Koga nakon Sušića?

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Jeste li zadovoljni izborom novog selektora?

Da
60
73%
Ne
22
27%

Ukupno glasova: 82

Elegant
Kontakt:

Re: Koga nakon Sušića?

Post Postao/la Elegant » 17 nov 2014, 16:59

messilla je napisao/la:Čuj Amar Osim led te yebo :lol:. Ljudi dragi treba nam neko provjereno i dokazano ime, šta vam je?
Pa Barabarez gdje ces dalje.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 17 nov 2014, 16:59

robijas_Ri je napisao/la:
Elegant je napisao/la:Vazno je da Barabarez ima prednost ispred Amara da mi samo znati po kojim osnovima ?
Po osnovama sto je i sam bio fudbaler i radio sa trenerima koji su klasa iznad svih nabrojanih. Kao igrac je bio veoma inteligentan, ne pretjerano brz, ne pretjerano jak nego cista inteligencija i kao takav vidi sve stvari na terenu sta stima sta ne stima. Drugo bio je po meni jedini pravi kapiten koji je znao kad treba zastiti saigrace a opet ne bahatiti se prema drugim pogotovo svojim kolegama. Imao je taj odnos podjednako dobar sa svima i takvog ga vidim i kao buduceg trenera. On u tandemu sa Zlatanom Bajramovicem bi bilo neprocjenjivo bar za mene.
Koje su mu trenerske reference? Možeš li navesti jedan jedini primjer gdje državnu A selekciju preuzima čovjek bez ijedne, jedine vođene utakmice s klupe kao trener?
Daj ljudi uozbiljite se jbt!! Sergej mi je drag kao igrač, ali čovjek nema pojma o trenerskom poslu, tj. nigdje nije radio. Pa bi li vi išli zubaru koji je tak izašao iz fakultetskih klupa da vam uradi operaciju umnjaka i da se uči na vama?

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 17 nov 2014, 17:02

ja bih volio kada bi smo dobili novog selektora, ako ga dobijemo, da se u savez uključe i najbolji treneri iz PL tipa Osim, Karačić, Jusuf-beg, Kodro, koji bi snimali a i time selektirali i stvarali igrače iz domaće lige za A-repku.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 17 nov 2014, 17:02

Ovo je pitarska zavjera da oslabe Zelju, amidza kupuje glasove ccccccc :rol:

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 17 nov 2014, 17:03

Elegant je napisao/la:
messilla je napisao/la:Čuj Amar Osim led te yebo :lol:. Ljudi dragi treba nam neko provjereno i dokazano ime, šta vam je?
Yebo te sarkazam. Barbarezu dati da trenira mladu reprezentaciju ako hoće i vidjeti kako će to da ide.

Dakle Bajević ili Halilhodžić ili neki stranac, sve ostale opcije bi bile korak unazad.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 17 nov 2014, 17:03

SarajlijaTM je napisao/la:Ne sporim da Amar nema iskustva u nekom jacem klubu,ali nije imao ni Safet,ali je imao Ivicu Osima iza ledja i dok je bilo tako,razvaljivali smo od tog "raskola" prije svjetskog,nista vise nije isto.
A ako iko ima Ivicu iza ledja,onda je to Amar i ako je iko vise mogao od njega pokupiti,onda je to on.

Nekad davno prije svjetskog sam slusao price u koje nisam narocito vjerovao,a to je da Papetu Ivica sprema taktike za utakmicu,sad u ovom periodu,dobivam potvrde za tu "pricu" cak i od pitara,ne sa ovog foruma,nego malo upucenijih... Nekako kad se sve pogleda logicno i uzme se redosljed svih desavanja,to i ne izgleda toliko nevjerovatno.

Licno sam i dalje za Vahu i Bajevica,ali cini mi se da oni nisu za nas,takodjer mislim (znam) da Brko ima VAZNIH obaveza u narednom periodu u Želji i nisam bas za to da bude selektor repke i vodi Želju u istom periodu.Malo je vjerovatno da bi oboje bilo uspjesno...

A to oko autoriteta,pa ljudi moji,sve mozete tvrditi,ali da covjek,koji najboljeg igraca lige posalje na tribine,nekome da tacnu da konobarise po tribini,koji uvjek istrese istinu u oci svima,svidjala se il ne svidjala,ne moze biti autoritet onda se varate... Od svih nabrojanih i od svih koji su prosli kroz repku,brko je najveci mu.donja,sigurno.Da li je najbolji strucnjak,to vec ne znamo,ali da je autoritet,jeste...

