Koga nakon Sušića?

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Jeste li zadovoljni izborom novog selektora?

Da
60
73%
Ne
22
27%

Ukupno glasova: 82

Head
Kontakt:

Re: Koga nakon Sušića?

Post Postao/la Head » 18 nov 2014, 10:08

Prva stvar nije toliko bitno ni ime ako se ne dese neke sustinske promjene.

1.Novi izbornik bira sebi strucni stab.
2.Novi kondicioni trener.
3.Bolja skauting sluzba.
4.Okupljanje reprezentacije da bude maximalno ozbiljno, da ne bude setanja familije po hotelskim sobama.
5.Pracenje domace lige, odlaza na utakmice potencijalnih reprezentativaca.
6.Organizovanje prijateljskih utamica gdje ce se probati novi igraci a ne iste gurati u vatru u odlucujucim utamicama.
7.U ooperaciji sa savezom raditi na dovodjenju igraca koji trenutno nemaju nas pasos.

Potrebne su tektosnke promjene, novi strucnjak ih mora donjeti, sad ako se promijeni ime a navika ostane ista ne vidim neki napredak.
1946

Goalgetter
Kontakt:

Re: AW: Koga nakon Sušića?

Post Postao/la Goalgetter » 18 nov 2014, 10:18

Head je napisao/la:Prva stvar nije toliko bitno ni ime ako se ne dese neke sustinske promjene.

1.Novi izbornik bira sebi strucni stab.
2.Novi kondicioni trener.
3.Bolja skauting sluzba.
4.Okupljanje reprezentacije da bude maximalno ozbiljno, da ne bude setanja familije po hotelskim sobama.
5.Pracenje domace lige, odlaza na utakmice potencijalnih reprezentativaca.
6.Organizovanje prijateljskih utamica gdje ce se probati novi igraci a ne iste gurati u vatru u odlucujucim utamicama.
7.U ooperaciji sa savezom raditi na dovodjenju igraca koji trenutno nemaju nas pasos.

Potrebne su tektosnke promjene, novi strucnjak ih mora donjeti, sad ako se promijeni ime a navika ostane ista ne vidim neki napredak.
Slazem se stoga i otpada prica o nekom stranom treneru. Samo neko sa Ex-Yu prostora a ne neki preplaceni strani strucnjaci, treba neko ko pogotovo poznaje nas mentalitet.

Sent from my GT-I9300 via Tapatalk

Celikovac
Kontakt:

Post Postao/la Celikovac » 18 nov 2014, 10:19

Ja sam za Amara Osima, makar do kraja ovih kvalifikacija da vidimo kako ce ici. Halilhodzic bi naravno bio najbolje rjesenje i to nije filozofija, medjutim to je nula od covjeka kojeg zanimaju iskljucivo pare.
Luciano Moggi: "E l'Inter non vinceva perché erano pippe e incapaci. Mica li ho comprati io Vampeta, Taribo West e Hakan Sukur".

AgentttB
Kontakt:

Post Postao/la AgentttB » 18 nov 2014, 10:21

Bitno je samo da dobijemo novog selektora što prije, da se ne gubi dragocijeno vrijeme.Reprezentacija je dotakla dno i treba je što prije početi oporavljati.
@francobaresi

-Ako te zanima islam, proučavaj islam, a ne muslimane. Islam je savršen, muslimani nisu.

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 18 nov 2014, 10:30

I kakav ocajan savez mi imamo zajedno sa bivsim selektorom pokazuje i to da se danas igra na desetine prijateljskih utakmica samo nasi odmaraju, mora da su se plaho umorili...

Idealna prilika za nove igrace, uzmes prosjecnu reprezentaciju, tipa Kazahstan, Azeberdjan ili nesto slicno, utakmicu stavis da se igra u Zenici, ulaz simbolicnih 5 maraka, na teren izvedes sljedecu ekipu.

slika

U drugom poluvremenu ubacis

slika

Jednim udarcem ubijes dvije muhe, ako se neko bas pokaze onda imas osnove da ga zoves u reprezentaciju, ako neko zakaze barem neces morati vise odgovarati na pitanje novinara sta je s tim igracem. SAvez 0 bodova, improvizacija bivseg selektora 0 bodova.
1946

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 18 nov 2014, 10:36

A zamislite Svabo Osim ovo preuzme do kraja kvalifikacija. Znam da ne smije i sve, ali eto lijepo je mastati. Da li bi uspio spasiti kvalifikacije?
Sport je lijek za tijelo i duh.

