Koga nakon Sušića?

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Jeste li zadovoljni izborom novog selektora?

Da
60
73%
Ne
22
27%

Ukupno glasova: 82

Evil Genius II

Re: Koga nakon Sušića?

Post Postao/la Evil Genius II » 18 nov 2014, 08:16

jednostavno, volio bih da dodje neko ko ce obavljati sve crtice koje stoje u opisu posla selektora fudbalske reprezentacije:

- pronalazenje odgovarajuceg taktickog sistema kojem ce igraci moci odgovoriti, a ne izmisljanje nekih formacija uz evidentno gubljenje pojedinaca po terenu

- uigran plan A, plan B, plan C ukoliko ovaj prvi/drugi ne pali

- pozivanje 23 igraca na okupljanje, odnosno po 2 igraca za svaku poziciju formacije + 3 golmana

- u ta 23 igraca trebali bi uci oni najbolji koje imamo u datom trenutku tj poziv bi trebao biti cast onima koji isti dobiju i podstrek ostalima da se potrude da isti zasluze

- bolji odnos sa igracima uz veliku dozu profesionalizma i autoriteta

- bolji odnos sa medijima i promisljenije izjave jer kakvi god nasi novinari bili oni su ti koji nerijetko kreiraju atmosferu u i oko reprezentacije

- kvalitetniji strucni stab koji nece ukljucivati bivseg golmana kiksera, fudbalera koji je potratio bogomdan fudbalski talenat i okrenuo se pjevanju, plasticnog hiruga i propalog domaceg fudbalskog strucnjaka - uz duzno postovanje svima njima.

- skautiranje protivnika i apsolutna spremnost (sto takticka, sto fizicka, sto mentalna) pri ulazenju u svaku utakmicu

- obilazenje standardnih i potencijalnih reprezentativaca, te lobiranje kod mladih talenata. prica je vec prezvakana - nismo giganti, nemamo kvalitetno domace prvenstvo i ne smijemo si dozvoliti da nerad i nezainteresovanost diktiraju buducnost ove repke

ne znam jesam li sta zaboravio ali mislim da su ovo osnove trenerskog tj selektorskog posla koje nisu nikakav bauk i mislim da imamo svako pravo ocekivati ove stvari od narednog selektora.

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 18 nov 2014, 08:18

Samo Vaha dolazi u obzir u ovom trenutku,ako bas zelimo da se igraci ufate posla i da dobiju 5 od 6 utakmica..Red rad i disciplina,potpuni fokus na sve moguce segmente igre prije svake utakmice...

Vaha je covjek koji moze vrlo brzo dovesti u red kompletan tim i dici moral igracima...Sigurno da bi ga svi igraci postovali maksimalno jer znaju kao i svi mi ovdje da je on veliki trener i veliki autoritet,samo ozbiljan rad dolazi u obzir dosta je vise cirkusa...
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 18 nov 2014, 08:19

Ponos Torina je napisao/la:Samo Vaha dolazi u obzir u ovom trenutku,ako bas zelimo da se igraci ufate posla i da dobiju 5 od 6 utakmica..Red rad i disciplina,potpuni fokus na sve moguce segmente igre prije svake utakmice...

Vaha je covjek koji moze vrlo brzo dovesti u red kompletan tim i dici moral igracima...Sigurno da bi ga svi igraci postovali maksimalno jer znaju kao i svi mi ovdje da je on veliki trener i veliki autoritet,samo ozbiljan rad dolazi u obzir dosta je vise cirkusa...
+1
@Huso Husika reci sine koji dio treba da se ti objasni. Ako nisi siguran onda :shhh:

FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS » 18 nov 2014, 08:21

Moji favoriti
1 Faruk
2 Amar
3 Sergej
4 Meša

Vaha i bajević su rekli ne, inače bi oni bili na prve dvije pozicije

Fozgen
Kontakt:

Post Postao/la Fozgen » 18 nov 2014, 08:23

Ja fakat ne znam sta je vama ljudi sa Vahidom???
Covjek je rek`o da nece.
Ay Che Bostero! Vos Sos Ortiva,
Vos Sos Amigo De La Policía
En Mar Del Plata No Te Plantaste
Con Los Borrachos Como Cobraste
Sos Cagón! Sos Cagón!
Sos Cagón! Sos Cagón!