Nesto sto meni zapinje za oko,s cim meni bar Osim se razlikuje od ostalih je taj neki smek za izvuci igraca ni iz cega. Vi koji ne pratite Želju,vjerovatno nemate pojma i ovo vam je smjesno,ali,evo samo u posljednjih par godina,da ne idem dalje. Ni iz cega je izvukao Višću,Bekrića,pa i Yani Urdinova,kad su najvise trebali.
Ako je po meni Safetova najveca mana bila,ne probanje igraca i samim tim mali fond igraca i onda se desi sto se desilo,to kod brke,bar ne bi bio problem

Kao navijac zelje,jedno 10% sam za njega iz raznih razloga,a 90% za Vahu i Bajevica
osim je specifican i drugaciji trener od drugih mislim da bi bio dobar izbor ima autoritet i prema medijima zna se ponasati i postaviti kao autoritet .njegov minus bi bio sto ga dosta raje ne gotivi narocito u tuzli ,zenici a nas necu ni spominjati :lol: .ono sto je meni veliki minus za njeg sto je se povukao iz zelje s klupe kao hoce da radi neke druge stvari a ustvari nema love i zna da nema rezultata pa je kao zasitio se psovanja u tuzli ,travniku ,zenici ,ofirno

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 17 nov 2014, 17:03

Safet Sušić provereno ime bio kad je uzeo repku? Otkaze dobijao po trećim ligama. Skoncetriši se.
Kakvo veliko ime, trenutno smo u rasulu, svaki pametni trener će zaobići ovo trenutno, ne žele ljudi još više da ukaljaju svoje ime, pogotovo ne Vahid, koji neće doći, bar sad.
Barbarez, ništa od njega, nije on još u trenerskim vodama kako treba. Bio je dobar fudbaler, ali svkao treba bar malo posla na poziciji trenera.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 17 nov 2014, 17:05

storm_raider je napisao/la: A dobro jasno je zasto ti i takvi niste za Amara. Ali polako, ovo je reprezentacija, nece valjda Amar otici u Zenicu i nabiti Celik sa reprezentacijom. Ne vjerujem da bi to radio, nije bas toliko bezobrazan. Odmah si diskreditovan kao ozbiljan sugovornik na tu temu. Steta, taman si postao interesantan.

@Ajax, napisao sam o Vahi jedno 2-3 puta prije. Vaha nece, nikad nije ni htio, niti ce ikada htjeti.

@gazija, hvala!
Upravu si,ovo je reprezentacija a ne Zeljeznicar,Amar neka se drzi svoje livade pa kad docekamo ultra solarnu Grbavicu neka onda sa klupe iste predvodi koga hoce..

Raduje me sto je Ivica živ,nece on dopustiti bilo koji scenario u kojem njegov sin sjeda na klupu repke,znao babo da mu je sin zeleniji i od Papeta ;)

Ne znam sto trpas Celik u raspravu,Borac vec godinama dobija na BP,Vitez i Travnik redovno dolaze do boda,Celik sam po sebi nije argument ni za sto kao ni bilo koja ekipa u ovoj šabaniji,.

Nema bolan u našoj grupi Leotara pa da bratski izlobiramo bodove ili Rudara iz Prijedora pa da sa u21 reprezentacijom s pola snage dobijamo u gostima :cool:

robijas_Ri
Kontakt:

Post Postao/la robijas_Ri » 17 nov 2014, 17:06

voltron30 je napisao/la:
robijas_Ri je napisao/la:
Elegant je napisao/la:Vazno je da Barabarez ima prednost ispred Amara da mi samo znati po kojim osnovima ?
Po osnovama sto je i sam bio fudbaler i radio sa trenerima koji su klasa iznad svih nabrojanih. Kao igrac je bio veoma inteligentan, ne pretjerano brz, ne pretjerano jak nego cista inteligencija i kao takav vidi sve stvari na terenu sta stima sta ne stima. Drugo bio je po meni jedini pravi kapiten koji je znao kad treba zastiti saigrace a opet ne bahatiti se prema drugim pogotovo svojim kolegama. Imao je taj odnos podjednako dobar sa svima i takvog ga vidim i kao buduceg trenera. On u tandemu sa Zlatanom Bajramovicem bi bilo neprocjenjivo bar za mene.
Koje su mu trenerske reference? Možeš li navesti jedan jedini primjer gdje državnu A selekciju preuzima čovjek bez ijedne, jedine vođene utakmice s klupe kao trener?
Daj ljudi uozbiljite se jbt!! Sergej mi je drag kao igrač, ali čovjek nema pojma o trenerskom poslu, tj. nigdje nije radio. Pa bi li vi išli zubaru koji je tak izašao iz fakultetskih klupa da vam uradi operaciju umnjaka i da se uči na vama?
Trenerske reference po meni nije imao niti jedan nas selektor ako cemo iskreno. Biti selektor ne znaci da ce ih on uciti fudbalu, nego pokusati napraviti skladnu ekipu gdje se zna cija je cija odgovornost na terenu a ne kako igrati. Barbarez i bez trenerskog iskustva je bolji od Amara jer shvata fudbal bolje od njega, nije limitiran.