arius
Kontakt:

Post Postao/la arius » 18 nov 2014, 10:38

Celikovac je napisao/la:Ja sam za Amara Osima, makar do kraja ovih kvalifikacija da vidimo kako ce ici. Halilhodzic bi naravno bio najbolje rjesenje i to nije filozofija, medjutim to je nula od covjeka kojeg zanimaju iskljucivo pare.
pa nisu male pare ako ga plate ko susica , to je godisnje 600 000 plus premije i sponzori sto je oko milion , sto nije mala para za bilo kojeg selektora bilo koje selekcije. ako se ozbiljno pristupi pregovorima i poprica konkretno i ozbiljno ne vidim razlog zbog kojeg bi odbio

grad-na-rijeci-sani
Kontakt:

Post Postao/la grad-na-rijeci-sani » 18 nov 2014, 10:41

Ja sam za Amara jer mi para nemamo za Halilhodzica.
Ako nista Amar poznaje nasu ligu i igrace iz nase lige. Osvajao je sa prosjecnim Zeljom prvenstva i za razliku od Barbareza koji nije nikoga trenirao ima masu iskustva.
Das mu sansu da iznese kvalifikacije do kraja koje tesko da bi i sam Murinjo zavrsio sa nasim plasmanom sada.

AgentttB
Kontakt:

Post Postao/la AgentttB » 18 nov 2014, 10:44

Bez uvrede, ali to što poznaje igrače iz naše kukurz lige, to ništa ne znači.Jer nažalost situacija je takva da u našoj ligi nemamo ni 5 ozbiljnih kandidata za reprezentaciju.Kad kažem/napišem ozbiljnih, onda tu mislim na momke koji imaju određeni kvalitet i koji bi u bliskoj budućnosti mogli igrati i negdje vani, a ne u našoj poluamaterskoj ligi.
@francobaresi

-Ako te zanima islam, proučavaj islam, a ne muslimane. Islam je savršen, muslimani nisu.

Moggi
Kontakt:

Post Postao/la Moggi » 18 nov 2014, 10:47

Robert Prosinečki...
Zarathustra

samocelik
Kontakt:

Post Postao/la samocelik » 18 nov 2014, 11:04

Dick Advokat :mrgreen:
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 18 nov 2014, 11:05

Znaci Amar je ogranicen na slabasnu PL BiH sa svim svojim trenerskim uspjesima i znanjem pa nije rjesenje za reprezentaciju, a onda neko dođe i kaze da Barabarez treba da bude selektor, a isti ima 0 trenerski utakmica, nikakvo iskutvo a vjerovatno ni znanje.

Genijalno. :eh:

Faruk Hadzibegic, Mehmed Bazdarevic ili Amar Osim - jedan od ovih ce biti selektor, najrealnije.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

grad-na-rijeci-sani
Kontakt:

Post Postao/la grad-na-rijeci-sani » 18 nov 2014, 11:11

AgentttB je napisao/la:Bez uvrede, ali to što poznaje igrače iz naše kukurz lige, to ništa ne znači.Jer nažalost situacija je takva da u našoj ligi nemamo ni 5 ozbiljnih kandidata za reprezentaciju.Kad kažem/napišem ozbiljnih, onda tu mislim na momke koji imaju određeni kvalitet i koji bi u bliskoj budućnosti mogli igrati i negdje vani, a ne u našoj poluamaterskoj ligi.
Dijaspora nije nepresusna baza igraca.
Nama ce se desiti jos veci krah kad tad ako se nesto ne pokusa uraditi sa domacim snagama.
Nama trebaju skauti i za domacu ligu i to jako dobri skauti i ljudi koji poznaju nasu ligu.
Jer bez domacih igraca na duge staze nemamo sta traziti.

gringonjaOnajDrugi
Kontakt:

Post Postao/la gringonjaOnajDrugi » 18 nov 2014, 11:19

nema tu puno izbora.........

LOTHAR MATTHÄUS

DICK ADVOCAAT

ROBERTO PROSINECKI

DUSKO DUGOUSKO

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 18 nov 2014, 11:19

storm_raider je napisao/la:A zamislite Svabo Osim ovo preuzme do kraja kvalifikacija. Znam da ne smije i sve, ali eto lijepo je mastati. Da li bi uspio spasiti kvalifikacije?

Bili bi konkurent za zavrsnicu evropskog jbt,da je covjek 10tak g mladji...

