Koga nakon Sušića?

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Jeste li zadovoljni izborom novog selektora?

Da
60
73%
Ne
22
27%

Ukupno glasova: 82

emil02in
Kontakt:

Re: Koga nakon Sušića?

Post Postao/la emil02in » 17 nov 2014, 18:51

Elegant je napisao/la:Vahid gleda cifru a i ne zeli da ima posla sa budalama, ima svoj nacin rada.
Eto ti znaš bolje, ja opet ponavljam pare nisu problem br.1 kod Vahe!
Svi mi znamo kako se postavljaju selektori kod nas i njihovi pomoćnici?
Mada mislim da i Baždarević nije loš,a i voljan je biti selektor pa ako neće ili ne mogu Vaha ili Duško Meša jedva čeka.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

lafomamone
Kontakt:

Post Postao/la lafomamone » 17 nov 2014, 18:52

ado19211 je napisao/la:Amar Osim vrlo blizu mjesta selektora. pitari ce krepat od tuge :urnebes:
Prvo SIPA i tuzilastvo da odrade svoje, treba da odgovori na pitanje đe su pare od Jure Guve :kafa:

ado19211

Post Postao/la ado19211 » 17 nov 2014, 18:53

lafomamone je napisao/la:
ado19211 je napisao/la:Amar Osim vrlo blizu mjesta selektora. pitari ce krepat od tuge :urnebes:
Prvo SIPA i tuzilastvo da odrade svoje, treba da odgovori na pitanje đe su pare od Jure Guve :kafa:
maskota s koseva, ko te jos ozbiljno shvata :urnebes: :urnebes: kuknjava

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 17 nov 2014, 18:54

Steelman je napisao/la:Odakle to da Vaha neće, nije se ni kontaktiralo kako treba, ni ponudilo što se ponuditi može već ide odmah neće on. Kad je pristao da vodi Dinamo tad se spominjalo da neće nas. Ponudi mu šta možeš pa da vidimo nego ga prvo treba pošteno kontaktirati i ozbiljno popričati s njim, jer dosad to nije učinjeno kako treba. Najlakše je to da on neće, nije neće nego je to izgovor. Nikad se nije učinio konkretan prvi korak!

@ Sergejevic, evo da ne ulazimo u klupsku priču, navijam za Čelik, ali ni najmanje ne gledam na taj način, odvajam klub od reprezentacije, mišljenje mi je da od naših trenera iz lige uz Mehu Kodru, Amar Osim svakako zaslužuje da se najviše spominje u tom kontekstu. Ipak, treba shvatiti da se ova generacija igrača poput Pjanića, Džeke i ostalih mora iskoristiti maksimalno, jer ko zna kad ćemo opet imati takve igrače. Zbog tog, njima treba obezbijediti vrhunske lidere poput ovih gore. Ako neće Halilhodžić, možda će Antić, ako neće on možda će Bajević, ali savez mora biti konkretan i garantujem u tom slučaju da bi došao vrhunski stručnjak. Trenutno dosta ljudi sumnja da je savez čist, jer se i preko Sušićevih leđa dosta toga izdešavalo oko igrača, a i prije toga još dok je Ćiro vrtio. Sumnjam da bi svi vrhunski stručnjaci bježali od ovakve generacije.
jarane, svi ti treneri koje navodiš su zapravo prosjecni ;)

jedino Vaha odskace kvalitetom, ali šta ako nas Vaha odbije ili ako se ne mogu dogovoriti sa njim?? što je moguce da se desi

opet se vracas na prosjecnog trenera kao opciju ;) ....e jedino da dovedemo Guardiolu ili Mourinha :lol:

BeSha1992
Kontakt:

Post Postao/la BeSha1992 » 17 nov 2014, 18:56

a Tomic u repki :rol: :rol:
BITI SRCEM VEZAN U TOME LEZI SNAGA...
Visca Barca...