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 17 nov 2014, 17:06

messilla je napisao/la:
Elegant je napisao/la:
Yebo te sarkazam. Barbarezu dati da trenira mladu reprezentaciju ako hoće i vidjeti kako će to da ide.

Dakle Bajević ili Halilhodžić ili neki stranac, sve ostale opcije bi bile korak unazad.
Korak unazad? Poslije teletine bi i Braco hadziosmanovic bio korak naprijed!!!

Sent from my iPad using Tapatalk

flwz
Kontakt:

Post Postao/la flwz » 17 nov 2014, 17:07

samo_lijevo je napisao/la:Amawa za predsjednika iz sva tri naroda!!!
Amawe spasi nas!
Smijesno? Pitarskom mozgu da.
Inace sam te bas postovao kao dobrog forumasa, a aj sto si lijevicar nego vidim i papak, kompleksas. :salut:
Zeljeznicar 1921

One can have no smaller or greater mastery than mastery of oneself.
- Leonardo da Vinci

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 17 nov 2014, 17:08

anonymousHD je napisao/la:Safet Sušić provereno ime bio kad je uzeo repku? Otkaze dobijao po trećim ligama. Skoncetriši se.
Kakvo veliko ime, trenutno smo u rasulu, svaki pametni trener će zaobići ovo trenutno, ne žele ljudi još više da ukaljaju svoje ime, pogotovo ne Vahid, koji neće doći, bar sad.
Barbarez, ništa od njega, nije on još u trenerskim vodama kako treba. Bio je dobar fudbaler, ali svkao treba bar malo posla na poziciji trenera.
De se dozivi ljudino, govoriš o učesnicima posljednjeg SP. :kafa:
Nijedan trener neće zaobići novce, koje imamo. Dakle i ta ti tvrdnja pada u vodu.

Uz to, skontaj koja su nas sve imena vodila i koliko je bilo hajra od svega toga. Jesi još uvijek za Osima? :kafa:

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

mrsic07
Kontakt:

Post Postao/la mrsic07 » 17 nov 2014, 17:09

Jest da je nezgodna situacija, onaj koji dodje morace mnoge stvari posloziti, ali ja bih volio vidjeti Barbareza kao selektora rep. BiH. Znam da nema trenerskog iskusta, nema ga ni Kovac a radi super posao. Barbarez je tolike godine u Njemačkoj, siguran sam da je dosta toga naucio, znamo i dok je igrao za reprezentaciju o kakvom se čovjeku radi, ovdje ne mislim o patriotizmu koji je neupitan što se tiče Barbareza,ali nije to najbitnije, bitno da je veliki profesionalac, čovjek koji je mnogo dao nasoj reprezentaciji, našim navijačima, on definitivno zasluzuje sanšu. Moje neko subjektivno mišljnje da ako vec Vaha ne želi biti trener, da se zna, ja njega vise ne bih molio, covjek kojem treba pruziti priliku je Barbarez, kakav Bazdarevic kakav Hadžibegic, pa prije bi Bajramvicu pruzio priliku neko navedenom dvojcu..

nebeskasila
Kontakt:

Post Postao/la nebeskasila » 17 nov 2014, 17:10

Halilhodžić bi bio najbolja opcija, ali ne vjerujem da će njega jer je skup, tražiće puno para, to je sigurno.
Barbarez ne može, nije nikog vodio, ne može odmah na A reprezentaciju. Nema veze kakav je igrač bio, sigurno da će za koju godinu biti dobar trener, ali neka vodi koga da se dokaže.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 17 nov 2014, 17:12

šta vam je ljudi :shock:

