Miralem Pjanić

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

*p!p!t@*
Kontakt:

Re: Miralem Pjanić

Post Postao/la *p!p!t@* » 17 nov 2014, 14:26

Neutral je napisao/la:Gdje su sada kritičari Pjanića? Pisalo se o tome mjesecima ovdje, ali oni su ipak veliki znalci fudbala, ;) (Za njih je i Pape vrhunski trener, tako da ništa ne čudi).

Nije isti u Romi kao u repki, kuknjava

:wave:
Ko imalo prati fudbal i zna išta o istom, mogao je ovo davnih dana provaliti. Ali je problem što će ti isti i danas reći kako Pjanić ne želi da se bori za repku(čak i ako igra pod temperaturom i antibioticima). Tolika đubrad smo mi. :shh:
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

haris92
Kontakt:

Post Postao/la haris92 » 17 nov 2014, 14:31

Safet je do sada svakog našeg igrača barem jednom zavalio na nekoj poziciji.Red je na Begovica.
#Miske institucijo!!!!!

Zemljo tisućljetna na vjernost ti se kunem.
od mora do Save
od Drine do Une.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 17 nov 2014, 14:32

@*p!p!t@*

Ne čudi ništa kolega, svi ti su na listi gnjavatora jer ne zaslužuju pažnju sekunde. Ovdje se pisalo o Pjaniću kao najvećem polovnjaku. Pisanje koje je u pojedinim trenucima podsjećalo na vrijeme Hasana Salihamidžića,koji je također bio polovnjak jer se nije trudio u tada dominantnoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

Brani se Pape, pljuje se na polovnjake Pjanića i Lulića.

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 17 nov 2014, 14:36

vecina tih kriticara uopste ne prati pjanica na klupskom nivou nego svoje procjene donose na osnovu procitanih naslova clanaka i hvalospjeva o njegovoj igri u romi (koja je stvarno na visokom niovu). onda pogledaju utakmicu repke, vide kako miralem muku muci da uopste dodje do lopte i zakljuce kako se radi o pickastom igracu koji se krije iza saigraca. dakle, povrsno posmatraju stvari, a dodju prosipati neku inteligenciju po forumu . . . i nije to tako samo kada je pjanic u pitanju.

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 17 nov 2014, 14:39

Virtu4l je napisao/la:Naravno, prošle kvalifikacije je odgovornost bila na Misimoviću, od ovoga niko ništa nije očekivao, sad se to promijenilo, od njega se mnogo očekuje.
Kako imas obraza pisati bilo sta? Vidi se da si isti ko i onaj kojeg si svo vrijeme podrzavao.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 17 nov 2014, 14:53

Evil Genius II je napisao/la:vecina tih kriticara uopste ne prati pjanica na klupskom nivou nego svoje procjene donose na osnovu procitanih naslova clanaka i hvalospjeva o njegovoj igri u romi (koja je stvarno na visokom niovu). onda pogledaju utakmicu repke, vide kako miralem muku muci da uopste dodje do lopte i zakljuce kako se radi o pickastom igracu koji se krije iza saigraca. dakle, povrsno posmatraju stvari, a dodju prosipati neku inteligenciju po forumu . . . i nije to tako samo kada je pjanic u pitanju.
Naravno da ne prate igre naših momaka u svojim klubovima, nego sve pokupe sa sportskih portala i na taj način misle da su pokupili svu pamet svijeta.

Dakle, ako piše Pjanić briljirao u Romi, to automatski znači da se trudi i trči u Romi, ali ne u nacionalnom timu gdje igra potpuno neprirodne pozicije. Evo Roma protiv Bayern-a, Pjanić je radi povrede Florenzi-a igrao na krilu i nije se vidio, no u toj utakmici se realno nije niko vidio osim Gervinha.

Svi svjetski mediji hvale igru Pjanića, a njihov argument je da ne igra isto u repki kao u klubu, za te iste je Pape trener svih trenera.

Omaložavaju se igrači, to ne čudi, gdje logika prestaje Bosna nastaje.

@Greivis

Šteta što ne pišeš tako i na ostalim temama jer se vidi da imaš veliki potencijal, ;)

uschtipak
Kontakt:

Post Postao/la uschtipak » 17 nov 2014, 15:02

haris92 je napisao/la:Safet je do sada svakog našeg igrača barem jednom zavalio na nekoj poziciji.Red je na Begovica.
:lol:

Pa realno, kad covjek daje gol sa jedne strane terena na drugu, ne znam sto ga ne stavi kao napadaca + jos na gol metnuti Bandovica. :lol:
LANET OLSUN!

