Koga nakon Sušića?

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Jeste li zadovoljni izborom novog selektora?

Da
60
73%
Ne
22
27%

Ukupno glasova: 82

Aragon
Kontakt:

Re: Odg: Koga nakon Sušića?

Post Postao/la Aragon » 18 nov 2014, 02:10

Volio bih da ste pojedini boravili u kampu reprezentacije i da ste vidjeli kakav Ciro ima autoritet. Apsulutno je radio ko je sta zelio. Odnosno, radilo se sta je klan zelio. Disciplina nula bodova. Baza reprezentacije je bila javna kuca u koju je dolazio ko je zelio, a iz nje se izlazilo kad je kome bila volja.
"Znaš kako ti je to - rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju"

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 18 nov 2014, 02:14

Aragon je napisao/la:Volio bih da ste pojedini boravili u kampu reprezentacije i da ste vidjeli kakav Ciro ima autoritet. Apsulutno je radio ko je sta zelio. Odnosno, radilo se sta je klan zelio. Disciplina nula bodova. Baza reprezentacije je bila javna kuca u koju je dolazio ko je zelio, a iz nje se izlazilo kad je kome bila volja.
Pa dobro to se svi slazemo. Samo zabili smo Estoncima 7 komada i onda ona njegova legendarna press konferencija to treba narodu pa makar se i ne plasirali. Pa onda Belgiju bez petorice vaznih igraca razbije gore 2:4. Da je igrao tadasnji Spaha revanas protiv Portugala bilo bi svega. Ciro je budio optimizam u obicnom covjeku.

DukeOfWellington
Kontakt:

Re: Koga nakon Sušića?

Post Postao/la DukeOfWellington » 18 nov 2014, 02:18

Ajax je napisao/la: Pa najveci cilj svih ciljeva sada treba biti da se kvalikijemo na to EP u ovako super teskoj situaciji. A poslje EP tada ce i Vaha lakse preuzeti reprezentaciju a i bilo bi puno vise premija od nastupa ne EP. Da ne kazem da sa ovom budalom bi mozda i prosli grupe :D :D
Bez ozbiljnog dogovora sa Vahom ili nekog tog kalibra da preuzme reprezentaciju nakon EP o Ćiri ne treba ni razmišljati. Jer ako uspije da na svoj poznati ho-ruk način ostvari pravi rezultat, ostao on ili ne nakon toga slijedi bolan pad od kojeg se godinama nećemo oporaviti. Apetiti će porasti a mogućnosti će biti mnogo manje jer bilo Ćiro bilo neko ko nije kalibra Halilhodžića neće biti u stanju da (relativno) bezbolno izvrši smjenu generacija i ukomponuje nove ključne igrače u novi sistem koji treba da bude okosnica reprezentacije za narednih 10 godina. Ako drugu polovinu 2016. dočekamo u euforiji, a ne hladnih glava onda nam se sprema najmanje 10 godina mrtvog prosjeka. To je najvažniji momenat za narednu dekadu, što će se pokazati u budućnosti.

Eh sad, ako je važnije da se (možda) proslavimo u Parizu od toga šta će se dešavati na narednih 5 prvenstava onda daj Ćiru.

Aragon
Kontakt:

Post Postao/la Aragon » 18 nov 2014, 02:20

Ajax je napisao/la:
Aragon je napisao/la:Volio bih da ste pojedini boravili u kampu reprezentacije i da ste vidjeli kakav Ciro ima autoritet. Apsulutno je radio ko je sta zelio. Odnosno, radilo se sta je klan zelio. Disciplina nula bodova. Baza reprezentacije je bila javna kuca u koju je dolazio ko je zelio, a iz nje se izlazilo kad je kome bila volja.
Pa dobro to se svi slazemo. Samo zabili smo Estoncima 7 komada i onda ona njegova legendarna press konferencija to treba narodu. Pa onda Belgiju bez petorice vaznih igraca razbije gore 2:4. Da je igrao tadasnji Spaha revanas protiv Portugala bilo bi svega.
A sto nije igrao Spaha revans?
Zato sto mu Ciro nije dao da cisti kartone u nebitnoj utakmici.
I nikad necu zaboraviti onu njegovu izjavu pred Portugal "ne gledam nase igrace jer me strah da se neko ne povrijedi". Je li se tako sprema utakmuca pred baraz?
Ovo je samo jedan od primjera.
Svaka cast Ciri, ali on je odavno izlapio. Nama ne treba cirkuzant koji ce zabavljati narodne mase, nego strucnjak

