Safet Sušić - Pape

Fozgen
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la Fozgen » 17 nov 2014, 09:29

flwz je napisao/la:
Losa.
Kakva je tebi izgledala zainteresovanost igraca, borbenost, pasovi, motiv opcenito zalaganje igraca na sinocnoj utakmici u bilo kojem fudbalskom segmentu?

Nemoj mi toga prva i osnovna stvar pasa, prva i osnovna stvar je zelja i zainteresovanost igraca da bi uopste htjeli prihvatiti taktiku, kakava god ona bila ili NE bila. A treba li ti veci motiv od toga da igras za svoju domovinu?

To prva i osnovna stvar ti nekom drugom. ;)
Meni je, a i vecini, izgledalo jako lose ali..
Druze znas li ti da vozis role?
Recimo da si ih vozis rekreativno i sad te neko odjednom ubaci na neko takmicenje, mos imat ti i volju i borbenost al kurko dokoljenko .
Kakav li bi plasman ostvario?
Susic se ponasa ko napaljeni tinejdzer. Svi mu odreda trube kako ne treba da izmislja toplu vodu nego samo da postavi svakog ondje gdje se najbolje snalazi, tj. gdje igra u klubu i da pozove napadaca ma kojeg god, jer svaki je napadac bolji od veznog koji pokusava da bude napadac i to je to.
Ay Che Bostero! Vos Sos Ortiva,
Vos Sos Amigo De La Policía
En Mar Del Plata No Te Plantaste
Con Los Borrachos Como Cobraste
Sos Cagón! Sos Cagón!
Sos Cagón! Sos Cagón!

flwz
Kontakt:

Post Postao/la flwz » 17 nov 2014, 09:32

Naravno, upravu si 100%.

Ali samo kazem da i oni sigurno snose bar dio krivice sinocnog debakla. Nisu ni oni zasticena vrsta, a ni bezgresni. Kola su se slomila na Safetu, ali isto tako niti jedan igrac nije bio sinoc na nivou i svi su izgledali kao da igraju preko cune, a to im ja ne mogu halaliti. Da sam ih bar vidio da se bore, da zele to, ama nista.

I Safete ajde drug, konacno, popusti nas.
Zeljeznicar 1921

One can have no smaller or greater mastery than mastery of oneself.
- Leonardo da Vinci

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 17 nov 2014, 09:34

flwz je napisao/la:Naravno, upravu si 100%.

Ali samo kazem da i oni sigurno snose bar dio krivice sinocnog debakla. Nisu ni oni zasticena vrsta, a ni bezgresni. Kola su se slomila na Safetu, ali isto tako niti jedan igrac nije bio sinoc na nivou i svi su izgledali kao da igraju preko cune, a to im ja ne mogu halaliti. Da sam ih bar vidio da se bore, da zele to, ama nista.

Isti ti igraci su se nosali sa Argentinom i prije mjesec bili ravnopravni sa Belgijom.
Dakle ti igraci mogu kada hoce, e pitanje je sto nisu htjeli sinoc.
Za to treba psiholog a ne psihopata iz Zavidovica.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

arius
Kontakt:

Post Postao/la arius » 17 nov 2014, 09:35

nema se sta ovdje reci vise .....upozoravali smo da ce safet upropastiti kvalifikacije ekspresno do nove godine , ali kao i obicno mora se glavom o beton da se oci otvore. zrtva i cijena koju smo platili da mu vidimo ledja je previsoka. ali ne zna bosanac vidjeti nego dok ga pogodi direktno medju oci.

samo dusan bajevic

bilalx

Post Postao/la bilalx » 17 nov 2014, 09:36

pa i ne igrali preko cune kad majmun ne komunicira sa pola tima...da bi imao motiva i volje za borbu na terenu moras imati i koliko-toliku dobru atmosferu u svlacionici i kvalitetne medjuljudske odnose...sve osim toga je suplja

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 17 nov 2014, 09:37

Ranieri je slobodan.... :urnebes:

Bajevic, Barbarez ili A Osim, najbolji izbor.
Nikakve strance dovodit.
Don't believe the hype.

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 17 nov 2014, 09:39

Nakon (ne)prespavane noci jos uvijek je gorka pilula sinocnjeg poraza u ustima. Ne pamtim vecu nemoc nase reprezentacije u jednoj utakmici, u Portugalu smo primili sesticu ali smo na trenutke djelovali kao ozbiljna momcad, ono sinoc je bilo muka za gledati iz percepcije prosjecnog domoljuba i covjeka kojem je ova reprezentacija svetinja.