Barbarez nema ni dana trenerskog iskustva :!: pa makar da je juniore ili kadete negdje vodio, ali nije ni to :lol:

mislim, Sergej mi je jedan oj najdražih igraca selekcije, ali covjek nema apsolutno nikakvog trenerskog iskustva ni znanja.

pa tek neki dan izjavio kako planira da krene u trenersko vode :!: šta vam je

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 17 nov 2014, 17:12

Trener koji sjedne na selektorsku stolicu,mora napraviti seriju od 6 pobjeda,bez poraza i da se nada poklapanju ostalih rezultata. Inace ce biti popljuvan i otjeran,kao i safet (koji je btw lomacu zasluzio).

Pa skontajte,koliko smo pozeljni strucnjacima i ko nas sve zeli u svoj CV upisati?

Hajde ljudi malo logiku ukljucite i ne pisite gluposti...

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 17 nov 2014, 17:13

Batko je napisao/la:Korak unazad? Poslije teletine bi i Braco hadziosmanovic bio korak naprijed!!!
Govorimo o plasmanu na EP i eventualno nekom iskoraku, dakle prolazak grupne faze.

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 17 nov 2014, 17:13

messilla je napisao/la: Yebo te sarkazam. Barbarezu dati da trenira mladu reprezentaciju ako hoće i vidjeti kako će to da ide.

Najgora opcija. Takve ljude nije briga za ekipe koje vode: lagan posao, utakmica svako 2 mjeseca a ugovori milionski. Pogledaj Advokata i brodoloma.
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 17 nov 2014, 17:14

chily-rz je napisao/la:
storm_raider je napisao/la: A dobro jasno je zasto ti i takvi niste za Amara. Ali polako, ovo je reprezentacija, nece valjda Amar otici u Zenicu i nabiti Celik sa reprezentacijom. Ne vjerujem da bi to radio, nije bas toliko bezobrazan. Odmah si diskreditovan kao ozbiljan sugovornik na tu temu. Steta, taman si postao interesantan.

@Ajax, napisao sam o Vahi jedno 2-3 puta prije. Vaha nece, nikad nije ni htio, niti ce ikada htjeti.

@gazija, hvala!
Upravu si,ovo je reprezentacija a ne Zeljeznicar,Amar neka se drzi svoje livade pa kad docekamo ultra solarnu Grbavicu neka onda sa klupe iste predvodi koga hoce..

Raduje me sto je Ivica živ,nece on dopustiti bilo koji scenario u kojem njegov sin sjeda na klupu repke,znao babo da mu je sin zeleniji i od Papeta ;)

Ne znam sto trpas Celik u raspravu,Borac vec godinama dobija na BP,Vitez i Travnik redovno dolaze do boda,Celik sam po sebi nije argument ni za sto kao ni bilo koja ekipa u ovoj šabaniji,.

Nema bolan u našoj grupi Leotara pa da bratski izlobiramo bodove ili Rudara iz Prijedora pa da sa u21 reprezentacijom s pola snage dobijamo u gostima :cool:
Pa ti spomenes Zeljeznicar u prvom dijelu posta, pa onda kasnije nastavljas.."ne znam sto Celik trpas u raspravu". Zato sto je tebi licno jedini razlog zasto nisi sa gospodina Amara Osima.
I onda ubacis cijelu nasu ligu i pitas se sto spominjem Celik. Sabura momak, Amar kao selektor nece doci na BP i ono raditi Celiku sto je radio sa Zeljom. Polako, radice to Izraelu.
Sport je lijek za tijelo i duh.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 17 nov 2014, 17:14

SarajlijaTM je napisao/la:Trener koji sjedne na selektorsku stolicu,mora napraviti seriju od 6 pobjeda,bez poraza i da se nada poklapanju ostalih rezultata. Inace ce biti popljuvan i otjeran,kao i safet (koji je btw lomacu zasluzio).

Pa skontajte,koliko smo pozeljni strucnjacima i ko nas sve zeli u svoj CV upisati?

Hajde ljudi malo logiku ukljucite i ne pisite gluposti...
a to ne može ni Ferguson ,a da mu pomocnici budu Guardiola i Murinjo

ove kvalifikacije su nažalost izgubljene...a Safetovom nasljedniku neka je Bog na pomoci, jer nas je u ova prva 4 kola Pape uvalio u toliko duboka gov.na - DA NEMA VADIONE :!:

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 24 gosta.