A to sto pominjes Estoniu i 7:0, pa Pape nas je odveo na SP. Sta je od to dvoje veci rezultat? Ne vidim da neko to Papetu uzima kao argument u njegovu korist i da je radi te cinjenice trebao ostati selektor.
"Znaš kako ti je to - rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju"

EmirTM87
Kontakt:

Post Postao/la EmirTM87 » 18 nov 2014, 02:22

Mehmed Bazdarevic, Vahid Halilhodzic ili Dusan Bajevic. Mada i da neko cetvrti dodje ja zadovoljan, samo nek je Papke otisao :salut:

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 18 nov 2014, 02:28

Aragon je napisao/la: A to sto pominjes Estoniu i 7:0, pa Pape nas je odveo na SP. Sta je od to dvoje veci rezultat? Ne vidim da neko to Papetu uzima kao argument u njegovu korist i da je radi te cinjenice trebao ostati selektor.
OK nemamo isto misljenje svakako Ciro izgleda nije u nikakvim kombinacijama ozbiljnjim tako da bezveze pricamo o njemu. Jeste nas Pape doveo na SP u drugom ciklusu. A sta je bilo u prvom i trecem. Ciro je imalo losije igrace i tezu grupu pa je dogurao do baraza. Osim toga on je bio treci na SP sto Pape nikad ne bi bio sa onakvom ekipom. Vjerovatno nebi ni prosli grupe. Slazem da su kod njega veliki minus njegove godine. To je sve sto imam da kazem o njemu. Svakako je moj izbor Vaha daleko ispred svih.

Aragon
Kontakt:

Post Postao/la Aragon » 18 nov 2014, 02:32

Ciro je imao najboljeg Misimovica ikad. Takav Misimovic je bolji od pola sadasnje reprezentacije zajedno. Da ne pominjem da je imao u tom trenutku super potentnog i zeljnog igre Dzeku, a ne kao Pape sto je imao manekena koji se seta po terenu.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 18 nov 2014, 02:38

Aragon je napisao/la:Ciro je imao najboljeg Misimovica ikad. Takav Misimovic je bolji od pola sadasnje reprezentacije zajedno. Da ne pominjem da je imao u tom trenutku super potentnog i zeljnog igre Dzeku, a ne kao Pape sto je imao manekena koji se seta po terenu.
Znam ja to sve i onako imamo skoro isto misljenje o Papetu koliko vidim po nekim tvojim komentarima. Hvalio sam ja Papeta kada je to zasluzio. Samo igrati onako protiv Kipra i prije Nigerije i sada bez napadaca. Radi se o tri jako velike greske ne male. Da ne idemo u detalje znas to i sam. Zasluzen otkaz sada samo jos da dovedu nekog kvalitetnog trenera a ne sa trenerskim iskustvom poput Papetovog.

Husika
Kontakt:

Post Postao/la Husika » 18 nov 2014, 02:58

Ajax je napisao/la:
Aragon je napisao/la:Ciro je imao najboljeg Misimovica ikad. Takav Misimovic je bolji od pola sadasnje reprezentacije zajedno. Da ne pominjem da je imao u tom trenutku super potentnog i zeljnog igre Dzeku, a ne kao Pape sto je imao manekena koji se seta po terenu.
Znam ja to sve i onako imamo skoro isto misljenje o Papetu koliko vidim po nekim tvojim komentarima. Hvalio sam ja Papeta kada je to zasluzio. Samo igrati onako protiv Kipra i prije Nigerije i sada bez napadaca. Radi se o tri jako velike greske ne male. Da ne idemo u detalje znas to i sam. Zasluzen otkaz sada samo jos da dovedu nekog kvalitetnog trenera a ne sa trenerskim iskustvom poput Papetovog.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

kokakolas
Kontakt:

Post Postao/la kokakolas » 18 nov 2014, 03:44

Realno...

Dušan Bajević - žao mi je što nije u stanju preuzeti reprezentaciju, jer se tako kompletan stručnjak, gospodin i patriota rijetko pojavljuje u kombinacijama za mjesto selektora.

Vahid Halilhodžić - bojim se da ga uzalud čekamo i da je sva ova medijska hajka na njega više rezultat jednostrane želje navijača i ne njegova vlastita inicijativa.

Strani stručnjaci - Ima nekoliko imena koja se provlače ovih dana kroz medije i mislim da ima dobrih opcija ukoliko prva dva imena na ovom spisku ne pristanu na preuzimanje reprezentacije.