Susic je jos jednom pokazao da o taktici ne zna skoro nista, izmisljenje pozicije, neprovjereni igraci, lose vodjenje utakmice samo su jedna od razloga koji su nas sinoc kostali sramote u poganoj drzavi. Iz utakmice u utakmicu Susic nije pokazao nikakav napredak, cak sta vise mi iz utakmice u utakmicu nazadujemo a on bez imalo stida i obraza da uvidi da snosi mozda i najveci dio krivice i tako napusti reprezentaciju. Nakon sramotnog poraza od Nigerije i taktike koja zasigurno moze biti uvrstena u bestseller kako ne treba postaviti formaciju nista nije naucio te je nastavio sa svojom tvrdoglavoscu. Jos se jednom pokazalo da je bolje imati klasicnog lijevog beka iz losije ekipe nego izmisljati poziciju igracima koji ce prvi put na toj poziciji odigrati u ovako vaznoj utakmici. Nit je Kvrzic desni bek, nit je Hadzic lijevi bek. Hajrovic napadac. Njegove idiotarije i tvrdoglavost po svemu sudeci ce nas kostati evropskog prvenstva, a ne smijem ni zamisliti koliko bi Bosanaca i Hercegvaca bilo u rano ljeto u zemlji ljubavi. Zasigurno bi se navijaci mjerili desetinama hiljada a ovako cemo to isto prvenstvo gledati iz bijesa i sa tugom sto nismo ucesnici te smotre.

Od covjeka koji nas je preporodio do covjeka koji ne poznaje za rijec PLAN B. Prosto ne mogu da vjerujem da covjek koji je bio takav igrac ne moze da kao trener sebi kaze da mora u odredjenim momentima imati i plan B. Ekipa nam je rastimana, da se stice dojam da samo izdiktira prvih 11 i kaze radite sta hocete. Sramotno je da covjek nema nikakvu komunikaciju sa igracima za vrijeme utakmice dok ostali ostaju bez glasa davajuci upute.

Kada je mogao kupiti kajmak za plasman u Brazil onda mora biti spreman i da preuzme svu krivicu za ovaj rezultatski fijasko, vremena je malo, utakmica jos manje a nama treba 6 pobjeda. Zasigurno u ovom trenutku to djeluje kao nemoguca misija ali hrabri me cinjenica da sa novim trenerom koji ima viziju i povratkom Kolasinca, starog Dzeke, Ibisevica, Pjanica, Besica ova reprezentacija moze pobjediti Belgiju u sred brisela pred 15 hiljada ludih fanatika.

Safete dilbere, zao mi je zbog tebe, Safete dilbere ovako vise ne moze. :wave:
1946

Fozgen
Kontakt:

Post Postao/la Fozgen » 17 nov 2014, 09:40

PA normlano je da ima mali dio do njih ali ni blizu kao i sve ostalo .
Igraju pod pritiskom, pardon pritiscima . Skoro da niko ne zna sta treba da igra a i ako zna velika je mogucnost da to igra po prvi put, imaju lose rezultate u reprezentaciji ali i u klubovima ( vecina ) , lose okruzenje a opet to sve ide na dusu Safetu .
Ja u zivotu nisam razmjenio dvije rijeci sa Pjanicem ali zato Susic jest, isto tako sa Lulicem, sa Mujdzom itd .
On je taj koji sastavi ekipu i koji treba da prati sve igrace, da vidi sta mogu .
SInoc Pjanic zalego, nemoRe jbga, utusio se Besic a i koliko sam vidio u prvom poluvremenu je se i povrjedio, Hajrovica ne ide u Werderu ni naopako kao ni Mujdzu, Prcic ne blista a ni onaj Kvrzic, Sunjic :) itd. itd.
Pa nemoj Safete majku mu .
I jos nesto, da je covjek podnjeo bi ostavku i prije a kamo li sinoc.
Zadnja izmjena: Fozgen, dana/u 17 nov 2014, 09:41, ukupno mijenjano 1 put.
Ay Che Bostero! Vos Sos Ortiva,
Vos Sos Amigo De La Policía
En Mar Del Plata No Te Plantaste
Con Los Borrachos Como Cobraste
Sos Cagón! Sos Cagón!
Sos Cagón! Sos Cagón!

