaju I Bajramovic kao asistent I skaut. Svr ostalo ukljucujuci I Prosineckog wanna be treneri sa kratkorocnim rezovima a to nama ne treba.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

Goalgetter
Kontakt:

Re: AW: Koga nakon Sušića?

Post Postao/la Goalgetter » 18 nov 2014, 15:18

Neko de i vi iz SportSport.ba izaberite kandidata jednog :P . Svi uzeli jednoj i guraju ga, pratite i vi trend :lol:

Sent from my GT-I9300 via Tapatalk

Wisey
Kontakt:

Post Postao/la Wisey » 18 nov 2014, 15:21

Na kraju, mi kao da smo se probudili 1982., a Alžirci su provirivali preko granice snova. „Ono što možemo naučiti od povijesti je da niko ne uči od povijesti“, rekao je Otto von Bismarck. Mi bi, sa zakašnjelom, dakle u nas uobičajenom, pameću mogli dodati: ono što možemo naučiti od historije, jeste da se neće ponoviti u najboljem izdanju, ma koliko pozitivnih likova iz prošlosti angažirali na osnovu toga po čemu ih pamtimo, a ne zbog toga što su postali. Za sadašnje, buduće i bivše poslodavce Vahida Halilhodžića, on je u mladosti mogao biti i varilac, šahista, zubar ili odbojkaš; prosječan, loš ili odličan, svejedno. Oni su ga, da ponovimo, angažirali zato što je, jednostavno, dokazano dobar trener. Mi smo Papeta uzeli iz drugih razloga, da bi na kraju, zajedno s njim, uprljali i album sa fotografijama iz boljih decenija i prošlog stoljeća. Onoga u kojem je, bila je 1981., hiljade navijača Veleža klanjalo u Beogradu i, slaveći pobjedu nad Željezničarom u finalu Kupa Maršala Tita, uzvikivalo ime Njegovo: Vaaahideee…!!!

Još niko nije, ali hoće brzo, upitao zašto se reprezentacija BiH ne povjeri Vahidu Halilhodžiću. Kada se to dogodi, pa odgovor bude prokleto jednostavan – zato što ga ne možemo platiti – Vaha će iz rubrike za heroje, preseliti u onu za izdajice. Bit će, naravno, optužen za manjak patriotizma, poručit će mu se da nije sve u novcu, a naći će se, da mu se pokaže za primjer, kakav nesretnik što nedostatak opcija u životu i poslu, pravda ljubavlju prema domovini. Patriotizam, osim što je utočište hulja, predstavlja i njihovu omiljenu izliku. Eno, piše u novinama, svima je, kao, bilo jasno da Pape nema trenerski kapacitet za velike rezultate, da je Emir Spahić kabadahija, ali su šutjeli da ih se ne bi optužilo za manjak ljubavi prema Bosni i Hercegovini.
- Emir Imamović

Malo stariji članak, pred kraj SP-a napisan.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Drum, EdinjoBos, izdzezveubrazil i 41 gost.