Ostalo - Amar Osim, Faruk Hadžibegić, Meša Baždarević, Sergej Barbarez... Po nekom mom mišljenju je sve to tu negdje što se tiće trenerskog umijeća ali i miljama daleko iza gore nabrojanih imena.
"...i zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka..."

Don't raise your voice, improve your argument.

Adnan89
Kontakt:

Post Postao/la Adnan89 » 18 nov 2014, 03:46

Ako nema bolje opcije od Cire, bujrum u ekipu. On je svakako napustio radi Misketa a njega vise nema.

Zna li neko sada koliko svi zaradzuju i koliko su zaradzivali ovi treneri napisani iznad?...koliko je Susic?...i koliko je realno ocekivano da Savez plati za dobrog trenera?
....Manchester United fan since 1993....

The truth is hard to swallow, it will leave you starved tomorrow - Talib Kwali

MuhamedTM

Post Postao/la MuhamedTM » 18 nov 2014, 04:01

Vaha bi bio :thumbup: ali posto nista od njega onda samo Amar Osim.
MocMahale444

1921 BLEED BLUE

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 18 nov 2014, 04:40

kokakolas je napisao/la:Realno...

Dušan Bajević - žao mi je što nije u stanju preuzeti reprezentaciju, jer se tako kompletan stručnjak, gospodin i patriota rijetko pojavljuje u kombinacijama za mjesto selektora.

Vahid Halilhodžić - bojim se da ga uzalud čekamo i da je sva ova medijska hajka na njega više rezultat jednostrane želje navijača i ne njegova vlastita inicijativa.

Strani stručnjaci - Ima nekoliko imena koja se provlače ovih dana kroz medije i mislim da ima dobrih opcija ukoliko prva dva imena na ovom spisku ne pristanu na preuzimanje reprezentacije.

Ostalo - Amar Osim, Faruk Hadžibegić, Meša Baždarević, Sergej Barbarez... Po nekom mom mišljenju je sve to tu negdje što se tiće trenerskog umijeća ali i miljama daleko iza gore nabrojanih imena.
Imam isto misljenje.

Mozda bih dodao Kodru, koji je tu negdje izmedju Osima, Hadzibegica, Bazdarevica i nekih stranih strucnjaka.
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

Tulln1
Kontakt:

Post Postao/la Tulln1 » 18 nov 2014, 06:12

Hocu i ja da budem selektor

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 18 nov 2014, 06:28

Tulln1 je napisao/la:Hocu i ja da budem selektor
+1 glasam za tebe

FELIX MAGATH - I NIKO DRUGI!
Prosinecki i Barbarez su gimmicki obicni i oni bi tu samo bili da po povrsini izgledamo kao lijepa i sretna familija, ostali nisu sposobni i posebno Vaha, Osim je kompetentan za nivo neke lige ali mislim da bi tjerao interes Zelje umjesto porodice k'o Susic.
S E M P E R - V I R I D I S
!!!! VU - VU - VUKOVI !!!!

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

Beko
Kontakt:

Post Postao/la Beko » 18 nov 2014, 07:05

Posto kod nas pola reprezentacije prica iskljucivo nemacki, bi bio Magath dobar izbor. A i trebao bi ovoj napacenoj ekipi.
dobre guzove ima Belma

zejnuddin zidan
Kontakt:

Post Postao/la zejnuddin zidan » 18 nov 2014, 07:19

Po meni prvi izbor vaha,drugi bajevic,treci barbarez samo zato sto je karizma :-)

adisice
Kontakt:

Post Postao/la adisice » 18 nov 2014, 07:48

A Rahimić bi trebao biti u stručnom štabu čovjek je zaslužio
http://www.youtube.com/watch?v=Pk9A-6_O6QA

amko27
Kontakt:

Post Postao/la amko27 » 18 nov 2014, 07:58

Treba nam strucnjak koji ce postaviti ekipu tako da se borimo, poginemo i uzmemo bod/bodove protiv evropskih velesila, bas kao sto je slabasni Alzir s Vahom radio na SP. Covjek je s Njemackom odigrao 0-0, imao par kontri, postavio igru njemackoj da su bili egal. Ovo sto je pape radio svaki ozbiljan strucnjak ga je poderao. Pocev od onog Slovaka do ovog Izraelca.

theboss_RD07
Kontakt:

Post Postao/la theboss_RD07 » 18 nov 2014, 08:11

bilo ko samo nemoj osima

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: L-Train, LukavacBHF i 12 gostiju.