Lijepo je mastati ;)

jasko_juve
Kontakt:

Post Postao/la jasko_juve » 18 nov 2014, 11:25

Po ovoj prici velika vjerovatnoca da je Bazdarevic novi selektor.
★ 36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 18 nov 2014, 11:28

Uporedjeno sa igranjem bez beka, bez DMa, bez napadaca, prepucavanjem sa igracima preko novina, nepotizmom, gubljenjem potencijalnih igraca, moralnim ubijanjem sa govorima tipa "idemo da ne se blamiramo"...i tako dalje i tako dalje...svaki drugi polunormalan selektor ce biti bolji od Susica.

No u ovoj situaciji nam treba neko ko je tome stvarno dorastao. Ciro Blazevic bi vjerovatno mogao nesto uspjeti, no on bi na dugu stazu bio los, jer mu je skauting nula. Bajevic nece. Tako ostaje na kraju jos samo Halilhodzic. Kamo srece da nismo na Safeta bacali novce.

Sto se tice Prosineckog, nemam neko jasno misljenje. Mozda i nebi bio tako los, bio je dugo trener pod Bilicem, tako da nije bas neiskusan sto se tice reprezentativnog fudbala.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Goalgetter
Kontakt:

Re: AW: Koga nakon Sušića?

Post Postao/la Goalgetter » 18 nov 2014, 11:30

Ja ne znam zasto se ovoliko spominje Lothar Matthäus.. Sts bi nam on donio?

Sent from my GT-I9300 via Tapatalk

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 18 nov 2014, 11:33

Principatus je napisao/la:Uporedjeno sa igranjem bez beka, bez DMa, bez napadaca, prepucavanjem sa igracima preko novina, nepotizmom, gubljenjem potencijalnih igraca, moralnim ubijanjem sa govorima tipa "idemo da ne se blamiramo"...i tako dalje i tako dalje...svaki drugi polunormalan selektor ce biti bolji od Susica.

No u ovoj situaciji nam treba neko ko je tome stvarno dorastao. Ciro Blazevic bi vjerovatno mogao nesto uspjeti, no on bi na dugu stazu bio los, jer mu je skauting nula. Bajevic nece. Tako ostaje na kraju jos samo Halilhodzic. Kamo srece da nismo na Safeta bacali novce.

Sto se tice Prosineckog, nemam neko jasno misljenje. Mozda i nebi bio tako los, bio je dugo trener pod Bilicem, tako da nije bas neiskusan sto se tice reprezentativnog fudbala.
Nemam povjerenje u savez.....Oni su nam unistili ove kvilifikacije.....Osim Vahe (a njemu su novci samo bitni) nema nekog dobrog kandidata.... Na kratke staze ce biti dobro ko god dodje ali na duge staze treba misliti...

Pasha_car_aga
Kontakt:

Post Postao/la Pasha_car_aga » 18 nov 2014, 11:33

no rules je napisao/la:ko god dođe morat će napraviti mali remont u ekipi...otprilike ovako :

Golmani:
1. Asmir Begović
2. Burić / Šehić (ili neki iz mlade)
3. Raif Husić (Werder , 18 god ; 190cm)

OUT: Fejzić i Dujković

Odbrana:
1. Spahić
2. Bičakčić
3. Kolašinac
4. Šunjić
5. Zukanović :tokralju:
6. Mujdža
7. Kenan Horić (ovog se momka mora isprobati , igra za prvoplasirane Domžale trenutno prvoplasiranu ekipu u Sloveniji sa 10-ak bodova više od Maribora , igra štopera i zadnjeg veznog 190cm , bio je 4-5 puta u timu kola slovenske Lige , ovakav tip igrača bi nam došao da igra uz Bešića ko' budali šamar...

OUT: Vranješ , Vršajević

Sredina:
1. Pjanić
2. Bešić
3. Medunjanin
4. Salihović
5. Lulić
6. Hajrović
7. Vrančić :wave:
8. Višća

OUT: Hadžić , Prcić (još prohe jesti) , TS Sušić , Zakarić , Kvržić

Napad:

1. Džeko
2. Ibišević
3. Đurić
4. Armin Hodžić i izvući još ponekog igrača i isprobati , obavezno pozvati dobre igrače koji igraju u Poljskoj , Češkoj i tako sličnim zemljama za koje je Sušić smatrao da su nižerazredne za razliku od HNL-a ;)
Prcic i Tino ce svakako biti dio tima od 23 nogometasa, po meni Visca out, a gdje iskopa ovog Hodzica, gdje taj igra?

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Beduin, lol89 i 30 gostiju.