MoR
Kontakt:

Post Postao/la MoR » 17 nov 2014, 18:56

Ne bi bilo pošteno prema Safetu da dovedemo novog selektora. :kafa:

ado19211

Post Postao/la ado19211 » 17 nov 2014, 18:57

BeSha1992 je napisao/la:

a Tomic u repki :rol: :rol:
ne, dupevac :D :urnebes:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 17 nov 2014, 19:01

E gospodo iz saveza, da vas sad vidimo...
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

ado19211

Post Postao/la ado19211 » 17 nov 2014, 19:01

sad kad kazu Amar novi selektor, pitari ce pojesti svoja mu.da :urnebes: :urnebes:

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 17 nov 2014, 19:02

Elegant je napisao/la:Vahid gleda cifru a i ne zeli da ima posla sa budalama, ima svoj nacin rada.
Sinoć sam pogledao njegov intervju sa HRT2 (mislim da iz 2o10 godine - period kad je bio u Dinamu) kada je neko od gledatelja postavio pitanje da li bi pristao da vodi BiH repku, rekao je da nije problem kad bi ga pozvali da bi došao i pomogao, da novac nije problem, nego ova naša struktura miješanje u rad selektora, izbor suradnika po nacionalnom ključu, to su po njemu najveći problemi (jer čovjek nije navikao na takav sistem, a njegova životna priča je za romana). Ne treba čovjeka blatiti bezveze, jer upravu je i to su činjenice.

Što se tiče Amara trebao bi doći u obzir samo ako ne možemo do stručnjaka koji su par nivoa iznad njega. A o objektivnosti navijača naših klubova je bezveze pričati, jer većini je klub iznad repke, pa tako i Amar :mrgreen: .

Ali da se prvo ovo riješi sa Sušićem, pa ćemo vidjeti kako će ići dalje!
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 17 nov 2014, 19:02

Ne znamda li Amar Osim uopce ima ambicija biti selektor. Ali, potpuno legitimno je vrlo ozbiljan kandidat. Sta je njegov legitimitet? Znanje,sposobnost,dar...ili nazovite to kako hocete,za osvajanje trofeja. Imate trenere koji to imaju u sebi,a imate trenere koji jednostavno to ne znaju. More je primjera da trener radi sve kako treba,treninzi,rad sa igracima,medjuljudski odnosi,fino izgleda,elokventan,lijepo ga slusati,prica price koje ljudi vole slusati...sve ekstra,ali nema trofeja. Amar je u svakoj sezoni vodjenja svoje ekipe(BiH i Japan) osvajao po neki trofej,ili vise njih ujednoj sezoni. Pa cak i oni koji mu nadju hiljdu mahana,moraju priznati da to ne moze biti slucajno,ne moze biti nastimano,ne moze biti necija tudja zasluga.
Spocitavaju se losi rezultati u Evropi. Ne mislim da je to nekome jak argument. Imao je ekipu kakvu je imao i rezultati su bili na nivou realne kvalitete ekipe,u odnosu na ekipe s kojima se igralo.
Autoritet Amara Osima ne bi bio upitan,pa cak ni u drustvu zvijezda kakve igraju u nasoj reprezentaciji. Zna se on nositi stim,siguran sam.Trebate znati da je Amar odrastao u Francuskoj,dobar dio zivota proveo u Austriji i Japanu,prosao je dosta toga,nije kokuz,zna manire...asve je to vazno.
Takodje trebate znati da Amar tecno govori francuski,engleski i njemacki jezik...
Ja razumijem neke klupske animozitete,ali ako cemo biti imalo realni,ako cemo stvari sagledati sveobuhvatno,u nasoj drzavi nemamo trenera tog nivoa.

lafomamone
Kontakt:

Post Postao/la lafomamone » 17 nov 2014, 19:04

FKZ1921 je napisao/la:Ne znamda li Amar Osim uopce ima ambicija biti selektor. Ali, potpuno legitimno je vrlo ozbiljan kandidat. Sta je njegov legitimitet? Znanje,sposobnost,dar...ili nazovite to kako hocete,za osvajanje trofeja. Imate trenere koji to imaju u sebi,a imate trenere koji jednostavno to ne znaju. More je primjera da trener radi sve kako treba,treninzi,rad sa igracima,medjuljudski odnosi,fino izgleda,elokventan,lijepo ga slusati,prica price koje ljudi vole slusati...sve ekstra,ali nema trofeja. Amar je u svakoj sezoni vodjenja svoje ekipe(BiH i Japan) osvajao po neki trofej,ili vise njih ujednoj sezoni. Pa cak i oni koji mu nadju hiljdu mahana,moraju priznati da to ne moze biti slucajno,ne moze biti nastimano,ne moze biti necija tudja zasluga.
Spocitavaju se losi rezultati u Evropi. Ne mislim da je to nekome jak argument. Imao je ekipu kakvu je imao i rezultati su bili na nivou realne kvalitete ekipe,u odnosu na ekipe s kojima se igralo.
Autoritet Amara Osima ne bi bio upitan,pa cak ni u drustvu zvijezda kakve igraju u nasoj reprezentaciji. Zna se on nositi stim,siguran sam.Trebate znati da je Amar odrastao u Francuskoj,dobar dio zivota proveo u Austriji i Japanu,prosao je dosta toga,nije kokuz,zna manire...asve je to vazno.
Takodje trebate znati da Amar tecno govori francuski,engleski i njemacki jezik...
Ja razumijem neke klupske animozitete,ali ako cemo biti imalo realni,ako cemo stvari sagledati sveobuhvatno,u nasoj drzavi nemamo trenera tog nivoa.
:urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:

sergejevic
Kontakt:

