Donnie Darko je napisao/la:Robert Prosinečki, Radomir Antić i Matjaž Kek UBJEDLJIVO najbolje opcije. Mada nisam upratio da se Antić ili Kek ozbiljnije povezuju sa repkom, za razliku od Prosinečkog koji se ako ne varam i oglasio već.
Mislim ako ne brojim Vahu i Bajevića, jer od njih očigledno nema ništa.
Da se razumijemo,ne pisem sa pozicije navijaca Zelje, i volio bih da Amar ostane raditi ovo sto radi u klubu.
Ali mi je zanimljivo da puno ljudi pominje Radomira Antica kao dobro rijesenje. Pitam se, koliko ljudi zaista poznaju tog trenera ili je to ono, samo mjenjaj,daj nekoga sa strane pa kako god bude.
Ja znam da je Antic svojevremeno imao odlicne rezultate u trenirajuci klubove u s Spanjolskoj,doduse u proslom vijeku. Zadnji angazman je imao na klupi Srbije,vodio ih je na svjetskom 2010.,dozivjeli debakl. Nastavio poslije tog svjetskog kvalifikacije za evropsko 2012.,sjebo kvalifikacije,mlatnula ih Slovenija u BG,dali mu otkaz. Tuzio FS Srbije sudu u Luganu za 2 340 000 eura. Naravno,morali mu isplatiti. E ovo sam napisao da se otprilike ima orjentacija o parama kad se govori o Anticu. A za uzvrat mozes dobiti nesta vrlo slicno onom sto je dobila Srbija.
Drugo,ovo sam napisao kako bi nam bilo jasno da pred NS BiH stoji vrlo tezak zadatak.Naravno,pod da hoce da ga urade korektno. Nema trenera na svakom koraku.Neki su nam zbog necega simpaticni i mi bi ih za selektora,i gledamo samo taj momenat sto mi je neko simpa.
Mesa mi je drag,vjerujem da je radan,nije lijen ko Pape,nesta je i radio u struci...Ali su mi dvije stvari suhveli:to sto dugo ne radi nista i to sto se,pomalo degutantno namece za selektora voljene domovine.
Faruk je bio,imao ispodprosjecan rezultat.Nema ama bas ni jednog argumenta da bi ga se ponovo stavilo.
Za Prosineckog bi takodje trebalo odvojiti neke malo znacajnije pare,ali nema referencu za to. Na par mjesta je nesta radio,pokusavao,nista nigdje nije dovrsio...Haman mu najbolje basta uloga pomocnika.
Sergeja ne mogu komentarisati,naprosto nemam argumenata. Zna se dogoditi da pocetnik napravi rezultat,ali mora imati naglasenu zicu. Za Sergeja je zanimljivo da je uvijek pravio neku opoziciju nekome,ili su uvijek njemu pravili naku opoziciju...ima on malo problema u komunikaciji s ljudima. Kako bi to poredo,ne znam.
Kad je Amar Osim u pitanju,nesta sam napisao. Po meni ima potpuni legitimitet da bude ozbiljan kandidat,mada bih licno volio da on ne bude taj.