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 17 nov 2014, 09:40

akisarajevo92 je napisao/la:Ranieri je slobodan.... :urnebes:

Nikakve strance dovodit.
A Vaha? Mislim, cisto sumnjam da bi u ovakvom stanju u kakvom se repka sad nalazi i preuzeo istu, ali on je meni broj 1 :D :D
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 17 nov 2014, 09:41

Vaha je slobodan i svim silama ga moraju privoliti da nas vodi bar do kraja ovog ciklusa, nije ovo izgubljeno. Kad se vrate povrijeđeni igrači sigurno da možemo bar do trećeg mjesta. Mislim da je Vaha sposoban nekim igračima očitati bukvicu, ako im se igra neka igraju, ako ne, doviđenja.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

bilalx

Post Postao/la bilalx » 17 nov 2014, 09:42

soccerfan je napisao/la:

Nikakve strance dovodit.
A Vaha? Mislim, cisto sumnjam da bi u ovakvom stanju u kakvom se repka sad nalazi i preuzeo istu, ali on je meni broj 1 :D :D
braco vrbanjusa! :clap:

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 17 nov 2014, 09:44

soccerfan je napisao/la:

Nikakve strance dovodit.
I Vaha, al poznavajuci njegov stav oko svega, djeluje malo moguce.

Samo da sto prije procitam da je Safet smjenjen, da nas ne iznenadi opet.

slika
Zadnja izmjena: akisarajevo92, dana/u 17 nov 2014, 09:45, ukupno mijenjano 2 puta.
Don't believe the hype.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 17 nov 2014, 09:44

Safet Susic je kao vozac busa koji je usmjerio taj isti direkt u jedan veliki zid i daje gas. Dosta ocigledno. A ovi branioci njegovi su nas pokusavali da uvjere da je to u redu i da cemo tako stici na zeljenu destinaciju. Nije to bila visa matematika.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 17 nov 2014, 09:45

bhsport je napisao/la:2/12, najbolji selektor ikad. Jedini nas odveo na svjetsko.

Damire, cekaj malo, znas valjda kako se racuna pozicija za bodovanje. Ima tu i cirnog masla prijatelju.
Ono sinoc je bumerang za sve lose sto je uradio, za Zuku, Stilica, treceg spica za sve. Za taktiku bez napadaca.
Papetu priznam 2 tekme, to sam davno reko, Grcka kuci i Francuzi u gostima.
Ostalo su bile L tekme, bezznacajne.
Safet je pogubio konce prijatelju prije 15 mjeseci i nikad ih nije nasao.
Safet je tvrdoglavo bezobrazno stvorenje zbog kojeg smo izgubili bruku igraca.
Da si sinoc imao Sefetovica i Hrgotu, Tankovica, Zuku, Stilica, mozda bi to drugacije izgledalo.
Safet je ubio atmosferu, a mi smo ekipa koja zivi od atmosfere i samopouzdanja i sami igraci kazu ovo ne moze vise ovako. A ti bi Damire mijenjao igrace a ostavio selektora.

I sada uzivajte jer Pape dijeli pljuske svima do Katara.

Eto vam Safet, vodite ga u FKS nek vas trenira a dajte Kodru za selektora.
Naravno da ima, ali ne za prvi sesir... Safetov prvi zrijeb je ipak bio iz treceg sesira, iz istog sesira je bio i drugi zrijeb, a evo ovaj poslednji iz prvog sesira....
Te L tekme kako ih ti zoves, mozda su tebi beznacajne, ali su meni jednako bitne i jednako mi je bitno kako smo protiv tih L ekipa igrali, imali protok lopte, stvarali sanse i postizali golove....
Davno smo se slozili da je od drugog poluvremena protiv Amerike, stvar krenula nizbrdo, ali koliko god je do Safeta toliko je i do igraca... Toliko je i do naseg mentaliteta koji ne poznaje termin "100% u svakoj utakmici"...
I Seferovic i Hrgota i Tankovic bi igrali za nas da su to htjeli ili da se tako poklopilo.... Eto postali su "vrhunski" napadaci....
A evo koliko god se trudio, nisam jednostavno za varijantu da "probamo" svakog koji se pojavi, da mu damo minut u zvanicnoj utakmici da bi ga "vezali" za nas! Preko 30 novih/probanih igraca u poslednjih 5 godina je mnogo sve da igramo srijeda/subota, a ne par utakmica godisnje....
Meho Kodro je sef strucnog staba FK Sarajevo, i njegovim radom su zadovoljni kako Uprava tako i navijaci, sto implicira njegov ostanak na klupi. Ako nekad bude upraznjeno mjesto na klupi FK Sarajevo (nadam se ne skoro), a Safet Susic bude slobodan, ne bih imao nista protiv da se sa njim pregovara....