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 18 nov 2014, 08:25

Fozgen je napisao/la:Ja fakat ne znam sta je vama ljudi sa Vahidom???
Covjek je rek`o da nece.
Gdje ? Mislim onaj intervju gdje je rekao da jos nezna koga ce voditi ?

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 18 nov 2014, 08:27

FCS je napisao/la:Moji favoriti
1 Faruk
2 Amar
3 Sergej
4 Meša

Vaha i bajević su rekli ne, inače bi oni bili na prve dvije pozicije

Ako cemo realno ni jedan od nabrojanih(1 do 4) nije dorastao da bude selektor Reprezentacije u ovom momentu,nijedan nema to potrebno iskustvo da bi mogao napraviti brzi preokret i dovesti sve pod konac....

Vaha je to rekao zato sto je Safet jos uvijek sjedio na klupi BIH i sigurno da nece reci "cim safet dobije otkaz,ja cu preuzeti"

Mediji trebaju bas sada da odigraju svoju ulogu i da urade sve da Vaha bude selektor....
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

Fozgen
Kontakt:

Post Postao/la Fozgen » 18 nov 2014, 08:32

Ajax je napisao/la:
Fozgen je napisao/la:Ja fakat ne znam sta je vama ljudi sa Vahidom???
Covjek je rek`o da nece.
Gdje ? Mislim onaj intervju gdje je rekao da jos nezna koga ce voditi ?
Ne mislim na to.
Strašno je teško biti selektor BiH. Ja u ovom trenutku nisam zainteresovan. Imam druge planove. Ne bih nikad mogao da slušam kako mi neki dijele lekcije kako trebam da igram i koga da zovem u reprezentaciju. To je moja i samo moja odluka.
08.07.2014
Sos Cagón! Sos Cagón!
Sos Cagón! Sos Cagón!

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 18 nov 2014, 08:34

Pa onda je trebao opet ponoviti nesto slicno. A cim nije mozda jos postoji sansa. Jednostavno treba prvo pricati sa njim pa onda sa svima ostalim. Da se znaju njegovi uslovi. Hoces, neces i cao. Ponuditi mu maksimum koji je moguc u ovom trenutku. Kao i to da mu se niko nece mijesati u posao i da moze covjek sam sebi izabrat pomocnike sto je svugdje ionako normalna stvar i jedan od preduslova uspjeha.

Fozgen
Kontakt:

Post Postao/la Fozgen » 18 nov 2014, 08:40

Ajax je napisao/la:Pa onda je trebao opet ponoviti nesto slicno. A cim nije mozda jos postoji sansa. Jednostavno treba prvo pricati sa njim pa onda sa svima ostalim. Da se znaju njegovi uslovi. Hoces, neces i cao. Ponuditi mu maksimum koji je moguc u ovom trenutku. Kao i to da mu se niko nece mjesati u posao i da moze covjek sam sebi izabrat pomocnike sto je svugdje ionako normalna stvar i jedan od preduslova uspjeha.
Ja, kao i vecina, bi volio da on prihvati poziciju selektora i da ima odrjesene ruke . Ipak mislim da smo mi po tom pitanju kudikamo bolji od africkih rep. koje je on vodio i imao problema .
Kod nas je najveci problem sto se mora ispostovati neki nacionalni kljuc u rep. mislim da bi ta stvar kod Vahida bila kljucna u njegovom selektorskom poslu rep. BiH .
Ja licno mislim da su sanse da Vahid dodje za selektora najmanje od svih mogucih imena koja se pominju .
Sos Cagón! Sos Cagón!
Sos Cagón! Sos Cagón!

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 18 nov 2014, 08:45

Fozgen je napisao/la: Kod nas je najveci problem sto se mora ispostovati neki nacionalni kljuc u rep. mislim da bi ta stvar kod Vahida bila kljucna u njegovom selektorskom poslu rep. BiH .
Znam. Pa kad je tako valjda moze covjek pronaci nekog svog pomocnika a da je "prave" nacionalnosti da nekima nebude smetalo. Zna Vaha sta trazi i to je sasvim normalno. Uostalom vidjet cemo sta ce biti.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 18 nov 2014, 08:45

Evil Genius II je napisao/la:- kvalitetniji strucni stab koji nece ukljucivati bivseg golmana kiksera, fudbalera koji je potratio bogomdan fudbalski talenat i okrenuo se pjevanju, plasticnog hiruga i propalog domaceg fudbalskog strucnjaka - uz duzno postovanje svima njima.
Ovo mi je baš ono zapalo za oko, prvi čovjek koji je vratio fudbalske legende tamo gdje im je mjesto, sad ni oni ne valjaju? Elvir Baljić ne valja? Tomo Piplica ne valja?