Ja volim, volim, volim samo tebe, i samo tebi, tebi dajem sve, sa Istoka ces cuti nasu pjesmu, Sarajevo volim te!

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 17 nov 2014, 16:10

Jel može neko od ovih koji brane Pjanića (potpuno bez argumenata) da kaže šta to Pjanić treba da igra u repki kako poslije ne bi srao po medijima kako ne igra na svojoj poziciji?
Znači,samo da kaže koja pozicija i koji zadaci?!

P.S. Gledam Romu više od svih koji se ovde qrče sa tim argumentom kako oni gledaju Romu,a ovi ostali nemaju pojma!
A.F.C. Bournemouth!

Rios

Post Postao/la Rios » 17 nov 2014, 16:13

rambo16 je napisao/la:Jel može neko od ovih koji brane Pjanića (potpuno bez argumenata) da kaže šta to Pjanić treba da igra u repki kako poslije ne bi srao po medijima kako ne igra na svojoj poziciji?

P.S. Gledam Romu više od svih koji se ovde qrče sa tim argumentom kako oni gledaju Romu,a ovi ostali nemaju pojma!
Pa eto onda mozes vidjeti koja je to pozicija i mjesto u timu.. Uz Besica,na samoj sredini terena..Nikako iza spiceva,na krilima,itd..
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 17 nov 2014, 16:15

Ok. Sve mi je jasno!
A.F.C. Bournemouth!

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 17 nov 2014, 16:18

Nadam se da je Mire sada bolje i da oporavak teče u najboljem redu. Kada se sinoć srušio na teren, nije mi bilo svejedno, kao ni svim normalnim navijačima. Odmah je bilo jasno da nije u elementu, jer ne postoji igrač na kojeg ne bi ostavio trag spoj igranja na krivoj poziciji i zdravstveni problemi. Ybt, u pojedinim trenucima je igrao špica i vršio pritisak na izraelskog golmana, jer niko drugi nije bio u stanju to raditi. :crazy:

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 17 nov 2014, 17:27

Greivis je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Naravno, prošle kvalifikacije je odgovornost bila na Misimoviću, od ovoga niko ništa nije očekivao, sad se to promijenilo, od njega se mnogo očekuje.
Kako imas obraza pisati bilo sta? Vidi se da si isti ko i onaj kojeg si svo vrijeme podrzavao.
Od ovoga niko nista nije ocekivao.

Ne pricaj molim te u ime svih nas. Ne znam da li se sjecas da si prije neki dan izjavio da ti samo kritikujes osnovano i ne omalovazavas.

Ova recenica iznad je tvoj potpis, onako 1:1, prljav pokusaj spustanja.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 17 nov 2014, 17:46

rambo16 je napisao/la:Jel može neko od ovih koji brane Pjanića (potpuno bez argumenata) da kaže šta to Pjanić treba da igra u repki kako poslije ne bi srao po medijima kako ne igra na svojoj poziciji?

ne znam mislis li na mene sa tim post scriptumom, ali nit se qrcim gledanjem rome nit sam toliko bahat da smatram kako sam superioran u odnosu na ostale glede fudbalskog znanja. napisao sam kako vecina kriticara uopste ne gleda romu, samo citaju naslove tipa pjanic igrac kola, pjanic u timu kola, pjanic ovo, pjanic ono, nema ih nigdje da komentarisu na ovoj temi i onda docekaju svojih 5 minuta slave kada ili roma kiksa ili kada nastupa repka pa su tu da popljuju momka koji je zasluzio sve ali pljuvanje definitivno nije. ako si se nasao medju ovima onda je to tvoj problem prijatelju jer ja sam odgovoran za ono sto napisem, a ti za ono sto razumijes.