Post Postao/la sergejevic » 17 nov 2014, 19:04

@Steelman
Ma nije ni vazno to za Amara. Ja sam samo pitao nekog balavog glupka zasto vrijedja covjeka koji je nesto postigao i osvojio. Ja, iskreno, nisam za to da Amar bude selektor. Samo ne volim kada neko pljuje druge ljude da bi podigao svoj ego. Jadni ljudi.

Ja mislim da Vaha nece. Nemam neke informacije, mozda i grijesim, ali ja tako mislim. Opet, spomenuo si savez i njihovu prljavu igru vec duze vrijeme. To Vaha tesko da bi tolerisao, takodjer i bilo koji drugi ozbiljan strucnjak. Mislim, Antic je podigao Barselonu poslije Van Gala krajem 90-ih ili nekad s pocetka 2000. god. Ne znam ko bi njemu objasnio da mora imati jednog Bosnjaka, Srbina i Hrvata, kako u strucnom stabu, tako i na terenu. Daleko smo mi od ozbiljne price, tako da i ne smijemo previse traziti.

Nama treba neko ko se snalazi u ovom blatu, neko ko ce imati dosta vremena i strpljenja, jer ja mislim da je ova generacija vec potrosena, bar neki igraci koji su okosnica tima. Ove kvalifikacije su mozda i zadnja sansa za Spahica, Medunjanina, Ibisevica, Lulica, Dzeku bar sto se se tice njihove forme, jer sada su u najboljim godinama i krenuce silaznom putanjom.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 17 nov 2014, 19:05

Bazdarevic je izjavio da bi prihvatio da bude selektor !
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

ado19211

Post Postao/la ado19211 » 17 nov 2014, 19:05

ibrakovic tecno govori malezijski :urnebes: :urnebes:

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 17 nov 2014, 19:07

Sad tek slijedi pravi cirkus. Dok svako svog kandidata pogura... :hmmmmm:

ado19211

Post Postao/la ado19211 » 17 nov 2014, 19:08

nema tu nikakvih guranja. sta ce Selimovic gurati, on moze samo Tanu kofere na aerodromu gurati..

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 17 nov 2014, 19:08

FKZ1921 je napisao/la:Ne znamda li Amar Osim uopce ima ambicija biti selektor. Ali, potpuno legitimno je vrlo ozbiljan kandidat. Sta je njegov legitimitet? Znanje,sposobnost,dar...ili nazovite to kako hocete,za osvajanje trofeja. Imate trenere koji to imaju u sebi,a imate trenere koji jednostavno to ne znaju. More je primjera da trener radi sve kako treba,treninzi,rad sa igracima,medjuljudski odnosi,fino izgleda,elokventan,lijepo ga slusati,prica price koje ljudi vole slusati...sve ekstra,ali nema trofeja. Amar je u svakoj sezoni vodjenja svoje ekipe(BiH i Japan) osvajao po neki trofej,ili vise njih ujednoj sezoni. Pa cak i oni koji mu nadju hiljdu mahana,moraju priznati da to ne moze biti slucajno,ne moze biti nastimano,ne moze biti necija tudja zasluga.
Bas tako stari. :salut: :kafa:
Amar Osim!
Sport je lijek za tijelo i duh.

lafomamone
Kontakt:

Post Postao/la lafomamone » 17 nov 2014, 19:10

Goalgetter je napisao/la:Sad tek slijedi pravi cirkus. Dok svako svog kandidata pogura... :hmmmmm:
Samo da bude neko ko je kompetentan da vodi reprezentaciju, a ne nekakvi korumpirani lokalni ugostitelji i treneri golmana sa govornim manama

Alan24
Kontakt:

Post Postao/la Alan24 » 17 nov 2014, 19:10

Amar ne govori tecno ni nas jezik, a ovo ostalo nije vrijedno pomena.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 17 gostiju.