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 17 nov 2014, 09:48

Virtu4l je napisao/la:Vaha je slobodan i svim silama ga moraju privoliti da nas vodi bar do kraja ovog ciklusa, nije ovo izgubljeno. Kad se vrate povrijeđeni igrači sigurno da možemo bar do trećeg mjesta. Mislim da je Vaha sposoban nekim igračima očitati bukvicu, ako im se igra neka igraju, ako ne, doviđenja.
Za iducu tekmu cemo ako dragi Bog da imati i lijevog beka (Momciluk is gonna be backkkkkkk) :mrgreen: :mrgreen: i zdrave napadace. Do tad ce i Vrancic papire imat. I ako Bog da Bico ce se ustaliti u prvih 11 Hoffe. I bice to dobro. Znace to Vaha lijepo posloziti. Mislim da ce biti tesko ubjediti njega da preuzme, imajuci u vidu u kakvom se rasulu nalazimo trenutno, ali ko god da preuzme bice ogroman izazov tako da s te strane gledajuci mozda Vaha i pristane. Sto se para tice, evo dijaspora ce izdvajati za njegovu platu. :mrgreen: :mrgreen: Nek otvore racun i ja ku od svakog svog ceka po 20 $ uplatiti. :mrgreen: Samo da imamo normalnog selektora, profesionalca, koji zna razgovarati sa igracima. Safet ja mislim da u zadnjih 6 mjeseci sa njima dvije recenice da valja progovorio.

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 17 nov 2014, 09:54

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, Vahid Halihodzic danas je objavio spisak igraca za utakmice sa Andorom i Austrijom. Na spisku se nalaze:

golmani: Asmir Begović, Ibrahim Sehic, Jasmin Buric;
odbrana: Sead Kolasinac, Ervin Zukanovic, Ermin Bičakčić, Toni Šunjić, Emir Spahić, Avdija Vršajević, Mensur Mujdza
vezni red: Sejad Salihović, Semir Stilic, Haris Medunjanin, Mario Vrancic, Senad Lulić, Miralem Pjanić, Izet Hajrović, Sanjin Prcić, Haris Duljevic, Muhamed Bešić
napad: Edin Džeko, Vedad Ibišević, Edin Višća, Aidin Mahmutovic, Milan Djuric

Cisto da malo sanjamo. :lol:
Zadnja izmjena: akisarajevo92, dana/u 17 nov 2014, 09:57, ukupno mijenjano 2 puta.
Don't believe the hype.

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 17 nov 2014, 09:55

akisarajevo92 je napisao/la:Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, Vahid Halihodzic danas je objavio spisak igraca za utakmice sa Andorom i Austrijom. Na spisku se nalaze:

odbrana: Sead Kolasinac, Ervin Zukanovic, Ermin Bičakčić, Toni Šunjić, Emir Spahić, Avdija Vršajević, Mensur Mujdza
vezni red: Sejad Salihović, Semir Stilic, Haris Medunjanin, Senad Lulić, Miralem Pjanić, Izet Hajrović, Sanjin Prcić, Muhamed Bešić

4 centralna vezna igraca i samo 2 krila. :think:
1946

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 17 nov 2014, 09:56

akisarajevo92 je napisao/la:Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, Vahid Halihodzic danas je objavio spisak igraca za utakmice sa Andorom i Austrijom. Na spisku se nalaze:

vezni red: Sejad Salihović, Semir Stilic, Haris Medunjanin, Mario Vrancic, Senad Lulić, Miralem Pjanić, Izet Hajrović, Sanjin Prcić, Muhamed Bešić

:lol: :lol: :lol: Ma Boze moj. Sto bi Gospodin Konjic rekao AAAjjjjmmmoooo biti pozitivniiii :mrgreen:

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 17 nov 2014, 09:56

Head je napisao/la:

vezni red: Sejad Salihović, Semir Stilic, Haris Medunjanin, Senad Lulić, Miralem Pjanić, Izet Hajrović, Sanjin Prcić, Haris Duljevic, Muhamed Bešić

4 centralna vezna igraca i samo 2 krila. :think:
Sad ni Vaha ne valja jel? :lol: :lol:
Zadnja izmjena: akisarajevo92, dana/u 17 nov 2014, 09:58, ukupno mijenjano 1 put.
Don't believe the hype.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 17 nov 2014, 09:58

Sljedeci selektor za ove kvalifikacije mora imati diktatorske ovlasti i od pocetka pravo da ne uspije, jer nas je Susic doveo stvarno do nule.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.