storm_raider je napisao/la:
Zato sto Amar ima iskustva, a Sergej nema. Ne vidim kako neko moze to da ne vidi kao pocetnu prednost. Pustite se patriotizma i ja volim ovu zemlju, placam doprinose redovno pa nisam selektor. Eto moras voljeti neku zemlju da bi radio dobar posao.
Ima iskustva u ovoj našoj šabaniji gdje je prvak ekipa koja je manje losa od drugih
Sta je to Amar uradio na Evropskoj sceni gdje se taktikom i motivacijom treba nadoknaditi manjak kvaliteta ?
Kakav bi to on imao autoritet u svlacionici s obzirom da vecina igraca o njemu zna malo ili ni malo ?
Kakvu bi podrsku dobio u javnosti ako bi i dobio selektorsku poziciju s obzirom da je vec sad dobar dio javnosti kontra njega,siguran sam da njegovo imenovanje bi vec u samom startu navuklo dosta negativnog publiciteta a to nam je sada najmanje potrebno..
Barbarez istina nema iskustva ali ono samo po sebi nije nuzno za dobar rezultat,sta vise, mislim da je mnogo bitnija reakcija igraca i njihovo misljenje o svemu tome..Barbarez ima izgradjeno "ime" vec sad medju reprezentativcima,imao bi podrsku i povjerenje,svojim igranjem za reprezentaciju je mozda postavio i standarde u odnosu jednog igraca prema drzavnom dresu,kapiten,lider na terenu,covjek koji je igrao stopera kada je bilo potrebno i uvjek stavljao ekipu iznad licnog publiciteta..
Neko ko se bavio tolike godine igranjem fudbala i to na najvisem nivou ne moze biti takticki laik,volju ima,samopouzdanja mu nikad nije manjkalo a o obrazu da ne pricamo..