sto se tice tvog pitanja pokusacu ti odgovoriti. za pocetak je dovoljno pogledati koju poziciju igra u romi i koji su mu tu zadaci. s obzirom da ih gledas vise od svih sto se qrce primjetio si da igra centralnog veznjaka u kombinaciji sa jednim defanzivcem i jednim allrounderom, te kratkim pasovima i proigravanjima kontrolise posjed lopte na kojem garcia bazira svu svoju fudbalsku filozofiju. dakle, njegova zona komfora je sama sredina terena, a zadaci su mu kontrola lopte, diktiranje tempa igre, presing, presijecanje pasova i brza distribucija lopte za igrace ispred. taj igrac ispred je najcesce totti koji je glavni organizator igre, ali nerijetko pjaniceve lopte ciljaju krilne igrace ili destra koji je u spicu tj pogotovo kada totti ne igra i sva taj teret kreacije predje na nejga. naravno, ako se ukaze prilika za sut, solo akciju ili nesto trece on ce to pokusati. eh sad, ako pogledas sinocnju utakmicu vidices da je pjanic cesto bio nas najistureniji igrac koji do lopte uopste nije ni mogao doci jer nam je upravo falio igrac koji bi igrao ulogu koju pjanic igra u romi. dalje, stajao je predaleko od ostatka veznog reda, izmedju njega i besica i medunjanina je bio brisan prostor, a ja nekako cisto sumnjam da je to uradio cisto iz cejfa. dakle, kontrola lopte igrom kratkih pasova je bila nemoguca, bas kao i slanje lopte naprijed jer su se igraci koji su trebali biti ispred njega i siriti prostor cesto zbijali u 20ak metara oko njega, stvarali guzvu i time odradjivali pola defanzivnog posla izraela koji nas je markirao lakse nego sto bi markirali igrace andore. sto se tice presinga i presijecanja napada, s obzirom da je bio najistureniji mogao je ganjati samo zadnju liniju izraela, a to je budimo realni gubljenje vremena i snage . . . ako i dalje mislis da lupam u prazno, pogledaj neku od formacija rome i uporedi sa formacijama koje je koristio susic u ovim kvalifikacijama (prepun je internet slika, lahko ces to naci), a ako i dalje budes imao dilemu pogledaj rijetke situacije u repki gdje je igrao poziciju koju sam ti opisao i reci mi kako je odigrao. ako nekim slucajem i dalje budes imao dilema, poslusaj samog igraca tj procitaj njegovu izjavu gdje je i sam priznao to sto ti i jos nekolicina forumasa izgleda ne vidite :think:

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 17 nov 2014, 18:34

rambo16 je napisao/la:Ok. Sve mi je jasno!
ne pravi se pametan, momak ti je fino odgovorio sta pjanic igra.
a @evi genius je to znalacki objasnio :thumbup:

DragonGirl
Kontakt:

Post Postao/la DragonGirl » 17 nov 2014, 18:43

Teško mi je zamisliti da neko patriotizam ovog momka i njegovu želju da da sve od sebe u reprezentaciji može dovoditi u pitanje. Pa sjetite se samo šta smo gledali u ovih nekoliko utakmica reprezentacije: od relativno smirenog Mireta na kakvog smo navikli došli smo frustiranog momka koji se svađa sa protivničkim igračima, promašuje penal, koji je vidno nervozan i ljutit. Pa zar vam to nešto ne govori? Čisto sumnjam da bi se tako ponašao da ga je baš briga za svoje partije. Sve to je posljedica nemoći koju ima na terenu zbog svoje pozicije, a toliko znanja i kvaliteta ima.

Husika
Kontakt:

Post Postao/la Husika » 17 nov 2014, 18:45

Sa njim u timu mi uvijek imamo igraca manje... :kafa:
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

harixs
Kontakt:

Post Postao/la harixs » 18 nov 2014, 04:24

Gdje je Gringo?
Svaka cast na uocavanju slabosti ovog maxuma. :thumbup:

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 18 nov 2014, 08:18

Husika je napisao/la:Sa njim u timu mi uvijek imamo igraca manje... :kafa:
tako je.
obicni dijasporaski polovnjak kome je klub vazda bio ispred repke. pljunuti hasan.
harixs je napisao/la:Gdje je Gringo?
nije vise gringo, sad je husika.

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 18 nov 2014, 08:37

slika

slika

ovako to nekako izgleda,inace pozicije Pirla i Xabi Alonsa

The 23 year-old is famed for his old-fashioned, deep-lying playmaker style, with a mixed-range passing game and the ability to orchestrate play from central midfield.
Zadnja izmjena: Ponos Torina, dana/u 18 nov 2014, 08:39, ukupno mijenjano 1 put.
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 18 nov 2014, 08:38

Ponos Torina je napisao/la:slika

slika

ovako to nekako izgleda,inace pozicije Pirla i Xabi Alonsa
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Sveti, Zglavkar i 10 gostiju.