Ne znamda li Amar Osim uopce ima ambicija biti selektor. Ali, potpuno legitimno je vrlo ozbiljan kandidat. Sta je njegov legitimitet? Znanje,sposobnost,dar...ili nazovite to kako hocete,za osvajanje trofeja. Imate trenere koji to imaju u sebi,a imate trenere koji jednostavno to ne znaju. More je primjera da trener radi sve kako treba,treninzi,rad sa igracima,medjuljudski odnosi,fino izgleda,elokventan,lijepo ga slusati,prica price koje ljudi vole slusati...sve ekstra,ali nema trofeja. Amar je u svakoj sezoni vodjenja svoje ekipe(BiH i Japan) osvajao po neki trofej,ili vise njih ujednoj sezoni. Pa cak i oni koji mu nadju hiljdu mahana,moraju priznati da to ne moze biti slucajno,ne moze biti nastimano,ne moze biti necija tudja zasluga.
Spocitavaju se losi rezultati u Evropi. Ne mislim da je to nekome jak argument. Imao je ekipu kakvu je imao i rezultati su bili na nivou realne kvalitete ekipe,u odnosu na ekipe s kojima se igralo.
Autoritet Amara Osima ne bi bio upitan,pa cak ni u drustvu zvijezda kakve igraju u nasoj reprezentaciji. Zna se on nositi stim,siguran sam.Trebate znati da je Amar odrastao u Francuskoj,dobar dio zivota proveo u Austriji i Japanu,prosao je dosta toga,nije kokuz,zna manire...asve je to vazno.
Takodje trebate znati da Amar tecno govori francuski,engleski i njemacki jezik...
Ja razumijem neke klupske animozitete,ali ako cemo biti imalo realni,ako cemo stvari sagledati sveobuhvatno,u nasoj drzavi nemamo trenera tog nivoa.