Pa imate li poštovanja prema ikome...
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 18 nov 2014, 08:52

Virtu4l je napisao/la:
Evil Genius II je napisao/la:- kvalitetniji strucni stab koji nece ukljucivati bivseg golmana kiksera, fudbalera koji je potratio bogomdan fudbalski talenat i okrenuo se pjevanju, plasticnog hiruga i propalog domaceg fudbalskog strucnjaka - uz duzno postovanje svima njima.
Ovo mi je baš ono zapalo za oko, prvi čovjek koji je vratio fudbalske legende tamo gdje im je mjesto, sad ni oni ne valjaju? Elvir Baljić ne valja? Tomo Piplica ne valja?

Pa imate li poštovanja prema ikome...

"Legende" trebaju ostati legende a ne se blamirati po stare dane.....

Piplica smijurija od golmana(ako cemo realno)
Baljic zavrsio s futbalom,poceo pjevati...Propalo mu pjevanje pa se odlucio baviti sportom ponovo...
Borce ko je on,sta je on ??? sta je on to dobro uradio u zadnjih 5 godina ?? :wtf: :yawn:
Karabeg :guz: :guz:

Hoces pravog doktora,eno ga u Zeljeznicaru Dr.Zlatko ;)

Piplica umjesto da bude trener golmana on izigrava kondicionog trenera,neke taktike smislja usput....

Ovaj strucni stab je sve samo nije strucan,mozda da je Safet imao strucne ljude uz sebe mozda nebi napravio ovoliku budalu od sebe,ali kasno je sada...

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 18 nov 2014, 08:56

Novom selektoru da ti mogucnost da sam sebi izabere strucni stab.....

Nydalen
Kontakt:

Post Postao/la Nydalen » 18 nov 2014, 09:00

Da, ali svakako ovaj sadasnji raspustiti, sef Vaha, i tu jos u stabu Barbarez i Rahimic :D

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 18 nov 2014, 09:01

Bitno je da uzima sebi koga hoce.....Mislim da nije dobro da savez bira saradnike, jako je bitno da selektor ima pomoc oko sebe od ljudi u koje vjeruje i skojima ima dobar odnos.... To je praksa svugdje u svijetu..

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 18 nov 2014, 09:03

[quote="Ponos Torina"]"Legende" trebaju ostati legende a ne se blamirati po stare dane...../quote]

Kako su se blamirali, baš me zanima.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 18 nov 2014, 09:06

Nemojte temu pretvarati u Željo protiv ostatka Bosne. Ukoliko nastavite, bit ćete trajno banovani. Hvala na razumijevanju.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 18 nov 2014, 09:07

Vidis kako nam je tim spreman za svaki mec,takticki,fizicki,psihicki jos nesto ???

Blagoje
Kontakt:

Post Postao/la Blagoje » 18 nov 2014, 09:08

kokakolas je napisao/la:Realno...

Dušan Bajević - žao mi je što nije u stanju preuzeti reprezentaciju, jer se tako kompletan stručnjak, gospodin i patriota rijetko pojavljuje u kombinacijama za mjesto selektora.

Vahid Halilhodžić - bojim se da ga uzalud čekamo i da je sva ova medijska hajka na njega više rezultat jednostrane želje navijača i ne njegova vlastita inicijativa.

Strani stručnjaci - Ima nekoliko imena koja se provlače ovih dana kroz medije i mislim da ima dobrih opcija ukoliko prva dva imena na ovom spisku ne pristanu na preuzimanje reprezentacije.

Ostalo - Amar Osim, Faruk Hadžibegić, Meša Baždarević, Sergej Barbarez... Po nekom mom mišljenju je sve to tu negdje što se tiće trenerskog umijeća ali i miljama daleko iza gore nabrojanih imena.
Veze ti nemas. Amar Osim je, s obzirom na godine, ispred svih pobrojanih.

Cuj, Amar i Barbarez, Faruk... :urnebes:
Katastar.ba - 2174, 2175, 2176, 2177.

Nastavice se...

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Alipasino, CAGarfia, Google [Bot] i 38 gostiju.